Şimdi Ara

Elementary OS karşılaştığım sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. önceden amatör olarak da olsa mint, ubuntu ve kali kullanmışlığım var. dün şeklini beğendiğim için elementary os indirdim. bugün de biraz inceleyeyim diye girdim. ancak bazı sorunlarla karşılaştım. yardımcı olursanız sevinirim.

    1- touchpad çalışmıyor
    2- bi süre sonra wifi ye bağlı olmama rağmen internet kopuyor, wifi bağlantımı kesip tekrar bağlanmaya çalışınca bağlanmıyor, pc restartlayınca tekrar bağlanıyor ve yine bi süre sonra kesiliyor
    3- ses yok. aslında vardı az evvele kadar ancak gitti bi anda. bi şey de yapmadı noldu çok merak ediyorum.
    4- a-d-blo-k çalışmadı.

    şimdilik bu kadar başka sorunlarım olursa ekleme yaparım. teşekkürler.

    edit

    5- windowsumda bulunan müzikleri buraya aktarmaya çalışırken hata veriyor. zarar görmüş olabilir diyip aktarma hatası veriyor.
    6- windowsumda bulunan videoları,filmleri,dizileri vs açıyorum ancak videosu gelmiyor, açılıyor ama ekran siyah olarak yürütmeye başlıyor.

    edit 2

    internetle alakalı sorun daha garip bir hâl aldı. kullanımdayken kesinti olmuyor. bi şeyler indirdim hiç kesinti olmadı. bi baktım internet kesildi , sonra kontrol ettim indirmeler bitmiş. yani kullanım bitince interneti kesiyor anladığım kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MotosikletPilotu -- 22 Ağustos 2016; 12:17:05 >







  • Elementary OS bende de epey hatalar verdi. Kaldırmak zorunda kaldım, memnun kalmadım.

    Sana tavsiyem Ubuntu kur, daha sonra alttaki makaleyi takip ederek MACOS gönümü elde edebilirsin. Ben iş yerimdeki bilgisayarımı bu şekilde ayarladım ve inan MacOS'a gayet de benzedi :) Yarın iş yerinden ekran görüntüsü de atarım. Ubuntu gerçekten en sorunsuz dağıtımlardan birisi

    http://www.noobslab.com/2016/04/macbuntu-1604-transformation-pack-for.html




  • snoppy kullanıcısına yanıt
    en güzeli ubuntu ama pc yi formatlamak istemiyorum bu nedenle bi müddet böyle devam etmek gerekecek. bu sorunlardan ses sorunu ve wifi olayı en önemlisi. müzikleri dizileri falan bi şekilde hallederim, touchpad gerekmeden mousela takılırım.

    internet kesilmesini ve sesin gitmesi olayını nasıl çözebileceğimi biliyor musunuz acaba
  • Elementary OS yakışıklı ama stabil olmayan işletim sistemi. Benim tabirim bu. Luna (bir önceki sürüm) daha stabildi. Geliştirici sayısının azlığı, geliştiricilerinin masaüstünü kullandırmama ısrarı gibi nedenler bu sistemin gelişmesini yavaş kılıyor. Linux Mint öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanmayı bırakınca wifi kesilmesi bana şöyle bir izlenim yarattı, acaba batarya tasarrufundan dolayı idle ken wifi mı kesiyor? bir bak istersen tasarruf ayarlarına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.