Şimdi Ara

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
5
Favori
65.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: samed2005


    quote:

    Orjinalden alıntı: muuzoo

    Açıkçası bu noktada ne desem yalan olur. Eminim bu konuda size yardımcı olacak başka kişiler vardır. Net bir fikrim olmasığı bir konu olduğu için yönlendirme yapmak istemiyorum.


    Siz hangi okuldan mezun oldunuz acaba???


    Niğde Üniversitesi
  • bir dakika arkadaşlar

    okulda birşey öğretmiyorlar demek çok yanlış bir şey aman ha okulda sadece sana şema vermezler sana işin temelini ögretirler sen bu temelleri birleştirerek uygulamaya geçersin bu meslegi seviyorsan bu işi yapabilirsin kimse sadece kitap okuyarak aradıgı şeyi bir sayısal bölümde bulamaz arkadaşlar kendi yaratıcı bilgin yoksa kitap senin için hiç birşeydir

    örnek mersin üni haberleşme mezunuyum okulda kripto ile ilgili bir ton konu anlatıldı teorik olarakbütün bilgiler verildi hata hocamız bize bilgileri amerikan ünilerinde okutulan kitaplardan veriyordu ve bu sistemin kurulumu çok zor dedi ve bir günlük uğraşma ile hiç bir pic kullanmadan seri iletimde kripto sistemini yapıp çalıştırdım daha başka bir şey dememe gerek yok heralde
  • Mekatroniğe yetiyorsa git mekatroniğe
  • Arkadaşlar elektrik mühendisliğini veya elektronik mühendisliğini seçin ama elektrik elektroniği tavsiye etmiyorum. Bende elektrik elektronik mühendisiyim, evet istediğin branşı seçme imkanın var ama o seçimi össye girdiğinde de yapabilirsin az çok. elektrik mühendisleri 67 puanla çok rahat atanıyorlar devlette oysa biz 85 in altında aldıysak boşa tercih yapmaya zahmet ble etmiyoruz.
    İş bulmak sıkıntısına gelince elektrik konusunda asla sıkıntı yok çok rahat 1.5 a iş bulunuyor elektrik mühendisleri odasıda çok çok yardımcı oluyor. Sizin bişey yapmanıza gerek yok sadeec emoya üye olun ve bitirdiğinizde büroya gidip ben geldim deyin yeter. Bende aynen böyle iş buldum. Sağolsun yeni mühendis arayan şirketlere yönlendirdiler ve en aklıma yatanla anlaştım çalışıyorum şu an. Çok iyi ingilizce, veya almanca veya arapça veya hangi dili biliyorsan ona göre arayan şirketlerde var, 2-5-8-10 senelik tecrübe arayanlarda var çeşit çeşit.
    Elektronik biraz daha sıkıntılı çünkü ülkemizde elektronik üretimi diye bişey hemen hemen hiç yok. İthal etmeyi tercih ediyor dev firmalar bile uğraşmıyorlar. Heleki çin dururken daha ucuzunu yapmak imkansız sony bile kullanıyor siz düşünün. Arçelik beko vestel sayamayacağım Ama avantajıda var, işe girip ilerledikçe aranan adam olabiliyorsunuz. Mesela elektrik işi bilimsellik yönünden çok zor olmadığından tüm mühendisler teknik kısmının altından kalkabiliyor ama elektronik işi teknik anlamda çok emen ve gelişim istiyor. Dolayısıyla 5 senede elde ettiğiniz tecrübeyle sizin yaptığınız işi yapabilecek mühendis bulabilmek çok çok zor oluyor, bu da maaşınıza yansıyor. Ben uğraşırım emek veririm, ilk senelerde sıkıntısınıda çekerim ailemin maddi durumu iyi bana bakarlar biraz diyorsanız seçebilirsiniz.
    Elektrik Elektronik Mühendisliği ise biraz daha endüstriye yönelik bialan, adam al diyor fabrikaya, ister o alanda kullan ister bu alanda kullan, ihtiyacına göre değerlendir diyor bianlamda. Tabi avantajı var, ezun olduğunuzda iş bulmanız biraz daha kolay, iki çeşit cv yapıyorsunuz birinde sanki elektrik alanına daha hakimmişsiniz gibi, diğerinde elektroniğe ilgim vardı o alanda kendimi geliştirdim misali Sonra hem elektrik hem elektronik alanlarındaki ilanlara başvuruyorsunuz. Kolay kolay kimse aç kalmaz, en kötü ihtimak şehir dışında bi şantiyede görevlendirilirsiniz ama rahat iş bulursunuz tıp hariç diğer tüm sektörlere göre..




  • Herkeze çok çok teşekkür ederim. Şimdi önümde iki tane seçenek var. Birisi Elektrik-Elektronik Müh. diğeride Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği... Mezun olmuş abilerime soruyorum. Siz olsanız şuanda hangisini seçersiniz? Ben sizde hangisini seçmeliyim?
  • İş bulma açısından elektrik elektronik avantajlıdır elektronik ve haberleşmeye göre. Genede elektronik ve haberleşme daha çok ilgini çekiyorsa, onu tercih et bence. İşsiz kalacak da değilsin tabi. İşbulma süren uzar sadece.
    Ama sadece bunları değil, yaptıkları işi de düşün, kıyasla kadeş. Elektrik elektronik mühendisi biraz daha yöneticilik demektir.fabrikada olsun tesisde olsun, amir olursun yükseldikçe. Elektronik ve haberleşme ise yöneticilikten ziyade masa başında teknoloji üretmek, geliştirmek ve kontrol etmek söz konusu. Sabah 8 akşam 5 masa başında bilgisayarla çalışırsın, karışanın olmaz, görüşenin olmaz fazla.
    Elektrik elektronikde ise yöneticilik yaptığın gibi, seni yönetenlerde mevcut olduğu için, sürekli bir hesap verme durumuyla da karşı karşıyasın. insan ilişkileride önemli burada.
    Umarım biraz açıklayabilmişimdir bak ben tercih ederken bunları hiç bilmezdim, elektrik elektronik mühendisliği bana havalı geldi, o yüzden tercih ettim Ama memnunum. Çok Şükür..

    Bu arada yeditepe elektrik elektronik geliyorsa onuda tavsiye ederim, okuyan arkadaşlarım var. Bide kimliklerine öğrenci değil turist yazsalardı tam olacakmış turist gibi okursun, hemde süper ingilizcen olur ve alinede maddi yükün çok azalır. Tabi ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi YTÜ geliyorsa, onlar daha avantajlı. Biraz sıkıntı çekersin, mezun olduğunda biraz daha avantajlı olursun. Marka farkın olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem_23 -- 19 Temmuz 2009; 16:43:13 >




  • korhansivasli kardeş valla acıdım birden sana o ne ya okuldan çok felakete benziyo

    gelelim sana arkadaşım şu an elektronik haberleşme beş para etmiyor ilerde ne olur bilmem ama ben liseye ba şlarken çağın meslegi elektroniik derlerdi ve öyle olduda ama türkiyeye gelmeyi unuttu sen bir yerinde elektrik yazan bişeyler oku düzünü bile okusan yeter iş olanagın artar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: leeon

    korhansivasli kardeş valla acıdım birden sana o ne ya okuldan çok felakete benziyo

    gelelim sana arkadaşım şu an elektronik haberleşme beş para etmiyor ilerde ne olur bilmem ama ben liseye ba şlarken çağın meslegi elektroniik derlerdi ve öyle olduda ama türkiyeye gelmeyi unuttu sen bir yerinde elektrik yazan bişeyler oku düzünü bile okusan yeter iş olanagın artar


    Elektronik haberleşme 5 para etmiyor çok iddialı bir söz değil mi?
  • Selamlar
    Katıldığım belirgin noktalardan en önemlisi bence iki branşlı mühendislikler yerine tek olanlar daha iyidir çünkü bilgi işlemle beraber elektronik bilimi 4 senede iki branşın erbabı olamayacak kadar gelişti diye düşünüyorum, hele ki birde sadece mühendislik dersleri varken. Ve söylendiği gibi elektronik teknik yükü itibariyle elektriğe göre altından kalkması çok daha zor bir alan. İkincisi ise söylendiği gibi "olay kolay kimse aç kalmaz, en kötü ihtimak şehir dışında bi şantiyede görevlendirilirsiniz ama rahat iş bulursunuz tıp hariç diğer tüm sektörlere göre.. ". Hele ki Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, YTÜ gibi üniversitelerden mezun olacaksan.. Karnını doyuracaksan alanın da şart değil basit ve orta miktarda paralı bir işte üniversitenin itibarından bile işe alınma şansın fazladır.
    Elektronik gerçekten sevdiğim bir alan, çok fazla şeyle uğraşmamama rağmen çok zevk alıyorum. İTÜ Elektronik M. birinci sınıfı tam bitiremedim yavaştan okuyorum ve elektronik derslerini de önümüzdeki dönem almaya başlayacağım ama kim ne derse desin mezun olduktan sonra ne olacağı ben hiç rahatsız etmiyor. Çünkü senelerimi harcayacağım ama hoşuma giden şeylere harcayacağım. Ee bitirdikten sonra devam etme imkanımı bulamazsam karnımı neyle doyuracağım diyorsan da, dediğin puanı alacak kafa varsa her türlü kazanırsın hayatını bence. Yapamayacağından korkuyorsan okuma zaten
    umarım gideceğin bölümden zevk almaya devam edersin.




  • Devletde iş bulabilmek için yukarıda bir arkadaşın elektrik-elektronik konusunda belirttiği husus doğru belki aynı konuları bilsenizde diplomada elektrik ibaresi olmadığı için bir çok kontenjandan otomatikman mahrum oluyorsunuz.

    Elektrik projeleri için 1000V altı projelere imza atabiliyorsunuz.Üstü için ise belirtilen dersleri almış olmak ve sınav söz konusu.
    Mezun olduktan sonra bölümünüzden uzak bir iş yapabileceğinizide göz önüne alın.Ucuz çalışabilirsiniz ama aç kalmazsınız.

    İş imkanları ,büyük firma seminelerinin bolluğunu göz önüne alındığında İstanbuldan bir üniversite seçimi iyi olacaktır.Öğrencilik yıllarınızı iyi değerlendirin.Birçok üniversitede sizi geliştirmezler imkanlarını kullanarak siz gelişirsniz.
  • fazla iddialı gibi gözükebilir ama gerçek şuan bu ,tabiki dedigim gibi ilerde ne olur bilmem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrc

    quote:

    Orjinalden alıntı: leeon

    korhansivasli kardeş valla acıdım birden sana o ne ya okuldan çok felakete benziyo

    gelelim sana arkadaşım şu an elektronik haberleşme beş para etmiyor ilerde ne olur bilmem ama ben liseye ba şlarken çağın meslegi elektroniik derlerdi ve öyle olduda ama türkiyeye gelmeyi unuttu sen bir yerinde elektrik yazan bişeyler oku düzünü bile okusan yeter iş olanagın artar


    Elektronik haberleşme 5 para etmiyor çok iddialı bir söz değil mi?




  • ben 2007 eskişehir osmangazi elektrik elektronik mezunuyum. 1 sene yedek subaylıktan sonra 5.ayın sonunda işe girdim. iş sıkıntısı pek yok. maaş konusuna gelince aldığım para 2300 civarı. en kötü 1500 civarına iş bulunur. velhasıl sana tavsiyelerim şunlardır.

    1- büyük üniversitelerde oku. boğaziçi, bilkent olmadı odtü'de. boğaziçi nde çöpçülük okumak ytü de mühendislik okumaktan iyidir, anadoludaki üniversiteleri zaten aklına getirme. odtü lü arkadaşlar alınmasın. ben öss ye girmeden türkiye 1.si bile olsam boğaziçi ye değil odtü ye giderim diyordum. şimdiki sıralamam ise böyle.
    2- büyük üniversitede mühendislik dışında birşey okumam diyorsan özel ünilere burslu mühendislik öğrencisi olarak git. dersleri nasıl olsa geçersin. bol bol çevre edin, bağlantı kur.
    3- elektroniğin geleceğin mesleği olduğu konusu türkiyede geçerli değil. ben tercih yaparken osmangazi elektrik elektronik yerine osmangazi tıpa girebiliyordum. şimdi osmangazi tıp odtü makineyi geçmiş. Zaten bizim zamanımızda 1.ler elektrik elektronik yazardı. 2 senedir tıp yazıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beorn26 -- 20 Temmuz 2009; 14:33:20 >




  • Gördüğüm kadarıyla birçok kişi ezbere konuşuyor. Daha önce de söylediğim gibi, üniversitede uzmanlaşacağın konunun bölümün ismiyle bir ilgisi yoktur. Ben İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunuyum. 3. sınıfa gelince branş paketi seçersiniz, örneğin İTÜ'de Elektronik-1, Elektronik-2, Haberleşme, Tıp Elektroniği gibi paketler vardı. Bu paketler sizin 3. ve 4. sınıfta okuyacağınız dersleri belirlemenizi sağlar. ODTÜ Elektronik-Elektronik Mühendisliği de tamamen aynıdır. Orada da birçok paket seçeneği vardır, Elektronik, Haberleşme, Kontrol, Mikroelektronik, Power gibi. Zaten size işe alacak birisi hangi konuda ders aldığınıza önem veriyorsa diplomada yazan bölüm adına bakmaz, transkriptinizi ister. Tabii bu dediğim devlet kurumları için geçerli olmayabilir, bir arkadaşın dediği gibi bölüm ismine bakıyorlar.
    Bir diğeri ise Elektrik Mühendisliği Odası. Yukarıda denildiği gibi projelere imza atabilmek için bu odaya üye olmak gerekiyor. Aman dikkat edin ihtiyacınız yoksa üye olmayın. Tam yamyamlar. Benim birçok arkadaşım, bulunsun deyip üye olmuşlar. Şimdi çıkamıyorlar. Tüzük gereği izin verilmiyor, avukatlık olanlar bile oldu, sonuç alamadılar. Elektrik Mühendisliği'yle bir ilgileri yok ama aidatları paşa paşa ödüyorlar. Yılda bir ajandaları gelir ama :)




  • hertkes elektronik bilgisayar istiyor nedense ama piyasada en iyi para kazanan inşaat mühendisleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leeon

    fazla iddialı gibi gözükebilir ama gerçek şuan bu ,tabiki dedigim gibi ilerde ne olur bilmem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrc

    quote:

    Orjinalden alıntı: leeon

    korhansivasli kardeş valla acıdım birden sana o ne ya okuldan çok felakete benziyo

    gelelim sana arkadaşım şu an elektronik haberleşme beş para etmiyor ilerde ne olur bilmem ama ben liseye ba şlarken çağın meslegi elektroniik derlerdi ve öyle olduda ama türkiyeye gelmeyi unuttu sen bir yerinde elektrik yazan bişeyler oku düzünü bile okusan yeter iş olanagın artar


    Elektronik haberleşme 5 para etmiyor çok iddialı bir söz değil mi?




    bence alakası yok söylediklerinin.bölüm imi fark etmez ister elektrik-elektronik olsun ister elektronik haberleşme ister düz elektronik.sen kendini nasıl yetiştirdiğine bağlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrc -- 21 Temmuz 2009; 20:38:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskin76

    Gördüğüm kadarıyla birçok kişi ezbere konuşuyor. Daha önce de söylediğim gibi, üniversitede uzmanlaşacağın konunun bölümün ismiyle bir ilgisi yoktur. Ben İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunuyum. 3. sınıfa gelince branş paketi seçersiniz, örneğin İTÜ'de Elektronik-1, Elektronik-2, Haberleşme, Tıp Elektroniği gibi paketler vardı. Bu paketler sizin 3. ve 4. sınıfta okuyacağınız dersleri belirlemenizi sağlar. ODTÜ Elektronik-Elektronik Mühendisliği de tamamen aynıdır. Orada da birçok paket seçeneği vardır, Elektronik, Haberleşme, Kontrol, Mikroelektronik, Power gibi. Zaten size işe alacak birisi hangi konuda ders aldığınıza önem veriyorsa diplomada yazan bölüm adına bakmaz, transkriptinizi ister. Tabii bu dediğim devlet kurumları için geçerli olmayabilir, bir arkadaşın dediği gibi bölüm ismine bakıyorlar.
    Bir diğeri ise Elektrik Mühendisliği Odası. Yukarıda denildiği gibi projelere imza atabilmek için bu odaya üye olmak gerekiyor. Aman dikkat edin ihtiyacınız yoksa üye olmayın. Tam yamyamlar. Benim birçok arkadaşım, bulunsun deyip üye olmuşlar. Şimdi çıkamıyorlar. Tüzük gereği izin verilmiyor, avukatlık olanlar bile oldu, sonuç alamadılar. Elektrik Mühendisliği'yle bir ilgileri yok ama aidatları paşa paşa ödüyorlar. Yılda bir ajandaları gelir ama :)



    Elektrik Mühendisleri Odasının bir diğer güzelliği!!!! ise üye olmaya kalktığınızda mezun olduğunuz tarihten uye olduğunuz tarihe kadar olan ayların aidatlarını tahsil etmesi. Uyelik şartlarında nediyor : "Mezuniyet tarihinden Odaya kayıt olunan tarihe kadar olan önceki 5 yılın aidat toplamı alınmaktadır."




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muuzoo


    quote:

    Orijinalden alıntı: keskin76

    Gördüğüm kadarıyla birçok kişi ezbere konuşuyor. Daha önce de söylediğim gibi, üniversitede uzmanlaşacağın konunun bölümün ismiyle bir ilgisi yoktur. Ben İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunuyum. 3. sınıfa gelince branş paketi seçersiniz, örneğin İTÜ'de Elektronik-1, Elektronik-2, Haberleşme, Tıp Elektroniği gibi paketler vardı. Bu paketler sizin 3. ve 4. sınıfta okuyacağınız dersleri belirlemenizi sağlar. ODTÜ Elektronik-Elektronik Mühendisliği de tamamen aynıdır. Orada da birçok paket seçeneği vardır, Elektronik, Haberleşme, Kontrol, Mikroelektronik, Power gibi. Zaten size işe alacak birisi hangi konuda ders aldığınıza önem veriyorsa diplomada yazan bölüm adına bakmaz, transkriptinizi ister. Tabii bu dediğim devlet kurumları için geçerli olmayabilir, bir arkadaşın dediği gibi bölüm ismine bakıyorlar.
    Bir diğeri ise Elektrik Mühendisliği Odası. Yukarıda denildiği gibi projelere imza atabilmek için bu odaya üye olmak gerekiyor. Aman dikkat edin ihtiyacınız yoksa üye olmayın. Tam yamyamlar. Benim birçok arkadaşım, bulunsun deyip üye olmuşlar. Şimdi çıkamıyorlar. Tüzük gereği izin verilmiyor, avukatlık olanlar bile oldu, sonuç alamadılar. Elektrik Mühendisliği'yle bir ilgileri yok ama aidatları paşa paşa ödüyorlar. Yılda bir ajandaları gelir ama :)



    Elektrik Mühendisleri Odasının bir diğer güzelliği!!!! ise üye olmaya kalktığınızda mezun olduğunuz tarihten uye olduğunuz tarihe kadar olan ayların aidatlarını tahsil etmesi. Uyelik şartlarında nediyor : "Mezuniyet tarihinden Odaya kayıt olunan tarihe kadar olan önceki 5 yılın aidat toplamı alınmaktadır."


    Aidat olarak ne kadar alıyorlar şuanda bir bilginiz var mı?




  • aylık 6lira. kafalarına görede artırma hakkına sahipler, biz köleler de ödemekle yükümlüymüşüz...
  • hocam bayadır ödemiyorsun galiba , çünkü aylık 7.5 lira :D

    Ayrıca genel muhabbete bende dahil olayım , Elektronik ve Haberleşme vs. filan garip şeyler. İnsana çok şatafatlı geliyor ancak gel gör ki işin aslı hiiiiç öyle değil. Ben elektronik mühendisiyim , birçok haberleşme dersi aldım , hatta hocama 3G telefon sistemleri hakkında tercüme de yaptım , acaba haberleşmeci miyim? Birçok devre tasarımı dersi aldım ki , transistör opampın herşeyini öğrenmeden geçemiyordun , bikaç kezde alarak tekrarlamış da oldum :D acaba devre tasarımcı mıyım? Manyetizmanın hele dibine vurduk , ki o alan aslıda en temel en gizemli alandır bence , acaba o alanda mıyım? vs. vs. Daha neler neler sayabilirim... Ama ben bitirme projemi kazara biyomedikal hocasından aldım (sadece onun boş kontenjanı kalmıştı) ve şu an biyomedikal alanında çalışşıyorum. Hemde krizin tam dibndeyken sadece 2 hafta işsiz kalmış yeni mezun askerliğini yapmamış tecrübeden bihaber olan biri olarak. Elektonik mühendisliği olduğundan başvurabilecğin kurum sayısı çok fazla. 2 sene biraz sıkıntı çekresin maddi larak , sonrasında gitgide rahatlarsı (en olumsuz şartar gözönüne alındığında) . Benim tavsiyem elektronik-HABERLEŞME diye elektroniğin bir altdalına yönelme , genel oku, mezun olduğunda heree başvur. Tabi okul hayatın boyunca bol bl sertifika , katılım belgesi vs. topla. Toplamazsan cv ni doldururken kalbin kadar temiz bir sayfayı sunduğun için müstakbel patronların sana pek teşekkür etmeyeceklerdir :d




  • doğru. bir alay aidat borcun var 6liradan ödemezsen, ödemediğin aylarda zamlı tarifeden işlem görecek diye bir ara tehdit etmişler, bende korkup ödemiştim. evet şimdi hatırladım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.