Şimdi Ara

Elektronik Teknolojisi Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anadolu lisesi sayısal bölümünden mezunum. Elektronik mühendisi olmak istiyordum ama tutmadı. Meslek yüksekokullarında okutulan bu bölümü merak ediyorum. YGS puanım tutuyor ancak ben bu bölüme girebilir miyim? Meslek liselerinden yatay geçiş yapanların bölümü olduğunu biliyorum. 2 yıllık olduğu için de pek hoşuma gitmedi ancak 4 yıllığa geçiş de mümkün sanırım, 4 yıllığa geçebilir miyim? Eğer 4 yıl okursam da ünvanım tekniker mi olur? 2+2 okuma şansım var mı?

• o bölüme öncelikle meslek lisesi mezunları alınıyor sonrasında eğer kontenjan kalırsa diğer liseliler (ygs puanlarına göre) alınırlar... ayrıca 2 yıllığı bitirdikten sonra dgs ile lisans (mühendislik gibi) bölümleri tamamlayabilirsin tabiki ama dgs ile giren öğrenciler hakkında yeni değişmeler oldu... sanırım artık 1. sınıftan başlıyorlar ve gördükleri derslerden muaf oluyorlar... ama geçen senelerde dgs ile giren öğrenciler 1 sene intibak görüyordu sonra 3. sınıftan başlıyordu ama birkaç gün önce dgs yasası değişti artık 1. sınıftan başlanıyor sanırım... emin değilim ama yinede bir araştır

Orijinalden alıntı: JAMESx

o bölüme öncelikle meslek lisesi mezunları alınıyor sonrasında eğer kontenjan kalırsa diğer liseliler (ygs puanlarına göre) alınırlar... ayrıca 2 yıllığı bitirdikten sonra dgs ile lisans (mühendislik gibi) bölümleri tamamlayabilirsin tabiki ama dgs ile giren öğrenciler hakkında yeni değişmeler oldu... sanırım artık 1. sınıftan başlıyorlar ve gördükleri derslerden muaf oluyorlar... ama geçen senelerde dgs ile giren öğrenciler 1 sene intibak görüyordu sonra 3. sınıftan başlıyordu ama birkaç gün önce dgs yasası değişti artık 1. sınıftan başlanıyor sanırım... emin değilim ama yinede bir araştır

1. sınıftan başlanıyorsa hiçbir anlamı yok. Araştırıyorum, umarım o intibak dediğiniz şey duruyordur ve 3. sınıftan başlama imkanı vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uçak teknolojisi bölümü
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.