Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (355. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Can851 , cimbom38 , cimbom38
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.911
Cevap
639
Favori
1.538.780
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    Eyvallah ,


    FAST kullanma ihtiyacım olmadı şimdiye dek , o yüzden FAST işlemi TEB'te ücretli mi değil mi bilemiyorum.Ama genel anlamda TEB'ten çok memnunum diyebilirim.


    Promosyon meselesine gelirsek ; Temmuz'a kadar beklemeye gerek görmedim.Sonuçta Temmuz'da yada ileri ki dönemde daha iyi bir promosyon ortamı oluşursa cayma bedelini öder ve bankamı değiştiririm.Bu banka değişiminde bürokrasi olur mu , tabii ki olur.Ama ben buna rağmen sıcak parayı önceden almayı tercih ettim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Mayıs 2022; 12:45:41 >
  • mayıs ayında emekliye maaş promasyonu kampanyası müjdesi gelmedi.

    haziranda bir ihtimal emekliye ara zam öncesi belki kaparlar revize edip.

    yada temmuz zamları belli olunca revizeler gelebilir önümüzdeki aylarda.


    TÜED bankalarla fizibilite yaptıklarını şifayen söyledi. ( bekle gör ) ,

    ben acizane emekli olarak sadece promasyon rakamı değil biz emeklilere avantajlarda bekliyoruz dedim.

    bazı bankaların ayrıcaklıklarından bahsettim , özel emeklilik hattı, sıra önceliği, artı kazanımlar vs vb vd


    https://www.instagram.com/tued1970



    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)


    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)




  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    annemin yaşından folayı teb şeker bankaları maaş promosyanı için taşıma yapmadılar okur yazarlığı olmadığı için bende akbanka e devlette taşıdım 2-3 ay sonra şubeye gittim akbank sorum çıkarmadan imza ile taşıdı parayı 2000+750 şeklinde yatırdı yalnız 3 kere gittik şubeye maaşı kartını verdiler şifreyi vermediler mobil için telefon numarasaını kayıt ettiler ensonundada mobil için sözleşme imzalattılar hepsi tek seferde yapılırmıydı evet ama yapmadılar unuttular. neticede annemden dolayı ses çıkarmadım maaşını taşıdım diğer bankalar mahkemeye git vasi ol demişlerdi buna katlandık.

  • Hocam hayırlı olsun 2-3 ay bekleme sebebiniz promosyon içinmi beklettiler şayet öyle ise müracaattan en geç takip eden ayın maaşı (taşıma yaptığınız) bankaya yatırılıyor diye geriye dönük tecrübe ve yazılar var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Aslında şu okul yazarlık, acaba hala sağ mı gibi bize bürokrasi gelenler, belli bir sebebi vardır diye düşünüyorum. SGK mesela sağmı vefat ettmi gibi güya kontrol ediyor, ama artık biri vefat ettiği anda , sistemden düşüyor heryere.

    hatta babam rağmetli olduğunda ben yoğun bakım kapısındaydım, bir müddet sonra İBB cenaze işleri temsilcisi aradı , inanılmaz kolaylık ile hastane morgundan arac şöförü ile beraber taşıdık , gasulhaneye götürdük vs. ve inanın verdiğim bahşişi almadılar. insan zor zamanlarda anlıyor. ardıdan sgk yazı yazdı , biz kalktık önce kadıköy sgk ama ordan olmadı, valide 80e yaklaşmıştı ben kızdım bu ne falan diye , ama bana bir dosya no verip siz kendiniz gidin olmaz ise annenşizi de alın dediler, unkapanı zeyrekteki büyük sgk ya gidip sabahtan öğlene kadar dosyanın arşivden çıkmasını bekledim, ertesi gün ise bana sen git falanca gün sonra ziraat bankasına anneniz nufus cuzdan ile gidip ölüm yardımı alacak dendi Beşyüz küsür TL civarımıydı unuttum. SGK dul maaşı için o dönem bize sormadı direkt denizbank seçilmiş, hatta adresimize yakın 2-3 denizbank atlanıp işçe merkezine yönlenmiş. orda bayağı uğraştık, yakın değilsede valide metroya binip kadıköyde inip az yürüsün diye ordan denizbank seçtik, promasyon orda havuzda kalmış, istendi vs. Kredikartı vs hiç birlery istemedik ama maalesef kredi dahi hazırlamışlar :P bizi düşünüp kolaylık sağlamışlar. asıl sıkıntı promasyonumuzu kapatıp taşımak istememiz ile denizbank ın aşırı çirkef yüzünü gördük. hatta büyük konuşmayım ben istesem dahi ilerde valide daha az promasyon veren banka seçer. denizbank kadar bizi üzen birde TEB oldu oda bizim şubeden kaynaklı diyelim uzatmayalım. CepTeTeb varken tercih ederim kendi adıma. Akbank ben mobilden uzaktan sıkınt olmadığı gibi aşırı bana avantaşı oldu. uyani sizin gibi bizde 2750 değil idi ocak ayında sanırım 2500 idi. ama bana 500TL mobilden emekli oıldum diye yattı chip para olarak. istanbulkart öde, 30TL , 1 fatura talimat olmadan sadece öde 25TL, vs vs ama mart ayında otom.fat.talimat verdim 2 fatura birde 1 adet havale/eft talimatyı ver dedi. toplamda 100TL iken mobil kampanyam için bana 300TL ödeyecekti. ama vaadini tutmadı. bende 6 mayısta açtım dedim ben maaşı taşırım size artık güvenmiyorum, beni kandırdınız, Jüzdan ve akbank mobilde iğrenç. 3 hafta sonra çözüm oldu. 300TL chip yattı. bende ama bu dediğim avantajların artılar valideye yansımadı. şubeden gittik diye cezalandırdılar , senmisin uzaktan yapmayan :D


    velhasıl belki eleştircek çok şeyi var akbank ın ama iyi taraflarıda var, mesela bende kredi kartı yok, ama emekli maaş kartımın bazı avantajları var, işte bir yerden chip kazanmak için axess kredi kartı şart deselerde , banka kartıda bir çoğunda faydalanabildi.


    vakat akbank'ı bu yılın kasımına kadar terkedeceğim. mobilden avantajlarım bitecek. keşke kasımda açmasaydım da ocak ayında emekli maaşı taşıyınca mobilden başvursaydım. ama çokda sorun değil kasıma kadar yeni kampanyalar çıkar elbet, aralık ta TEB in kampanyası gibi kaparlar bizi .


    Bu yaş olayından iyi yırtmışsınız, şimdilik engellemeye takılmadan hallediyoruz validem için, ama belli bir yaşı gecince 75-80 üstü olunca, okur yazarlık olmayınca birde , edevletten de olmuyor demişlerdi.

    forumda kendi aramızda bu tür şeyleri yazmak ile ben dahip öğreniyoruz , birimizin başına gelmeyen diğerinin başına gelebiliyor, çözümleri öğrenmekj açısından bilgi paylaşımı iyi oluyor.


    .

    Bizim akbank şubesi görevli personeli ve annemin gittiği personel de çok yardımsever. annem ile değil tüm emeklilerle aşırı ilgili bir şube. ( civarda 3 şubeye gidip fizibilite yaptım, hatta şikayet ettim birkaçını. şimdiki şube içinde teşekkür yazıları yolladım şube müdürü ve her kanaldan.


    eski işim iş geliştirme ve denetim müdürlüğü idi. İşim gereği mutlaka iyi ve ya kötü şeyi iletirim, düzeltilsin diye. uğraşmakl artık zorlaşsada genede üşenmemey çalışırım. adım yakında muhalif emekli ye çıkacak.





  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    sgknın sistemi iyi ancak onu uygulayanları dandik babamın rahmetli olduğunu doktor imzalayıp cüzdanı geri alınca anında e devletten herşeyden düşüyor lakin sıra babamdan kalan emekli maaşı anneme geçmesi için aynı olay devam etmiyor, formu doldurdum sıhhiyedeki yere elden verdim sonrasında bize maaşın şukadar şu bankaya gidin diye bir yazı yada telefon gelmedi ben araştırdımda sonucu öğrendim bir mektup bit sms gelmedi cimere şikayet ettim sgkya başvurun diye kestirip attı. benim muhtaçlık durumum yoktu iyiki birde ihtiyaç durumunda olanları düşünemek lazım kapı duvar oluyor.

    her banka illa okudum anladımı kendisi yazacak heryerde kamera var diyor sanki maaşı değilde hotel tapularını devrediyoruz dolandırıcyı dur demeyenler kral kesiyor kendi yazmalı diye.. aynı şey hastene randevusundada öyle doktoru kan sonucunu gösterecem illa haste kendi gelsin gelsin yahu annem 70 küsür yaşında niye gelsin diyorum bazı hastene ses etmiyor bazısı vermiyor dedimya önce insan olmak devreye giriyor. akbank bilinçli olmadı bana extra 3 kere şubeye gitmem oldu oda katlanır bir durum teb ve şekerin diretmesine rağmen. şikayet etmekten bıktım kimse işini yapmıyor beni fena halde kızdırmıyorsa şikayet etmiyorum yaşla beraber insan bıkıyor eskiden olsa toplar belgeleri valiliğe dilekçe verirdim.:)





  • mur37 M kullanıcısına yanıt

    aslında edevletten taşıyınca şubeye gidip işlemler başlatabilirsiniz arada anneim nüfüs cüzdanınıda yeniledim hastene işleri falanda olunca zaman geçiyor.

  • Amme hizmeti, kamudan emekli olmayı düşünenler enflasyonist ortam bitmeden emekli olmayı düşünmesinler, keza emekli ikramiyelerinde devasa farklar oluşuyor enflasyon zamlarından ötürü.


    Çalıştığın sene miktarı x aldığın son çıplak maaş olarak hesap edilir emekli ikramiyesi.


    Özetle, mayıs ayında emekliliğini istemiş birisi 2 ay erteleyip te temmuzda emeklilik isteseydi yüzde 40 civarı daha fazla emekli ikramiyesi alacaktı. (yüzde 40 civarı bir zam bekliyorum temmuz maaşlarına)


    Buda burda dursun belki birisinin mağduriyetini önleriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 31 Mayıs 2022; 9:42:32 >
  • Ben de diyorum bizim komşu neden sürekli erteliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim komşu belediyede çalışıyor şuan 50 yaşında emekliliği dolmuş emekliliğe başvurmuyor,neden emekli olayım zaten işim rahat daha fazla kazanıyorum diyor.belediyenin arabasınıda kullanıyor sahiden bu şartlarda emekli olmak enayilik gibi bişey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle üzüntülerimi belirtmek isterim, ama hayat insana sormuyor kaybının acısını.!

    ben mayıs başı taşıma işlemlerini yaptım,inşallah bir aksilik olmaz ise Haziran ayı maaşımı yeni bankamdan alacağım. Sizin durumunuzun uzamış olması beni meraklandırdı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Bizde halası dayısı olan belediyelerde çalışabilen o komşulardan olabilsek keşke!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chaplinn kullanıcısına yanıt

    Aynı olay validemin başına denk geldi. 2016 yılında dedem vefat ettiğinde validemler yetim maaşı emekliliği için sgk ile görüşmüşler.Tamamen yanlış yöneltme, önemsememe, yada bilgisizlikten pürüzleri giderecek detayları anlatmadan alamazsınız diyerek hemen kestirip atmışlar.Validemler pes etmeyip hali hazırda maaşı alan ablasına yeğenine sormuş. Yardımcı olmayı bırak sen şimdi alma sonra alırsın diye başta geçiştirmeye çalışmışlar.Sonra validemler ısrarcı olunca tehditler savurmaya etmeye başlayıp korkutup sindirmeye çalışmışlar. ve başarılı da olmuşlar. ve bunu yapan insanlar validemden kat ve kat varlıklı insanlardı.ve koronanın ilk ortaya çıktığı en coştuğu zamanlar validem gitti bu yeğen dedikleri şahsiyet için hastanede refakatçi kaldı. Hatta geçen hafta yağmurun bol yağdığı bir gün validem hal hatır sormak için bunları aradığında tekrar hemen hastaneye çağırmışlar.Enteresan ama validem de ablam diyor tekrar bir kelime bile bunlara hiçbir şey söylemiyor.Bunların maddi durumunu şurdan anlatabilirim geçen hastane de 2 3 binlik apple airpods’larını rahatça kaybedebiliyorlar.Benim bu tehdit olaylarından falan haberim yoktu ama 2020 yılında sen neden babanın maaşını alamayasın ki mutlaka bir yanlışlık hata olmalı deyip biraz araştırıp ilgilenmemle maaşını almaya başladı.Tabii geçmiş yıllar yandı.Gerçi almaya başladı da nooldu enflasyon dönemine denk geldi 3 kuruş maaşı da onda ezildi.Validem 2018 yılında ameliyat oldu.Belki zamanında o maaşı alabilse ameliyatlık hale gelene kadar kendini böyle parçalamayacaktı.ve ameliyat olduğunda hastanede sadece 4 yakını vardı.1-Bendeniz 2-Eniştem 3-Hamile kız kardeşim 4-Doğmamış yeğenim. Ne abisi, ablası, kardeşileri vardı ne de o çok sevdiği yeğenleri! Başım belaya girmesin diye bunları görmemeye dua ediyorum.Umarım bir yerde denk gelip de karşıma çıkmazlar!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 31 Mayıs 2022; 16:4:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mur37 M kullanıcısına yanıt

    annem hep geldi geçti der.Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)  babam yarı felçliydi uzun zaman ben baktım pişman oluyor insan söyledikleri yaptıkları için adam evde gömlek pantolon giyerdi kızardım niye giyiyorsun nasıl dışarı çıkamıyorsun adam özlermiş meğerse şimdi anlıyorum dolapta takım elbise aldım bir kere bile giydirmedim keşke giydirseydim diyorum öylece kaldı pişman oluyor insan söylmediklerinden yapmadıklarından. geçen işyerimde çalışma arkadaşım oğlu şehit düştü halen şehit alamdılar mağaradan ne zaman namazı kılınır belli değil gene iş yerinde arkadaşın kocanın midesi alınacak kadın perişan insan hangisine üzüleceğini şasırıyor bu hayatta.annem kolum ağrıyor diyor hergün doktora götürdüm tenisci dirseği olmuş halen uğraşıyorum biraz daha iyi edebilmek için hayat zor keşke para ile hallolsa herşey insanın gözü görmüyor bi noktadan sonra.Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 





  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Tenisçi dirseği bizim validede de var valla bizim ülkede olanak imkan olsa ne tenisçiler çıkarmış da neyse!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akbank 3500tlye yukseltti promosyonu 1 haziran itibariyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_yildiz O kullanıcısına yanıt
    Nereden haber aldınız hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozgur_yildiz O kullanıcısına yanıt

    2.750₺‘ye güncelletmiştik şimdi 3.500₺’dan tekrar güncelleteceğiz o zaman ne kadar valideme bir sene daha bir işlem yapamazsınız deselerde kanunen böyle bir hakları yok!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pharmacist16 kullanıcısına yanıt

    Akbank’ta bir yakını çalışıyor olup içerden haberi almış olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akbank 3500 oldu

  • 
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.