Şimdi Ara

En çok kazandıran ilk 25 meslek içinde programcılık yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • US News and Word Report tarafından hazırlanan 2019'da en çok kazandıran 25 meslek içinde programlama/yazılım mühendisliği ile ilgili hiçbir şey yok. 25'in 15'i tıp sağlık dallarıyla ilgili. ABD'de hemşire, diş teknisyeni falan bilgisayar mühendisinden çok kazanıyor. Türkiye'deki listelerde de benzer durum söz konusu, sadece bizde hakim avukat subay asker polis gibi meslekler de öne çıkıyor.
    US News eski ve köklü bir yayın organıdır, ben ciddiye alırım. Bu saatten sonra yazılımcı olacam programcı olacam diyenin hiç aklı yoktur.
    https://money.usnews.com/careers/best-jobs/rankings/best-paying-jobs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Para icin meslek secenin zaten akli yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listedeki IT manager denilen yere mühendislikten ulaşabiliyorsun

    O zaman pratisyenlik kötü diye beyin cerrahı olmayacak mısın?
    Sonuçta cerrah olmak için de bir an pratisyen oluyorsun vb


    Doğrudur sağlıkta para çoktur, ama bilişim ve teknolojide de para yok değil yani, kazanan kazanıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 tıpı ayrı ayrı listelemişler, saçmalık olmuş bence, yazılımcıyıda diline frameworküne göre ayrı ayrı mesleklendirelim o zaman. İyi bir yazılımcı 180k $ alabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben öncelikle "30 yaşından sonra kodlama öğrenip para kazanır mıyım, hep okuyup hem program satarak ne kadar kazanırım..." gibi soranlar için açtım konuyu. Yani "başka çarem kalmadı bari kod yazayım site yapayım da biraz para kazanayım" kafasında çok var bu forumda. Hiç boşa debelenmesinler artık, Silikon Vadisinin olduğu ülkede bile durum işte bu. Ayrıca 180K maaş çok nadir bir durum, US computer programmer median salary yıllık brüt 80bin, aylık net 4000 civarı oluyor, hiç de büyütülecek bir miktar değil, özellikle NY, San Francisco gibi yerde sürünürsün o maaşla.
    Valla hiç kimse Elazığ Bilgisayar, Hakkari Bilgisayar, Artvin Programcılık Meslek Okulu gibi yerlere girip zamanını parasını boşa harcamasın, hele bilişim liselerine hiç gitmeyin; direkt sağlıkla ilgili okullara gidin artık. Hastabakıcılık, hemşirelik, diş teknisyenliği, hatta eczacılık (okurken git bir ezcaneye çırak olarak başla, işi öğren, sonra kendi eczaneni aç, valla su gibi akıyor hastalar).

    Tıpta çok okuyorsun ama hiç olmazsa karşılığını alıyorsun, aldığın ünvan resmi olarak tanınıyor, Uzman Hekim, maaş kıdem ona göre ayarlanıyor. Bizde bilgisayar yüksek mühendisi deyince kaale alan var mı? Yok, çünkü fizik mezunu da matematik istatistik mezunu da bilgisayar mühendisliklerine gelip master yapıyor. Daha kötüsü bizde okuma hiç bitmiyor, ve yaptığın okumanın resmi karşılığı yok uzman falan gibi, 40 yaşından sonra javascript öğrendim, hala da Rust, Go gibi şeylere bakıyorum, functional programming okuyorum, bitmiyor. Tıpta en azından okuma belli bir noktadan sonra bitiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 17 Şubat 2019; 19:53:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Valla hocam youtubedan takip ediyorum birkaç şahıs, silikon vadisi civarında çalışanlar ayrıca içlerinde Microsoft google çalışanlarıda var, hepsinin ağzından ortak bir laf duyuyorum o da aylık ortalama 10k+ maaş. Hiçbirinden bunun altı maaş duymadım. Jr. pozisyonlar için bile 7-8 duyuyorum.
    Ha konuyu bu yorumda bahsettiklerinle alakalı açsaydın haklıydın evet, bahsettiğin tip insanlar tabikide meclis dışında, ama kusura bakma hiçte hazımsanamayacak para kazanıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olmayabilir ama en cok eğlenen grub bence ofis çalışanları ve onlar içinde en cok kazanan da It çalışanları. Ben hiç doktorların happyHour yaptığını görmedim. Yahut alaylı doktor görmedim :)
  • Youtube mudur otorite? Elli defa söyledik size, random internet kaynaklarından bana ahkam kesme diye... ingilizce olarak Google'da araman gereken terimi bile yazdım cevabımnda, ama onu bile girip bakmamışsın
    https://www.bls.gov/ooh/computer-and-information-technology/computer-programmers.htm
    Ben senin gibi kaba etimden uydurmuyorum rakamları. Bak anlamıyorsan orada Job Outlook eksi, azalma olacak diyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • javacıı kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sirketlerde calisan muhendis sayisi toplam muhendis sayisina gore cok kucuk. Bahsedilen ortalamalar amerika ortalamasi.
    Bu sirketlerde bile maas calistigin yere gore degisiyor, hayatin pahali oldugu yerlerde uzman muhendise aylik 15k$ veriyorlar ama evler 1.5 milyon$.
    Bu arada bu sirketlere girmek cok kolay degil. Kapida cok bekleyen var.

    Tabi cok iyi muhendis iseniz para kazanirsiniz (Stanford, mit mezunu, senior olduktan sonra bile 2+ kidem alirsaniz ve cok iyi performance gosterirseniz aylik 30-100k$ kazanirsiniz.) Ama bunun icin sirketteki en iyi %5 de olmaniz gerekiyor. (Yani amerikadaki en iyi 5-10000 muhendisten biri olmaniz gerekiyor).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de "para için meslek seçilmez, sevdiğin işi yap" masalı var.. o dediğin şey gelişmiş ülkelerde olur, her meslekten insana iş vardır, ama bizim gibi ülkelerde gerçekler ortada. Severek öğretmenlik seçmiş ama işsiz, veya bir mağazada tezgahtar olarak çalışıyor, sen hadi git buna söyle bakalım "para için meslek seçende hiç akıl yoktur" diye... veya yıllarca sınavlara çalışmışım, Anadolu Lisesi Fen Lisesi falan okumuşum, sonra ne seçecem güzel sanatlar mı? müzisyen mi olacağım? Hayır, kıçımı biraz daha sıkıp tıp/mühendislik okuyacağım tabii. Sevdiğim meslek mi? Bilmiyorum, fakat 10 yaşından beri yoğunlaştığım ve kendimi geliştirdiğim alan bu tür mesleklere uygun, oto galericiliği veya hemşirelik veya ressamlık değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.