Şimdi Ara

Empire Total War Bilenler bi Baksın Ufak Bir Sorum Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim sorum deniz ticareti üzerine.

ticret gemilerini çıkardım yola örneğin ingiltereden fildişine yolladım oradada boş limanlarda altın işareti olan yerler var oralara gemilerimi yanaştırıyorum geminin bayrağının üzerinde altın resmi oluyor. peki şimdi ne yapacağım ? o gemi geri mi gelecek ? orada mı kalsın ? birde aynı yere 1 gemi yollamak (fildişi sahillerinde tek bir noktadan bahsediyorum aynı nokta yani) ya da 10 gemi yollamak arasında kar farkı oluyor mu ?

ben gemileri fil dişine yolladım limana çektim altın işareti çıktı gemilerde fakat bu benim bütçeme yansımadı ne yapmam lazım ?

birde herkes hindistana saldır limanları değerli falan demiş hindistana baktım ama limanlarında altın işareti olan yer yok ? gidip o limanları i,şgal edip sonra ticaret anlaşması yapmam mı lazım ? insanalrın ne demek istediklerini pek anlayamadım da

• Aynı yere 10 gemi yollamak mantıklı değil. Her malın farklı fiyatları oluyor mesela bazen şekerin değeri en fazla oluyor bazen pamuğun onlara göre gemi yolla. Hindistanın limanlarının değerli olmasının sebebide daha fazla getirisi olması sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeoritz

Aynı yere 10 gemi yollamak mantıklı değil. Her malın farklı fiyatları oluyor mesela bazen şekerin değeri en fazla oluyor bazen pamuğun onlara göre gemi yolla. Hindistanın limanlarının değerli olmasının sebebide daha fazla getirisi olması sanırım.

benim asıl sormak istediğim gemiyi yolladğım zaman orda bırakmam gerekiyor sanırım di mi ? geri çağırmam gerekir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yazux

quote:

Orijinalden alıntı: Zeoritz

Aynı yere 10 gemi yollamak mantıklı değil. Her malın farklı fiyatları oluyor mesela bazen şekerin değeri en fazla oluyor bazen pamuğun onlara göre gemi yolla. Hindistanın limanlarının değerli olmasının sebebide daha fazla getirisi olması sanırım.

benim asıl sormak istediğim gemiyi yolladğım zaman orda bırakmam gerekiyor sanırım di mi ? geri çağırmam gerekir mi ?

hayır orada durup ticaret yapacak o gemi. yalnız ticaret gemilerinin yanına bol bol savaş gemisi de ekleyin düşmanlarınız veya korsanlar saldıracaktır o gemiye. hatta bir filoda 2 tane ticaret gemisi yaparsanız daha iyi olur savaşlar esnasında biri batar veya ele geçirilirse diğeri devam eder ticarete.

hükumet kısmındaki ticaret yerinden hangi malın en çok geliri getirdiğine bakabilirsiniz, gemilerinizi oraya göndermeye çalışın. genelde fildişi en çok parayı getirir tabi rağbet çok olunca ticaret merkezi savaşları da en çok orada oluyor.

• osmanlıdaysan gemiyle uğraşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasis65

osmanlıdaysan gemiyle uğraşma

ekonomisini nası düzeltmeyi planlıyon osmanlının gökten para yağmasınımı beklicen

bak kardeşim her o altın işaretli limana 1 ticaret gemisi gönderdiğinde belli miktar ürün alırsın o geminin geri gelmesine vs gerek yok orda dursun yeter daha fazla limana gönderirsen(şu sarı işaretli olan) daha fazla oranın ürününden alırsın ve ülkelerle yaptığın ticari anlaşmalardada bu malları satarsın
    diğer mesele hindistan limanları zengin ama işaret yok gibisinden bişey sormuşun izahını şöyle yapayım
    ticaret malları sadece limanlardan elde edilmez (işaretli olanları kastediyorum) her bölgede belli bi üretim vardır avrupada genelde pamuk ve deri üretimi olur amerikada şeker tütün altın ve kahveyi çok gördüm hindistanda ise biber zümrüt vs gibi şeyler üretilir o bölgeleri fethedersen ve o üretim yerlerini geliştirirsen ordan değerli ürünleri alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: violette summer

quote:

ekonomisini nası düzeltmeyi planlıyon osmanlının gökten para yağmasınımı beklicen

bak kardeşim her o altın işaretli limana 1 ticaret gemisi gönderdiğinde belli miktar ürün alırsın o geminin geri gelmesine vs gerek yok orda dursun yeter daha fazla limana gönderirsen(şu sarı işaretli olan) daha fazla oranın ürününden alırsın ve ülkelerle yaptığın ticari anlaşmalardada bu malları satarsın
    diğer mesele hindistan limanları zengin ama işaret yok gibisinden bişey sormuşun izahını şöyle yapayım
    ticaret malları sadece limanlardan elde edilmez (işaretli olanları kastediyorum) her bölgede belli bi üretim vardır avrupada genelde pamuk ve deri üretimi olur amerikada şeker tütün altın ve kahveyi çok gördüm hindistanda ise biber zümrüt vs gibi şeyler üretilir o bölgeleri fethedersen ve o üretim yerlerini geliştirirsen ordan değerli ürünleri alabilirsin

hiç oynamadın galiba bu oyunu venedik zaten anında saldırıyor osmanlıya.avrupa ülkeleride ticaret limanlarını çabucak alıyor.başlarda gemi falan çıkarayım dersen 2-3 bölgeyi gözden çıkarmış olursun.bunları boş keseden atmıyorum osmanlıyla 3 kere campaing bitirdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğru söylüyorsun fakat osmanlıdaysan gemiyle uğraşma deyince sanki hiç yollama gibi bir ifade olmuş ve arkadaş yanlış anlamış bence.eğer öyle değilse gerçekten osmanlı ile hiç oynamamış olmalı.tabii dediğin gibi oyunun başında gemi yollamak hiç akıl kârı değil. zaten yollasan bile koruyacak donanmayı sağlayamazsın. hatta o donanmayı sağlasan bile korsan gemileriyle başa çıkamaz. adamların kullandığı gemiler felaket kaliteli oluyor. oyun başında ingiltere bile olsan mücadele etmek zor oluyor. tabii biraz ilerleyip rahatlayınca gürcülere hadlerini bildirip, iranı gerekirse geri tepip bir barış imzalatıp, avusturyayla iyi geçinip, rusları sıcak denizlere inmeme konusunda ikna edip, venediğe çıkarma yapabilirsen sonrasında ticaret gemileri ve donanma inşaasına başlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

doğru söylüyorsun fakat osmanlıdaysan gemiyle uğraşma deyince sanki hiç yollama gibi bir ifade olmuş ve arkadaş yanlış anlamış bence.eğer öyle değilse gerçekten osmanlı ile hiç oynamamış olmalı.tabii dediğin gibi oyunun başında gemi yollamak hiç akıl kârı değil. zaten yollasan bile koruyacak donanmayı sağlayamazsın. hatta o donanmayı sağlasan bile korsan gemileriyle başa çıkamaz. adamların kullandığı gemiler felaket kaliteli oluyor. oyun başında ingiltere bile olsan mücadele etmek zor oluyor. tabii biraz ilerleyip rahatlayınca gürcülere hadlerini bildirip, iranı gerekirse geri tepip bir barış imzalatıp, avusturyayla iyi geçinip, rusları sıcak denizlere inmeme konusunda ikna edip, venediğe çıkarma yapabilirsen sonrasında ticaret gemileri ve donanma inşaasına başlayabilirsin.

saolun hocam.çok iyi izah etmişsiniz.benim ifade de biraz sıkıntı olmuş olabilir.Özellikle DLC varsa çok sıkıntılı oluyor oyun.hem kara hem deniz zayıf oluyor.Bi hollandanın ticaret gemilerine bakıyorum.bide osmanlıya.sonuç içler acısı

• Osmanlı'yı alınca o kısımlara gidene kadar hepsi kapılıyor. Yinede oynaması en zevkli olan Osmanlı bence. 3 taraftan saldırı var. Düzgün ordu yok, ekonomi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oraların kapılı olması normal, zaten oyunun ortalarına gelmiş olacağımız için ticaret gemileriyle birlikte donanmamızı da yollayarak savaşta olduğumuz devletlerin ticaret gemilerini ticaret noktalarından kovabilirsin veya korsanlar da oraları kapıyor onlarıda yok edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smart141

Osmanlı'yı alınca o kısımlara gidene kadar hepsi kapılıyor. Yinede oynaması en zevkli olan Osmanlı bence. 3 taraftan saldırı var. Düzgün ordu yok, ekonomi yok.

tabi canım çok zevkli ilk oynayışımda ilk turda 6 yerden saldırı gelmişti iran ermenistan dğıstan rusya venedik avusturya ne yapıcağımı şaşırmıştım
  • quote:

quote:

quote:

hiç oynamadın galiba bu oyunu venedik zaten anında saldırıyor osmanlıya.avrupa ülkeleride ticaret limanlarını çabucak alıyor.başlarda gemi falan çıkarayım dersen 2-3 bölgeyi gözden çıkarmış olursun.bunları boş keseden atmıyorum osmanlıyla 3 kere campaing bitirdim.

1- kievi al rusyanın gücünü kır barış imzala
    2- bol bol ticaret antlaşması yap ki ekonomi toparlansın
    3- paran yettiği kadar hat piyadesi çıkar istanbuldan ve rusya cephesine gönder
    4- moskovayı almadan sakın başka devlete savaş açma açarlarsa bi şekilde taviz ver ve barış(venedik kesin açar)
    osmanlıysan bunlar şart
    3 kez boşa bitirmişin campaingi
    ticaret gemisi göndermeden parayı nerden bekliyon hileylemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi violette summer -- 3 Şubat 2013; 17:11:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

1- kievi al rusyanın gücünü kır barış imzala
    2- bol bol ticaret antlaşması yap ki ekonomi toparlansın
    3- paran yettiği kadar hat piyadesi çıkar istanbuldan ve rusya cephesine gönder
    4- moskovayı almadan sakın başka devlete savaş açma açarlarsa bi şekilde taviz ver ve barış(venedik kesin açar)
    osmanlıysan bunlar şart
    3 kez boşa bitirmişin campaingi

sen başta moskovayı alıyorsun öylemi.

bu arada iran gürcistan venedik avusturya ne yapıyor.arkadan alkış mı tutuyor.zaten osmanlı askerleri avrupalılara göre zayıf ve 4 cephede savaşıyorsun.o halde direkt olarak moskovaya yönelmek akıl karı değil

• savaşa girme gerekirse taviz ver yazıyo bak orda anlamadıysan izah edeyim
    ayrıca başta moskovayı almıcan kievi alcan moskova çok sonra düzgün oku ilk önce sonra cevap ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi violette summer -- 3 Şubat 2013; 17:13:31 >
  • quote:

savaşa girme gerekirse taviz ver yazıyo bak orda anlamadıysan izah edeyim
    ayrıca başta moskovayı almıcan kievi alcan moskova çok sonra düzgün oku ilk önce sonra cevap ver

Kiev ide moskovayıda sana yar etmezler öyle başlar başlamaz.orda yıkarlar ordunu öyle kalırsın ortada
  • quote:

quote:

Kiev ide moskovayıda sana yar etmezler öyle başlar başlamaz.orda yıkarlar ordunu öyle kalırsın ortada

işte burda biraz zeka devreye giriyo bn daha önce defalarca yaptım gayette rahat yar ediyolar sadece biraz oynamasını bilcen her osmanlı campaing açtığımda 1750-60 lara doğru moskova %100 müslüman bir osmanlı toprağı oluyo maratha ve isveç ile ittifak imzalarsan işin çok daha kolaylaşır

• quote:

quote:

quote:

işte burda biraz zeka devreye giriyo bn daha önce defalarca yaptım gayette rahat yar ediyolar sadece biraz oynamasını bilcen her osmanlı campaing açtığımda 1750-60 lara doğru moskova %100 müslüman bir osmanlı toprağı oluyo maratha ve isveç ile ittifak imzalarsan işin çok daha kolaylaşır

o kadar çok 30-40 tur sonra tek toprağının orası kalmasını istiyorsan oyuna direkt rusya ile başlayabilirsin.boşa zahmet çekme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasis65 -- 3 Şubat 2013; 17:31:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

o kadar çok 30-40 tur sonra tek toprağının orası kalmasını istiyorsan oyuna direkt rusya ile başlayabilirsin.boşa zahmet çekme

yaklaşık 3 haftadır oynamıyodum illa açtırdın oyunu
    bu en son oynadığım campaing yıl 1818 şuan madagaskar dışında her yerdeki ticaret limanları çoğunlukla benim elimde
    yaklaşık 40-50 turdur tek yaptığım toprak alıp başka devletlere verme neden bilmiyorum kendime almayıp başkalarına veriyorum
    ayrıca amerika kıtasında meksikadan aşağısıda bende küba da dahil
    evet doğru söylüyon tek moskova kalmış tüh!

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yaklaşık 3 haftadır oynamıyodum illa açtırdın oyunu
    bu en son oynadığım campaing yıl 1818 şuan madagaskar dışında her yerdeki ticaret limanları çoğunlukla benim elimde
    yaklaşık 40-50 turdur tek yaptığım toprak alıp başka devletlere verme neden bilmiyorum kendime almayıp başkalarına veriyorum
    ayrıca amerika kıtasında meksikadan aşağısıda bende küba da dahil
    evet doğru söylüyon tek moskova kalmış tüh!

ben bu turlarda amerikada takılıyordum.bakıyorum iran dokunmamış.easyde falan mı oynuyorsun.bu taktik anca orda işler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.