Şimdi Ara

Elon Musk’a 55 milyar dolarlık şok: En zenginler listesinde gerileyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’a 55 milyar dolarlık şok: En zenginler listesinde gerileyebilir
    Tesla, 2018 yılında Elon Musk'a 55 milyar dolarlık bir ödeme paketi sunarak onu dünyanın en zenginleri listesinde zirveye taşımıştı. Şimdi ise mahkeme, şirket ile CEO arasındaki anlaşmayı geçersiz kıldı ve tazminatı hissedarlar için adil olmayan "akıl almaz bir meblağ" olarak nitelendirdi. En nihayetinde Musk, 55 milyar dolarlık maaş paketini alamayacak.



    ABD Delaware eyaletindeki Chancery mahkemesi Richard Tornetta tarafından açılan davaya ilişkin kararını açıkladı. Tesla hissedarı, otomobil üreticisini, CEO’sunu haksız yere zenginleştiren bir paketi onaylayarak güvene dayalı görevini ihlal etmekle suçlamıştı. Yargıç Kathaleen McCormick kararında, Musk'ın Tesla adına ücret paketini müzakere etmekten sorumlu olan yöneticilerle "sıkı bağlara sahip olduğunu" belirterek paketi iptal etti.



    Musk, en zenginler listesinde üçüncülüğe düşebilir



    Bloomberg'in haberine göre, karar temyizden geçerse Musk'ın servetini tehdit edecek. Bu paketteki opsiyonlar olmadan, Musk sadece dünyanın en zengin üçüncü insanı olabiliyor.



    Tesla hissedarları 2018 yılında Musk'a, o dönem Tesla'nın değerinin 10 katından fazla olan 650 milyar dolarlık bir piyasa değerlemesi de dahil olmak üzere belirli kilometre taşlarına ulaşması için teşvik veren paketi onaylamıştı. Dava belirli bir soruya dayanıyordu: Musk planı verirken hissedarları yanlış yönlendirdi mi? Dava açan yatırımcı Richard Tornetta'nın avukatı Greg Varallo, yatırımcılara planı Musk'ın bizzat hazırladığının ya da yönetim kurulu üyelerinin Musk'a borçlu olduğunun söylenmediğini belirtti.



    Ayrıca Bkz.Tesla, İstanbul'daki ilk mağazasını açıyor: Araçlar deneyimlenebilecek



    Davadaki en büyük sorulardan biri Musk'ın Tesla'nın ne kadarını kontrol ettiğiydi - sadece hisseleri aracılığıyla değil. Mahkeme yargıcı McCormick, "Musk, bir yöneticinin bir şirket üzerinde sahip olabileceği maksimum etkiye sahipti" diyor. Bu atıf, yönetim kurulunun Musk ile çok yakın ilişkilere sahip olmasına dayanıyor.






    Öte yandan Musk, son zamanlarda Tesla üzerinde daha fazla kontrol talep ediyor ve bu ayın başlarında X'te yapay zeka çalışmalarını sürdürmek için şirketin en az yüzde 25'ine sahip olmak istediğini açıkladı. Bu açıkça Tesla'ya bir ültimatom olarak algılandı. Bu da Musk'ın şu anda sahip olduğu yüzde 13'lük hissenin yaklaşık iki katı anlamına geliyor.



    Elon Musk, alınan kararın ardından X’te şunu paylaştı: "Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın." Son olarak, Elon Musk ve taraflarının bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/1/30/24056177/elon-musk-tesla-tornetta-55-billion-pay-package-rejected







  • İşte mahkeme işte feraset işte basiret. Darısı bizim her yerden maaş alan görevlilerde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu arada davayi acan kisinin elinde sadece 9 adet tesla hissesi (lot) vardi.


    Ee ne olursasa olsun deleware yatirimciyi her zaman koruyor sanirim Elon Musk’a 55 milyar dolarlık şok: En zenginler listesinde gerileyebilir 

  • Zırva.

    Siyasi bağlantıları olmasa Tesla varolamazdı bile. Seni var eden can suyu paranı bulan Elon Musk



    Herşey komünizm kafasıyla hallolsaydı işi bilenler bir araya gelip kooperatifler kurardı.

    Ceo'lu şirketlerin yerini mühendisler kooperatifi, yazılımcılar kooperatifi... vb şirketleşme modeli alırdı
    Bu olmadığına göre demek ki insan doğası daha buna uygun değilmiş dimi.



    2024 yılına gelmişiz siyasi bağlantıları yöneten bir ceo ve takımı olmadan şirketlerin var olamayacağını öğrenememişler.



    E bu adam da Tesla'yı bu güne getiren adam ve canı ne kadar isterse o kadar parayı almaya da hakkı var

    Ben bu modeli savunuyor değilim ama düzen bu malesef. E o zaman düzen de düzülen de değişmeyecek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 31 Ocak 2024; 21:45:58 >
  • quote:

    Bu paketteki opsiyonlar olmadan, Musk sadece dünyanın en zengin üçüncü insanı olabiliyor.


    Olamaz.... OLAMAAAZZZZ!!!

    Üçüncülüğü kabul edemeyiz! :(

  • Eleman (olumsuz anlamda) tüccar falan ama filistin çıkışı iyiydi. abdde siyonistlerin anavatanında böyle hareketler yapmak herkesin harcı değil. youtube, ig, fb alayı katliam videolarını banladı, yayın yasağı getirdi. youtube hiçbi kuralı ihlal etmeyen büyük kanalların videolarını bile engelledi, kanalları kapatmakla tehdit etti. apple dahil büyük şeytanların alayı xten reklamlarını çekmesine rağmen biraz olsun insanlar x sayesinde seslerini duyurabildiler. Sonradan adama şantaj vs ile bıktırıp tersine laflar söylettiler ama yine de x'teki politikasını değiştirmedi. Bence siyonistler kolay kolay muskın peşini bırakmayacaklar. siyonistler insanlığın eş aşağılık yaratıkları...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 1 Şubat 2024; 09:42:01 >
  • Koyu yazılan yere bak: “Bu paketteki opsiyonlar olmadan, Musk sadece dünyanın en zengin üçüncü insanı olabiliyor.”

    Sizin derdinizi seveyim ben :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.