< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bende 2 gün önce patladı bildiğim yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Grupta bir arkadaş üşenmemiş yazmış bende paylaşmak istedim. MTL İÇİM İÇİN PÜF NOKTALARI. MTL içim ile alakalı bazı püf noktalar.Eklemek istediğiniz farklı bilgiler varsa yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. Herkese keyifli bol buharlar. 1- Atonun Hava Giriş Deliği Çapı veya Hava Yüzüğü Delik Sayısı --> Delik ne kadar küçülürse, aroma ve boğaz vurumu o kadar artar. 2- Drip Tip İç Çapı ---> Küçüldükçe Aroma ve MTL Keyif artar. İçim keyfine göre değişmekle birlikte 2,5 ve 3,5 mm arası iyidir. 3- Yanma Odası Tasarımı ve İç Hacmi --> Küçük Hacim ve yukarı doğru Kubbe şeklinde daralan bir yapı güzel bir MTL keyfi verir. Yanma odasında turbülansın arttırılması da Aroma ve MTL keyfini arttırır. 4- Sarım Teknikleri (Bitişik Sarım, Aralıklı Sarım, Hafif Aralıklı Sarım vb.) --> Bitişik sarımda % 10-20 gibi Aroma kaybı yaşanır. Hafif Aralıklı veya Aralıklı Sarımda Aroma artar. 5- Sarımdaki Tur Sayısı --> Genelde Firma tarafından önerilen veya Kullanıcılar tarafından bulunan bir durumdur. Cihazın kabul edeceği kadar olmalıdır. Tur Sayısı azaltılırsa Aroma azalır. Belirli bir yere kadar arttırılırsa Aroma artar. Sayıyı olması gerkenden çok fazla arttırırsanız, belirli bir sayıdan sonra Aroma Ve İçim Keyfi bozulur. Bunun nedeni en ortada kalan Tellere besleme yetişemeyeceği için ortadaki 1-2-3 telden kömür Tadı gelir, diğer teller güzel içim verse de, İçim kötüleşir, Aroma bozulur. 6 tur sarılması gereken Atoyu 10 tur sararsanız bu durumu yaşarsınız. Özellikle Chain Vaping (art arda ve veya uzun-sık içim) yapanların dikkat etmesi gereken bir konudur. 6- Alttan Sarıma Vuran Hava Tüpünün İç Çapı --> Küçüldükçe Aroma ve Boğaz Vurumu artar, buhar azalır. 7- Sarımın Aşağıda veya Yukarıda yapılması --> İç Hava Tüpüne yakın sarım yani aşağıda sarımda Aroma ve Buhar artar, Boğaz Vurumu azalır. Uzaklaştırıldıkça Aroma ve Buhar azalır, Boğaz Vurumu artar. 8- Sarım yapılan Kılavuzun Çapı --> Atonun kabul edeceği ölçülerde klavuz çapı küçüldükçe Aroma ve Boğaz Vurumu artar. Burada Klavuz Çapı küçültürken, Sarım Tur Sayısını da 1-2 arttırmak gerekir. 9- Kullanılan Tel Çeşidi, Kalitesi ve Çapı --> Tel Çapı artıkça Aroma artar. Çap büyültme olayında yine Atonun kabul edeceği sınırlar vardır. Mesela 0.28 mm (29 awg) ile 6 tur sarılan bir Atoyu, bir üst Tel olan 0.32 mm (28 awg) ile 6 tur sararsanız Aroma artar. Daha kalın tel kullanırsanız İçim Keyfi bozulur. Şu an 0.32 mm (28 awg) ile 6 tur bir Standart haline geldi mesela. İlk başlarda Profesyonel Atolarda 0.25-0.28 mm kullanıyorduk. Teli kalınlaştıra kalınlaştıra 0.32 ye kadar geldik. Hatta bazı arkadaşlar 0.40-0.50 kullanmaya başladılar. MTL de çok kalın tel kullanınca Yanık Tadı ve Ohm Düşmesi Problemleri yaşandığından sonrasında 0.32 mm (28 awg) olarak kendiliğinden bir Standart oluşmuş oldu. 10- Likit Aktarımı ve Likit Besleme (Silica, Pamuk, FF vb.) --> En iyi Aromayı Silika verir. Sonrasında Sellüloz kökenli FF ve daha sonrasında Pamuklar gelir. 11- Kullanılan Nikotin Dozu --> Nikotin, Likitte Boğaz Vurumunu arttıran en önemli faktörlerden biridir. Nikotin Dozu arttıkça Likit daha Acı hale gelir ve Boğaz Vurumu artar. Bu durumdan dolayı Nikotin Dozu düşük Likitlerde Aroma daha fazla hissedilir, fakat Boğaz Vurumu da azalmış olur. Nikotinin Boğaz Vurumu etkisi, PG den daha fazladır. 12- VG/PG Oranı --> VG Buharla alakalıdır, PG de Boğaz Vurumuyla alakalıdır. Yani VG Yüksek içerseniz Buhar artar. PG Yüksek içerseniz de Boğaz Vurumu artar. PG nin Boğaz Vurumu etkisi, Nikotinden daha düşüktür. |
We are the lions, in a world of lambs.
|
Orjinal ürün almak istiyorum çok fazla bilgim yok geek vape aegis gözüme iyi geldi hakkında bilgisi olan varsa, bir de ürünü orjinal nereden temin edebilirim? Cihaz artı likid almam yeterli olur mu? Aromalı ve nikotinle likidler karıştırılabiliyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim |
Kendi likitini kendisi yapmak isteyenler için Bu durum DL kullanımımda kişisel tercihlerimdir ve genel olarak yaygındır. MTL kullanımda farklılıklar olacaktır. Tatlıdan nötre doğru VG sıralaması: Sigma, Wilmar, Chem, Carlo Sertlikten yumuşağa doğru PG sıralaması: Chem, Basf, Ineos, Merck Sertlikten yumuşağa doğru nktn sıralaması: Chem, Siegfried, Nicselect, Merck Merck markası VG, PG ve Nktn olarak en saf olandır. Dolayısıyla en pahalısı. (3M ya da GoldBase olarak geçer) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clupturk -- 20 Aralık 2020; 15:20:9 > |
www.metesconcept.com Dolandırıcıdır!! Bu siteye denk gelirseniz kesinlikle uzak durun! 350 TL değerinde 3 tane premium likit siparişi verdim ama bana gelen sahte elyapımı ağzı açık içeni öldürecek cinsten likitlerdi. Hukuki olarakta işlem başlatıyorum hakkında. Size de bu tür dolandırıcılar denk gelirde üşenmeyin hakkınızı arayın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Revenge -- 22 Aralık 2020; 19:40:38 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakkos -- 22 Aralık 2020; 22:3:57 > |
İnsanlar dolandırıcı sitelere paralarını kaptırmasın diye TAMAMEN yardımcı olmak maksadıyla verdiğim linkler şikayet edilmiş ve uyarı cezası aldım. Hiç kimseye şu kişiden veya şu siteden al demedim demem de zaten. Lakin insanlara yardımcı olduğumuz durumdan rahatsız olan(lar) var demek ki şikayet edilmişiz. |
esfvape girin ilanlar sekmesinden sıfır ürünlere girin orada belirli başlı tedarikçiler var son mesajlara girin öm attım veya geri dönüş yaptim diyen satıcılardan alın her türlü coil ato mod bulunuyor.likit sıkıntınız keza orjinal likit arayanlar buradan temin edebilir. güven sıkıntınız olmasin kac yillik site ve tedarikçiler ürünlerini satiyor. piyasa simsarlarına paranızı kaptırmayın gidip x sitesinden 100 tl daha pahalıya almayın. mesela xx sitesinde aegis solo 495tl burada 395-420 arası. üyelik problemi olan üye olamayan paltalk uygulamasıyla üye olmaya çalışsın ben öyle üyelik almıştım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
mehaba arkadaşlar ankara içi vaporesso revenger x satan var mı ? yada takkas eden. tesla invader 3 mod var temiz az kullanılmış kutulu. |
|
Bu tarz siteler genellikle dolandırıcı oluyor özelden adres vericem orda satıcılar oluyor hem bilgi alırsın hemde ürün orasıda forum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
livatya sunullah külefli
|
|
hangi avrupa ülkesi yaptırım yapıyor? netflix ve cnn deki belgeselleri izledim ve siz bu kanıya nasıl vardınız anlamak çok güç. aksine avrupa ülkelerinde yeni vapeshop lar açılıyor. resmen saçmalamışsınız. abd de bazı eyaletrde ve avrupa bazı ülkelerde yasak evet ama bu yasağın sebebi ateşli sigara ile aynı kefeye konduğu için yasak. ve bizim gibi 3. dünya ülkelerinde yasak < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clupturk -- 17 Ocak 2021; 10:10:50 > |