Şimdi Ara

Elektronik Müzik Sevenler?(Trance-Techno-House-Club)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
19.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar trance müzikten hoşlanan pek çok vardır eminim ama DH'de pek göremiyorum, eğer çoğunluk oluşursa bi fan clubda biz kuralım ama değilmi

    Edit: İstek üzerine Elektronik Müzik olarak değiştirdim. Böyle daha paylaşım olur umarım

    Başlıca Elekronik Müzik Türleri

    Ambient

    Yaratıcılarından olan Brian Eno’nun gelişimine ışık tuttuğu Ambient; FSOL (Future Sound of London), The Orb, Biosphere ve Woob gibi yeni akımlarla günümüzdeki düşündürücü, derin ve de farklılığı her zaman ön planda hissettiren şeklini almıştır. Diğer bütün elektronik müzik dallarından farklı olarak Ambient müzik; davul vuruşları ve ritmden içermeyen daha ziyade doğa sampleları, melodiye ve ambiyansa ağırlık veren bir müzik tarzıdır.

    Down Tempo - Trip Hop

    Tutku dolu vocallerle süslenmiş olan Trip Hop, genelde acı keder ve üzüntü gibi koyu (derin) hislere hitap eder. Massive Attack, Cold Cut, Portishead, Archiveve ve Télépopmusik bu tarzın önde gelen isimleri arasında yer almaktadır.

    İllbient

    Dj Spooky ile özdeşleştirilmiş olan bu tarz, Trip Hop-Dub-Ambient karışımı ortaya çıkmıştır.

    Acid Jazz

    Jazz’ı geleceğe taşıyan ve bu aşamada jazz üzerine çeşitli elektronik ses modifikasyonların gerçekleşmesi ile ortaya çıkmış olan önemli bir biçimdir. Özetlemek gerekirse temalar Jazz üzerine kurulu, destekler ve enstürmanlar elektronik ağırlıklıdır. Modaji, United Future Org., Gotan Project, Ian O’Brein ve Fauna Flash önemli isimler arasında yer almaktadır.

    Breakbeat

    4/4 vuruşluk house ve benzeri tarzlara alternatif olarak ortaya çıkan Breakbeat’in kökenleri hip hop’a dayanmaktadır. Old-School Techno ve Acid house’dan da esinlenmelerin gözlendiği Breakbeat’in önde gelen isimleri Meat Katie, Adam Freeland'dir.

    Big Beat

    Akılda kolay kalan sample’larıyla parti ortamlarının vazgeçilmez müziğidir. Alçak sesle dinlemenin Big Beat tarzına haksızlık olacağı düşüncesiyle hareket eden birçok insanın ortak görüşü “yüksek çıkış gücün yoksa dinlemenin de bir manası yoktur” şeklinde biçimlenmiştir. Anavatanı Brighton olan bu tarzın bayraktarlığını Fatboy Slim yapmaktadır.

    Funky Breaks

    Kraftwerk, Afrika Bambaataa ve Electron’dan etkilenmiş(ilk albümleri) ve ilham almış olan Funky Breaks ilk tohumları, meyvelerini Birleşik Amerika’nın batı sahillerinde vermiştir.

    Dance - Club

    Dance Müziğin omurgası olarak da nitelendirilebilir. Elektronik Müziğini en popüler kolu olarak kabul edilen Dance’de trackler genel olarak bir vokalist eşliğinde ve House Music benzeri bir formda yapılandırılır. Günümüzde Sasha, bu tarzın en önde gelen isimlerinden birisidir.Dance müzigi daha cok electronica ile harmanlanır bu tarzın iyi temsilcileri arasında David Guetta,Laurent Wolf gibi isimler vardır.

    Euro Dance

    Euro Cheese ve Euro Trash olarak da bilinen dans müziğin basit, eğlenceli ve tempolu kolu olara bilinen Euro Dance, ana kolu olan Dance Müziğin popülaritesinden geri kalmayarak dünyanın birçok radyosunda boy göstererek ön saflarda yerini almaktadır. Aqua, Ace of Base ve ATB bu tarzda dikkati çeken isimlerdir.

    Dub

    Yoğun olarak ses efektlerine yer veren Dub, enstürmantal Reggae olarak da bilinir. Dub, adını Lee Scratch Perry, Bill Laswell ve King Tubby ile duyurmuştur.

    Drum’n Bass

    Drum&Bass‘in jump-up ve intelligent gibi birçok türü(ucu) olmasına rağmen gövdeden (Main genre Drum’n Bass) ayrılmadıkları bir kesin bir çizgi vardır... tabi ki derin güç. Drum vuruşlarının dip Bas(sub-bass)lar süslendiği ve dakikada 160 vuruşluk bir tempoya sahip olan Drum’n Bass, 90’lı yılların başında Büyük Britanya’da çok önemli gelişmeler kaydederek Elektronik Müzik’in temel dalları arasındaki sarsılmaz yerini yaratmıştır. Omni Trio, Photek, Squarepusher akla ilk gelen isimlerdir.

    Jump-Up

    Drum’n Bass’in ragga vocallerle beslenmiş halidir. Aphrodite, Shy FX, Baby D. vs.vs.

    Tech Step

    Two-Step Drum’n Bass’dir. Squarepusher ve Photek.

    Electronica

    Elektronik Müzik için ana terim olup sanatsal yönlerin şiddetle ağır bastığı; öze bakıldığı zaman, görünen güzelliklerin bütünüdür.

    Progressive Elektronik

    Genelde sözsüz vokallerin (çoğunlukla soprano sesin enstürman olarak kullanıldığı gözlenir) ön plana çıkışıyla ve bunların yer yer uyumlu melodilerle desteklenmesiyle oluşan bir tarzdır. Orbital, Genaside ii (Ad Finite) tarzın en iyi örnekleridir.

    Symphonic Elektronik

    Klasik temaların elektronik motiflerle süslendiği New Age’i çağrıştıran ve içinde Progressive Electronica’da olduğundan daha güçlü sanatsal salınımlar saklayan bir tarzdır. Vangelis.

    Minimal

    Tempo ve süreklilik yönünden daha seyrek fakat kendi kurallarını kendi yaratan bir tarzdır. Plastikman en önemli örneklerindendir.

    Noise

    Geleneksel olmayan müzikal elementleri içeren, Batı Müziğinin standart öğelerini kapsamayan ve doğuşu 1913 yılı olarak kabul edilen bir deneysel (experimental) müzik türüdür. Bir Noise müzisyeni (aynı zamanda Noise Artist olarak da geçebilir) sınırlar olmadan bir çok sesi, örneğin teyp hışırtısı, üzerinde oynanmış kayıtlar (örn. ağır derecede çizilmiş plaklar), makine gürültüsü, değişik nesnelerin feedback sinyallerini ve müziğe girmeyecek vokal/ses elementlerini parçalarında kullanabilir. Aynı zamanda istendiğinde Jazz, Rock ve Metal gibi diğer popüler müzik öğelerini de yapılan kayıtlarda sample olarak kullanılmaktadır. Bu müziğin en önemli temsilcileri arasında, Noise'un büyükbabası olarak görülen Merzbow'un yanında Masonna, C.C.C.C. ve Hanatarashi de bulunmaktadır. Glam Rock müzisyeni Lou Reed'in gitarının feedback sinyallerini kullanarak 1975 yılında kaydettiği Metal Machine Music albümü de Noise alanının en önemli ilham kaynaklarından biri olarak gösterilebilir. Ayrıca Noise müziği de kendi içerisinde dallara ayrılmıştır, ve diğer müzik türlerinde de ilham kaynağı olarak yer almıştır.

    House

    Adını Frankie Knuckles’ın Chicago’da ilk mixlerini yaptığı “The Warehouse” adlı gece klübünden alan House, Dip Bas’lar ve 4/4 ( Elektronik Müzik dinleyen kitlenin çoğunluğu tarafından benimsenen bir çizgiye sahiptir. Bu özellik o_nu gece kulüplerinin vazgeçilmez tarzları arasına katmıştır. Armand Van Helden, Frankie Knuckles, Junior Vasquez, Larry Levan ve daha birçok isim bu tarzın gelişiminde pay sahibi olmuştur.

    Deep House

    çoook House’un diğer kolarına göre daha bir katı olan, kendi kurallarını kendisi çizen ve dinleyiciyi düşündürme yoluna giden bir tarzdır.Herkes tarafından beğenilir. Dj Dunk

    Hard House

    Daha sıkı ve güçlü looplarla beslenen bu tür az vokal daha çok vuruş (drum) sistemini işletmektedir.

    Vocal House

    Hard House’un aksine, her şeyin drum vuruşları olmadığını iddia edercesine vokal’e daha fazla ağırlık veren House koludur. Gospel ve latin müziklerinin etkisiyle de gelişmiştir. Martha Wash, Amber.

    Techno

    90’ların sonlarına doğru Acid House’un Büyük Britanya’yı kasıp kavurmasının ardından, geniş dinleyici kitlesi daha sert ve kural tanımaz temalar istemiştir. Bu ortam zaten patlamak için fırsat kollayan Techno için bulunmaz bir fırsat olmuştur. Acid House’a göre daha hızlı bpm’lere (beats per minute à dakikadaki vuruş sayısı) ve daha agresif bir yapıya sahip olan Techno, arayışta olan kitleye gereğinden çok daha güzel (doyurucu) bir şekilde cevap vermiştir. Günümüzde eğilimi yakalamış olan Techno, en hızlı gelişen modern müzik türlerinin başında yerini almıştır. Sven Vath, Eat Static, Derrick May, Juan Atkins, Kenny Larkin ve daha sayılmayan birçok isim, bu tarzı günümüzde başarı ile temsil etmektedir.

    Detroit Techno

    Yıllar önce Derrick May, Juan Atkins ve Kenny Larkin’in ortaya çıkardığı; Techno’nun temel kolu olarak da değerlendirilen Detroit, genelde 4/4’lük vuruş+ritimleri enstürmanlara tercih eden bir dal olarak bilinir.

    Intelligent Techno

    Sıra dışı ve bir o kadar da agresif motifler içeren bu dal, mükemmel uyumsallık ve de dahiyane yaklaşımlarıyla diğer birçok daldan sıyrılır. Beaumont Hannant.

    Rave - Old Skool

    Tüm Techno formlarının birleşimi olarak görülen Rave/Old Skool; Drum’n Bass, Trance gibi birçok tarzın kökeninde ve gelişiminde pay sahibi olmuştur. Bol içki ve druglı underground partilerin vazgeçilmez müziği olan Rave/Old Skool’un track’leri diğer tarzların track’lerine kıyasla daha uzun sürer. Solid 4/4’lük vuruşlar, sert elektronik motifler ve etkileyici baslardan oluşan Rave/Old Skool’u başlı başına bir tarz (genre) olarak görmek yanlış olmaz.

    Gabber

    Sert ve Hızlı Techno’dur. Lenny Dee,Delta-9, Ron D.Dore... Hardcore müziğin alt türü olarak bilinir. Dinleyicide değişik duyguların ortaya çıkmasını sağlar. Çok hızlı olan bu tür yoğunluğuyla da diğer dallardan sıyrılır. Türün başlıca temsilcisi Stu Allan'dır.

    Goa

    Vuruşların ve melodilerin kenetlenmiş (birbirinin eksiğini kapatır gibi) şekilde birbirini takip ettiği Goa, Trance’in en çok dinlenen kolu olarak bilinir. Hindistan'ın Goa eyaletinden çıkan bir türdür.

    Hard Trance

    TS-TR 303lerle üretilen Trance’idr. 4/4vuruşlarındaki sertlik ile dikkati çeker.

    Uplifting Trance

    140-143 bpm arası melodi ve armoni dolu, enerjik bir trance türüdür. Epik ögeler içerir.

    Progressive Trance

    Kulağa hoş gelen melodilerle üretken bir yapı sergileyen Progressive Trance, Ambient’ın ortaya koyduğu kalitede seçici yapıya sahiptir. Trance türü içinde en yaygınıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 11 Nisan 2008; 1:45:09 >







  • Kuralım tabi iyi olur , müzik , konser , trance müzikle ilgili bilgiler de paylaşırız hem ...
  • kuralım bencede
  • Yoğunluk yokki, neyse.. Favori parçalarınız varsa paylaşın arkadaşlar veya DJ olarak.

    Ben Tiesto ve Armin Van Buuren hastasıyım..
  • Trance ile tekno arasında bi fark varmı varsa nedir?(dinlemem ama merakımdan soruyorum)
  • Bi yerden buldum, oldukca iyi açıklamış.

    quote:

    Trance yani;
    Technical Research in Acoustic Neural Consciousness Enhancement
    ---------------------------------------------------------
    Akustik sinirsel bilinç arttırmasında teknik arastirma olarak turKceye cevrilebilir.tabi farkli anlamlarida wardir ben sadece yakla$ik olarak soledim.

    Trance in tam olarak aciklamasi ise $u $ekildedir ;
    Trance:
    Techno’yla benzerlikler gösteren Trance farklı oluğunu bpm’leri, kulağa hoş gelen melodileri ve 4/4lük vuruş stiliyle (farkı) belli eder. Techno’yla birlikte anılmasına (techno&trance şeklinde) rağmen tizzlere verdiği önem ve yoğunluk, onun agresiflikten öte üretken bir şekil almasını sağlar. Tüm dünyada ilgi ile dinlenen trance’in akla ilk gelen isimlerinden bazıları: Astral Projection, Rabbit in the Moon, Electric Skychurch...
    Ce$itleri;
    -Goa:
    Vuruşların ve melodilerin kenetlenmiş -birbirinin eksiğini kapatırcasına-şekilde birbirini takip ettiği Goa, Trance’in en çok dinlenen kolu olarak bilinir. Spicelab.
    -Hard Trance:
    TS-TR 303lerle üretilen Trance’idr. 4/4vuruşlarındaki sertlik ile dikkati çeker.
    -Melodic Trance:
    Klasik temalarla ve hoş melodilerle diğer kollardan sıyrılır. Büyülü motifler içerir. Doran, Joshua Ryan, Christopher Laurence...
    -Progressive Trance:
    Kulağa çok hoş gelen melodilerle üretken bir yapı sergileyen Progressive Trance, Ambient’ın ortaya koyduğu kalitede seçici yapıya sahiptir.
    -Uplifting trance(BENİM FAVORİ TARZİMDİR),dutch trance, bla bla trance die uzarda gider..

    Biraz Kisa aciklayalim ;
    Elektronik music 3 e ayrilir.
    trance : dibidaa dibidaa dibidaa
    techno : civ civ civ dan dan dan dan
    house : cistaka cistaka cistaka
    Biraz Komikmi oldu :D

    Ayrica Techno Music iLe Trance Music Hep kari$tirilir.Hallbuki aralarinda daqlar kadar fark vardir.
    trance music ile techno music arasindaki fark nedir die sorulduqunda ;
    ilk olarak BPM farki wardir.
    Trance 135-143-144 bpm arasinda gezer dolasir...
    House daha düsük tabiki 125-130 Bpm
    Techno ise 140-145 Bpm dir...

    Ve bu aciklama tamami ile anlatiyor aradaki farki ;
    Techno'da vahşi puma gibi otların üstünden ölümüne koşar coşarsın..
    Trance'da ise kartalın kanatlarında doğanın üstünde özgürce süzülürsün. Ovaları, dağları, denizleri aşarsın uçarsın sonsuzluğa..... özgürlüğe..... gülümsersin hayata
    içindeki saf sevginle..... Trance'yi tam anlamıyla tarif etmek imkansız bişiy çünkü tariflere sığmaz onun esrarengiz gücü...
    Trance dinlerken gözleri yaşlarla dolanlar daha iyi bilir ne demek istediğimi...
    ( not: Bu yaşlar üzüntüden değil yüreğindeki sevgi coşkusunun dışa vurmasıdır.

    ayrica yapilan bi ankette "neden trance dinliyorsunuz?" sorusuna verilen cevaplarin;
    % 67 sini Ruhuma Hitap edior
    % 33 unu Bedenimi rahatlatiyor,sakinle$iorum
    % 10 unu ise Ho$uma gidior . olmu$tur.

    $ahsen Ben trance haric dier $arkilara tahammul edemiyorum nedendir bilinmez ama 24 saat trance music dinleyebilirim ? kesinlikle sıkılmam, ba$im agrimaz cunku ruhuma hitap edior.
    cunku ben bir Trance Baqimlisiyim
    Te$ekkurler .




  • şu yazıdan hiçbişey anlamadım bir örnek parça verin en iyisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Müzik Grubu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence seven çok vardır yada electro techno hardcore gibi ayrım yapmadan bir grup kuralım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Celtic

    şu yazıdan hiçbişey anlamadım bir örnek parça verin en iyisi

    Nasıl bişey anlamadın yahu?

    Hocam söyle söyliyim Techno benim kulağımı tırmalıyor daha çok elektronik kullanılıyor, trance da bu yok hakikaten dinlerken ağlayacak kadar bile olabiliyorsun o anki melodi den vs.

    Trance'e bi örnek verebilecek olursak.

    Tiesto ft Julie Thompson - Somewhere Inside live at Copenhagen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 5 Nisan 2008; 18:29:18 >




  • TRANCE TRANCE TRANCE FEEL SO GOOD

    Beni kurucu üye yapabilirsiniz

    Julie Thompson ses bak ya damarı girdin direk...
  • Ohoo uyuyomusunuz yaa

    @moviemaker; Yaparız hacu, sen yeterki iste



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 7 Nisan 2008; 12:57:27 >
  • Güncel / UP

    quote:

    Trance Müzik Tanımları

    Bir elektronik müzik türü.

    çok genç bir genre (janr) dır. 90'ların başında ortaya çıkmış, 10 yıl gibi kısa bir sürede eşi benzeri zor bulunur bir sound değişimi, dönüşümü ve çeşitlenmesi yaşamıştır. sofistike bir hal almış, içinden -kimilerinin varlığı tartışmalı da olsa- onlarca alt tür çıkartmıştır. trance sounduna ve alt türlerlerine vakıf olmak ayrı bir uzmanlık işidir. trance müzikte değişim adeta günlüktür. bu genç türün bu hızlı ve sürekli değişimi, türün kendisini de tartışmalı hale getirmiştir. kimilerine göre trance müzik artık ölmüştür. kimilerine göre sürekli kendini tekrarlamaktadır, adeta sıradanlanlaşan bir loop'a dönmüştür. kimilerine göre avamlaşmıştır, popülerleşerek soundunun özgünlüğünü kaybetmiştir. kimilerine göreyse tam yol devam etmekte, kendini geliştirmektedir.

    bu türün soundunu betimlemek, kavraması kadar güçtür. en basit ifade şöyle olabilir: techno ile house arasında bir yerlerde duran sound. soundunun en çok öne çıkan niteliği, dinleyicinin duygulanımını etkileme gücüdür. trance'i kendini vererek dinleyen biri, ağlayabilir, çoşabilir, enerji ve yaşama isteğiyle dolup taşabilir, sesle uyarılan imgeleminde ufak tefek ve haz verici trans anları yakalayabilir.

    diğer yandan trance energy denilen bir kavram da vardır. deneklerin bir kısmı trance müzik dinleyerek yoğun bir güne kendilerini motive edebildiklerini ya da sıkıntılı, karmaşık durumlarda kendilerini trance'e vererek toparlanabildiklerini ifade etmekdirler.

    şu da vardır ki trance'i sevmiş bir zat için genellikle diğer popüler ya da sevilen elektronik müzik türleri olan electro, kafa sikici; house, ruhsuz ve techno, renksiz kalır.

    bir başka nokta da trance müziğin bir yaşam biçimi olduğu iddiasıdır. bu iddia bir çok bakımdan doğrudur. ama yine de bu türü, on yılların birikimiyle kendine has bir tarihi ve kültürü olan rock ve alt türleriyle kıyaslamamak lazımdır. trance kültürü çok daha muğlaktır, ele avuca gelmez. birine göre trance kültürü clubbing'e indirgenebilirken; bir diğerine göre trance belirli zamanlarda alınan bir ilaç haline gelmiş, bir yaşam biçimi halini almış olabilir.

    trance ile uyuşturucu ilişkisi oldukça çetrefillidir. alkol, amfetamin (ecstasy), thc (marijuana, cannabis ya da esrar ya da joint ya da weed veya pot vs vs) gibi uyuşturuculardan en az birinin trance müzik dinleyicileri arasında yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. ama özellikle ecstasy kullanımı tartışmalı bir hal almıştır ki trance'in ecstasy ile özdeşleştirilmesi gibi algıların ortaya çıkması karşısında, bazı önemli trance prodüktörleri (dj'ler), ecstasy karşıtı, "ecstasy kills" gibi sloganlar içeren reklam filmleri hazırlamışlardır.

    trance müziği dinleyebilmek için onu sevmek yetmez. trance müziği hakkıyla dinleyebilmek için kabaca en az bir yıl süren bir dönemde gerekli altyapı hazırlanmalıdır. iyi bir tracklist nasıl olur? iyi mixing'i kötü mixing'ten nasıl ayırabiliriz? mastering nedir? trance müziğin soundunun sınırlarını neler belirlemektedir? build-up, breakdown felan nedir? bu liste uzar gider. tüm bunları öğrenmek ve trance kulağı oluşturmada kullanmak sancılı bir süreç olabilir ama genelde kişi bunu severek yaptığından tatlı bir yorgunlukla yoluna devam eder.

    trance müzik için "işte çağımızın klasik müziği bu abi" diyenler vardır. çaplı bir iddiadır ama trance ile klasik müzik arasında hiç alaka yoktur denemez. zira classical trance diye bir türün varlığı kabul edilir. hatta armin van buuren, jan vayne ile ortak olarak iki cd'lik "classical trancelations" adlı bir albüm yapmıştır. bu albümde bazı önemli klasik müzik besteleri trance formunda yorumlanmıştır.

    sasha ve partneri john digweed ama özellikle paul oakenfold, bu müziğin öncüleri olmasalar da ilk bayraktarlığını yapanlar içinde önemli isimlerdir. denilebilir ki yeni doğan bu türe ihtiyacı olan ivmeyi kazandıran bir jenerasyonun üyeleridir bu adamlar. hala usta adamlar olsalar da yerlerini popülerlik ve başarı açısında armin van buuren, paul van dyk (pvd de derler) ve tiesto super triosu almıştır. bu üç adam aynı zamanda dünyanın en iyi üç diceyi sayılır genel olarak. hatta dünyanın en iyi diceyi unvanını her yıl sırayla alırlar gibi bir görünüm çıkar ortaya. trance magazin pvd'yi "leader of trance nation" diye anmıştır, bir kapağında. ferry corsten de bunların yanına eklenebilir. bir yıldır takip etmiyorum ama en son kendileri electro'ya kaymakta ve kanımca zıçmaktaydı. tiesto da maziden kalan gözlemlerime göre house'a kaymaktaydı.

    bugun trance için en çok yayılan ve kitlesi en hızlı genişleyen elektronik müzik türü, house içinse en popüler ve en sevilen elektronik müzik türü denmektedir. doğrudur.

    türkiye'de kayda değer bir trance kültürünün ve kitlesinin olmadığı iddiası büyük ölçüde doğrudur. hatta delille sabittir. piyasaya çıkan trance albümlerinin pek çoğunun türkiye'de dağıtımı yapılmaz. en popüler dj olan tiesto'nun bile pek çok albümü türkiye piyasasında yoktur. kelli felli dj'ler türkiye'ye arada bir uğrarlar amma yüzünüze tükürür gibi bir set yapabilirler, karşılarındaki kitleden olumlu bir elektrik almadıklarından olsa gerek karşılarındaki kitleye iyi bir elektrik vermeyebilirler (zaten kitle sahnedeki büyük ismi canlı kanlı dinlemekle kendinden geçmiştir, pek de bir tarafına takmaz), setlerini kısa tutabilirler, organizatörler bulduk kitleyi geçirelim geçirebildiğimiz kadar diyebilir, kitle "yahu ne yapcam trance'i, apış arama mı sokcam" deyip ortama bak sen ortama moduna girebilir... özetle, türkiye'de adamakıllı bir trance event'i hayal gibidir.

    bir de dünyanın büyük trance event'leri vardır. bunlardan sensation özellikle unutulmamalıdır. zira yılda bir kez yapılan sensation trance müziğin kabesidir, her trance mümini de hayatında bir kez amsterdam'a sensation'a gidip hacı olmak ister. sensation'a gitmiş, sensation'ı görmüş ve yaşamış bir trance mümini içindeki büyük manevi boşluğu doldurmuş bir halde ebediyete göçebilir.




  • new age türünün disco versiyonu diye tanımlıyorum ben
    bir trance dinleyicisi olarak rus sitelerine takılın derim
    adamlar albüm yapıp koymuşlar süper parçalar var
  • Trance müzik olmasaydı napardım bilmiyorum :) Bu müziğin zevkini aldıktan sonra başka hiç bir müzik türü dinlenmiyor... Son zamanlarda dinlediğim birkaç favori parçam;

    Tom Colontonio - Infinity Passage (Original Mix)
    Luminary - Amsterdam [Super8 & Tab Remix]
    Oceanlab - Sirens Of The Sea (Above & Beyond's Club Mix)
    Eric Prydz Pres. Pryda - Europa (Original Mix)
  • Şu konuyu canlı tutalım yaav, herkes Trance dinlesin


  • Oo ne demek. Trance dinlerim bazen. Techno ve türevleride dinledigim müzikler arasında liste başı olduğu için. Rachell Star trance müzikte rol alıyormu peki tam takipçi değilim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: O.z.X

    Şu konuyu canlı tutalım yaav, herkes Trance dinlesin



  • Tarzını bilmiyorum ama hoş ve bir o kadar da garip bi müzik.

    Lacrimosa - Crucifixio
  • ''İn Trance We Trust''

    trance yaşam biçimidir.Varsa benim gibi Psychedelic manyakları bilgilerimizi paylaşalım
  • Techno / Trance 6 yıldır dinlerim.











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0nfine -- 10 Nisan 2008; 18:02:11 >




  • kai tracid - trance and acid

    çok sağlam bir parça. mutlaka edinin derim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.