Şimdi Ara

Elentra Sadece 3. Viteste Çalışıyor, Manual L Park Gibi Davranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Elentra Otomatik Şanzıman 1.6 2004 aracımda birkaç sorun var ve bu sorunlar aynı parçadan dolayı mı oluyor bilmiyorum. Sorunlarım şunlar:


    1. Araba sürekli 3. viteste gibi davranıyor. Haliyle kalkışta motor çok zorlanıyor özellikle yokuşlarda.

    2. Arabada klimayı açtığımda araba titreme yapıyor. Sanki her an stop edecekmiş gibi hissediyorum. Bu problem benzine alınca hafifliyor.

    3. Arabayı manual bir şekilde L'ye aldığımda araba parktaymış gibi davranıp gitmiyor. Manual olarak 2'ye aldığımda hareket ediyor. Ama zor kalkıyor.


    Bu sorunları 7 8 ay önce yapıyordu ama stop edip çalıştırınca düzeliyordu. Bir şanzumancıya götürdüm. Beyinde problem olabilir dedi. Kablo takarak şanzıman sorunlarına baktı. Herhangi bir problem yok dedi. Sonrasında uzun bir zaman aynı sorunlarla karşılaşmadım. Geçenlerde yokuşu bol bir yere gittim araba vites geçişlerini çok yaptı. Yokuş yukarı bir yere park ettim. Yükü el frenine değil parka bırakmışım. Biraz zorlanarak vites değiştirip kalkış yaptım. Sonrasında bu problemler yine olmaya başladı. Bir iki gün sonra düzeldi. Dün yine bol yokuşlu yollardan geçtiğimde deviri 2. vitesten 3'e uzatarak attı ve aynı sorunlar baş gösterdi. Bu sefer arabayı tekrar çalıştırınca düzelmedi. Sorunlar şu anda devam ediyor. Dün şanzıman yağını yağdan kaynaklı bir problem olmadığından emin olmak için full değiştirip yeniledim.


    Tavsiyeleriniz ve çözüm önerileriniz nelerdir? Aynı problemleri yaşayanınız var mı?

    Teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.