Şimdi Ara

eMule CPU'mun %50'sini kullanıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu nasıl olabilir? Virüs, trojan taramasını yaptımdı eMule temizdi ama açtıktan belli bir süre sonra makine kasmaya başlıyor. Bende bakıyorum ne kullanıyor CPU'yu diye eMule %50 sini kullanıyor. Bu neden oluyor ve nasıl halledebilirim yardımcı olun lütfen.

• Bunu halledemezsin. Ben de eMule pP modu kullanıyorum ve benzer durum mevcut. Nedeni ise şu:

eMule ilk açıldığında listendeki dosyalar henüz hashing (adresleme) aşamasında. Bie süre sonra bunlar inmeye başlıyor ve inenler de parça parça dosyalara ekleniyor. Bu işlemlerin her biri bize basit gibi de gelse işlemcinin ciddi çalışmasını gerektiren işlemler. Hele ki bir dosya tamamlanıyorsa bu kullanım %100'e çıkabiliyor. Bazı modlar bazı sistemlerle uyumlu değil. Bir süre sonra her şartta %100 işlemci veren modları değiştirin, sisteminizle uygun değillerdir. Örneğin; pP mod benim bilgisayarımda Windows XP altında sürekli %100 işlemci yapıyor ve sistem adeta donuyor. Fakat aynı sistemde Windows Server 2003 altında normal çalışıyor, günlerce açık kalan sistemde hiç bir soruna neden olmuyor. (Listemde 4-5'den fazla dosya olduğunda işlemci kullanımı %25-50 arasında"Pentium 4 2.0 GHz")

Eğer RAM'in 512 MB ise 256 daha ekleyip 768 MB yaptığında eMule kullanırken performansta ciddi rahatlama göreceksin. Benim gibi hiç kapanmayan bir sistemin varsa bu rahatlamaya ihtiyacın var demektir.

Kolay gelsin...

• Netlimiter kullanırsan Emule çok Cpu kullanır
  • NetLimiter ile alakası yok. Sistemime NetLimiter yüklemeden de benzer sonuçları alıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Odyssey_

Netlimiter kullanırsan Emule çok Cpu kullanır

Hehe "Anti-Leecher"cı birisin sanırım 1024 ADSL'im var ve net limiter kullanıyorum ama eMule için değil, evdeki 2. bilgisayarın kullandığı bağlantıyı oranlamak için. eMule'dan gerçekten çok iyi verim alıyorum, yani mutluyum o yüzden herhangi bir kısma olayına girmedim upload olarak. Tek canımı sıkan kısmı şu CPU olayı idi, onu da Salpyılmaz arkadaşımız açıklamış. Kendisine teşekkür ediyorum.
  • netlimiter ile download limit yapmadıkça emuleün cpu kullanımını artırmaz, bu artışın nedeni hashing olabilir ayrıca eğer çok fazla paylaşılan dosyanız varsa ve(ya) kaynak sayınız çok yüksekse ve(ya), indirme listenizde çok dosya varsa bu gibi bir işlemci kullanımı olması normaldir.
  • edonkey kullanırken cpu yu %100 kullanıyordu. emule pp mod kullanmaya basladıgımda %20-30 arası degisiyor, sadece dosyayı bitirken 100e cıkıyor. geri klanında sabit. 24 saat sırf download icin kullandıgım bi makina p4 2.0ghz 512ram xp pro sp2 netlimeter ve envai çeşit program kurulu. emin olmamakla beraber sanırım bu cpu kullanımı azaltan bi ayar vardı, simdi hatırlayamıyoru....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugattix

edonkey kullanırken cpu yu %100 kullanıyordu. emule pp mod kullanmaya basladıgımda %20-30 arası degisiyor, sadece dosyayı bitirken 100e cıkıyor. geri klanında sabit. 24 saat sırf download icin kullandıgım bi makina p4 2.0ghz 512ram xp pro sp2 netlimeter ve envai çeşit program kurulu. emin olmamakla beraber sanırım bu cpu kullanımı azaltan bi ayar vardı, simdi hatırlayamıyoru....

resimde gösterilen kısım işaretli olursa cpu tasarrufu olacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: METAL

quote:

edonkey kullanırken cpu yu %100 kullanıyordu. emule pp mod kullanmaya basladıgımda %20-30 arası degisiyor, sadece dosyayı bitirken 100e cıkıyor. geri klanında sabit. 24 saat sırf download icin kullandıgım bi makina p4 2.0ghz 512ram xp pro sp2 netlimeter ve envai çeşit program kurulu. emin olmamakla beraber sanırım bu cpu kullanımı azaltan bi ayar vardı, simdi hatırlayamıyoru....

bu olsa gerek heralde. yalnız bunu tıkladıgımzda download oranlarını etkiliyor mu acaba?
    gorev yoneticisnden emule un onceligini dusurmemizde cpu kullanımını azaltmaz mı?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: METAL

quote:

bu olsa gerek heralde. yalnız bunu tıkladıgımzda download oranlarını etkiliyor mu acaba?
    gorev yoneticisnden emule un onceligini dusurmemizde cpu kullanımını azaltmaz mı?

etkileyebilir, evet onu yapmanızda azaltacaktır

• neyse thanx
    ben memnunum,bende herhangi bir cpu kullanaımında abrtı yok. umarım "Elharess" in isine yarar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.