Şimdi Ara

Ellerim neden ufak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
18.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 yaşındayım. Zayıf biriyim fakat benim kadar zayıf olanların benim ki gibi değil. Benim kolda kemikte ince. Bazıları bileklerim ipince der fakat, yinede orda kalın bir kemik vardır. Bende oda yok. Kollarımdaki kemikler ince. Bilekler incecik olunca ellerimde ufak kalıyor. Boyum 1.76, kilom 51. Sakallarımda aşırı çıkmasada, yinede normal şekilde çıkıyor. Hep böyle mi kalacak? Yoksa henüz gelişimimi tamamlamadığm için mi böyle? Bu arada ayak numaramda 41. Ailemde hiçbir erkeğin ki benim ki gibi değil, genetik olacağını sanmıyorum yani. Mesela minibüste görüyorum, benim yaşıtlarımda tıfıl elemanların benimkinin 2 katı eli var.

Elleriniz Neden Küçük Olabilir?

Bazı insanların ellerinin diğerlerine göre daha küçük olmasının birkaç nedeni vardır:

• Genetik: El boyutu büyük ölçüde genetik tarafından belirlenir. Aile üyelerinizin küçük elleri varsa, sizin de küçük ellere sahip olma olasılığınız daha yüksektir.
    • Hormonlar: Büyüme hormonu eksikliği, eller de dahil olmak üzere vücudun normal büyümesini engelleyebilir.
    • Beslenme: Çocuklukta yetersiz beslenme, genel büyüme ve gelişimi etkileyebilir ve bu da küçük ellere yol açabilir.
    • Tıbbi Durumlar: Turner sendromu ve Down sendromu gibi bazı tıbbi durumlar el boyutunu etkileyebilir.

Ellerinizi Büyütmenin Yolları

Ellerin doğal boyutunu önemli ölçüde büyütmenin bilinen bir yolu yoktur. Ancak bazı yöntemler ellerinizin görünümünü daha büyük hale getirmenize yardımcı olabilir:

• El Egzersizleri: Düzenli el egzersizleri, kasları güçlendirebilir ve ellerin daha büyük görünmesini sağlayabilir.
    • El Masajı: El masajı kan dolaşımını artırabilir ve ellerin geçici olarak şişmesine neden olabilir.
    • El Kremi Kullanımı: Nemlendirici el kremleri, ellerin daha dolgun ve daha büyük görünmesine yardımcı olabilir.
    • Takı Takma: Yüzükler, bilezikler ve saatler gibi takılar, ellerin daha büyük görünmesine yardımcı olabilir.

Ellerinizin boyutundan endişe ediyorsanız, tıbbi bir durumun olup olmadığını kontrol etmek için bir doktora görünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Küçük eli olanlar zengin oluyomuş, bnmkilerde ufak
  • İŞiniz kötü
  • takma kafana herkes aynı olcak diye bi şart yok ellerin küçük olabilir eğer bi hastalığın yoksa (kansızlık,b12 eksikliği vs...) ileride normal yapıya sahip olursun büyümek kişiden kişiye göre değişir
  • benim elimde küçük sayılır boyum 1.72 kilom 70 kalıplı bi insanım kollarım kalın ellerim küçük ama çaktım mı yıldırım iner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: martinist

Küçük eli olanlar zengin oluyomuş, bnmkilerde ufak

aslında o küçük eli olanlar için söylenen söz farklı
    Daha Fazla Göster
  • O gördüğün elleri büyük olan insanlar genelde, biraz ağır işlerde çalışan kişiler.
  • Ya millet iyice dalgaya almaya başladı. Mini minnacıkda değil elim. Sadece yaşıtlarımdan ufak diye düşünüyorum, bazılarının ki benimki kadar ama çoğunluğunun elleri benimkinden iri.
  • daha 16 yaşındasın dostum, elbet herkesle bir olmayacaksın. kimi çocuk vardır 14'ünde sakak traşı olmaya başlar, daha hızlı gelişim gösterir. kişiden kişiye göre değişir bu. senin de yaşın ilerledikçe değişimleri fark edeceksin. merak etmene gerek yok bu kadar stres yapma.

Senin teorine göre ben parkta yatarım.

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lääz Rockit

daha 16 yaşındasın dostum, elbet herkesle bir olmayacaksın. kimi çocuk vardır 14'ünde sakak traşı olmaya başlar, daha hızlı gelişim gösterir. kişiden kişiye göre değişir bu. senin de yaşın ilerledikçe değişimleri fark edeceksin. merak etmene gerek yok bu kadar stres yapma.

Ya normalde kılsız, tüysüz biri olsam neyse. Sakallarımda çıkıyor, haftada bir traş oluyorum. Hadi onuda geçtim, boyumda pek kısa değil. Şimdi bunlar ne alaka dersin. Alakası eğer kıllanma oluyorsa, boyum uzamışsa, elleriminde büyümesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 11 Eylül 2009; 0:14:05 >

Orijinalden alıntı: biarkadasabakpcikcam

quote:

aslında o küçük eli olanlar için söylenen söz farklı

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: Lääz Rockit

daha 16 yaşındasın dostum, elbet herkesle bir olmayacaksın. kimi çocuk vardır 14'ünde sakak traşı olmaya başlar, daha hızlı gelişim gösterir. kişiden kişiye göre değişir bu. senin de yaşın ilerledikçe değişimleri fark edeceksin. merak etmene gerek yok bu kadar stres yapma.

Ya normalde kılsız, tüysüz biri olsam neyse. Sakallarımda çıkıyor, haftada bir traş oluyorum. Hadi onuda geçtim, boyumda pek kısa değil. Şimdi bunlar ne alaka dersin. Alakası eğer kıllanma oluyorsa, boyum uzamışsa, elleriminde büyümesi gerekiyor.

herkeste dediğim gibi olmayabilir. mesela Steve Francis diye bir basketbolcu var. adamın boyu uzun ancak elleri küçük, bu yüzden bazen topu kavrayamıyor. ancak Walter Hermann isimli oyuncunun da elleri aşırı büyük mesela. kimi insanda büyük oluyor kimisinde küçük kimisinde normal. sana merak etme dememin nedeni daha ergenlik çağında olman. bu konuyu 25 yaşında açmış olsaydın daha farklı cevap verirdim.

• Noldu hocam eller

"Başka zeki uygarlıklar Breaking Bad den daha iyi dizi yapabilir mi?"
  • barman B kullanıcısına yanıt
    h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RootGamer36xx -- 18 Ağustos 2021; 0:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.