Şimdi Ara

'Elzemsin'in tüm paylaşımları tek başlık altında' (Keyifli Forumlar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
335
Favori
13.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

İstek alıyor musun ?

Hocam istek üzerine yapmış olduğum birkaç paylaşım oldu. Bir isteğin varsa, buyur söyle. (Zaten paylaşım listemde yer alıyorsa mutlaka o konuyuda paylaşırım sırası geldiğinde)

Beyaz Saray,Reichstag vb bina gibi yapılar olabilir hocam .
  • Takip..
  • Harika bir konu eskiden baktıklarımda var içinde zaten
  • eline sağlık takipteyiz
  • Piramit?
  • Nasıl ifşa edildi diye okudum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha bu kadar çok olmuşmuydu
  • Böyle konular görünce mutlu oluyorum keşke hep böyle olsa

• Bunları nerden buluyorsun?Kaç aydır uğraşıyorsun ne kadar vaktini alıyor?
  • indexed
  • Adamsin :D
  • Mesajım bulunsun.
  • harikasın.. süper bi konu olmuş
  • Kırmızı topuklu ayakkabı ve bembeyaz bir ten. Teşekkürler elzemsin
    *fapfafapfap
  • eline sağlık
  • Teşekkürler
  • önlerden takip
  • takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Bunları nerden buluyorsun?Kaç aydır uğraşıyorsun ne kadar vaktini alıyor?

Bunları nereden buluyorsun güzel soru..

Babamın ve dedemin müteahhit olması, dayımın inşaat yüksek mühendisi olması, ablamın mimar olması beni daha çok küçük yaşlardan itibaren binaların muhteşem yapım aşamalarına çekti. Bu yapıların inşa aşaması adeta gizemleri keşfedilmesi gereken binlerce detaydan oluşuyordu..Kullanılan inşaat teknolojisi ekipmanları, mühendisliğin sınırlarını zorlayan hesaplamalar, işin içinden çıkılamayan engeller, zorlu doğa koşulları, kısıtlı süre ve daha bir sürü aşamalarıyla "inşaat yapım süreci" oldukça zor aşamalara sahiptir. Finalde inşaat bittiğinde bu muhteşem yapıları hayranlıkla izlemek ise, paha biçilemeyen bir keyif.. Sıradışı zekaya sahip bu adamların imkansız gibi gözüken böyle yapıları inşa edebilmeyi inanmaları ise insana gerçekten azim veriyor. Hayata daha farklı bir açıdan bakabilmeyi olanak veriyor. Yeterince istersen başaramayacağın şey yoktur sözünü gerçek kılıyor. İnanmak, başarmanın yarısı değil midir zaten? Discovery Channel'daki Extreme Engineering, National Geographic Channel'daki Mega Structures, Big, Bigger, Biggest gibi programları takip ediyorsan biliyorsundur ki, adamlar resmen her türlü zorluğa meydan okuyorlar. "Zoru hemen yaparız, imkansız biraz zaman alır" diye bir söz var ya, gerçekten bu adamlarında yaptıkları aynen bu..Yıllar süren inşaat aşaması, bin türlü engel, 7/24 çalışma temposunun stresi, ailelerinden haftalarca uzakta yaşamaları, şiddetli fırtınalar ve daha bir sürü şey.. İnsan izlerken gerçekten, kağıt üzerindeki bir hayalden gerçeğe uzanan bu yolculuğa kapılıp gidiyor..Bu konuları açmamdaki yegâne sebepte bu zaten.Bu yapıların olağanüstü yapım sürecini ve bu insanların azmini azda olsa anlatabilmek..

Paylaşacağım yapıların listesini çıkarmakla işe başlıyorum. Daha sonra ise internetten bu yapıların yapım süresince çekilmiş fotoğrafları ince eleyip, sık dokuyarak buluyorum. Çünkü her bulduğum fotoğraf istediğim kalitede olmuyor. Onuda hallettikten sonra paylaşacağım metin üzerinde çalışıyorum. Wikipedia'da detaylı bilgi yoksa, yabancı sitelerden yapılarla ilgili yazıları çevirebildiğim kadarıyla türkçeye çevirip, konuyu forumumuzda siz saygıdeğer dostlarla paylaşıyorum.. Bir konuyu hazırlamak eğer işim yoğun değil ise bir günümü alıyor..

• Favorilere ekledim.Güzel olmuş bütün konuların tek bir başlık altında sunulması.
    Ayrıca bundan sonra ki açtığın konularıda bu başlığa ekleyeceksin diye tahmin ediyorum.
    Görüşmek üzere.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.