Şimdi Ara

EminEvim Sistemi Hakkında Bilgi&Paylaşım NİSAN 2025 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
151
Cevap
8
Favori
34.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: apocalypto4040

Öncelikle teşekkürler verdiğiniz bilgi için Haklısınız verebileceğim peşinatı söylemem gerekirdi anladığım kadarıyla yüzde 15 peşinat verirsek 6 ay sonra toplam tutarı alabiliyoruz bu bir milyon için 150000 5 milyon için 750000 oluyor ayrıca yüzde 7 ücret var çekilecek toplam tutardan

Kalan tutarı daha uzun vadeye yayabilirmiyiz veya peşinatı yüzde otuz yapsak yani 300000 peşinat versek geri kalan 700000 i 40 ayda ödeyelim desek yinede 6. Ayda arabayı alablirmiyiz

Bir soru daha sorayım müsadenizle 3 milyon luk eve girsek beşyüzbin peşinat versek kalan 2.5 milyonu ayda 50000 lira ile 50 ayda ödeyelim desek bize teslimat ne zaman yapılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Galeri’den aracı beğendik exper’e soktuk anlaştık , kaporamızı verdik. 23 Haziran Pazartesi satışı alacağız birader için. Hangi galeriye sorsak hepsi finansman şirketleriyle çalışıyor. Genelde akşam üzeri para 16:45 de yatıyormuş ne 1 dk geç ne 1 dk erken.Bende Aralık ayında alacağım. Galericiler bu bayramda eskisi gibi talep olmadığını söyledi genelde faiz yüksek olması etkilemiş ortamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 14 Haziran 2025; 14:31:12 >
  • apocalypto4040 A kullanıcısına yanıt

Finansman 1.000.000 Milyon Tl Araba Bugün girerseniz,

-300.000 Tl Peşinat

-70.000 Tl Organizasyon Ücreti

- Taksit Sayısı 17

- Aylık Ödeme 40.000 Tl

-Teslim Tarihi Ekim 2025 Gösteriyor.Ekim 20-30 Arası.

- 5 Ay sonra alıyorsunuz. Zaten 5 ay öncesi için teslim yok artık bitti.

Ev için söylediğiniz tutarlar aylık ödeme ve paşinat ile yaparsanız Ekim 2026’da veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 14 Haziran 2025; 15:41:39 >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• Arkadaşlar bu sisteme 4 milyon peşinat verip ev için 10 milyon çektiğimizde aylık ödemesi vs nasıl oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sevindim inşallah her şey umulduğu gibi olur. Vakit geçiyor benim de teslimat tarihim Aralık ayında.

Ayrıca Trafik Sigortası ve Kasko(zorunlu olursa) işlemlerini de aktarabilirsen çok güzel olur. Nasıl işlem yapıyorlar kendileri mi öneriyor, bize mi bırakıyorlar veya ne kadara yapıyorlar, piyasa fiyatları mı geçerli oluyor yoksa bir arkadaşın ifade ettiği gibi piyasadan daha uyguna mı yapıyorlar ?

@-PoseidoN-

• KaytunAlp K kullanıcısına yanıt

Sen ve benim teslimat tarihimiz aynı.

Birader 38 yaşında , 15.000 tl sigorta çıktı, ilk aracı değil kazasıda yok ama adına uzun süredir kayıtlı araç yoktu, bence fazla çıktı sebebi 10-15 yıldır üzerine araç yok etkenmidir bilmiyorum ama. Kasko yarın belli olacak. Kasko ve sigortayı kendileri yapıyorlar bugün sordum normal kasko sigorta şirketleri üzerinden yapıyorlar örnek veriyorum eminevim, axa sigorta üzerinden yapıyor. Örneğin kasko-sigorta 30 bin tl çıktı, bunu 3 ay vadeye bölüyorlar ödemeniz 20 bin tl ise 3 ay boyunca 30 bin tl oluyor. Yani faizsiz 3 ay vadeye bölüp taksit ödemenize yansıtıyorlar. Hiç problem yaşamadı, sadece teslim tarihi bugündü ama kesin pazartesi olurda demediler hani pazartesi yüksek ihtimal söylenmişti 1 gün sarktı yarın oldu teslimat tarihi, hayırlısı ile yarın noter alım - satım olacak. 4.ayında aldı finansmanı, artık yeni girecekler en az 5 ay bekliyor öncesinde teslimat yok.

Not: Pert-Ağır hasar kayıtlı araç alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 23 Haziran 2025; 12:14:21 >

• b4s4y3v kullanıcısına yanıt

Ne kadar taksit ödeyeceğinizi yazmamıssınız ama şöyle bir hesap çıkardım sisteme bugün girerseniz,

- Ev Finansman 10.000.000 TL

- Peşinat 4.000.000 TL

- Organizasyon Bedeli 700.000 TL

- Aylık Taksit Ödeme: 80.000 TL (75 TAKSİT) 6.000.000 TL

- 11.2026 Tarihi Teslim

Toplam Maliyet 10.700.00 TL

Derseniz ki ben 80 değil 120 bin tl ödeyebilirim. Taksit sayısı 50 olur , finansman tarihide muhtemelen Mayıs 2026 olur. Ben finansman çalışanı değilim sadece sistemde olduğum için hesap yapabiliyorum uygulamadan bunu sunuyor çünki firma. Şubeye giderseniz daha net bilgi alabilirsiniz bizdekiler kaba taslak oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 23 Haziran 2025; 14:24:15 >

Bu şekilde olması sorun değil zaten. yani kişinin yaşı, sigorta basamağı vs kriterlerin etkisi zaten bilinen sonuçları getiriyor. Hatta, kasko ve sigorta da tahminim o yönde ki çok absürt olmayacaktır ve de taksitlendirme durumu ödeme noktasında da kolaylık sağlayacak. Eminevim temsilci arkadaş da bu yönde bilgi vermişti.

Satış konusunda satıcıların güvenmeme sorunu açısından, sistem günden güne bilinirliğini artırıyor kanaatimce. İfade ettiğin gibi faiz ortamı da bunu kolaylaştırıyor. Galerici kesim zaten sorun çıkarmıyor anlaşılan ve şahıslar da bu yönde daha rahat hareket edeceklerdir günler geçtikçe. Yakınımızda yöremizde tecrübeler arttıkça bizde gardımızı ona göre alırız hayırlısıyla.

Şöyle söyleyim, alıcı şahıs 10-15 gün bekleyeceği için özellikle galerici ise pazarlık'a pek yanaşmıyor. Yani 20-30 aşağısına alamıyorsun, ama tabiki herşeyin dip toplamında gene faize göre çok çok daha kar'lı iş oluyor. Ben şubeye hem kendim hem birader için totalde 4-5 defa gittim ne zaman gitsem f hep dolu. Bundan 10 sene önce kredi çekip biraz zorlanarak araba alabiliyorduk hem fahiş fiyatlar yokdu hem kredi faizleri iyiydi. Şimdi hem faizler yüksek hem baloncular var ama balonlar patlıyor artık.

• Arkadaşlar emin evimde 400 bine girdim.Şuan hazirandayız parayı temmuz 20 gibi teslim edecekler.Araba fiyatları artıyor.Farklı bir kişi üzerine alsam temmuzda kendi üzerime alsam kasko bedeli olarak ne kadar isteyecekler benden bilen var mı acaba?

• @tarihcifss muhtemelen 5-6 ay öncesinde sisteme dahil oldunuz. Temmuz ayı teslimat döneminiz olmalı. Sıfır araç fiyatları marka ve modele göre ufak oynamalar yapıyor ama öyle fiyatlar artıyor denecek bir durum da ortam da söz konusu değil. Piyasadaki 2. el fiyatlarında balon fiyatlama hala var. Buna yönelik araştırmalarım bu sonucu ortaya koyuyor.

Kasko veya Trafik Sigortası konusunda piyasa fiyatları aslında üç aşağı 5 yukarı bellidir. Piyasadaki şirketler üzerinden online sorgu ile ortalama kasko fiyatlarını görebilirsiniz. Şu an tahmini olarak en fazla 15 - 20 bin TL civarı ortalama kasko fiyatları olacağını değerlendiriyorum.

Kasık 2026 tarihi neye göre belirleniyor?
    Sisteme girdikten 5 ay sonraya falan çekilebiliyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • b4s4y3v kullanıcısına yanıt

Evet çekilebilir, peşinat ve taksit ödemesi yüksek olur ise oluyor. Şube ile bir görüşün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Sen ve benim teslimat tarihimiz aynı.

Birader 38 yaşında , 15.000 tl sigorta çıktı, ilk aracı değil kazasıda yok ama adına uzun süredir kayıtlı araç yoktu, bence fazla çıktı sebebi 10-15 yıldır üzerine araç yok etkenmidir bilmiyorum ama. Kasko yarın belli olacak. Kasko ve sigortayı kendileri yapıyorlar bugün sordum normal kasko sigorta şirketleri üzerinden yapıyorlar örnek veriyorum eminevim, axa sigorta üzerinden yapıyor. Örneğin kasko-sigorta 30 bin tl çıktı, bunu 3 ay vadeye bölüyorlar ödemeniz 20 bin tl ise 3 ay boyunca 30 bin tl oluyor. Yani faizsiz 3 ay vadeye bölüp taksit ödemenize yansıtıyorlar. Hiç problem yaşamadı, sadece teslim tarihi bugündü ama kesin pazartesi olurda demediler hani pazartesi yüksek ihtimal söylenmişti 1 gün sarktı yarın oldu teslimat tarihi, hayırlısı ile yarın noter alım - satım olacak. 4.ayında aldı finansmanı, artık yeni girecekler en az 5 ay bekliyor öncesinde teslimat yok.

Not: Pert-Ağır hasar kayıtlı araç alamazsınız.

@-PoseidoN- alım satım işlemleri tamamlandı, kasko ve sigorta maliyetleri düşündüğün gibi mi oldu ? Son noktada kayda değer bir problem var mı aktarabileceğin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaytunAlp -- 26 Haziran 2025; 9:34:53 >

İşlemler tamamlandı. Ankara Otonomi'de aracı bulduk gezdik zaten hepsi sisteme hakim, Finansman şirketine araç bilgilerini vs verdi, 10 gün sonra aldı aracı. Ödemede finansman şirketinden erteleme vs her hangi bir sarkma durumu olmadı, 24 haziran salı günü sabah noter'de alım-satım yapıldı, ücret satıcı'nın hesabına 16:40 civarı yattı, kimse mağdur olmadı her hangi bir problem yaşanmadı. Zaten sistemi araştıran, sözleşmesini iyi okuyan ödemesini düzenli yapan bir kimsenin mağdur olacağını sanmıyorum,Darısı bize inşallah.

Sigorta Sompo 14.450 TL

Kasko Quick Sigorta 12.500 TL

Not:Sigorta'yı yani 14.500 tl'yi satıcı'ya ödeyeceği paradan düşüyor. Çünki satış'tan önce sigorta yapılıyor. Finansman şirketi Satıcı'nın hesabına sigorta ücretini düşüp öyle atıyor, o farkı siz satıcıya ödüyorsunuz. Yani bu tablo'da 14.450 tl'yi finansman satıcı'ya eksik yatırıp sigortayı yapıyor siz satıcıya noter'de 14.450 tl atıyorsunuz bunuda finansman tek çekim yapıyor. Kasko'yu yanlış bilmiyor isem ilk ödemenizdeki 3 ay taksit'e bölüyor.

Kasko-Sİgorta-Exper-Noter 37.000 tl total'de maliyet olmuş. E ne olur ne olmaz bakım cart curt işleride olur 50.000'i bulur. Yani 50 bin tl araç haricinde cepte olmasında fayda var.

Fİnansman şirketlerinin sözleşmesini girecek tüm arkadaşlar iyice okusun, araştırsın. Burada bizler sistemde olduğumuz için olabildiğince yardım etmeye çalışıyoruz gelen sorulara ama bizimde bilmediğimiz hususlar olabiliyor, en güzeli düşünen arkadaşların finansman şirketlerine gidip bilgi almaları olacaktır. Hİç bir finansman şirketini övmem yazılarımda sadece kendi fikirlerim mevcut kimseye mağdur olmazsın diyemem. Araç veya ev teslim alacağınız tarih belli olsun, kuralı sistem biraz risk işi. Bu arada işinize güveniyorsanız, maaşınız düzenli yatıyor ve ödeme gücüne sahipseniz girin. Bu ay sisteme girecekler ne kadar peşinat verirseniz verin, en erken aracı alabileceğiniz tarih artık Aralık ayı. Normal'de en erken teslimat 4 ay sonra oluyordu artık Bddk kararı ile 1 ay daha uzatılıp 5 aya çekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 26 Haziran 2025; 16:34:37 >

Çok iyi. Allah kaza bela göstermesin.

Trafik Sigorta ve Kasko konusu hem belirtildiği gibi hem de sorunsuz, bunu anlamış olduk.

• 1 milyon tl lik araca girip 500k peşin ödeyip, 3 yıl vade yapsam ne olur ödeme

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.