Şimdi Ara

Emin Çölaşanın Yazdığı Ecevit Yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Emin çölaşan, birinci elden aldığı bu çok özel bilgileri yazmak konusunda bir hayli tereddüt etti. ancak sonunda, kamuoyunun başbakan'ın durumunu bilme hakkı olduğuna karar vererek yazdı. yine de bazılarını yazmaya eli varmadı.

    Sevgili okuyucularım, bugün size aktaracağım her şey doğrudur. lütfen dikkatle okuyunuz.

    ecevit'in yapılan tetkiklerinde şu sonuca varılıyor:

    beyin, kalp, böbrek ve karaciğer son derece düzgün. kan değerleri çok düzgün. sanki 10 yaşında sağlıklı bir çocuğun değerleri. şeker, lipit, kolesterol ve diğerleri çok iyi.

    şimdi diğer gerçeklere gelelim. bülent bey 78, rahşan hanım 81 yaşında. evlerine kimseyi almıyorlar. yemek yapacak, ortalığı toparlayacak bir yardımcıları yok. devletin verdiği hemşireyi bile eve almıyorlar. hemşire nöbet kulübesinde bekliyor. rahşan hanım'ın da yaşlılık sorunları var. o haliyle kocasına bakamıyor, temizliğine özen gösteremiyor.

    bülent bey ilaçlarını düzgün almıyor, alamıyor. örneğin, 2 saatte bir alması gereken bir ilacı var. bu ilaç düzenli alınacak ki, beyinle dil arasındaki ilişkiyi kursun ve düzgün konuşabilsin. ilaç düzenli alınmıyor.

    doktorların eve gelmesini istemiyorlar. bülent bey yatakta olması gerekirken, kapıyı çoğu zaman o açıyor. rahşan hanım içeriden sesleniyor:

    ‘‘ayy, ben iş yapıyordum, zili duymamışım.’’

    bülent bey'e bacağındaki arıza için kasığına kadar özel çorap verilmiş. kapıyı bir açıyor ve çorap ayak bileklerinde. çelik korse çözülmüş. doktorlar ne yapsın, belki çıldırma aşamasına geliyorlar ve çok kibarca uyarıyorlar.

    hastaneye yattığında bütün derisinde kabarmalar ve lekeler var. cildiye uzmanları bunları önce bir hastalık zannedip incelemeye alıyor. sonra görülüyor ki, bunlar iyi yıkanmadığı, iyi temizlenmediği için oluşmuş şeyler. hastanede her tarafı güzelce yıkanıp paklanıyor, pamuklarla siliniyor. cildinin temizlik sonrası aldığı renge rahşan hanım bile şaşırıyor... ‘‘meğer senin ne güzel tenin varmış bülent’’ diyor.

    bülent bey'in iyice uzamış ve bakımsız kalmış el ve ayak tırnakları da hastanede güzelce kesiliyor, temizleniyor. ellerine bir güzellik geliyor, ayakları rahat ediyor.

    * * *

    şimdi işin daha vahim bir boyutuna geliyorum. başbakan'ın, hastaneye geldiğinde resmen ‘‘aç’’ olduğu görülüyor. eksik ve yanlış beslendiği ortaya çıkıyor. evinde yıllarca tek taraflı -çoğunlukla çay, bisküvi, kuru şeyler- ile beslenmiş. bu durum kan tahlillerinde açıkça ortaya çıkıyor. bu ‘‘açlık’’ ve tek taraflı beslenme nedeniyle, verilen bazı ilaçlar etkili olmuyor. hastanede sıkı ve düzenli bir beslenme rejimi uygulanıyor. sebze, meyve, diğer gıdalar, vitamin ve mineraller veriliyor. ilaçları düzenli içiriliyor ama bu düzen, eve çıkınca yine kaybolup gidiyor.

    akıllarda, aylardan beri bir soru var:

    ecevit bu durumuyla başbakanlık yapabilir mi?

    bu sorunun yanıtı şöyle veriliyor:

    ‘‘beyinsel olarak yapabilir ama tekerlekli sandalye kullanması ve yanında sürekli doktorlar olması koşuluyla.’’

    neden tekerlekli sandalye? doktorlar en çok kalça kırığından korkuyor. evinde düşüp kalçasını bir kırsa, iş bitti. sonrasını doktorlara sorun! kemikleri kırılmaya zaten uygun. ama kalça kırığı en kötüsü. bu olursa, geriye dönüş yok. başkent üniversitesi hastanesi'ne son gidişinde bu yüzden arka kapıdan girip çıktı... çünkü 7 basamaklı ön merdivenlerde yine de düşme riski vardı. şimdi her önlem, kalça kırığını önlemeye yönelik.
    evindeki düzen belli. ortalık dağınık ve karışık. içeriye kimseyi almayan, yeterince bakılmayan, beslenmeyen, temizlenmeyen, ilaçlarını düzgün almayan bir başbakan ve yanında onu yönlendiren, her şeye karışan, pek çok yanlış yapan ve yaptıran 81 yaşındaki inatçı ve hükmedici karısı!

    yetkili kimseler bu açıdan şu değerlendirmeyi yapıyor:

    ‘‘dışarıdaki yaşamı, belki evdekinden daha güvenli olabilir... çünkü dışarıda iken yanında hep birileri var. bu durumda düşüp kalçayı kırma riski evdekine göre daha az.’’

    * * *

    sevgili okuyucularım, yukarıda çok özetle aktardığım ve hepsi de gerçek olan şu tablo, insanı gerçekten üzüyor...

    ve lütfen biliniz ki, bazı şeyleri yazmadım. insan olarak yazmaya elim varmadı.

    ortada fiziksel bir hastalık tablosu var. o kesin.

    ancak ortada bir de ailenin yaşam biçiminden kaynaklanan ve türkiye'yi etkileyen psikolojik tablo var ki, hem bozuk, hem de çok daha acı ve üzücü.

    belki de öncelikle çözülmesi, tedavi edilmesi gereken hastalık tablosu bu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.