Bildirim
Elektrostatik Sorularım (Çözüldü: 5/5)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam
5. soruda, kürenin içi her zaman nötr dür. İçine birşey dokundursanız bile yük paylaşımını dışına yapar içi yine nötr kalır. Bu durumda -2 yi yaklaştırıp topraklamayı açınca, - ler + ların bir kısmını tutuyor diye düşünebiliriz. Normalde tamamen 0 olması gerekirken x cismindeki - yükler sayesinde + yükün bir kısmını muhafaza ediyor. İçinin hep nötr olduğunu söylemiştim, bu durumlara uyan tek seçenek B seçeneği. Ama şunuda söylemeden geçmeyeyim normalde -2 yük asla +2 yi tutamaz. Çünkü arada belli bir mesafe var yani cevap ta nötr ve +1 q dese çok daha mantıklı olurdu
edit. birden çok 5. soru varmış ben en alttakinden bahsediyordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Imp -- 27 Mart 2016; 19:11:25 >
-
İlk soru için kapasite vs düşünme. Sağda ve solda eşit miktarda - yük birikecek. -k diyelim
-k solda -k sağda totalde -2k demek ki biyererde +2k olacak çünkü bu adamlae yüksüz. Demek ki soruda verilen sıra ile
-k +2k -k olacak yükler. K=1 için c
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Elektroskop sorusunda + lar en sağdaki uçta - ler ise en uzakta yani yaprakta birikir. Ortalar yüksüzdür
Yanyana küreler olan soru
Cisim - ise üç küredeki tüm +lar sol uçta tüm - ler sağ uçta birikir. Ortadaki küre yüksüzdür. Sağdaki küre - olduğu için onun da sağındaki topraklanan küre topraktan + çeker ve + yüklenir
quote:
Orijinalden alıntı: The Imp
Hocam
5. soruda, kürenin içi her zaman nötr dür. İçine birşey dokundursanız bile yük paylaşımını dışına yapar içi yine nötr kalır. Bu durumda -2 yi yaklaştırıp topraklamayı açınca, - ler + ların bir kısmını tutuyor diye düşünebiliriz. Normalde tamamen 0 olması gerekirken x cismindeki - yükler sayesinde + yükün bir kısmını muhafaza ediyor. İçinin hep nötr olduğunu söylemiştim, bu durumlara uyan tek seçenek B seçeneği. Ama şunuda söylemeden geçmeyeyim normalde -2 yük asla +2 yi tutamaz. Çünkü arada belli bir mesafe var yani cevap ta nötr ve +1 q dese çok daha mantıklı olurdu
Hocam etki ile elektriklenme olunca iç taraf +2q olmuyor muydu?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Etiket at mübarek
?
Ne kastettiğini anlamadım hocam.
http://sketchtoy.com/66800210
Ortadaki adamlar hep sıfırdır hocam. Bi baştaki bi sondaki yüklü olur. -
Son soruyu tam anlayamadım, bakabilirsen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymühendis -- 27 Mart 2016; 19:39:26 >
quote:
Orijinalden alıntı: baymühendis
quote:
Orijinalden alıntı: The Imp
Hocam
Hocam etki ile elektriklenme olunca iç taraf +2q olmuyor muydu?
içi her zaman nötr olur hocam. Mesela tamamen nötr bir kürenin içine +10q luk bir cisim dokudurup çekseniz, içi nötr kalır dışı + yüklenir.
-
-
-
Anladım hocam, sağol.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X