Şimdi Ara

Elektronik Programlama bilgi veya e-book (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
10.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iş olsun da, gerekirse foruma daha az yazıp yetiştirirsin
  • Benim de küçük bir sorum olacak.ben 8051 proğ. okulda teorik olarak öğrendim,fakat 8051'de 64KB RAM+64KB RAM'in üzerinde hafızaya sahip olamıyoruz.Daha kapsamlı işler için daha yüksek harici bellek isyen proğramlar için ne tür işlemciler kullanmam gerekecek.Cevp yazarsanız çok bahtiyar olurum
  • 8051 ile 64k'yı aşan kodla ne yapılırki. İşlemci zaten 8-bit SBK'nın yukarıda yazdığı işlemcileri inceleyebilirsin. Veya aşağıdaki linkte verdiğim işlemci serilerini.

http://www.renesas.com/fmwk.jsp?cnt=m32c80_series_landing.jsp&fp=/products/mpumcu/m16c_family/m32c80_series/

http://www.analog.com/processors/processors/blackfin/index.html

• konuyu heyecanla okudum dogrusu
    kendime bakıyroumda hikaye işlerle ugrasıyoruz demek dedim
    ufkumu actınız saolun

biraz bu konulara yönleneyim bakalım altından kalkacakmıyız
    bu arada

herkese taesekkürler bizde kendimizi yazılıma yönledndiriyoruz aklım basıma geldi pıc dsp veya görüntü işleme konularına egilim gösteriyim bari tesekürler herkese
    orta düzey c biliyorum da aceba c ile pıc yazılımı ve matlab dsp ve görüntü işleme ile ilgili calıssam nasıl olur bi yol yol gösterinirseniz iyi olur walla aceyip bocalıyorum su zamanlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral32 -- 14 Ocak 2006 11:57:50 >
  • Eğer bir enstitüde (Tübitak-BTAE, MAM gibi), Üniversitelerde veya Aselsan, E3TAM gibi şirketlerde çalışmayı düşünüyorsan görüntü işlemele ile ilgilenebilirsin. Ancak bu konu ile ilgili iş bulma şansının çok düşük olduğu söylemeliyim. Geçenlerde ST Türkiye Ofisi için görüntü işlemeci arıyordu mesela. 4-5 yılda bu konuda çıkan ilan sayısı iki elin parmaklarını geçmez.

Bu nedenle embedded konusunda derinleşmeni tavsiye ederim. UML ve state machine (durum makinesi) kullanarak programlamanı geliştirip daha güçlü işlemcilerle çalışırsan piyasadakilerden bir farkın olur. Çünkü herkes az çok ne yaptığını bilmeden PIC programlayabiliyor. Ha bunun yanı sıra hobi olarak görüntü işlersin

• quote:

Orjinalden alıntı: HYP

Eğer bir enstitüde (Tübitak-BTAE, MAM gibi), Üniversitelerde veya Aselsan, E3TAM gibi şirketlerde çalışmayı düşünüyorsan görüntü işlemele ile ilgilenebilirsin. Ancak bu konu ile ilgili iş bulma şansının çok düşük olduğu söylemeliyim. Geçenlerde ST Türkiye Ofisi için görüntü işlemeci arıyordu mesela. 4-5 yılda bu konuda çıkan ilan sayısı iki elin parmaklarını geçmez.

Bu nedenle embedded konusunda derinleşmeni tavsiye ederim. UML ve state machine (durum makinesi) kullanarak programlamanı geliştirip daha güçlü işlemcilerle çalışırsan piyasadakilerden bir farkın olur. Çünkü herkes az çok ne yaptığını bilmeden PIC programlayabiliyor. Ha bunun yanı sıra hobi olarak görüntü işlersin

görüntü işleme konusu bana dacok cazip geliyor benim istediğim bir konu üzrinde artık derinlemesine bilgi sahibi olmak uzmanlasmak yani.
    embedded yani gömülü sistemler i ilk defa duydugumu belirtmeliyim bu konuda önceden herhangi bir bilgi sahibi olmak gerekiyormu yani yazılım dilleri veya sinyallaer sistemler elektronik pc veya bir progarm bunu belirtenilirmisin
    ayrıca bununla ilgili kaynak ve dökümanları internette bulabilme imkanım varmı yoksa akademik bir arastırma gereklimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astral32 -- 14 Ocak 2006 16:56:42 >

• Ben de severim görüntü işlemeyi ama pek para kazanma ihtimalin yok. Karın doyurmayan bilgi işe pek yaramaz gibi Gömülü sistem denilen şey aslında mikroişlemcili/mikrodenetleyicili sistemler. Çoğu kişinin aklına mikrodenetleyici denince PIC gelse ve Türkiye'de yaygın olarak basit işlerde kullanılsa da dünya PIC'lerden ibaret değil. Gömülü sistemlerle ilgili elimde 1-2 e-kitap olması lazım. E-posta adresini mesaj atarsan gönderebilirim.
  • HYP hocam gömülü sistemler hakkındaki elinizdeki e-book 'lara izniniz olursa talibim. serkanmj@gmail.com adresine gönderirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook teşekkür ediyorum

kolaylıklar diliyorum.
  • Arkadaşlar konuyu baştan sona okumadım açıkçası çok uzun göründü gözüme Ama eğer e-kitap için bir site arıyorsanız bunun adı kesinlikle bitme 'dir. Ama en son üyelik alımı kapanmıştı Arasıra bakarsınız ve denersiniz kayıt olduktan sonra ise torrent mantığını bilmeniz yeterli Oradaki banner yazılarını yazmak istiyorum çok hoşuma gitmişti

"FEED YOUR BRAIN" Because Knowledge Must Be Free !!!!

Mealen : Beyninizi Besleyin !!! Çünkü Bilgi Özgür Olmalıdır !!!

• Gönderdim. Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: serkanmj

HYP hocam gömülü sistemler hakkındaki elinizdeki e-book 'lara izniniz olursa talibim. serkanmj@gmail.com adresine gönderirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook teşekkür ediyorum

kolaylıklar diliyorum.
  • İlgililere duyurulur Beko "embedded"cı arıyor.www.kariyer.net Forumu bırakıp gitsem mi
  • selamm . ben bu konuda hiçbirşeyu bilmeme rağmen konunun meraklısıyım. şu anlık anca bozabiliyorum aletleri:) oyle bir iki transistorda değil küllü ölüyo alet. neyse yukarıda okuduğum kadarı ile siz bu işte baya tecrübe sahibisiniz. benim merakım şu EVA800 ve EVA850 die iki tane program var bu programla sanyonun sistem entegreleri programşanıyor . bunun isminide sanyonun bir entegresinin datasheet dosyasından öğrendim .
    benim merakım şu=== acaba aletlerin içindeki toshiba , mitsubişhi , sony yda herhangi bir marka sistem entegresiini tekrar programlayabilirmisiiz?. yukarıdaki programlar hakkında bir bilginiz varmı saygılarrrr
  • quote:

Gönderdim. Kolay gelsin.

quote:

HYP hocam gömülü sistemler hakkındaki elinizdeki e-book 'lara izniniz olursa talibim. serkanmj@gmail.com adresine gönderirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook teşekkür ediyorum

kolaylıklar diliyorum.

hyp hocam pm attım sana yollarsan sevinirim kolay gelsin

• ya harun hocam valla e-posta'nı sabah işe giderken gordum ben de matlab la ilgili bayagı bi fazla e-kitap var akşam eve gidince "image processing" le alakalı var mı bakayım bi kusura bakma valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkkarabiyik

ya harun hocam valla e-posta'nı sabah işe giderken gordum ben de matlab la ilgili bayagı bi fazla e-kitap var akşam eve gidince "image processing" le alakalı var mı bakayım bi kusura bakma valla

ortagım bide msn ye baksan ne olur yaw sabahtan beri sana ulamaya calısıyorum pm bile attım
  • quote:

Orjinalden alıntı: astral32

quote:

ya harun hocam valla e-posta'nı sabah işe giderken gordum ben de matlab la ilgili bayagı bi fazla e-kitap var akşam eve gidince "image processing" le alakalı var mı bakayım bi kusura bakma valla

ortagım bide msn ye baksan ne olur yaw sabahtan beri sana ulamaya calısıyorum pm bile attım

Dostum msn hep açık ama evde işyerinde msn yok evdeki de hep açık durumda mesaj atan olursa diye ama hotmail'in gelen kutusuna bakmıyorum Bu yüzden bana

• quote:

quote:

quote:

Dostum msn hep açık ama evde işyerinde msn yok evdeki de hep açık durumda mesaj atan olursa diye ama hotmail'in gelen kutusuna bakmıyorum Bu yüzden bana

eve gidince oku yazdıklarımı

• Gönderdim kolay gelsin.

quote:

quote:

Gönderdim. Kolay gelsin.

quote:

kolaylıklar diliyorum.

• quote:

Gönderdim kolay gelsin.

quote:

quote:

Gönderdim. Kolay gelsin.

quote:

kolaylıklar diliyorum.

hem mail hemde pm attım sana bi oku istersen ayrıca msnde görüselim adres varmı

• hyp nickli hocam e booklarınızı bende istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.E mail adresim erdalaltinbas@hotmail.com.Göndermeseniz bile verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.