Şimdi Ara

Empire Earth 1 W10 donma problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeri burası mı veya özel bir yeri var mı bilmiyorum ama empire earth 1 gold edition satın aldım,oyunu başlatıyorum 15-20 saniye sonra oyun donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum,çözümünü bilen veya yabancı sitelerden görüp,anlatabilecek varmıdır ? Teşekkür ediyorum.



  • aynı sorunla karşılaştım bilen varmı acaba
  • merhaba arkadaşlar;

    daha önce benzer problemleri yaklaşık 10 yıl empire earth de yaşamış biri olarak çözümlerden bahsedeceğim ki ileride tekrar bana bile yardımcı olsun....oyunu .exe dosyasından açtıktan 10-20 sn sonra donma sorunu bir çok bilgisayarda yaşadım (gerek multi gerek single)


    1-Problemi windows 10 olan birkaç bilgisayarda yaşadım. çözümü empire earth.exe dosyası üstünde sağ tıklayıp özellikler ve uyumluluk moduna geçip oradan tercihimizi win98/win me' den yana kullanacağız. o zaman oyun çalışıyor

    (bazı kişiler yok efenim oyunu açtıktan sonra 'game settings' ten video bölümünden 'birincil ekran sürücüsü'nü değiştirin veya tüm iyi grafik seçeneklerini kapatın veya çözünürlüğü değiştirin, veya sierra klasörü altına empire earth dosyasını koyun koymayın veya yönetici olarak çalıştırın veya şunu yükleyin bunu kaldırın gibi çözümlerde bulunsa da hiçbiri yardımcı olmadı).


    2-eğer multiplayer oynamak istiyor ve tüm bilgisayarlar uyumlu ve single player da oynayabiliyorken multiplayerda hala donuyorsa veya oyundan atıyorsa o zaman sorun şu: her oyuncu kendi bilgisayarında 'game settings' kısmında 'interfece' bölümüne gelip oradan 'autosave frequency' i aynı yapmalı. ne bileyim işte 10 veya 20 yapmalı ki her oyuncu aynı anda save yapsın.


    3-win 10 öncesi bir windows programına sahipseniz o zaman donma sorunu genellikle realtek programı(ses sistemi) ile ilgili...ana bilgisayardan veya denetim masasından aygıt yöneticisine gidin..orada 'bellek teknolojisi cihazları' sekmesini bulun..mesela kullandığım bilgisayarda bellek teknolojisi cihazları sekmesi altında 'Realtek PCIE CardReader' yazıyor. sağ tıklayıp özellikler deyin ve son olarak sürücüyü güncelleştirin (windows otomatik bulsun).Örneğin bilgisayarımda 2013 tarihli versiyondan 10.2.xx versiyona 2016 tarihe yükseltti. her hangi bir uyumluluk modunu değiştirmedim ve oyunda takılma yaşamadan oynadım.


    Empire earth sevenlere hediyemdir. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gececegim -- 6 Aralık 2020; 0:20:13 >




  • Bir internette bazen zoom ayarını değiştirip çok daha geniş alanı gören kişilerin oyunlarına şahit oluyoruz. bunun için ya drexmod diye bir adamın geliştirdiği ve neoEE olan versiyonu indirmeniz ve direkt olarak geniş zoom ile başlıyorsunuz..veya ikincisi 'empire earth Art of conquest' i indirdikten sonra çok küçük bir program olan 'empire earth zoom changer' programını da indirip açacaksınız. burada 2-3 adet özelliği değiştirerek kendi zoom zevkinizi ayarlayabilirsiniz. bu zoom changer malesef empire eath AoC' ye göre ayarlanmış .Ne yaptıysam empire earth 1 de çalıştıramadım. Bu oyunun fanı olarak, İyi oyunlar. Bu arada bilmeyenler olabilir, game ranger ı indirip (internette her an oynayan mevcut) yeni rakiplerle karılaşabilirsiniz(eski hamachi dönemlerini hatırladım).. Yalnız bazen game ranger da firewall sorunu yaşanıyor, buna da çözüm olarak windows güvenlik duvarından game ranger a izin vermeniz yetiyor..Şimdi iyi oyunlar bu oyundan vazgeçemeyenlere





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.