Şimdi Ara

Elon Musk ve yapay zeka uzmanlarından BM'ye çağrı: 'Katil robotları yasaklayın'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Elon Musk ve yapay zeka uzmanlarından BM'ye çağrı: 'Katil robotları yasaklayın'


    SpaceX kurucusu Elon Musk, Google'ın DeepMind ekibinden Mustafa Suleyman ve diğer 114 robotik ve yapay zeka uzmanı bugün Birleşmiş Milletler'e açık bir çağrıda bulundu. Teknoloji dünyasının önde gelen 116 ismi, "katil robotlar" olarak isimlendirilen otonom silahların apokaliptik bir savaşa yol açmadan önce yasaklanmasını istiyor.



    26 farklı ülkeden uzmanın imzasının yer aldığı mektupta; tehlikeli robotik teknolojilerin, barut ve nükleer silahların ardından savaş alanlarında üçüncü bir devrime yol açabileceği belirtilirken,"Bu tarz teknolojilerin gelişmesi, silahlı çatışmaların hiç olmadığı kadar büyük ölçeklerde gerçekleşmesinin önü açacak." sözlerine yer veriliyor.



    Birleşmiş Milletler'e iletilen mektupta ayrıca otonom silahların çok hızlı bir şekilde kontrolden çıkabileceği de ifade ediliyor. Uzmanlar, bu tip robotik silahların yanlış ellerde çok büyük terör eylemlerine yol açabileceğini ve masum halkların çok kolay bir şekilde hedef haline gelebileğini söylüyor.

      

    Elon Musk ve yapay zeka uzmanlarından BM'ye çağrı: 'Katil robotları yasaklayın'

    Birleşmiş Milletler de bu problemi görüşme kararı almıştı




    Diğer taraftan bu mektubun hemen öncesinde Birleşmiş Milletler de otonom silahların potansiyel tehlikesini tartışmak için resmi görüşmelere başlama kararı almıştı. Musk, Suleyman ve diğer uzmanların imzaladığı mektupta BM'nin aldığı bu karar övülürken bir yandan da yapılacak olan görüşmelerden bu silahlanma yarışının önüne geçilmesini sağlayacak kararlar alınması isteniyor.



    Elon Musk, Mustafa Suleyman, Stephen Hawking veya Steve Wozniak gibi teknoloji ve bilimin önde gelen isimleri bildiginiz üzere çok uzun bir süredir yapay zekanın ve otonominin gelecekte yol açabileceği potansiyel tehlikelerden bahsediyor ve bu potansiyel tehlikelerin önüne geçilmesi için tüm dünyanın bir an önce harekete geçmesi gerektiği yönünde çağrılarda bulunuyorlar. Bakalım "katil robotlar" dediğimiz bu potansiyel problem mektupta da belirtildiği gibi üçüncü bir savaş devrimine yol açmadan önce önlenebilecek mi.

      







  • Bu haberden, Skynet'in göz göre göre, onca uyarıya rağmen adım adım geldiğini hissediyorum.

  • Önce robotları yapacaklar sonra yok etmek için uğraşacaklar. İyice filme dönecek hayat.

  • çok film izlemişsin derler ya,bu da öyle.yapay zekanın gelişimi ile ilgili ne olsa hemen insanların akıllarına katil robotlar geliyor ve korkuyorlar,neden?çünkü filmlerde gördüler.o filmler hiç çekilmemiş olsaydı bakış açımız farklı olurdu,yapay zekaya potansiyel katil gözüyle bakmazdık.eğer gelecekte böyle bir şey olacaksa da bu bizim olaya bu şekilde bakmamızdan dolayıdır

  • Skynet de Skype gibi bi şey mi acaba?

  • Bu elon musk ve tayfası ya şov yapma peşindeler ya da çok saflar. Konvansiyonel savaşta 1 değil 10 adım öne geçirecek bir teknolojiyi devletler kullanmayı bırakır mı hiç? En başta abd predatorlarında yıllardır kullanıyor bu yapay zekalı robotlarını. Şimdi mi ses çıkarmaya karar vermişler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 21 Ağustos 2017; 7:41:26 >
  • Demek istiyorlar ki; biz geliştirelim ama diğer ülkelerin geliştirmesine mani olalım...

  • yav gelsinler görsünler sonra ben nereye geldim allahım diye kaçarlar

    türkiyede olsa millet bunun parçalarını söküp satar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zati insanoğlu kendini yok edecek bişeyler geliştirmeyi çok sever

  • Kaçınılmaz olanı en fazla bir süre daha erteleyebilirler.
  • Tarihteki örnekleri hatırlayalım; Atom bombası.
    Bilim adamları uyardı zamanında ver herkes atom bombasını anında bıraktı bir tane bile deney yapılmadı, hiç bir kent atom bombası ile yok edilmedi mesela... Nükleer santraller kurulmadan kaldırıldı...

    Hı hıı evet, çok mantıklı.

  • Hala dalga geçiyor embesiller yok halk parçalarını satarmış.Elon gördükleri ile sizin görebilicekleriniz arasında dağlar kadar fark var.Bu adama Kulak vermek lazım söylediği doğru hemde çok doğru bu belayıda bize abd salmış olucak yıllardır embesilce yürütülen abd siyasetinin sonucu büyük ve güçlü burjuvayı üzerimize salıcak.Sizde burdan vay yok olmaz canım yazarsınız.Alibaba sahibide bu konuda fikir sürmüştü tabi güç onlara kaydığı için pek bir şey belli etmedi neden Çin'i seçtikleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

  • film sahnelerini yapıştırmışlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deoks

    Bu elon musk ve tayfası ya şov yapma peşindeler ya da çok saflar. Konvansiyonel savaşta 1 değil 10 adım öne geçirecek bir teknolojiyi devletler kullanmayı bırakır mı hiç? En başta abd predatorlarında yıllardır kullanıyor bu yapay zekalı robotlarını. Şimdi mi ses çıkarmaya karar vermişler?

    Ne dediğinin farkında değilsin ya da dünyadan haberin yok. Musk 2014'ten beri uyarıyor.

    http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/tesla-boss-elon-musk-warns-artificial-intelligence-development-is-summoning-the-demon-9819760.html




  • Nedense bu çabalar zamanında endüstriyel devrimi durdurmaya çalışanları aklıma getirmişti.

    O zamankiler endüstriyel devrimin bir çok insanı işinden edeceğini savunuyordu ki öyle de olmuştu ama devrimin getirdiği faydalar görmezden gelinemeyecek kadar fazlaydı.

    Şuan ki robotik döneminde de aynı şey söz konusu.
  • bir şey yapılabiliyorsa o şey kesin yapılır. İstediği kadar yasaklansın. En kötü birileri gizli yapar sonra o gizli sözde gizli olur derken yayılır gider! Eğer o kadar iyi niyetli iseler tüm nükleer silahları sıfırlasınlar!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    çok film izlemişsin derler ya,bu da öyle.yapay zekanın gelişimi ile ilgili ne olsa hemen insanların akıllarına katil robotlar geliyor ve korkuyorlar,neden?çünkü filmlerde gördüler.o filmler hiç çekilmemiş olsaydı bakış açımız farklı olurdu,yapay zekaya potansiyel katil gözüyle bakmazdık.eğer gelecekte böyle bir şey olacaksa da bu bizim olaya bu şekilde bakmamızdan dolayıdır

    Hocam mevzu filmlerden çok önce dile getiriliyordu, 1930'larda 40'larda insanlığın başka bir uygarlık veya yapay insanlar robotlar tarafından yokedileceğine sürekli değiniliyordu. Ben olayı daha çok 1500'lerde bilime cadıcılık olarak bakan kitleye benzetiyorum. Biliminde yanlışları oldu kitle imha silahları yapay virüsler vs ama yararları da çok fazlaydı. Elon Musk gibiler de böyle bir karamsarlıkta galiba. Yani amaç kötülerin eline geçecek (ki burdaki kötü menfaatsal olarak çatıştıkları kişiler olarak düşünülmeli) bir güçten çekinilmesi.




  • Person of Interest gerçek mi oluyor?:D

  • Gerçekten bu yapay zeka insanlığın sonu olacak gibi. Eninde sonunda kötü amaçlı kullanılacak. Birde nükleer silahların kontrolü birşekilde yapay zekanın eline geçerse cümbüş olur.

    Skynet is coming...

  • BU teknoloji kaçınılmaz olarak hayatımıza girecektir,direnmenin anlamı yok.
    sadece sınırları belirlenmeli.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.