Şimdi Ara

Emisyon soruşturması büyüyor: Fiat da emisyon testlerinde hile yapmış olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son yıllarda emisyon skandalı ile adından sıkça bahsedilen en önemli otomobil üreticisi Volkswagen olsa da kısa bir süre sonra bir diğer otomobil devi Fiat Chrysler da bu skandalda adı geçen şirket olabilir. Ocak ayından itibaren ABD Çevre Koruma Ajansı(EPA) tarafından emisyon testleri dikkatle takip edilen ve hile yaptığı yönünde suçlanan Fiat Chrysler’a şimdi de Adalet Bakanlığı dava açtı.

     

    Emisyon soruşturması büyüyor: Fiat da emisyon testlerinde hile yapmış olabilir 

    Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre Fiat Chrysler, 2014-2016 yıllarında üretilen RAM 1500 model ve Jeep Grand Cherokee model araçlarında çevre dostu görünmek adına emisyon testlerinin sonucunu etkileyecek yazılımlar kullandı ancak EPA’nın araştırmalarında günlük sürüşte bu araçların test sonuçlarına kıyasla çok daha yüksek emisyon seviyelerine ulaştığı gözlendi.

     

    Toplamda 104.000 adet aracı kapsayan emisyon hilesinde eğer bakanlığın iddiası doğru çıkarsa mahkemenin hem bu araçların geri çağrılmasına hem de Fiat’ın 4.6 milyar dolar para cezası ödemesine karar vereceği düşünülüyor. Tabi bahsedilen miktarlar yaklaşık 500.000 adet aracın karıştığı ve 14.6 milyar dolarlık cezanın verildiği(sadece ABD'deki miktar) Volkswagen’in emisyon testi hilesine kıyasla oldukça düşük ancak yine de Fiat Chrysler için çok ciddi.

     

    Volkswagen Kabul Etti Fiat Reddediyor

    Volkswagen bazı yazılımları kötü niyetle kullandığını ve sonuçları değiştirdiğini daha önce itiraf etmişti ancak Fiat şu an için bütün iddiaları reddediyor. Davanın sonuçlanmasıyla birlikte Fiat’ın haklı olup olmadığını göreceğiz ancak son olarak dün Mercedes-Benz’in ofislerine yapılan polis baskınlarını da göz önünde bulundurursak yetkililerin emisyon testlerindeki hilelere karşı artık çok daha sıkı bir inceleme süreci başlattığını söyleyebiliriz.








  • Elektrikli arabalara reklam yapsan bu ödenecek paralarda bu kadar etkili olmaz. Çok zekisiniz hakikaten, termik motorlardan elektiğe geçiyoruz ok ok.

  • Bu emisyon olaylarında üreticilere fazla yükleniliyor diye düşünmeye başladım. Hile yapılması doğru değil elbette, ama istenen değerler artık uçmaya başladı. Üreticiler motor yapmayı bırakacak en sonunda. Wankel motoru öldüren sebeplerden biri de bu zaten. Ayrıca ülkemizde hiç de önemsenmiyor böyle şeyler. Katalitik konvertör, DPF gibi ekipmanlar sökülüyor ve arabalar dumanlı dumanlı kullanılıyor. Kimsenin taktığı yok emisyonu. Üretici en çevreci motoru yapsa da kullanıcı nasıl kullanıyor biraz da ona bakılmalı bence.
  • Fiat'a hiç birşey yapamazlar. Fiat'ın sahibi Agnelli ailesi tıpkı Rocknfeller ve Mitsubishi aileri gibi dünyayı yöneten güçler arasında.
  • Amerika Avrupadaki üretimi lekelemek için özellikle de Almanya yı sıkıntıya sokmak için bu hileyi açığa çıkardığını düşünüyorum. Amerikalılar amerikan malı yerine alman ve japon araçlarını tercih ediyorlar. Yedek parçada olsun konfor ve kalitede amerikan malları kötüdür. 5 yılda dökülürler yedek parçada örnek vermek gerekirse atıyorum 1 inç civata 4 dolarsa 1 metrik civata 1 dolar.
    Amerikalıların ticaretini Rocknfeller hayatını okuyarak nasıl olduğunu anlayabilirsiniz.

  • Bak iyiki yerli otomobilimiz yokmus. Yoksa milli gurur meselesi yapardik, buyukelcimizi falan geri cagirirdik. Fabrikan mi var derdin var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplamda 104.000 adet aracı kapsayan emisyon hilesinde eğer bakanlığın iddiası doğru çıkarsa mahkemenin hem bu araçların geri çağrılmasına hem de Fiat’ın 4.6 milyar dolar para cezası ödemesine karar vereceği düşünülüyor. Tabi bahsedilen miktarlar yaklaşık 500.000 adet aracın karıştığı ve 14.6 milyar dolarlık cezanın verildiği(sadece ABD'deki miktar) Volkswagen’in emisyon testi hilesine kıyasla oldukça düşük ancak yine de Fiat Chrysler için çok ciddi.

    Altından kalkarlar korkacak birşey yok, gülü seven dikenine katlanıyor bu camiada
  • Temiz para, sırayla hepsini elden geçireceklerdir.

  • En sonunda dizel motorun daha sonra da fosil yakıtların fişini çekmeye hazırlanıyorlar. Demek ki yeni bir çılgın projeleri var Ameriğaların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes ten sonra fiat...



    Durum ciddileşiyor desene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiatlar yükselecek

  • Çorap söküğü gibi geliyor,ben dedim yapmayan firma yok gibi.

  • Amerika gebermiş otomobil pazarıı güçlendirmek adına tüm araçlarda bezner olan emisyon problemini Avurpa firmalarına yıkmaya çalışıyor. Elektrikli araç üretimi ile bu sanayii koluna kan bulup eski günlerine dönmek istiyor ama bel altı vuruyor. Hayalet şehir Detroit' i yeniden canlandırmak derdinde ama nafile...

  • Fiat'ın her şeyi kolpa. Geçen bir sienaya bindim yol bilgisayarı anlık tüketimi en fazla 20Litre gösteriyor. Vitesi boşa alıyorsun devir rölantiye düşüyor ama tüketim yavaş yavaş düşüyor. Gazı köklüyorsun araba bağırıyor ama anlık tüketim yavaş yavaş yükseliyor. Ortalama tüketim 4.2 Litre yaptığı yol bi depoyla 650km.
    Yol bilgisayarı var mı ? Var!

  • Fiat nedir arkadaş.

  • ozmenakif kullanıcısına yanıt
    saçma bi yorum olmuş , vatandaşa ya da genel anlamda insanlara bıraksan rahatına en düşkünü ister , ama üreticiler ve duyarlı insanlar için bu değerler çok da sıkıntı değil , zaten adamın koyduğu standartlar uzaydan gelme değil, 10 üreticiden 3ü yapıyor diye diğer 7sinden de istiyor
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğim, sadece üreticilere sınırlama getirilmesin. Kullanıcılara da biraz dayatma olsun. Kullanıcıların keyfine bırakılsın değil. Yoksa adam arabayı kendi istediği gibi kullandıktan sonra fabrikadan çıkarken çevreci olsa ne yazar. Sürekli firmalar sıkıştırılıyor. Bunun yanında milleti de sıkıştırmak lazım diyorum. Tam anlatamadım demek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.