Şimdi Ara

Eminoto hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Az evvel emin otomotiv diye bir firmayla karsilastim nette gezerken.

Faizsiz olarak sifir veya ikinci el otomobil alimlarinda uzun vade taksitlerle arac alimini kolaylastirdiklarini soyluyorlar. Arastirmaya basladim ben fikri olan vardir kesinlikle.. Bende bilgi alisverisi olsun istiyorum.

www.eminoto.com.tr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün Milliyet'te bir yazı okudum bununla ilgili. Hani şu 22 ay sıfır faizli araç kredisi, 52 ay sıfır faizli konut kredisi falan var ya, işte onlar. Ticari krediler %13,7, taşıt kredileri yıllık %14,7 ve konut kredileri de yıllık 13,8 düzeyinde demiş Güngör Uras isimli şahıs. Faiz oranlarına masraf payı ve vergi de eklenince yıllık %21-22 dolaylarına çıkıyor demiş. Demek ki otomobil satın alacak kişiye 20 bin lira faizsiz kredi veren firmalar, kredi ile sattıkları araçlarda 5-8 bin arası faiz yükünü üstlenmiş oluyor demiş. Konut kredilerinde 100 bin lira kredinin faizi de 4 yılı geçtiğinde ortalama 40-45 bini bulur demiş.

Satıcıların bu faiz bedellerini satış fiyatına eklediklerini veya başkalarının peşin fiyat ile aldıkları maliyetin altında faizsiz vadeli satış yapıyor demiş.

Satıcılar zarar etmeyeceklerine göre, bu FAİZSİZ KREDİLERİN FAİZLERİ kime giriyor demiş üstü kapalı olarak.

Önce fiyatlara zam yapıp, sonra sıfır faizli kredi veren bu firmalar ülkenin ne idüğü belirsiz ekonomisine en sağlam darbeyi vuruyorlar. Yazıyı okuyunca sinirlenmedim değil. Türlü türlü laf oyunlarıyla milleti dolandırmanın peşindeler. B sınıfı araç olmuş 50 bin lira. Ulan sen 36 ay sıfır faizli kredi versen gene koymaz ki sana? Geçireceğin kadar geçirmişsin zaten!

• Tek sözcükle; Uzak durun, durdurun.Az söyleyim çok anlayın.
  • Kardeşime geçmiş yıllarda iki kez oradan 0 km araba aldık.. Biri kırmızı Renault 12 diğeri ise duman rengi 1992 Şahin.. Her ikiside yetkili satıcıdan satın alındı o km cillop gibi arabalardı...Ve çok uygun fiyata geldi..Nedenmi ? ARABA PEŞİN ALINIYOR. VE SENDEN 35 TANE ŞAHİN ALACAĞIM DEYİNCE YETKİLİ SATICI ÖZEL FİYAT VERİYOR..Faiz falan yok..Taksit ödeme gücüne göre 15 - 25 - 35 kişi bir araya gelip her ay 1 kişiye kura çekilip arabası alınıyor...En önce alan daha 3 taksit ödeyip arabasına kavuşurken en sona alan ise çok uygun fiyatla en yeni model arabayı alıyor..Hiç bir vurgun talan yok.Birbirini tanımayana insanlar Emin otomotive güvenip araba sahibi oluyorlardı...Bunun neresi kötü ?... Şimdi isteyene 20 - 30 - 40 kişilik gurup olarak faizsiz ev satın alınıyor..Kendi istediğin evini bulup bunu satın alın diyorsun.Satın alıp veriyorlar..Kira değil evin taksidini ödüyorsun, ev sahibi oluyorsun..Yine oda kurra ile aynı şekilde..Ve belli bir miktar ilk girerken organizasyon ücreti alıyorlar..BANKA FAİZİNDEN ÇOK ÇOK UCUZA GELİYOR..Çünkü para ödeyenler her ay kurada çıkan içlerinden birine ev alıyorlar...Orası hayır kurumu değil...Sorun öğrenin öyle yazın..Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 17 Nisan 2012; 8:15:35 >

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• Sistem güzel gibi ancak sonuçta firmanın durumuna bağlısınız, 2 sene sonra sıra size gelmeden bir kriz çıksa ve adamlar batsa ne yapabileceksiniz ki.

Sisteme hiç girmemiş bilgisi olmayan veya kulaktan dolma bilgilere sahip olanalara itibar etmeyin. Bence güvenilir bir şirket. Şimdiye kadar 55-60 bin kişiyi ev-araba sahibi yapmış şirket hakkında koskoca internet ortamında kayda değer tek bir şikayet bile yok. Çoğunlukla sisteme hiç girmeyen kişilerin asılsız karalamaları mevcut. Ben şimdiye kadar bu şirkete giripte memnun olmayan görmedim.

Yalnız tek dezavantajı var. arabayı hemen alamıyorsun peşinatına (isteğe bağlı) ve taksitlerine göre teslim tarihi değişiyor tabi birde çekilişli sistem var şansın iyiyse ilk aylarda arabanı alabilirsin.

Bilen arkadaşlar lütfen cevaplasın.

Mesela şimdi 2012 model 0 km bir araç almak istiyorum. Çekiliş olayına girdim ve bana tam 1 sene sıra gelmedi. Benim o 0km almak istediğim arabayı 2013 yılında mı teslim alacağım? Yani bu zaman boyunca arabam nerde yatacak? Bana verilmeyecek sanırım. Bana aynı gün verilecekse bu olay mantıklı geliyor.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________
    2009 Opel Astra H - Enjoy Elegance
  • ben okudum çok beğendim sistemi aslında... bankaların uyuzluklarıyla uğraşmakdan iyidir. 18 liraya bi tane accent satıyorlar 13 liraya aracımı satıp 5 lirayi takside bağlayip almayi düşünebilirim bile aslında.
  • Bildiğiniz saadet zinciri. Otomotivle filan alakası yok. Altın günü gibi herkesten para toplayıp her gruptan birine araba parası veriyorlar. Çekiliş sistemi böyle. Diğer sistem de vadenin yarısında parayı veriyorlar. O zmana kadar gelen araç zamlarını sineye çekiyorsunuz. Bana araba hemen lazım derseniz yok öyle yağma diyorlar. Bu aracılık işinden de para alıyorlar. Yani otomotiv filan yok olayda. Uzak durun.

Orijinalden alıntı: kesbi

Bildiğiniz saadet zinciri. Otomotivle filan alakası yok. Altın günü gibi herkesten para toplayıp her gruptan birine araba parası veriyorlar. Çekiliş sistemi böyle. Diğer sistem de vadenin yarısında parayı veriyorlar. O zmana kadar gelen araç zamlarını sineye çekiyorsunuz. Bana araba hemen lazım derseniz yok öyle yağma diyorlar. Bu aracılık işinden de para alıyorlar. Yani otomotiv filan yok olayda. Uzak durun.

nasıl yani? hem altın günü gibi insanlar bir araya gelip para toplayıp araba alıyor, faize girmeden. hemde uzak duralım?

kendimizi bildik bileli annelerimizin aralarında yaptığı altın gününün büyük ölçeklisi bu yapılan. birisi çıkıp, arkadaşlar altın günü yapıyoruz ama ben mızıkçılık yapıyorum ve sıra bana gelmeden haftaya herkes altını alıp bana verecek diyen yoktur. diyecek olanında diğerleri arasında yeri yoktur. karşı olduğunuz sisteme alternatifimiz yoksa susmamız gerekir. binlerce insan bu sistemden yararlanmış ve kayda değer pek şikayet yoksa demekki sistemden memnun insanlar. kötülemeye gerek yok.

otomotiv var veya yok. adamlar önümüze bir sistem koymuş ve istiyorsanız(silah zoru yok) gelin bakın kafanıza yatarsa katılın diyor. bana da cazip gelmiyor. ya en son bana çıkarsa diye. ama 14 milyonda bir çıkma ihtimaline karşı sayısal oynayanlar için bire bir. 30-40 kişi de biri olma ihtimali daha çok nasıl olsa

2010 Mazda 3 Impressive AT+lpg

• quote:

Bildiğiniz saadet zinciri. Otomotivle filan alakası yok. Altın günü gibi herkesten para toplayıp her gruptan birine araba parası veriyorlar. Çekiliş sistemi böyle. Diğer sistem de vadenin yarısında parayı veriyorlar. O zmana kadar gelen araç zamlarını sineye çekiyorsunuz. Bana araba hemen lazım derseniz yok öyle yağma diyorlar. Bu aracılık işinden de para alıyorlar. Yani otomotiv filan yok olayda. Uzak durun.

Aynen dediğin gibi. Aracılık işinden alınan parada firmanın ismini taşıyan bey efendinin cebine giriyor. 2008 yılında facebook'dan orta okul arkadaşım beni bulmuş ve çok sevinmiştim beni buldu diye. Emin Şirketler grubuna iş yapıyormuş. Ve ilk buluşmamızda beni Altunizadeye götürdü merkezlerine. Bana bahsetti sistemden. Hatta kendisi altın günü sistemi adı altında yapılan güne katılıp bir miktar para çekip bu sistem mantığında geri ödeyecekmiş. Ve eğer benide üye yaparsa prim alacakmış. Ve bende ne çok sevinmiştim ki arkadaşımı buldum diye. Meğer arkadaşım benim üzerimden para kazanacakmış. Ve o gün sonrası beni 5 sefer aradı arabaya üye ol, eve üye ol vs. gibi. Aman uzak durun. Git bankadan kredi al daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 17 Nisan 2012; 15:29:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Çekiliş olayı nasıl peki ? Eğer seçilmezsem ne olacak..

Mesela şimdi 2012 model 0 km bir araç almak istiyorum. Çekiliş olayına girdim ve bana tam 1 sene sıra gelmedi. Benim o 0km almak istediğim arabayı 2013 yılında mı teslim alacağım? Yani bu zaman boyunca arabam nerde yatacak? Bana verilmeyecek sanırım. Bana aynı gün verilecekse bu olay mantıklı geliyor.

çekiliş olayı şöyle 60 kişil bir gruptaysanız her sene çekilişle 12 kişi belirlenir ve bu kişilere çekiliş sırasına göre isteklerine göre arabaları veya paraları teslim edilir.
    size ne zaman sıra gelirse o zaman paranızı alıp dilediğiniz arabayı alabilirsiniz ama bu arada tabiki araba fiyatlarına zam gelebilir bunuda hesaba katmanız gerekiyor.

Bence en iyisi vade ortası teslim seçeneği.
    Siz örneğin ayda 1000 lira taksitle 24 taksitli sisteme girerseniz 12. ayın sonunda 24.000 tl paranızı teslim alıp istediğiniz arabayı alabiliyorsunuz.
    Ha 12 ay sonra araba fiyatlarına zam gelir bana 24.000 yetmez derseniz o zaman ödediğiniz taksit miktarını artırıp örn (1.250tl taksit 12. ayın sonunda 30.000 tl) toplam alabileceğiniz parayı artırmış olursunuz.

• quote:

Çekiliş olayı nasıl peki ? Eğer seçilmezsem ne olacak..

Olay ev ya da araba işi değil. 36 kişi biraraya getiriyor bu adamlar atıyorum. 36 kişilik bir altın günü yapılıyor, her ay bir kişi kura ile belirleniyor ve herkesin 1.000'er lirası o adama aktarılıyor, adam da 36bin liraya a arabasını alıyor isterse istemezse üstüne biraz koyup 50ye daha iyisini alıyor. Hakkıyla yapılıyorsa sistemi iyi kurmuşlarsa sorun yok. Ama girmeden önce iyice araştırmak lazım, daha önce sistemden yararlanmış kişilerden bilgi almakta yarar var.

• quote:

Geceniz hayra kalsin arkadaslar,

Az evvel emin otomotiv diye bir firmayla karsilastim nette gezerken.

Faizsiz olarak sifir veya ikinci el otomobil alimlarinda uzun vade taksitlerle arac alimini kolaylastirdiklarini soyluyorlar. Arastirmaya basladim ben fikri olan vardir kesinlikle.. Bende bilgi alisverisi olsun istiyorum.

www.eminoto.com.tr

hocam kesinlikle güvenli bir sistem.karalayanlar yine kesinlikle bilmeden atıp tutanlar.kendileri yada tanıdıkları,arkadaşları,eş dostları başvurmuşta mağdurmu olmuşlar.evet arkadaşlar zaten yazmışlar bildiğiniz altın günü mantığı.biraz daha ileri götürüp birkaçtercih yapma şansı bile sunuyorlar.kurumun bu işten tabiki belli bir ücret talep etmesi kadar normal bir şey olabilirmi.eğer ev yada araba alacaksanız beklemek problem değil diyorsanız(şanslıysanız ilk ay bile alabilirsiniz)ev ve araba almanın en ucuz yolu budur.telefon edip canlı canlı sistemi ve nasıl çalıştığını öğrenebilirsiniz.işin mantığı çok basit.

***İnsanlar uykudadırlar,Ölünce uyanırlar!!!

• 40 bin liralık araba için 40 ay vade yapıp 21. ayda 40 bin liram verilecekse gayet güzel olay valla. Tabi beklemek isteyene. Zaten bir sürü otomotiv firması 24 ay %0 taksitle kredi veriyor.

40 bin liralık araba için 40 ay vade yapıp 21. ayda 40 bin liram verilecekse gayet güzel olay valla. Tabi beklemek isteyene. Zaten bir sürü otomotiv firması 24 ay %0 taksitle kredi veriyor.

Aynen dediğiniz gibi.
  • Hemen araç almak isteyene uygun değil. Çekiliş işi çok sakat. İlk ay bile alabilirsiniz diyenler çok çok olumlu bakıyorlar. Son ay da çıkabilir ve boş yere adamlara komisyon ödeyip bir de 2-3 sene beklediğinizle kalırsınız. Vade yarısı da saçma. O zamana kadar kaç kere zam yiyecek, kasa değişecek vs. Araba ile ilgisi yok. Para biriktirmeye başlayıp 2-3 yıl sonra da alsam bişeyler alayım diyen varsa buyursun. Ancak ben 15-20 bin lira biriktirdikten sonra ne uğraşacam bunlarla. Gider o paraya alırım bişey. Ya da olmadı üstüne sıfır faizli krediyle bişey alırım yine o zaman. Para bende birikir ve komisyon filan da ödemem. Firma sağlamdır belki ona lafım yok. Ancak sistem çok saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 17 Nisan 2012; 16:12:28 >

Hemen araç almak isteyene uygun değil. Çekiliş işi çok sakat. İlk ay bile alabilirsiniz diyenler çok çok olumlu bakıyorlar. Son ay da çıkabilir ve boş yere adamlara komisyon ödeyip bir de 2-3 sene beklediğinizle kalırsınız. Vade yarısı da saçma. O zamana kadar kaç kere zam yiyecek, kasa değişecek vs. Araba ile ilgisi yok. Para biriktirmeye başlayıp 2-3 yıl sonra da alsam bişeyler alayım diyen varsa buyursun. Ancak ben 15-20 bin lira biriktirdikten sonra ne uğraşacam bunlarla. Gider o paraya alırım bişey. Ya da olmadı üstüne sıfır faizli krediyle bişey alırım yine o zaman. Para bende birikir ve komisyon filan da ödemem. Firma sağlamdır belki ona lafım yok. Ancak sistem çok saçma.

+1

40 bin lira için 21 ay para ödeyeceğim toplamda 21 bin lira... İşte organizasyon ücreti de var %5.9 ama elime 40 bin geçecek 21 ay sonra. Şöyle ki ben 20 ayda 20 bin biriktirebilirsem 0 araç piyasasından zaten 20 bin lira 24 ay faizsiz kredi çekebiliyorum. Bazı firmalarda 24 bin liraya 20 ay vade var %0 komisyonla..

Bir de eminevim sistemi var. 100 bin çekip 120 ay vadeye toplam cebinden çıkan 149 bin olan var bu forumda yazmış öğretmenmiş kendisi. Bankadan çeksem 189 bin meblağ oluyormuş ve faiz varmış.

İşin özü şu ; borç altına girmeden bir şey sahibi olamıyorum diyen adamların yeri. Yani ben. Ama bende sabırsızım arabamı hemen isterim, bana göre de değil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.