Şimdi Ara

Emniyete ihbar ettiklerim (liste güncellenecektir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha hecelemeyi yeni sökmüş bebeler trafik kurallarini çok biliyorlarmiş gibi burayi trollemeye calismislar.Videolarin devaminin gelmesini bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru olan hareket desteklenir tabi ama önce videoyu görseydiniz keşke... Görmeden sallamak olmamış.

Kısaca özetlersek..

Videoda; konuyu açan arkadaşın 3-4 şeritli bir geniş yolda, orta şerit müsait olmasına rağmen, orta şeritte giden bir aracı bile geçemeyecek bir hızda sürekli sol şeridi işgal ettiği, bu nedenle muhtemelen arkadan gelen trafiği kilitlediği, bu yüzden bazı araçların orta şeritten giderken sol şeride önüne geçtiğini, sonra ilerde tekrar sinyalle müsait olan orta şeride geçtiğini gösteren bir video.. (Buna da makas diyor eleman..) 1-2 araç vardı öyle gözüken, bu araçları şikayet etmişmiş arkadaş..

İnsanlar kendi yaptığının daha büyük hata olduğunu, trafikte sol şeridi sürekli işgal edemeyeceğini söyleyip daha müsaitken neden orta şeride geçmediğini sormuştu. Kendi trafik magandalığını gizlemek için koyduğu videoyu kaldırmış, olaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 2 Eylül 2015; 10:19:41 >

• Sol şerit magandası gelmiş ahkam kesiyor, ben o adamın yerinde olsa makası attıktan sonra bir de fren yapardım önünde.
  • Herkes hemen nasıl gaza gelmiş daha videoyu görmeden magandalar troller basmış konuyu falan yazılmış.

Herkes metroda bile yürüyen merdivende en sağda durur ki akışı engellememek için, ama trafikte şehir içinde olunca istediği şeritte gitsin öyle mi?Sanki tüm yolların sahibi bir kişiymiş gibi? Sonra aynı avmlerdeki tren gibi arkasından takılsın herkes. Sağdan geçen olursa da hemen şikayet edilsin!
    Sizler bu trafikte makas atan magandalardan daha fazla tehlike yaratıyorsunuz ama bunun farkına bile varamıyorsunuz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmH_20 -- 2 Eylül 2015; 10:19:30 >
  • Emniyet şeridi ihlali yapan uyanıkları şikayet etmek için süper bir uygulama olmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flyme

Hocam araç içi kameranızın markası modeli nedir acaba? Gayet net kaydediyormuş banada lazım böyle bir şey. Bu arada çok güzel bir şey yapıyorsunuz ceza almasa bu insanların akıllanıcağı yok...

Piyasadaki en iyilerinden ve benimde kullandığım model için (yurtdışıdır, yurtiçinden araç kamerası almayın) Olguerhan üstaddan yardım alabilirsin.
    Sayfası ve incelemesi :
    http://forum.donanimhaber.com/m_101956653/f_//tm.htm#101956653

Ayrıca arka taraf için kullandığım A118C'yi de tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxlboy

Konuyu açan ve bu işi gönülden yapan tüm vatandaşları destekliyorum. Tabi video ortadan kalkmış fakat konuya damlamış hayli maganda olduğu aşikar.

Video olmadığın net yorum yazamıyacağım fakat bazı magandalar " sende sürekli sl şeridi kullanmışın sana da ceza lazım" diye yazmış.

" ŞEHİR içinde istediğin şeritte araba sürebilirsin " şehirler arası yollarda ise mümkün olduğunca sağ şeritte sürmeli ve sadece sollamalarda en sol şerit kullanılmalı.

bu arada ihbar güzelde , ihbar gerçektende işliyor mu onu merak ettim !

işliyormu işlemiyor mu.... buyrun sabah attığım ve 35 dak.da gelen cevap (2 kez kırmızıda geçti) :

Emniyete ihbar ettiklerim (liste güncellenecektir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 2 Eylül 2015; 13:41:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nokmen
    işliyormu işlemiyor mu.... buyrun sabah attığım ve 35 dak.da gelen cevap (2 kez kırmızıda geçti) :

Helal olsun @nokmen

Bu da benim aldığım mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sprtv -- 2 Eylül 2015; 14:04:01 >

• Şu forumda her okuduğuna inanmayacaksın. Makas atmayı savunan insanlar varmış meğer. Seviye yerlerde 👏

• Bir işi yapacaksanız ciddi olarak yapın.
    Neden mi ?
    1. Çektiğin videonun tarihi , saati, konum bilgisi, görüntü netliği düzgün olmadıkça hiçbiri belge niteliği taşımaz.. Bu koyduğun yeni videodaki tarih, 2000 yılı 16 Ocak saat 01:36 yazıyor bilmem farkında mısın ?
    2. Kusurlu dediğin aracın plakası net okunmalı.. Büyütme vs. ile plakayı görmek sıkıntıdır. Görüntü net olmalı ve üzerinde maniplasyona müsaade etmemeli.

Gönderilen her belge incelemeye alınır ama bu tür net bilgiler olmadıktan sonra cezai işlemlik bir sonuç çıkmayacaktır bilgin olsun..
    Karşı taraf bu videoya göre kesilecek cezaya itiraz edip mahkemeye verse, "Ben o tarihte, o saatte o güzergahta değildim, videodaki plaka okunmuyor, manipilasyon var." derse bu videoyu mu delil olarak mu gösterecek Emniyet...
    Evet, gönderilen bütün kayıtlar tek tek inceleniyor. Çekilen saate , video konum bilgisine göre, bölgedeki resmi Mobese kayıtları, trafik kameraları ile teyit edilecek, teyidi görüldükten sonra suç unsuru varsa ondan sonra ceza kesilecektir.. Senin videonun üzerinde yazan "2000 yılı Ocak ayı" tarihinde o bölgede MOBESE bile yoktur eminim. Sence işleme alırlar mı ?
    Yaptığın iş yanlış değil ama biraz dikkat etmelisin ki gerçekten amaca hizmet etsin.
    Bu arada başkalarının hatalarını görmeden önce, önce trafik kurallarına kendimiz de uymalıyız.
    O yolda hız sınırı 80 olabilir. Adam 87 ile de rahatça gelebilir. Hatta ceza yemeyi göze alıp, hastası, acelesi vs. vardır 100-120 ile de gidebilir.
    Bunu engellemek, yoldaki hız sınırı 80 diyerek sol şeridi kapatır giderim demek senin yada önde giden diğer aracın hakkı değildir... Ceza işlem makamları bellidir. Siz sadece kurallara uymakla yükümlüsünüz, başkalarını bu kurallara uyması için zorlayamaz, sol şeridi kapatamazsınız..
    En sol şerit sollama şerididir. Orada sürekli duramazsın. Hele orta şeritte giden aracın hızına yakın yada düşük bir hızda hiç gidemezsin.
    Videoyu bir daha izle gör.. Senin aracın hızı daha orta şeritte giden beyaz aracı geçecek hızda bile değil ve sürekli sol şerittesin yalan mı ?
    Neyse.. Anladığınızı umuyorum, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 2 Eylül 2015; 14:31:39 >

• Gelmiş yine "omo son do sol şorotton godoyorson"cular. Sol şeridin sahipleri siz misiniz, adam şehir içinde istediği şeritten gider.

Sırf bunun için KGM'den arkadaş getireceğim foruma şunların ağzını kapatsın. O kural şehirlerarası otoyollarda geçerli.
  • Kurallar can ve mal güvenliğimiz için var. Kurallar dağ başında geçmez. Yani şehir ve şehirliler (medeniler) için geçerlidir. Kabul edilebilir hiçbir mazeretleri olmadığı halde başkalarının canını tehlikeye atmayı marifet sanan, bir şekilde dağ başından şehre inmişler de şehirde oldukları sürece kurallara uymak (ve herkesin can ve mal güvenliğine saygılı olmak) zorundadır. Uymuyorlarsa uydurmalı yada ihbar etmeli bence.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
    (Tekdir burada uzun uzun kornaya asılma ve sert bir bakış, kötek ise polise ihbar oluyor:)
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım olay güzel adamlar sağolun felan yazmışta, gerçekten cezai yaptırım uygulamış mı ?

ona kalmış olursa bende hafta en az 2-3 kaldırım üzeri park etmiş araç ihbarı yapıyorum, adamlar her seferin "tamam , ekipleri yönlendiriyorum " diyor ama gidip gerçektende ceza kesiyorlar mı ! büyük soru işareti
  • Gelmiş yine , noldu ? Kimden cesaret aldında tekrar yükledin videoyu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sprtv

videonun yanında kına iyi gidernasıl bir toplum olduk bolbol ispiyoncu türedi

• quote:

Orijinalden alıntı: sprtv

Diğer silinen videoları bilmem de bu videoda açıkça makas atıldığı gözüküyor. Hız sınırı 80 olan şehir içi bir yolda bir sürücü orta ya da sağ şerit müsait olana kadar 80 km hız ile sol şeritte gidebilir. Ambulans ve polis gibi kamu görevi yapan ve geçiş üstünlüğüne sahip araçlar dışında kimseye de çekilip yol vermek zorunda değildir. Gelip burada bık bık bık atıp tutmadan önce açın bir trafik kurallarını mahkeme kararlarını okuyun.

Ha sağ şerit müsait olduğu halde soldan gitmeye devam ediliyorsa o zaman kural ihlali yapan şehir içi bile olsa sürekli olarak sol şeridi kullanandır.

• Arkadaşlar burada büyük bir kavram kargaşası olduğunu düşünüyorum.

Dikkat buyurunuz lütfen, ihbar, ispiyon, gammazlık gibi kavramlar DELİL içermez, ya da içermek zorunda değillerdir.

İhbar-1 : Yan apartmanda kavga var, şöyle oluyor böyle oluyor vs....vs...adresi veriyorum ....
    İhbar-2 : Memur bey şu an önümde trafik kazası oldu yaralılar var, adresi veriyorum ......
    İspiyon : Şu bizim müdür var ya, bu sabah yolda tam önümdeydi, sinyal vermeden döndü.
    Gammazlık : Bkz. ispiyon.

Peki burada yapılan nedir diyeceksiniz. Eğer bir suça tanıklık ederseniz delilleri ile birlikte gider savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz.
    Savcı sizden suça dair bilgiler alır, delili yetersiz bulursa davaya gerek görmez ya da delil toplatır vs...vs..

Burada yapılan apaçık bir suç duyurusudur. Çünkü açık bir delil vardır ortada. Yani kimse kimseyi durduk yere yoktan sebeplerle arkasından vurmuyor, yasalar da buna müsaade etmez zaten.

Yani bu bir toplum sağlığı projesidir.

Hala ikna olmayanlar için burada hemen bir soru soruyorum herkes cevaplasın :
    O makas atan kişi, (ya da ne bileyim kırmızıda geçen kişi) o anda karşıdan karşıya geçmekte olan (Allah korusun, hiçbirinizin başına gelmesin) annenize çarpsa, elinizden fırlayan çocuğunuzu ezse,
    ya da yandan gelip sizin aracınıza çarpıp kaçsa, ve şansına tam da bu görüntüler üzerine yakalanıp en ağır şekilde ceza aldığını görseniz,
    yine de "ulan bu resmen ihbarcılık, milleti birbirine düşürecekler, ispiyoncular siziii, bana çarpan şöförü ispiyonlamış" diyecek misiniz?

Toplum sağlığı derken ben tam da bunu kastediyorum.

Tek fark bu delilin savcıya değil, bunu talep eden ve işlem yapmakla yetkili olan başka bir kuruma, emniyete verilmesi.

Ortada kanıt var, apaçık resim, görüntü, bazen de ses var ise buna kimse ispiyonculuk diyemez.

Sadece sorumlu vatandaşlık örneğidir.

Benim anladığım budur.

• Muhahaaa, bu uygulamadan ciddi anlamda ağzı yanacak trafik canavarlarının etekleri şimdiden tutuşmaya başlamış, başlamışlar yine "sol şerit" korosuna
    Emniyetten son zamanlarda gördüğüm en güzel uygulama, İstanbul dışındaki illerde de mümkün olan en kısa sürede aynı hizmeti görmeyi bekliyoruz
  • İnternette trafik suçlarını bildirmek için portal vardı, o ne oldu. Trafik adam edilmek istenseydi telgrafla da adam olurdu.

Musluk başında oturan densiz ruhlularla, yakınlarını acıtıncaya kadar çalışır bu sistem. Sonra, özel yaşşama tecavüz falan sayılıp EDS'ye döner bence.

İyi bir gelişme. Yine de asıl düzeltmemiz gereken yerleri unutmayalım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.