Şimdi Ara

EMİNevim sistemine girdim sorularınızı cevaplayabilirim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ev alıp kiradan kurtulmayı düşünüyordum.ziraat bankasına 0.95 faiz oranından konut kredisi için başvurdum.gerekli evrakları şubeye teslim ettim.bir sıkıntı yoktu.ertesi gün şubeden arandım,banka genel merkezinden konut kredisi başvurumun daha önce kredi kartları yüzünden kara listeye girdiğim için reddedildiği söylendi.benimde eminevim aracılığıyla ev alma dışında bir seçeneğim kalmamıştı.para biriktirip ev almak hayal gibi birşey benim için.iddia ettikleri gibi faizsiz sistem mi bilmem o konuda fetva verecek bilgiye sahip değilim.geçen sene arkadaşımla bilgi almak için gittiğimizde alacağımız evin % 5.5 oranında organizasyon ücreti istenirken bu sene % 6 organizasyon ücreti alındı.benden sonra başvuran arkadaşımdan %7 organizasyon ücreti istemişler.70.000 liralık ev ve 60 kişilik guruba girdim.yaşadığım yerdeki 2.el evler 70.000-110.000 sıfır evler 140.000-300.000 lira arası değişiyor.girdiğim sistem peşinatsız ,kuralı sistem.ilk çekiliş 12 ekim'de yapılacak.kurada 10 kişinin evleri hangi ay alacağı belli olacak.peşinat vermediğimden dolayı kurada 1. çıksam bile evi ancak 8 ay sonra alabileceğim.eğer %10 peşinat verseydim 3. ayda %15 peşinat verseydim.1. çıkarsam ilk ayda alabilecektim.evi istediğiniz yerden alabilirsiniz.sadece ev ile sınırlı değil seçenekler,arsa,bankadan kredi çıkmayan eski müstakil ev de alabilirsiniz.ev alırken kalan aylar kadar aylık senet hazırlanıyor ve 2 çalışan kefil isteniyor (emekli kabul edilmiyor).mülkün tapusuna satılamaz şerhi konuyor.kurada çıkmadığınız her ay için aylık taksidinizden, kira yardımı adı altında komik rakamlarda tutar düşüyor.girdiğim vadenin ortası olan 30 ay kurada bana sıra gelmezse 33. ay sonunda sistem kalan herkese ev alma fırsatı veriyor.yani 33. ay sonunda herkes ev sahibi oluyor.bundan sonra 27 ay boyunca sisteme siz kira yardımı ödüyorsunuz.bu olay tam saçmalık.

     EMİNevim sistemine girdim sorularınızı cevaplayabilirim.







  • Aylık gelirin ne dir kredi çeksen aylık ne kadar ödicektin krediye ?

    Riskli ve gereksiz bi tercih yapmışsın bence bir kaç ay ödemelerini düzeltsen kredi çıkardı zaten nasıl güveniyorsunuz bu tarz sistemler le ev alımlarına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senpaituyun kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı okumamışsınız galiba.bankanın genel merkezinden konut kredisi başvuruma red geldi.başka seçeneğim yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senpaituyun kullanıcısına yanıt
    2014 yılında kredi kartlarıyla ilgili sorun yaşamıştım.5 yıl geçmeden kara listeden çıkamam.güveninirlik konusuna gelince işyerinden ve çevremden en az 10 kişi bu yolla ev sahibi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cemaatin sistemi değil miydi ? Nasıl güvendiniz ?
  • 30 ay sonra alacağın ev satılmazsa iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoRDNeLL L kullanıcısına yanıt
    Yok.bu sistemde istediğimiz yerdeki ev,arsa,işyeri alabiliyoruz.tabii 70.000 liralık üzerini biz tamamladığımız sürece daha yüksek tutarda mülkte alabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Bende acaba dedim ama öyle birşey soz konusu olsaydı 15 temmuzdan bu yana kayyum atanırdı bu şirkete.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yere yazın bu eminevim sistemi de patlayacak. her yerde şube açıyorlar. bu tip zincirler bir yerde tıkanır ve kopar. olan ev almak için biraz parasını denkleştirmeye çalışan fakir fukaraya olur.
  • Bu Sisteme girmeden önce şikayetleri bir kontrol edin derim arkadaşlar. başlangıçta her firma güzel teslimat almış referansları göz önüne alın.

    https://www.facebook.com/Eminevim-%C5%9Eikayetleri-886362141498860/?hc_ref=NEWSFEED burada sistemden zarar görmüş insanların paylaşımları olacak artık.
  • heartybroken kullanıcısına yanıt
    sistemden zarar görme durumu yok aslında.Türk insanı önüne konan maddeleri okumadan imza atmaya alışkın.şikayetlerin büyük çoğunluğu üyelerin kendinden kaynaklı.ben sisteme girmeden önce çok araştırdım,işyerimdeki 5-6 arkadaşımın bu sisteme girip ev/araba alması eminevim sistemine güvenmemi sağladı.ya kenara para koyacaktım ki imkansız gibi birşey yada bu sisteme girecektim.12 ekim'de çekilişim var inşALLAH ilk 10 kişi arasında benimde ismim çıkar.
  • İsmailağa El Birliği Sistemi (Eminevim, Fuzulev, Birevim...) Fetvası


    Fatih Kalender ve Ahmet Polat Hoca Efendilerin görüşleri derlenmiştir. Ayrıca fetva hattına danışılmıştır. Parantez içindekilerin bazıları konunun anlaşılması için kendi örneklerimdir. Kaynak videolar aşağıdadır.




    Organizatör kuruluşların bazıları sistemi hediyeleşme, menfaatli borçlanma gibi kavramlar üzerine kurduğu için caiz değildir. Aşağıdaki kurallar dahilinde olursa dinen uygun olur. (Allahualem.)

    1. Şirket-i Mülk (Mülk ortaklığı) sistemi olmalı.

    ★ Organizatör (örneğin 10 kişilik) iştirakçi ekibi kurar. (Ekip kurma ve işlemleri yönetme hizmetiyle organizasyon ücreti hak eder.)

    ★ Organizatör iştirakçilerden her ay belirli bir miktar para toplayarak (örneğin 10 liralık) bir mal (ev, araba vb) alır / alınmasını vekalet eder. (Alınan bu malda tüm iştirakçilerin hissesi vardır. Kurban ortaklığı gibi. Bu aşamada 1/10 hissesini aldığınız bir malınız vardır. Mal, organizatörün değildir.)

    ★ Organizatör (diğer iştirakçilerin vekaletiyle) kura ile bu malın diğer hisselerini vadeli bir şekilde bir iştirakçiye (tevliye yoluyla) satar. (Tevliye: Kâr-zarar etmeden, maliyet fiyatına, fazlası talep edilmeden.)(Örneğin diğer iştirakçilere 9 lira ödenmesi, vade farkı, kira yardımı vb talep edilmemesi.) Bu yöntemle malın tamamı artık bir iştirakçiye ait olur. Onun sonraki ödeyecekleri organizatöre iştirak parası değil, kendi malının diğer iştirakçilere olan borcudur. Dolayısıyla bu aşamadan sonra kişinin kendi malı için kira parası vb adı altında ek ücretler vermesi doğru değildir.

    2. Mülk ortaklığından çıkış
    ★ Başlangıçta (örneğin 10 aylık bir plan için) talep edilen organizasyon ücreti, iştirakçilerden birinin belirli bir nedenle sistemden ayrılması durumunda (örneğin 2.ayda) sadece sistemde olduğu süreçteki masrafları (2 aylık vergiler, harçlar, hizmet bedeli vb) düşülerek kalanı iştirakçiye iade edilir, organizasyon ücreti yanmaz.

    ★ Sistemden çıkan iştirakçi o ana kadar vadeyle ödemiş olduğu parayı toplu olarak geri alamaz, yine vadeler hâlinde alır.

    3. Joker durumu olmamalı.
    ★ Organizatörün kendisi iştirakçiler arasına katılmaz. (Katıldığı takdirde mal alım sırası kendine gelir, malı almayıp parasını işletme yolunu tercih ederse sistem sıkıntıya girer.)

    4. Araç kasko ücreti talep edilmemeli.
    (Kasko sıkıntılı bir mevzu.)

    Kaynaklar:
    İsmailağa NET :https://www.youtube.com/watch?v=EHfJTxu0ZP0
    Lalegül TV -119 :https://www.youtube.com/watch?v=C3shg0XISPo
    Lalegül TV -30 :https://www.youtube.com/watch?v=8RQbNQo-AuA




  • Merhaba, son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.