Şimdi Ara

Elektronik Müzik İcracıları (Organize olalım) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
11
Favori
4.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam Destek !! Soruları olanlara yardımcı olalım :)

Orijinalden alıntı: haktancanatan

Merhabalar; elektronik müzik çatısı altında geniş kapsamlı bir arşive sahibim production ve dj lik alanında yakından ilgileniyorum.
    https://soundcloud.com/haktancanatan

Arşivinde neler var dostum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

(ORIGIN ID: HAAltuntaas) İşlemci: INTEL CORE i9 10900K 3.7/5.3 GHz || Ekran Kartı: MSI 3070TI Suprim X || Monitör: ASUS ROG SWIFT PG279Q /165 Hz/G-SYNC/IPS/2K/27" || Anakart: MSI Z490 CARBON WIFI || Ram: Corsair PRO SL RGB (2x8GB) 16GB DDR4 || Depolama: SAMSUNG 980 Pro 1TB SSD || Depolama2: WD CAVIAR BLACK 2 TB || Depolama3: SEAGATE BARRACUDA 1 TB || Kasa: CORSAIR GRAPHITE 780T BLACK FULL-TOWER || Güç Kaynağı: CORSAIR CX750M || Soğutma: CORSAIR H115i PRO RGB LIQUID CPU COOLER || Ses Kartı: CREATIVE SOUND BLASTER ZX || Ses Sistemi: LOGITECH Z906 5.1 500W DTS - DOLBY DIGITAL || Klavye: LOGITECH G710+ || Mouse: STEELSERIES RIVAL 700 || Kulaklık: HYPERX CLOUD 2 || Konsol: PLAYSTATION 4 PRO
    PSN ID: haaltuntas || Origin ID: HAAltuntaas
  • Ekle dostum listeye. Ben de progressive house ve edm türü müzik yapıyorum. Bu da bazı parçalarım : https://soundcloud.com/yusuf-music

Orijinalden alıntı: Side Chain

Şu an setini açtım, dinliyorum.

Project T nasıl bir şarkıysa, her sete yakışıyor meret. Popüler kültür esir aldığı zaman herkes bozuluyor, o yüzden Dimitri Vegas & Like Mike iyice sıvayabilir bundan sonrasında. -ki bu şarkı dahil sıvadığını düşünen de vardır belki; ama ben seviyorum, 2014 yazını anımsatıyor bana, epey dinledik.

Bir de bu ortak çalışmalar konusu hep polemik olarak dolanır ortalıkta. Hep bir tarafın yaptığı, diğer tarafın sadece ismini kullandığı söylenir. Mesela bu projede Vegas & Like Mike ile Sander van Doorn var, oturup iki taraf da yaptı mı, yoksa biri yapıp diğeri isim mi kullandı belli değil.

Gerçi genelde Guetta ve Calvin Harris gibiler için dönüyor bu polemikler. Bu Project T'de yer alanların ayrı ayrı çok iyi parçaları var.

Bir de şu var ki, her gün farklı şarkılar dinliyorum, aslında çok kötü bir şey; dinlediğin bir şarkı çok hoşuna gidiyor ama başka şarkıları dinlemekten ona vakit ayıramıyorsun tekrar! Bu da işte prodüksiyon işinin olumsuz kısmı. Piyasaya hakim olman ve takip etmen gerekiyor.

Umarım buradaki EDM grubunun release olmuş şarkılarından ünlü bir set yapmak kısmet olur sana da.

Dubforvet, 2-3 haftada bir İzmir'e geliyorum ama sen büyük ihtimal Buca taraflarındasın, ben Bayraklı/Bornova/Konak/Alsancak civarlarında oluyorum.

İyi dinlemeler dostum teşekkür ederim. Ayrıca listeye benide eklersen sevinirim :). Bana sorarsan iki tarafında emeği geçmiştir dediğin şu şekilde olabilir biri şarkıyı yapmıştır birisi mix master yapmıştır. Yoksa kimse kimsenin emeğinin altına imza atamaz diye tahmin ediyorum heleki böyle bir ortamda :D. Umarım hepimize kısmet olur dediğin seti yapma olayı :) Türkiyedede edm yavaş yavaş yayılmakta bu da güzel birşey bana soracak olursan. Çünkü rekabet arttıkça kalitede artar diye düşünüyorum ve tekrarlıyorum bu konuyu açman çok iyi olmuş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: LM10yusuf

Ekle dostum listeye. Ben de progressive house ve edm türü müzik yapıyorum. Bu da bazı parçalarım : https://soundcloud.com/yusuf-music

This is how we party sağlam olmuş tebrik ederim

Orijinalden alıntı: Lying

quote:

Ekle dostum listeye. Ben de progressive house ve edm türü müzik yapıyorum. Bu da bazı parçalarım : https://soundcloud.com/yusuf-music

This is how we party sağlam olmuş tebrik ederim

Sağolasın dostum.

• Hepiniz tekrar hoşgeldiniz. Artık bizim de bir platformumuz var!

Ufaktan muhabbete başlayalım, bu arada forumda aramıza katılacak olanları haberdar edebilirseniz daha çabuk yayılırız gibime geliyor.

Anlatın bakalım, çalışmalar nasıl gidiyor?

Benim proje yukarıda da anlattığım gibi bitti. Benim genel sorunum olan kick tonlama olayı burada da mevcut. Bir de üstüne bigroom kick olayı girince iyice çuvalladım. En sevdiğim FX'lerden olan (bakınız donanımhaber kullanıcı adım) Side Chain'i uygulayarak biraz sonuç alabildim, fakat nedense o punchy soundu alamıyorum. Şarkının "geldim" dediği noktada da zaten maskulen bir synth kullandım, bakalım işin içinden nasıl çıkacağım.

Bu arada kullandığımız sanal enstrumanları da tartışalım. Mesela Sylenth1 herkeste olması gereken bir dijital sentezleyici, fakat Massive cidden aşmış. CPU'ya yüklenmese bu kadar, tüm sesleri Massive'den oluşturacağım, fakat işlemciyi mahvediyor. Sylenth1'in avantajı da bu zaten, CPU'yu yormuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Side Chain -- 24 Ocak 2015; 22:16:47 >

• quote:

Hepiniz tekrar hoşgeldiniz. Artık bizim de bir platformumuz var!

Ufaktan muhabbete başlayalım, bu arada forumda aramıza katılacak olanları haberdar edebilirseniz daha çabuk yayılırız gibime geliyor.

Benim proje yukarıda da anlattığım gibi bitti. Benim genel sorunum olan kick tonlama olayı burada da mevcut. Bir de üstüne bigroom kick olayı girince iyice çuvalladım. En sevdiğim FX'lerden olan (bakınız donanımhaber kullanıcı adım) Side Chain'i uygulayarak biraz sonuç alabildim, fakat nedense o punchy soundu alamıyorum. Şarkının "geldim" dediği noktada da zaten maskulen bir synth kullandım, bakalım işin içinden nasıl çıkacağım.

Bu arada kullandığımız sanal enstrumanları da tartışalım. Mesela Sylenth1 herkeste olması gereken bir dijital sentezleyici, fakat Massive cidden aşmış. CPU'ya yüklenmese bu kadar, tüm sesleri Massive'den oluşturacağım, fakat işlemciyi mahvediyor. Sylenth1'in avantajı da bu zaten, CPU'yu yormuyor.

Kick sorununu tam olarak anlayamadım biraz daha açabilir misin ? Tam olarak sıkıntın ne ? Sylent1 i bende seviyorum. Vandalism shocking sound serisi favorimdir. Massive çok kullanmıyorum çok kurcalayamadım açıkcası çok azda nexus 2 kullanıyorum

• LM10yusuf kullanıcısına yanıt
    Parça sağlam!! Release oldu mu bu proje?

Eğer halen demo aşamasındaysa tavsiyelerimizi bildirelim.

Mesela 2.39'da bir bass transition çok iyi olur gibime geliyor. Böyle portamento seviyesi en sonda, ağır ağır aşağıya doğru inen bir sub bass iyi olur oraya. Aynen şöyle: buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuvvvv!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Side Chain -- 24 Ocak 2015; 22:39:48 >

quote:

Kick sorununu tam olarak anlayamadım biraz daha açabilir misin ? Tam olarak sıkıntın ne ? Sylent1 i bende seviyorum. Vandalism shocking sound serisi favorimdir. Massive çok kullanmıyorum çok kurcalayamadım açıkcası çok azda nexus 2 kullanıyorum

Aslına bakarsan house müzikte kickin en iyi tonu birçok projede low-midleri kısık olanlar oluyor. 50-250 hz arası yüksek, 250 sonrası negatif eğimli, 1000 sonrası yukarı meyilli gidiyor ve 18.000 hz sonrasına kesik atıyoruz. Böylelikle projenin genelindeki midler nefes alıyor. Bir de bunu side chain ile destekliyoruz, özellikle bass ile side chain yapmak önemli.

Ama, (ki bu ama çok mühim) gerek odadaki akustik düzenleme yetersizliği, gerek CPU'nun kahrolası kasıntıları, gerekse kullandığım FL Studio'nun yetersiz grafik EQ'su yüzünden o istediğim soundu duyamıyorum.

EQ olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar?

• quote:

quote:

quote:

Aslına bakarsan house müzikte kickin en iyi tonu birçok projede low-midleri kısık olanlar oluyor. 50-250 hz arası yüksek, 250 sonrası negatif eğimli, 1000 sonrası yukarı meyilli gidiyor ve 18.000 hz sonrasına kesik atıyoruz. Böylelikle projenin genelindeki midler nefes alıyor. Bir de bunu side chain ile destekliyoruz, özellikle bass ile side chain yapmak önemli.

Ama, (ki bu ama çok mühim) gerek odadaki akustik düzenleme yetersizliği, gerek CPU'nun kahrolası kasıntıları, gerekse kullandığım FL Studio'nun yetersiz grafik EQ'su yüzünden o istediğim soundu duyamıyorum.

EQ olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar?

peki referans olarak ne kullanıyosun ?

• Lying kullanıcısına yanıt
    Yamaha HS7.

Ses kartım 6-7 yıldır M-Audio Fasttrack Pro. Öncelikle bilgisayar sistemimi yenileyip, daha sonra da maddi olarak kendimi hazırlayıp RME Babyface'e geçmeyi planlıyorum. Tabi o arada daha ucuz ve DA converterı çok iyi olan bir ses kartı bulursam ona da yönelebilirim.

Aslında Almanya'dan kuzen geliyor, Thomann'dan aldırıp getirmeyi düşünüyordum ama şu anda imkan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Side Chain -- 24 Ocak 2015; 22:45:08 >
  • Arkadaşlar herkes kullandığı sistemi yazsın bence. Ses kartı, işlemci, ram veya subwoofer .Ben çok eski bir bilgisayar üzerinden kayıt alıyorum. Ama 1 hafta içinde yeni bir sistem alıyorum. Bu arada Focusrite Scarlett 2i4 ses kartı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yamaha HS7.

Ses kartım 6-7 yıldır M-Audio Fasttrack Pro. Öncelikle bilgisayar sistemimi yenileyip, daha sonra da maddi olarak kendimi hazırlayıp RME Babyface'e geçmeyi planlıyorum. Tabi o arada daha ucuz ve DA converterı çok iyi olan bir ses kartı bulursam ona da yönelebilirim.

Aslında Almanya'dan kuzen geliyor, Thomann'dan aldırıp getirmeyi düşünüyordum ama şu anda imkan yok.

sormak istediğim master yaparken referans monitörü mü kullanıyosun kulaklık mı ?

• quote:

Arkadaşlar herkes kullandığı sistemi yazsın bence. Ses kartı, işlemci, ram veya subwoofer .Ben çok eski bir bilgisayar üzerinden kayıt alıyorum. Ama 1 hafta içinde yeni bir sistem alıyorum. Bu arada Focusrite Scarlett 2i4 ses kartı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Focusrite'ın bahsettiğiniz modelinin genelde f/p ürünü olduğunu işitiyorum. Hiç kullanmadım, o yüzden kişisel deneyimimi aktaramıyorum, fakat Focusrite'ın genel itibariyle kayda değer AD/DA converter kalitesi olduğunu biliyorum.

Sanırım o paraya alabileceğin en iyi ürünlerden biri.

Bu arada ben de yeni sistem toplayacağım, hatta forumda da başlık açıp sormuştum, bizim kullandığımız programlar için hangi sistem daha iyidir diye, fakat 1-2 cevap dışında tatmin edici sonuç alamadım. Orada bana I7 4790 önerildi. FL Studio'da bazı projelerimde (10-15 VSTI, 40-50 FX, 5-6 audio) CPU kullanımı %100 oluyor ve proje kasılıyor, haliyle duraklatıp rahatlamasını sağlıyorsun, fakat başlatınca yine aynı oluyor. Bu da insanın şevkini kırıyor ve sinirlenip projeyi kapatıyorsun.

Bende şu anda Core 2 Duo E6750 var. CPU kullanımı dışında sıkıntım yok; fakat anladığım kadarıyla bu CPU kullanımı sorunu zaten işlemciyi değiştirmek için başlı başına bir sebep. Onu değiştirmek demek, anakartı da değiştirmek demek. Malum Intel çorap değiştirir gibi soket ve chipset değiştiriyor.

Bir de biz harici ses kartı, synthesizer falan kullanıyoruz, bilgisayar kasasını ve PSU'yu ona göre seçmeliyiz. Anakart, işlemci, bellek, SSD, HDD derken 2.500,00 TL'yi rahat buluyor sistem. O paraya ben ses kartımı yeniler, bir de artanına bass trap falan alır odanın akustiğini iyileştiririm; fakat eli mahkum bilgisayarı yenileyeceğiz.

• quote:

quote:

Yamaha HS7.

sormak istediğim master yaparken referans monitörü mü kullanıyosun kulaklık mı ?

Mastering yaparken monitörleri kullanıyorum, önceden Beyerdynamics kulaklık kullanıyordum fakat o da 6-7 yıllık ve sadece tek tarafı çalışıyor artık. Ben de tamir falan ettirmedim, köşede yatıyor öyle.

• Ekip efsane. Herkes birşeyler kovalıyor, sorunumuz olursa yaşadık Bu başlığa ne kadar da ihtiyaç varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dubforvet -- 24 Ocak 2015; 23:23:56 >

Aslinda en basta maddi durumun iyiyse windowstan mac e gecmekte fayda var cpu sorunlarini yasamamak icin

Maddi imkanlar el verse şu an sana Xeon işlemcili Mac Pro'dan, RME Fireface 800 ses kartıyla ve Adam A7X veya PMC veya Dynaudio monitörlerle (hatta araya Benchmark DAC1 da koyalım) dinlediğim şarkılar eşliğinde yazıyor olurdum bu mesajı. Hatta ikinci monitör olarak da NS10m veya Mixcubes olurdu yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Side Chain -- 24 Ocak 2015; 23:41:47 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.