Şimdi Ara

Elektronik ile ilgili sorularım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    1. soru: v=i*r formülünde örnek bir soruyu çözerken birimleri nasıl düzenlemeliyiz. Yani soruda kilovolt verilmişse direnci ve akıma kilo'ya mı çevirmemiz gerek? Veya miliamper ve kiloohm verilmişse volt nasıl hesaplanır? Teşekkürler. (Cevaplandı.)

2. soru: Akım kaynağının gücü olur mu?
    3. soru: Ayrıca piyasada satılan voltu ayarlanabilen adaptörler var. Onları kurduğum devrelerde güç kaynağı olarak kullanabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil-111 -- 29 Ekim 2013; 20:09:22 >

20 ma diyelim, 0,02 yazıyorum i yerine bitiyor. direk 20 yazarsam 1000 kat sapmaya uğrar sonucum. sayılara göre öbür ikisini 1000'e de bölebilirsin. ama ben klasik yöntemden yanayım. ohm, amper, volt.

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

ben şöyle yapıyorum, herkesin kendi yöntemi var sonuçta.

20 ma diyelim, 0,02 yazıyorum i yerine bitiyor. direk 20 yazarsam 1000 kat sapmaya uğrar sonucum. sayılara göre öbür ikisini 1000'e de bölebilirsin. ama ben klasik yöntemden yanayım. ohm, amper, volt.

Mantıklı aslında. Neden bunu düşünemediysem. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

formüllerde değerler her zaman katsız haline çevrilir, kilo ohm ohm'a, mili amper ampere, mili volt volta, nano farad farada, mikro henry henrye gibi..

2. ve 3. sorularıma da cevap verebilir misiniz?

3. önermem. sonuçta direk 9v çıkış almak için üretilmiş adaptörler varken neden onu kullanasın ki ? israf olur ayrıca fiyat yüzünden. prototipleme aşamasında hepimiz onlardan kullanıyoruz ama iş gerçek bir devreye geldiğinde özel adaptörünü kullanıyoruz akım ve voltuna göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.