Şimdi Ara

Elementary OS ve Windows

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Önceden ubuntu,mint ve son olarak elementary kullanmış biriyim. Giriş düzeyinde bir kullanıcıyım linux konusunda. Çıkan dağıtımları şöyle bir denemişimdir. Şimdi benim sizlere bir sorum olacak. Elementary OS u denedim ve beğendim. Ancak ben bunu windows ile beraber kurmak istiyorum. Şu anda windows 8.1 kullanıcısıyım. İnternetten bulduğum bir anlatım ile ( windows yanına ubuntu kurma ile ilgili bir anlatımdı ) diskimden alan ayırarak kurulumu yaptım ancak son aşamada ölümcül bir hata gibi bir uyarı aldım ve boot edemedim bir türlü. Windows açıldı sıkıntı olmadı ama hiçbir şekilde elementary i başlatamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not: Anlatımlar resimli veya kaynak göstererek olursa benim haricimde faydalanacak arkadaşlarda yararlanabilir.

Benim uyguladığım ve ölümcül hata aldığım yöntem bu idi

kaynak;http://kbhkn.blogspot.com.tr/2013/10/ubuntuyu-uefi-sistemi-ile-kurup-windows.html

• Öncelikle uefi kapattığından emin ol ve bios dan grub ı öncelikli olarak aktif etmelisin. Muhtemelen ilk boot eden Windows Boot Manager olduğu için linux u direk görmezden gelip windows u başlatıyor.
  • LegendM kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler! uefi kapalı idi eminim ama bios'dan grup aktif etmemiştim! Teşekkür ediyorum!

Edit: Bu grup aktif etme olayını detaylı açıklarsanız çok sevinirim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 2 Nisan 2015; 18:36:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Cevap için teşekkürler! uefi kapalı idi eminim ama bios'dan grup aktif etmemiştim! Teşekkür ediyorum!

Boot sırasını değiştirmelisiniz, yani en üstteki windows boot manager i 2. sıraya atıp 1. sıraya ubuntu yazanı almalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Boot sırasını değiştirmelisiniz, yani en üstteki windows boot manager i 2. sıraya atıp 1. sıraya ubuntu yazanı almalısınız.

Grup dediğin o ise onuda yapmıştım! ubuntuyu en yukarıya taşıyarak denedim yine aynısı oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.