Bildirim
elektronik ürün imalatı??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
bunlar amatör için çok büyük şeyler deilmi sence iyi düşün? -
evt ama önemde 2 sene var insan sevdiği işi yapmalı yorum için tşkler -
SENİN BU DEDİKLERİN KARDEŞİM ÇAT DİYE OLABİLECEK SELER DEĞİL ÖLE 2 - 3 YILDADA ÖĞRENİLEBİLCEK ŞEYLER DEĞİL BAZI OLAYLARA YILLARIN LAZIM ONU GEÇ GEREKLİ DONANIM İNSAN GÜCÜ VS VS ETKENLERDE GÖZ ÖNÜNE ALINIRSA BİRAZ ZOR KARDEŞİM :D -
Önce Çin'e gidip bir fabrika açmalısın sonra üretirsin , memleketimde üretim yapanı Taksim maydanında asmıyorlar'ya bu bile başarı . -
Sayın üstadım ;
quote:
Orjinalden alıntı: kenakord08
Şimdi İmalat dediğinizde bu iş iki türlü oluyor birincisi Elektronik parçaların imalatı... Direnç. kondansator, diyot,Transistor,Entegre gibi. bunlar günümüzde mikro veya nano teknolojiyle üretilmekte ve tesisleri büyük paralarla ve Arge çalışmalarıyla oluşuyor. bu iş için kalbürüstü kişilere ihtiyaç var .. Ancak dünya üretim piyasalarına göre maliyet açısından onların bize vereceğinden pahalıya mal olduğu için ticari açıdan ekonomik değil..
İkincisi ise Bu hazır parçalarla ülkemizde montaj sanayii yapılabilir ve çok ta bir sermaye gerekmiyor. ancak bilgi ve tasarım gücüne ihtiyaç var....
Zaten bu işle türkiyede oldukça yaygın ve bu forumda bile benim gibi bu işi yapan onlarca kişi var...
Eğer montaj dahi olsa üretim yaparak memlekette taş üstüne taş koyabiliyorsanız tebrik ederim ,
niyemi ?
bildiğim bütün üreticiler artık ya çin malı getirip satıyor , yada ayakta kalabilmek için her işi yapıyor .
-
sn ustalarımız yorumlarınız için tşkler
peki şöle yapamazmıyım işletmeyi burda kurup parçaları çinden getirip(malesef çin araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla ülkemizde ayakta kalamıyorlar) burda birleştirmek ve tasarımını yapmak
mesela cep telefonu ekran kasa vs. çinden gelecek bunun için çinde belli başlı firmalar varmış onlardan alıp burda birleştirip piyasaya sürmek bunun hakkındaki görüşleriniz nelerdir. -
quote:
Orjinalden alıntı: ciko6189
bunlar amatör için çok büyük şeyler deilmi sence iyi düşün?
-
Selamlar.
Ülkemizde üretim yapmış firmalarda yıllarca üretim muhtelif aşamalarında bulunmuş ve Çin'deki bazı fabrikaları dolaşmış bir sade vatandaş olarak diyebilirim ki : " Ben para kazanacağım , büyüyeceğim " diyorsanız , ülkemizde üretim zerre kadar akıllıca bir iş olmayacaktır. Şayet : " ben az para kazanmaya razıyım. Ancak ülkemizde de üretim yapabilen babayiğitler olmalı " diyorsanız , üretim mantıklı. Çünkü bizde çalışan yüksek düzeydeki bir mühendisten 7-8 tanesi aynı ücret mukabilinde çalışıyor Çin de ve emin olun ki hayat standardı olarak da bizden aşağı değil bu bahse konu kalitedeki bir mühendisin. Adamlar en basitinden , en karmaşığına kadar komponenti üretiyorlar ülkelelerinde ( her ne kadar gelişmiş ülkelerin şemsiyesi altında olsa bile ! ). Bunun anlamı ise , Çinli nin 20 cent e temin ettiği bir transistörü , bir Türk , en az 25-30 cent e temin edebilir. 10 Türk çalıştıran bir işletmenin muadili bir Çin firması , aynı maliyete 80-100 Çinli personel çalıştırabilir. Bir Türk firması , legal çalışırsa gelirinin %40 ını vergi , % bilmemkaçını ssk+ötv+kdv+dolaylı vergiler ve %birazmiktarını da üretimde kullanacağı malzemenin gümrükten geçebilmesi amacı ile gümrük vergisi olarak harcamak durumundadır. Bunun yanısıra bir de üretimde çalıştıracağı kişilerden kaynaklanan İNSAN FAKTÖRÜ nü ( personel kaprisi , arazi olma sorunları , işi suistimal edenler , tembel kişiler vs gibi !!! ) çekmek zorunda kalması da cabası. Bir Çin firmasında bu insan faktörü olgusuna rastlayamadım. Herkes karıncalar gibi tıkır tıkır işine sarılmış durumda çalışıyor. Çünkü çalışmazsa hemen ardında kıyamet gibi bir işçi adayı ordusu mevcut.
Çok kısaca anlatmaya çalıştım dilim döndüğünce acizane. Sanırım en azından bir fikir verecektir.
Şahsi fikrimizi sorack olursanız , BEDELİ NE OLURSA OLSUN , artık birşeylerin bu güzide memleketin güzel insanlarınca yapılması gerekir şeklinde cevap verebilirim. Tabii ki bunun da duygusal ( yani maddi ! ) bir bedeli olacaktır. Dayanma gücü gösterebilen tüm kardeşlerimize ve büyüklerimize maddi olmasa da manevi olarak sınırsız teknik ve dua desteğimiz bulunduğunu da taahüt edelim. ( tabiki bilgi sınırlarımız dahilince ! )
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 4 Haziran 2009; 0:27:21 >
-
bu işlerden 1-2-5-10 adet yaparsan zararlı cıkarsın. en az bir 500-1000 adet yapacaksın. seri üretim yapacaksın ki para kazanacaksın :)
quote:
Orjinalden alıntı: trktu
arkadaşlar elektronik ürün(cep telefonu,mp3,bilgisayar çevre birimlerivs.) imlatı nasıl yapılır bunu öğrenmek istiyorum.Amatör olarak öğrenip ilerde geliştirmek istiyorum.Bu iş için neler gerekli avantajları dezavantajları nelerdir bu konuda görüşlerinizi bekliyorum tşkler...
-
Önce al sat yaparsın bakarsın gidiyor, sonra buna göre üretime gecersin yavas yavas. Türkiyedeki sorun al sat yapanların durumlarından oldukca memnun olması.Fikir ve hedef olarak bir iş ortaya çıkarayım, belki daha az kazanabilirim demiyorlar. Muhtemel daha az para kazanma riskini almak istemiyorlar. Rekabetçi bir yapı oluşmaması büyük sorun.
Size bir tavsiyede bulunayım. Telefon sektöründen Karel firmasının tarihini kurulması ilerlemesini inceleyin. -
quote:
Orjinalden alıntı: trktu
arkadaşlar elektronik ürün(cep telefonu,mp3,bilgisayar çevre birimlerivs.) imlatı nasıl yapılır bunu öğrenmek istiyorum.Amatör olarak öğrenip ilerde geliştirmek istiyorum.Bu iş için neler gerekli avantajları dezavantajları nelerdir bu konuda görüşlerinizi bekliyorum tşkler...
1.Elektronik bilgin olmalı
2.P-Cad bilmen gerekir
3.Para
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X