Bildirim
emuleden dosya indirme yardım!!!

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bir resimli anlatım sunalım.
KURULUM : .exe dosyasını bir klasöre açın ve çalıştırın,normal emule kurulumu ile aynı gidecektir. hiçbir ayar yapmadan ileri'yi seçerek kurulumu bitirip EMULE'DEN çıkın. ayarları resimlerle yapacağız. resimlerde gösterdiğimizin dışında ayarlar yapmanız performansınızı düşürebilir. sadece bağlantı hızınıza göre download/upload limitlerinizi ve connection,max connection in 5 sec ayarlarını siz seçeceksiniz.bağlantı hızına göre uygun olanları aşağıda belirteceğiz.
AYARLAR:
1-DİSPLAY
aynen resimdeki gibi yapın. burada ayar yok.bilgisayarı yormaması için ayarlı.
2-CONNECTİON
esimdeki gibi yapın. yalnız , önce download sonra upload çubuğunu ayarlamanız şart. ayrıca MUTLAKA DOWNLOAD VE UPLOAD KUTUCUKLARI DOLU İŞARETLENMİŞ OLMALIDIR AKSİ HALDE HIZINIZ DÜŞER. KAD NETWORK'Ü
KESİNLİKLE BOŞ BIRAKMALISINIZ.(RESİMDEKİ GİBİ)
128k için = 20k download , 1k upload "connection limits=150"
256k için = 40k download , 1k upload "connection limits=300"
512k için = 80k download , 1k upload veya istediğiniz kadar." "connection limits=400"
1mbit için = 160k download ,ille de hız istiyorsanız 1k upload." ancak artırmanız iyi olur network için. "connection limits= 600"
2mbit için = 320k download e biraz açarsınız upload artık."connection limits=800"
2mbit üstü = mod ile işiniz olmaz. normal emule kullanın ve bolca upload yapın.
3-SERVER
resimdeki gibi yapın,
4-FİLES
resimdeki gibi yapın. videoplayer'i siz seçeceksiniz. vlc öneririm.
5-EXTENDED SETTİNGS
resimdeki gibi yapın. "max new connections / 5sec" 30 olarak verilmiştir. 256k bağlantı içindir.
bağlantı hızlarınıza göre aşağıdaki gibi yapmalısınız.
128k=20 ,256k=30 , 512k=50 , 1mbit=80 , 2mbit=120.
6-SİVKA SETTİNGS
resimdeki gibi yapın. ayar yok. "release bonus 8d" seçmemizin sebebi, az kaynaklı olan bitmekte zorlanan dosyaların upload önceliğini çok fazla yükselterek o dosyaya kredi, yapmak ve bitmesini sağlamaktır.ayrıca türk filmleri veya albümlerini paylaşıma açmak isteyen hayırseverlerin işine yarar. "shared files" kısmından "release" edilen dosyaları almak isteyen istemciler olduğu sürece, yüzlerce kez yüksek puan alırlar.
7-SİVKA FİLE DEFAULTS
resimdeki gibi yapın. buradaki "defeat 0 filled part sender" kısmı bize boş blokları yüzlerce kez sıkıştırıp gönderen ve "corrupt" olmaya sebep olan istemcileri bulup onlardan kurtulmaya yarar. "start dropping" ile başlayan kutucukları boş bırakmalısınız. bunlar lazım parça olmayan,que full olan,que rank sayısı yüksek olan istemcileri atmak için kullanılır. çok hızlı bağlantılarda iyi işe yararlar. ancak 2mbit aşağısındaki bağlantılarda ters etki yaparak yavaşlamaya sebep olurlar. çünkü attığınız her istemci sizi tekrar tekrar bulur ve sorgu yapar,siz attıkça onlar yine bulurlar kısır döngüye girersiniz. bu sorgulamalar süreklilik kazanacağından bağlantınız ve hızınız kötü etkilenir.genelde iyi upload yapan istemciler ellerindeki parçaları size sürekli gönderdiği için bir süre sonra "no need parts" olurlar. onları atmak hiç iyi bir mantık değildir. çünkü iyi kredi sahibi oldukları için kısa sürede tekrar size lazım bir parçaya sahip olacaklardır ve tekrar istemcinize upload yapacaklardır.
8- ANA EKRAN
burada göründüğü gibi ayarlamanız kullnım açısından kolaylık sağlar. üst soldaki kırmızı okla göstermiş olduğum yer kaynak sayınızdır. kaynak sayısını optimal tutmak emulenin en önemli kuralıdır. istatistiklere girip bakmadan ana ekrandan kaynak sayınızı görebileceksiniz artık. resimdeki iki sayını anlamı şudur; "119 açık bağlantı ve sorgu bağlantısı toplamı" "1425 adet o andaki toplam kaynak sayım." emulede kaynaklar arası sorgu ve bilgi alışverişi hiç durmaz. "1500" kaynak bulmuş bir emule veya overnet istemcide ortalama her saniye "105" aktif bağlantı vardır. işte bu yüzden overnet olsun emule olsun farketmez maksimum download hızınız bu yüzden "massdownloader" veya "ftp" download hızınızdan biraz düşüktür.
-
herşeyi yaptım bağlantı yok diyo girmiyo arama yapmıyor -
Modemden portlarınızı açtınız mı? -
quote:
Orjinalden alıntı: BrooklynZU
Modemden portlarınızı açtınız mı?
nasıl oluyor o?
acemiyim bu işlerde kusura bakmayın :( -
modeminizin marka ve modelini söylerseniz yardımcı olabilirim. -
quote:
modeminizin marka ve modelini söylerseniz yardımcı olabilirim.
zyxel p-660ru-t1 -
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=10903
Bu sitede anlatılmış
Ben size şöyle syliyim ordan farklı olarak.
TCP : 4662
UDP: 4672
olacak.Bunun haricinde herhangibirşey gerekmiyor.Sadece bu portları açın ve emule daki connection kısmındaki port kısımlarına da aynen bunları yazın. -
quote:
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=10903
Bu sitede anlatılmış
Ben size şöyle syliyim ordan farklı olarak.
TCP : 4662
UDP: 4672
olacak.Bunun haricinde herhangibirşey gerekmiyor.Sadece bu portları açın ve emule daki connection kısmındaki port kısımlarına da aynen bunları yazın.
bende bundaki gibi program yok :( -
Modem arayüzüne giremiyormusunuz.Her modemin arayüzü için ip numarası vardır.Zyxel in ki tam olarak neydi hatırlamıyorum ama 192.168.1.1 gibi bir dahili ip numarası var.Tarayıcınıza yazdığınızda karşınıza o sitedeki ekran gibi ekran gelir. -
BrooklynZU, güzel anlatmışsın saol. Fakat ben emule 0.48 tr kullanıyorum ve Sivka Settings gibi şeyler bende yok?
yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan: -- 14 Şubat 2008; 20:40:11 > -
Yukarıdaki arkadaş eski versiyonlardan birini vermiş.Sivka kısımlarına bakmayın.Extended Settings e kadar olan kısım bütün emule ve emule modları için standattır.Yani yukarıdaki sadece mod.Offical emule da ayarlar Extended kısmına kadardır.Dediğim şeylerin haricinde Connections kısmındaki download ve upload limitleri size kalmış.Netlimiter kullanıyorsanız upload u kısabilirsiniz.Aksi halde offical emule kullananlar 10kb ın altında upload veremiyor.Eğer aşağı çekerseniz download limitiniz de düşüyor. -
yardımın teşekkür ederim BrooklynZU, evde tüm ayarları doğru bir şekilde yaptım ve 1 kez yüksek ID aldım daha sonra tekrar açtığımda yine düşük ID alıyor. ama benim esas sorunum şu,
okulda 4mbit internet var ve hepimiz bir ağdayız. bu ağ pcleri bir CNET üzerinden esas sunucuya bağlanıyor ve burdan internete giriyor. yani okulda emule kursam modem arayüzüne ulaşamayacağım için port yönlendirmesi yapamam. bunun bir yolu var mı acaba?
-
Malesef port açmadan yüksek id almak imkansız.
İlk probleminize gelince.Farklı sunucular deneyin bazen sunucudan da kaynaklanabiliyor. -
modern 56k internet connection teksavvy2 speed 100.0 mbps kad firewalled
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X