Şimdi Ara

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
5
Favori
65.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    @akisse77

    Mühendis adam İngilizce bilmesse sektördeki yenilikleri nasıl takip edebilir?


    güzel kardeşim işte bu mantalite yerleştirildiği için durumumuz işler acısı..bunu ben söylemiyorum. bunu orada okuyan arkadaşlar bizzat söylüyor. dersleri ingilizce anlamıyoruz, doyurucu olmuyor diye.. adam ingilizce öğrenmesin demedim. lazım tabiki..ama bizim ülkemizde gençler uyuşturulsun diye ingilizce eğitim kasıtlı veriliyor. ve malesef kendi dilimiz ve kültüğrümüzde yetişmeyen gençlik DÜŞÜNEMİYOR. bu kasıtlı yapılıyor ülkemizde..
    Netice itibari ile burada kavga ediyoruz. X48 şu P45 bu. İşte bize verilen bunlarla avunuyoruz sadece.TÜKET TÜKET TÜKET...çünkü üretmesinler diye İngilizce eğitim verirlerdüşünmesinler diye Dizi manyagı yaparlar.
    bence biraz oku araştır.. ilgilenirsen Oktay SİNANOĞLU ndan başlamanı siddetle tavsiye ederim..

    değilse biz bu anlayışla daha çok üniversite okuduk sanır ve böylece avunuruz..gerçi kopya çekrek geçilen vizeler finaller , oturup kantinde duvarları seytreden öğrenciler..laboratuar ve kütüphaneler demode oldugu için..

    dışarda yayınlanan bilimsel yazı sayısında UGANDA yı geçmişiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000_ankara -- 2 Ağustos 2009; 23:57:19 >




  • elektronik müh okuyan biri haberleşme alanında çalışabilir, tersi de doğrudur.

    ingilizce eğitim veren bir okuldaki öğrenci anlatılanları iyi öğrenemiyorsa ya anlatanın ingilizcesi yetersizdir ya da dinleyenin. dinleyen ingilizcesi yetersizse hazırlık okuyup yeterli seviyeye çıkarabilir; fakat hocanınki yetersizde durum vahim. genelde eski toprak TR eğitim veren ünilerden mezun hocalarda rastlanır bu durum. çoğu üni'de hazırlık eğitimi yetersiz kalıyor. yetersizden kastım ortalama bir öğrenci sıfırsan alınıp iyi bir seviyeye çıkartılamıyor; ama iyi çalışan bir öğrenci için bu engel değil. Aynı şekilde iyi bir öğrenci için ingilizce eğitim yapan bir okul bence daha avantajlı.
    Sonuçta diğer dallarda olduğu gibi elektronikte de yayınların yüzde 99'u ingilizce çıkmaktadır. yani teknolojiyi son noktadan takip etmek isterseniz ingilizce eğitmeniz lazım kendinizi.
  • Arkadaşlar tercih süresi doldu. Tercihlerimi birisi görürde esinlenip benim yazdığımı yazar diye yazmamıştım

    1) İTÜ -> Elektrik
    2) İstanbul Üni. -> Elektrik-Elektronik
    3) İzmir YTE -> Elektronik-Haberleşme
    4) Gebze YTE -> Elektronik
    5) Uludağ Üni. -> Elektronik
  • Arkadaşlar "Samed2005" arkadaşımız İtü-elektrik müh. kazanmış , hayırlı uğurlu olsun benden yazmamı istedi
  • hayırlı olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: admiral9999

    Arkadaşlar "Samed2005" arkadaşımız İtü-elektrik müh. kazanmış , hayırlı uğurlu olsun benden yazmamı istedi


    öncelikle hayılı ugurlu olsun. tebrik ederim..

    nasıl başlarsanız öyle gider...tüketim manyagı sömürge bir ülkede...İnşaallah iyi işler çıkartırsınız..Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin...
  • Elektronik ve Elektrik/Haberleşme Mühendisliği hakkında bilgi isteyen arkadaş bölümünü seçmiş anladığım kadarıyla,kendisine başarılar dilerim.

    Arkadaş seçimini yapmış olsa da bu meslekler hakkında bilgi isteyecek olası diğer arkadaşlar için bilgi vermek isterim.


    Ytü elektronik ve hab. müh. 4. sınıf öğrencisiyim.Bu bölümü düşünen arkadaşlara ilk olarak tavsiyem matematiğe olan yaklaşımlarını sorgulamaları,daha çok fizik ağırlıklı olarak bilinmesinin aksine bölüm dersleri tamamen matematik üzerine kurulu.1. sınıftan itibaren derslerin çoğunda yoğun matematik bulunuyor,özellikle mühendislik matematiği ve elektromanyetik temelli derslerde.
    1. sınıfta genel mühensilik dersleri ve mesleğe giriş dersleri,2. ve 3. sınıflarda yoğun elektronik dersleri okutulmakta-elektroniğe giriş,elektromanyetik alan teorisi,mühendislik matematiği,sayısal haberleşme,analog haberleşme,elektro manyetik dalga ve mikrodalga teorisi gibi...- 4. sınıfta ise bölüm elektronik , haberleşme alanlarına ayrılıyor.
    Elektronik kısmında elektronik ve devre tasarımı,mikroilşlemci sistem tasarımı gibi , analog ve sayısal elektronik dersleri okutulmakta.
    Haberleşme kısmında , yer uydu haberleşmesi,hücresel sistemler,veri haberleşmesi gibi günümüz haberleşme teknolojilerini açıklayan dersler okutulmakta.

    Meslek tercihi yapacak arkadaşlara en büyük tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle icra etmekten zevk alacakları meslekleri seçmeleridir.ÖSS puanlarımız aldıktan sonra gençliğin verdiği heyecen ile toplum tarafından gözde olan meslekleri bir gireyim de nasıl olsa bitiririm düşüncesi ile tercihler yapılıyor.Sakın ama sakın ilgi duymadığınız mesleği sırf puanınız yetiyor ve çevremdeki insanlar benim çok akıllı olduğumu düşünür diye seçmeyin.bir meslek sevilmedikten sonra ne hayatınızdan zevk alırsınız ne de çok para kazanırsınız.Durum maalesef böyle.

    Elektrobik ve haberleşme müh. çok geniş alana sahip.Mezun olduktan sonra bilişim teknolojilerinden tutun da iletişim alanına kadar birçok şirkette iş bulabilirsiniz.

    Ben 1. sınıftan 3. sınıfa kadar bir elektronik ar-ge şirketinde gönüllü staj yaptım.3. sınıfın ikinci döneminden itibaren de çalışmaktayım.Merakım nedeniyle elektronik bölümünü seçtim,şu an gömülü sistemler için yazılım geliştiriyorum.Günümüzde elektronik bilgisayar bilimleri ile de o kadar iç içe ki şu an ara ara bilgisayar üzerinde programcılığa da giriyorum.İş yerinde EHM bölümü mezunu arkadaşlarımdan PCB (elektronik devre) tasarlayan da var.Mesleğin alan genişliğini siz düşünün artık.

    İş ortamını tecrübe etmiş biri olarak saptadığım önemli nokta şudur ki,bu alanda işe girerken cv incelenmesinde bakılan en son özellik hangi okuldan mezun olduğunuzdur!.İlk bakılan ise yapmış olduğunuz işler,uğraşmış olduğunuz projelerdir.Yani kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar aranan insan olursunuz ve dolaysıyla ücretiniz de o kadar dolgun olur.

    Şimdilik aktaracaklarım bu kadar,bu mühendislik dalı hakkında daha detaylı bilgi isteyen arkadaşlara seve seve yardımcı olurum.

    Saygılar.




  • Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Evet ben bölmümü seçtim şuanda da hazırlıkta okuyorum. Bölümüm imzamda da görülebileceği gibi İTÜ-Elektrik Müh. Umarım verdiğiniz bilgiler Elektronik-Haberleşme Mh. seçmek isteyenlere yol gösterici olur.
  • @delann, güzel noktalara değinmişsiniz; teşekkürler. Uzatmalı bir mühendislik öğrencisi olarak aynen katılıyorum.
  • Kesinlikle ELEKTRONİK VE HABERLEŞME EN İYİSİ
    İNGİLİZCEN MUKEMMEK OLCAK HANGI DILDE OKURSAN OKU
  • güncel
  • elektronik ve haberleşme müh süleyman demirel ünisinde okunurmu peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceryan4144

    elektronik ve haberleşme müh süleyman demirel ünisinde okunurmu peki?


    Merhaba arkadaşım , mustakbel meslektaşım .
    YTÜ Elektr. ve hab müh. den 16 yıllık mezunum .
    Dikkat mezunum diyorum ,
    çünkü 2 yıl mesleğimi yaptıktan sonra kedi işletmemin başında bulundum .
    Bulundum diyorum çünkü işveren statüsünde oldum .
    Derken ekonomik kriz felan o gün bu gün 7 yıldır da çok saygın yarı kamu yarı özel şirkette maaşlı çalışmaktayım .
    Şimdi bunları neden yazdın dersen . , tecrübelerime göre ;
    - Okuduğun üniversitenin adının 1. derecede önemi olmadığını söyleyebilirim .
    - Eğer nasibin varsa nasiplenirsin
    - İyi sağlam güvenilir çevre edinmişsen işletme yürütebilirsin ancak piyasada aç kurt ve çakallar her zaman var ve dikkatli olmalısın ya da kendi kurallarını işletmelisin , bunun için de sıkı sermayen olmalı .
    - Siyasi bağların mevcut otorite ile uyuşuyorsa illaki bir kurumda iş olanağın olacaktır , er ya da geç , az ya da çok maaşla .
    - Ünv. isminin önemi 2. ve sonraki planlarda olduğunu da unutmamak lazım .
    - Bunu mezun olduğunda daha iyi anlayacaksın .

    Okulunda ve Hayatında başarılar dilerim , sana ve diğer arkadaşlara ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamenci -- 21 Ağustos 2011; 11:45:31 >




  • selam herkese.. yıldız teknik üniversitesinden mezun olursam iş imkanları nasıl olur ve maaşlı nasıldır yardım edin lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muuzoo

    Bir Elektrik-Elektronik Müh. olarak geriye baktığımda keşke sadece elektronik okumuş olsaydım dedim. Tercih döneminde çift ünvanı var diye (son derece bilinçsiz bir şekilde) sadece elektronik müh. yazabilecekken, elektrik-elektronik müh. tercih ettim. Elektronik ve Haberleşme için bir şey diyemem ama "Elektrik-Elektronik Müh." düşünüyorsan bir kere daha gözden geçir derim. Çünkü her iki alanda öylesine geniş ve öylesine çok seçenek var ki 4 yılda (tecrübelerime dayanarak) bunların verilmesi mümkün değil. O yüzden elektirk-elektronik mühendisliği aynı "devekuşu" gibidir, ne deve ne de kuş.

    Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın mesleğimi seviyorum, ilkokuldan beri istediğim şeydi mühendislik. Sadece çift ünavanın aslında görüldüğü gibi olmadığını anladım. Ayrıca diğer arkadaşlarında dediklerine ekleyecek bir şey yok. Ders, proje sınav derken kafan atıpta "Böyle okulada, böyle bölümede ....." ile başlayan cümleler kurabilirsin ama herşeye rağmen zevklidir.

    ben ODTÜ elektrik-elektronik, İTÜ elektronik-haberleşme, boğaziçi makine arasında kaldım hangisini tercih etmemi önerirsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpereninci45

    quote:

    Orijinalden alıntı: muuzoo

    Bir Elektrik-Elektronik Müh. olarak geriye baktığımda keşke sadece elektronik okumuş olsaydım dedim. Tercih döneminde çift ünvanı var diye (son derece bilinçsiz bir şekilde) sadece elektronik müh. yazabilecekken, elektrik-elektronik müh. tercih ettim. Elektronik ve Haberleşme için bir şey diyemem ama "Elektrik-Elektronik Müh." düşünüyorsan bir kere daha gözden geçir derim. Çünkü her iki alanda öylesine geniş ve öylesine çok seçenek var ki 4 yılda (tecrübelerime dayanarak) bunların verilmesi mümkün değil. O yüzden elektirk-elektronik mühendisliği aynı "devekuşu" gibidir, ne deve ne de kuş.

    Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın mesleğimi seviyorum, ilkokuldan beri istediğim şeydi mühendislik. Sadece çift ünavanın aslında görüldüğü gibi olmadığını anladım. Ayrıca diğer arkadaşlarında dediklerine ekleyecek bir şey yok. Ders, proje sınav derken kafan atıpta "Böyle okulada, böyle bölümede ....." ile başlayan cümleler kurabilirsin ama herşeye rağmen zevklidir.

    ben ODTÜ elektrik-elektronik, İTÜ elektronik-haberleşme, boğaziçi makine arasında kaldım hangisini tercih etmemi önerirsin

    Boğaziçi yönetici, İTÜ ve ODTÜ mühendis yetiştirir. İTÜ ve ODTÜ arasında kaldıysan ben tercihini hngi şehirde yaşamak istediğinden yana yapmanı öneririm. Çünkü İTÜ'den mezun olduğunda İstanbul ve çevresinde, ODTÜ'den mezun olduğunda Ankara ve çevresinde istihdam bulabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpereninci45

    quote:

    Orijinalden alıntı: muuzoo

    Bir Elektrik-Elektronik Müh. olarak geriye baktığımda keşke sadece elektronik okumuş olsaydım dedim. Tercih döneminde çift ünvanı var diye (son derece bilinçsiz bir şekilde) sadece elektronik müh. yazabilecekken, elektrik-elektronik müh. tercih ettim. Elektronik ve Haberleşme için bir şey diyemem ama "Elektrik-Elektronik Müh." düşünüyorsan bir kere daha gözden geçir derim. Çünkü her iki alanda öylesine geniş ve öylesine çok seçenek var ki 4 yılda (tecrübelerime dayanarak) bunların verilmesi mümkün değil. O yüzden elektirk-elektronik mühendisliği aynı "devekuşu" gibidir, ne deve ne de kuş.

    Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın mesleğimi seviyorum, ilkokuldan beri istediğim şeydi mühendislik. Sadece çift ünavanın aslında görüldüğü gibi olmadığını anladım. Ayrıca diğer arkadaşlarında dediklerine ekleyecek bir şey yok. Ders, proje sınav derken kafan atıpta "Böyle okulada, böyle bölümede ....." ile başlayan cümleler kurabilirsin ama herşeye rağmen zevklidir.

    ben ODTÜ elektrik-elektronik, İTÜ elektronik-haberleşme, boğaziçi makine arasında kaldım hangisini tercih etmemi önerirsin

    Boğaziçi yönetici, İTÜ ve ODTÜ mühendis yetiştirir. İTÜ ve ODTÜ arasında kaldıysan ben tercihini hngi şehirde yaşamak istediğinden yana yapmanı öneririm. Çünkü İTÜ'den mezun olduğunda İstanbul ve çevresinde, ODTÜ'den mezun olduğunda Ankara ve çevresinde istihdam bulabilirsin.

    Aslında bakarsan istanbulda okumak istiyorum ama odtünün elektrik-elektronik olduğu için elektrikin yarattığı fazladan bir çalışma alanı var. Ayrıca itüdeki ingilizce eğitimin de genel olarak odtüdekinin baya altında olduğunu duydum. Boğaziçi teknik eğitimi yetersiz yönetici yetişririr diye okumuştum genel olarak sen de öyle herkesin yeni mezun adamı müdür alacak değil gibi bir fikir olştu ben de. Aslında genel olarak Boğaziçi makine ve odtü ee mühendisliği arasında kaldım. Hangisine gidersem ne avantajı olur biraz daha detaylı bashedebilir misin?
    Bir de bildiğim kadarıyla boğaziçinde teknokent yok odtü ve itü de var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpereninci45 -- 8 Temmuz 2013; 13:11:30 >




  • alpereninci45 A kullanıcısına yanıt
    Makine Müh. için Boğaziçi'ne gideceğine ODTÜ EE tercih et derim.

    Teknokent konusunda Boğaziçi'ndeki durumu bilmiyorum ama İTÜ'de ciddi miktarda Teknokent var. Hatta en fazla teknokente muhtemelen İTÜ sahip. ODTÜ'nün bu konuda yeni yatırımlar yaptığını da duymuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

    Makine Müh. için Boğaziçi'ne gideceğine ODTÜ EE tercih et derim.

    Teknokent konusunda Boğaziçi'ndeki durumu bilmiyorum ama İTÜ'de ciddi miktarda Teknokent var. Hatta en fazla teknokente muhtemelen İTÜ sahip. ODTÜ'nün bu konuda yeni yatırımlar yaptığını da duymuştum.

    İtü de elektronik ve haberleşme gibi bölümlerin ingilizcesi kalktığı için tercih etmeyi düşünmüyorum sabancı tam burslu odtü ee ve boğaziçi makine arasında kararsızım. Odtü ee demenin sebebi nedir ?
  • Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü tanıtım broşürü:http://ehm.kocaeli.edu.tr/files/elohab_brosur_2013.pdf
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.