Şimdi Ara

Elon Musk, 'uzaydan internet' projesi Starlink için resmi izinleri aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Elon Musk'ın Dünya yörüngesinden küresel ölçekte yüksek hızlı internet bağlantısı sağlama projesi Starlink, ABD Federal İletişim Komisyonu'ndan (FCC) gerekli tüm izinleri aldı. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayan FCC, SpaceX'in 7518 adet internet uydusunun yörüngeye yerleştirilmesine yönelik talebine onay verildiğini duyurdu.



    Konuyla ilgili konuşan FCC başkanı Ajit Pai,"Bu tarz servislerin neler sunabileceğini görmek için gerçekten de çok heyecanlıyım. FCC olarak bizler özel sektörü yatırım yapmaya ve yenilikçi olmaya teşvik etmek istiyoruz." sözlerini kullanıyor.



    SpaceX ayrıca bu yılın başlarında 4425 uydu için de onay almıştı. Böylece şirket toplamda 12 bin uyduyu uzaya fırlatmak için izni koparmış oldu. Ancak FCC'nin SpaceX'e verdiği izinler 6 yıllık bir süreye sahip. Yani 12 bin uydunun en geç 2024'e kadar yörüngeye yerleştirmiş olması gerekiyor.



    Toplam 12.000 uydudan oluşan dev bir ağ




    SpaceX'in uygun fiyatlı, düşük gecikme değerlerine sahip uzaydan internet projesi Starlink, tamamlandığında toplamda 12 bin uydudan oluşacak. Bu uydulardan 4425'i 1100-1300 kilometre yükseklikte bulunacak ve 2024 yılına kadar yörüngeye yerleştirilmiş olacak. Geriye kalan 7500 uydu ise daha alçak yüksekliklere gönderilecek.
     

     

    SpaceX, gönderilen uydu sayısının yaklaşık 800'e ulaşmasıyla beraber ticari amaçlı hizmetlere de resmi olarak başlamayı planlıyor. 2025 yılına kadar uydu ağını tamamlayıp tam kapasite hizmet vermeyi hedefleyen şirketin öncelikli amacı ise gelişmemiş bölgelerde yaşayan, daha önce hayatları boyunca hiç internete girememiş insanlara bağlantı sağlamak.



    30 milyar dolarlık gelir bekleniyor




    Starlink projesinde büyük potansiyel gören SpaceX CEO'su Elon Musk, bu projeden elde edeceği kazançları ise elbette nihai hedefi olan Mars projelerine yatıracak. 2025 yılına kadar tam 40 milyon Starlink abonesine ulaşmayı hedefleyen Musk, projeden yaklaşık 30 milyar dolarlık bir gelir etmeyi bekliyor.

      








  • Bilimsel gelişmeleri, uzay çalışmalarını anlamak istemeyen arkadaşlara duyurulur. İşte bu yolla adam birkaç yıl içinde tüm dünyada internette söz sahibi olacak. Bilim olmadan teknik, teknik olmadan teknoloji olmaz. Elon Musk bütün bunları; paraya da boğsalar arabistanda, kuveyt'de hatta Rusyada yapamazdı. Sadece iyi üniversitelerin olduğu, özgürlük ortamının bulunduğu demokratik ülkelerde bunlar yapılabilir. Çünkü para ve beşeri sermaye daima o ülkelere akar.

  • Saçma gelebilir belki ama dünyadaki dengeleri değiştirebilecek bir proje bu. İlerleyen süreçte ne kadar yayılacağını ve ne boyutta diplomatik sorunlar oluşturacağını göreceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu adamın ayağını kaydırmaya çalıştıkça daha yükseğe zıplıyor. Hayatını anlatan bir film yok mu bunun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha akk akn kalkicak ne olacagimiz belli degil adamlar uzayda internetlr ugrasiyo saka gibi :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buzdağının görünen yüzü internet ama arkası çok karanlık işlerin döneceği olaylara sahne olacak. Bunun kullanılmasına diğer büyük devletlerin izin vereceğini sanmıyorum.

  • elon musluğun haberlerinden bıktık

  • Kendi ülke sınırlarının üzerinde bunu yapabilir belki, ama diğer ülke sınırları üzerinde bunu yapabilmek için o ülkeden izin alması gerekmiyormu, adam bildiğin 12.000 tane gözcü yollayacak yukarıya...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzayı çöplüğe çevirecekler. 1100 aktif 2500 ölü uydu var. 12000 uydu daha eklenirse mazallah bu gidişle güneşi bile örter bu 12000 uyduyla.
    12000 uydu 6 yılda fırlatilirsa bir günde kaç uydu fırlatılır hesaplaya yok mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaç yıldır adsl kullanıyorum, vdsl ve fiber kavramları nedir bilmiyorum, bence bende internete bağlantı sağlamamış sayılırım, banada güçlü bir internet sağlayabilir misiniz elon bey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esas çılgın proje bu...telefonların direk olarak uydulara bağlandıgını düşünsenize...baz istsayonu vb.seye ihityac duymadan dünyanın heryerinden görüşebilmek yada internet imkanına kavuşmak müthiş bir iş..haritalama,anında görüntü almak,otonom araçları yönledirmek ve daha birçok fayda da cabası...

    Cıkarır bir kılıf fiyatı görüşme fiyatlarınıda uygun tutar..daha kimsede operatorlerin yüzene bile bakmaz..
    https://www.dunyahalleri.com/akilli-telefonlari-uydu-telefonlarina-cevirmek-mumkun/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 17 Kasım 2018; 12:40:13 >
  • Bir süre uzayda kal deselerdi sıkılırım diye red ederdim şimdi içim rahat. Teşekkürler Elon Musk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu uydular alçak dünya yörüngesinde olacaklar bu sebeple bir program yaratmayacaktır. Bozulan uydular veya yakıtı biten uydular zaman içinde dünyaya düşüş yaparak atmosferde yanacaklardir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AKN olacak mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ping sorunu olmazsa internet pazarını altüst eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşa elon sayende ttnetden kurtulacaz. XD Zaten şu elon delonlar da olmasa bizi düşünen yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HakanG22 H kullanıcısına yanıt
    Akn bizim gibi az gelişmiş ülkelerde olan bir uygulama :) biliyorsunuzdur ama yinede yazmak geldi içimden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elon Musk, 'uzaydan internet' projesi Starlink için resmi izinleri aldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu projenin çok da masum olduğunu sanmayın. İnsanlar gözlerinin önünde olan biteni anlayamıyorlar. Bunu insanlara bedava mı (kastettiğim para değil) verecekler sanıyorsunuz? Karşılığında insanlar hayatlarını sunacaklar, benim hayatımı istediğiniz şekilde takip edebilirsiniz buyrun diyecekler🤔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Big datada geri kalınca patron çıldırmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.