Şimdi Ara

Elektrostatik Sorularım (Çözüldü: 5/5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Elektrostatik Sorularım (Çözüldü: 5/5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymühendis -- 27 Mart 2016; 20:46:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam

5. soruda, kürenin içi her zaman nötr dür. İçine birşey dokundursanız bile yük paylaşımını dışına yapar içi yine nötr kalır. Bu durumda -2 yi yaklaştırıp topraklamayı açınca, - ler + ların bir kısmını tutuyor diye düşünebiliriz. Normalde tamamen 0 olması gerekirken x cismindeki - yükler sayesinde + yükün bir kısmını muhafaza ediyor. İçinin hep nötr olduğunu söylemiştim, bu durumlara uyan tek seçenek B seçeneği. Ama şunuda söylemeden geçmeyeyim normalde -2 yük asla +2 yi tutamaz. Çünkü arada belli bir mesafe var yani cevap ta nötr ve +1 q dese çok daha mantıklı olurdu

edit. birden çok 5. soru varmış ben en alttakinden bahsediyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Imp -- 27 Mart 2016; 19:11:25 >

• İlk soru için kapasite vs düşünme. Sağda ve solda eşit miktarda - yük birikecek. -k diyelim

-k solda -k sağda totalde -2k demek ki biyererde +2k olacak çünkü bu adamlae yüksüz. Demek ki soruda verilen sıra ile

-k +2k -k olacak yükler. K=1 için c

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Elektrostatik Sorularım (Çözüldü: 5/5)

Topraklanmanın yapıldığı kısım asla herhangi bir yükle yüklenemiyor, ancak yanındaki kısım etki ile elektriklenebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Imp -- 27 Mart 2016; 19:18:57 >
  • Elektroskop sorusunda + lar en sağdaki uçta - ler ise en uzakta yani yaprakta birikir. Ortalar yüksüzdür

• Yanyana küreler olan soru

Cisim - ise üç küredeki tüm +lar sol uçta tüm - ler sağ uçta birikir. Ortadaki küre yüksüzdür. Sağdaki küre - olduğu için onun da sağındaki topraklanan küre topraktan + çeker ve + yüklenir

• quote:

Orijinalden alıntı: The Imp

Hocam

5. soruda, kürenin içi her zaman nötr dür. İçine birşey dokundursanız bile yük paylaşımını dışına yapar içi yine nötr kalır. Bu durumda -2 yi yaklaştırıp topraklamayı açınca, - ler + ların bir kısmını tutuyor diye düşünebiliriz. Normalde tamamen 0 olması gerekirken x cismindeki - yükler sayesinde + yükün bir kısmını muhafaza ediyor. İçinin hep nötr olduğunu söylemiştim, bu durumlara uyan tek seçenek B seçeneği. Ama şunuda söylemeden geçmeyeyim normalde -2 yük asla +2 yi tutamaz. Çünkü arada belli bir mesafe var yani cevap ta nötr ve +1 q dese çok daha mantıklı olurdu

Hocam etki ile elektriklenme olunca iç taraf +2q olmuyor muydu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lejyoner1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• baymühendis kullanıcısına yanıt
    Etiket at mübarek

• Lejyoner1 kullanıcısına yanıt
    ?

Ne kastettiğini anlamadım hocam.

• http://sketchtoy.com/66800210

Ortadaki adamlar hep sıfırdır hocam. Bi baştaki bi sondaki yüklü olur.
  • The Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    Son soruyu tam anlayamadım, bakabilirsen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymühendis -- 27 Mart 2016; 19:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymühendis

quote:

Orijinalden alıntı: The Imp

Hocam

Hocam etki ile elektriklenme olunca iç taraf +2q olmuyor muydu?

içi her zaman nötr olur hocam. Mesela tamamen nötr bir kürenin içine +10q luk bir cisim dokudurup çekseniz, içi nötr kalır dışı + yüklenir.

• The Imp kullanıcısına yanıt
    Etki olunca nötr olmuyor diye biliyorum, şu soruda olduğu gibi. (?)

Bu mesaja eklenen görseller:

• Buyur hocam.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• The Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, sağol.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.