|
Aslında şu okul yazarlık, acaba hala sağ mı gibi bize bürokrasi gelenler, belli bir sebebi vardır diye düşünüyorum. SGK mesela sağmı vefat ettmi gibi güya kontrol ediyor, ama artık biri vefat ettiği anda , sistemden düşüyor heryere. hatta babam rağmetli olduğunda ben yoğun bakım kapısındaydım, bir müddet sonra İBB cenaze işleri temsilcisi aradı , inanılmaz kolaylık ile hastane morgundan arac şöförü ile beraber taşıdık , gasulhaneye götürdük vs. ve inanın verdiğim bahşişi almadılar. insan zor zamanlarda anlıyor. ardıdan sgk yazı yazdı , biz kalktık önce kadıköy sgk ama ordan olmadı, valide 80e yaklaşmıştı ben kızdım bu ne falan diye , ama bana bir dosya no verip siz kendiniz gidin olmaz ise annenşizi de alın dediler, unkapanı zeyrekteki büyük sgk ya gidip sabahtan öğlene kadar dosyanın arşivden çıkmasını bekledim, ertesi gün ise bana sen git falanca gün sonra ziraat bankasına anneniz nufus cuzdan ile gidip ölüm yardımı alacak dendi Beşyüz küsür TL civarımıydı unuttum. SGK dul maaşı için o dönem bize sormadı direkt denizbank seçilmiş, hatta adresimize yakın 2-3 denizbank atlanıp işçe merkezine yönlenmiş. orda bayağı uğraştık, yakın değilsede valide metroya binip kadıköyde inip az yürüsün diye ordan denizbank seçtik, promasyon orda havuzda kalmış, istendi vs. Kredikartı vs hiç birlery istemedik ama maalesef kredi dahi hazırlamışlar :P bizi düşünüp kolaylık sağlamışlar. asıl sıkıntı promasyonumuzu kapatıp taşımak istememiz ile denizbank ın aşırı çirkef yüzünü gördük. hatta büyük konuşmayım ben istesem dahi ilerde valide daha az promasyon veren banka seçer. denizbank kadar bizi üzen birde TEB oldu oda bizim şubeden kaynaklı diyelim uzatmayalım. CepTeTeb varken tercih ederim kendi adıma. Akbank ben mobilden uzaktan sıkınt olmadığı gibi aşırı bana avantaşı oldu. uyani sizin gibi bizde 2750 değil idi ocak ayında sanırım 2500 idi. ama bana 500TL mobilden emekli oıldum diye yattı chip para olarak. istanbulkart öde, 30TL , 1 fatura talimat olmadan sadece öde 25TL, vs vs ama mart ayında otom.fat.talimat verdim 2 fatura birde 1 adet havale/eft talimatyı ver dedi. toplamda 100TL iken mobil kampanyam için bana 300TL ödeyecekti. ama vaadini tutmadı. bende 6 mayısta açtım dedim ben maaşı taşırım size artık güvenmiyorum, beni kandırdınız, Jüzdan ve akbank mobilde iğrenç. 3 hafta sonra çözüm oldu. 300TL chip yattı. bende ama bu dediğim avantajların artılar valideye yansımadı. şubeden gittik diye cezalandırdılar , senmisin uzaktan yapmayan :D velhasıl belki eleştircek çok şeyi var akbank ın ama iyi taraflarıda var, mesela bende kredi kartı yok, ama emekli maaş kartımın bazı avantajları var, işte bir yerden chip kazanmak için axess kredi kartı şart deselerde , banka kartıda bir çoğunda faydalanabildi. vakat akbank'ı bu yılın kasımına kadar terkedeceğim. mobilden avantajlarım bitecek. keşke kasımda açmasaydım da ocak ayında emekli maaşı taşıyınca mobilden başvursaydım. ama çokda sorun değil kasıma kadar yeni kampanyalar çıkar elbet, aralık ta TEB in kampanyası gibi kaparlar bizi . Bu yaş olayından iyi yırtmışsınız, şimdilik engellemeye takılmadan hallediyoruz validem için, ama belli bir yaşı gecince 75-80 üstü olunca, okur yazarlık olmayınca birde , edevletten de olmuyor demişlerdi. forumda kendi aramızda bu tür şeyleri yazmak ile ben dahip öğreniyoruz , birimizin başına gelmeyen diğerinin başına gelebiliyor, çözümleri öğrenmekj açısından bilgi paylaşımı iyi oluyor. . Bizim akbank şubesi görevli personeli ve annemin gittiği personel de çok yardımsever. annem ile değil tüm emeklilerle aşırı ilgili bir şube. ( civarda 3 şubeye gidip fizibilite yaptım, hatta şikayet ettim birkaçını. şimdiki şube içinde teşekkür yazıları yolladım şube müdürü ve her kanaldan. eski işim iş geliştirme ve denetim müdürlüğü idi. İşim gereği mutlaka iyi ve ya kötü şeyi iletirim, düzeltilsin diye. uğraşmakl artık zorlaşsada genede üşenmemey çalışırım. adım yakında muhalif emekli ye çıkacak. |
|
Herhangi bir ekonomik ilişkiye taraf olan kişilerin asimetrik bilgiye sahip olmaları, bir başka deyişle bir tarafın bildiğini karşı tarafın bilmemesi ya da yeteri kadar bilmemesi, iki ayrı sonuca neden oluyor. Bunlardan biri, ters seçim diğeri ahlaki tehlikedir. Ters seçim, yatırımcıların yanlış bilgilenmeleriyle yanlış tercihlerin ortaya çıkması ve fiyatlamaların daha da bozulması. Ahlaki tehlike ise kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”. -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir. - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır. - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008 "Salomina Kashish" |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

iOS
Android