Şimdi Ara

Elektronik Bateri (Davul) Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, apartmanda yaşıyorum ve davul çalma konusunda hiç tecrübem yok. Tamamen hobi amaçlı ve 9 yaşındaki oğlum da öğrensin diye elektronik davul almak istiyorum. Bu işlerden hiç anlamadığım için sizlere sormak istedim. Kick pedallı olanlar fiziksel tokmaklı oluyor sanırım. Apartman dairesinde sorun olur mu? Bazıları kick pedal olunca alt kata ses gidebilir demiş. Ayırdığım bütçe 10K civarı..

İkinci el, medelli dd 502, 506 modelleri var 10.000 TL civarında.

Bir de sıfır olarak kampanyalı fiyatı 10.000 olan Midex Ddx 110BT modeli var. Sizce hangisine yönelmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum...

https://www.yonkamuzikmarket.com/midex-ddx-110bt-profesyonel-dijital-davul-elektronik-bateri-bluetooth-lu-kulaklik-hediye?gad_source=4&gclid=Cj0KCQiAvbm7BhC5ARIsAFjwNHucEIY_8zoR8MvCRF7X7yQAxE1yPtyNOB3X8b-xz0keeb5gfnSteJIaAgP2EALw_wcB

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erhaners E kullanıcısına yanıt
    Mesajınızın üzerinden 1 hafta geçmiş ama yine de bir cevap yazmak isterim.

Elektronik davul da olsa kick pedalı sayesinde alt komşuya ciddi bir ses gidebilir. Bunu engellemek için davulun altına mutlaka titreşimi engelleyecek bir platform kurmanız gerekiyor. Eğer Google’da tennis ball drum platform diye aratırsanız yüzlerce başlık bulabilirsiniz.

Açıkçası tenis topunu ülkemizde uygun fiyata bulmak çok mümkün olmadığı ve mdf’ye onlarca delik açmak çok kolay olmadığı için ben farklı bir yol izledim.

Bauhaus’dan aldığım 80x120 cm ebatlarında ve 1 cm kalınlığındaki mdf plakanın altına bondex diye geçen kalın süngerden 10 cm’lik şeritler yapıştırdım. Aynı malzeme bir milyoncularda kapı önü süngeri olarak da şeritler halinde bulunabiliyor. En sonda tüm resimlerin olduğu linkte malzemeyi görebilirsiniz.

Daha sonra mdf üzerine yine Bauhaus’da satılan laminant parke altında kullanılan daha sert bir sünger yerleştirdim.
    En üste de ince bir yolluk tarzı kilim/halı tarzı bir şey örttüm.

Sonrasında kick pedalı için de daha ufak ayrı bir platform yaptım. Bu sayede kick pedalının titreşimi zemine iletilmiyor.

Bu arada sanırım benzeri bir platformu şu an 1500 tl gibi bir rakama kurabilirsiniz.

Bu platformun işe yaradığını da şu şekilde anladım :))
    Normalde salonda büyük büyük hoparlörleri olan bir ev sinema sistemim var. Aynı evde 8 senedir oturuyorum ve gece falan pek de düşük seviyede sayılmayacak bir sesle film vs seyrediyorum. Komşulardan bir kere şikayet eden olmadı. Ama davulu alıp ilk çaldığım gün bir yerden güm güm diye duvara vuruldu. Daha sonra hemen platformu yaptım ve bir daha şikayet gelmedi.

Bunun dışında sessizlik ve daha doğala yakın bir tuşe sağladığı için mutlaka mesh file/derisi olan bir davul alın.

Linkini verdiğiniz 10 ve 12 bin liralık modeller bu şekilde. Fakat Tom diye geçen davul parçalarının çapı 6,5 inç ve bu çok küçük bir ebat. Bu nedenle tomları minimum 8 inç olan bir davul almanızı öneririm. Bendeki Alesis Nitro Mesh gibi. Ki 8 inç bile küçük aslında.

Ayrıca Alesis Nitro Mesh modelinin kick kısmı da tokmak şeklinde. Bu sizin verdiğiniz linklerdeki modellere göre çok önemli bir artı özellik. O modellerdeki kick pedalı basit bir switch ve kesinlikle doğru düzgün çalışmıyorlar. Bu sebeple bütçeyi biraz daha arttırıp minimum Alesis Nitro Mesh modelini almanızı tavsiye ederim. Bu arada düz Nitro modelini önermiyorum. Nitro Mesh olmalı yada Surge vs gibi daha üst modeller olmalı.

Ayrıca bu davulların zilleri sert bir plastik ve belli bölgesinde bir kauçuk kaplama var. Hali ile bagetler ile zillere vurulduğunda oda içinde ciddi bir ses çıkıyor. Bu sesi azaltmak için de Decathlon’da kardiyo kemeri olarak satılan ince bir köpük üzeri nylon örme kumaştan oluşan malzemeyi zilleri örtecek şekilde kesip sıcak silikon ile zillerin sert plastik kısımlarından yapıştırdım.

DOMYOS Terleme Kemeri - Siyah - Fitness Kardiyo 280,00₺

Bunun dışında Nitro Mesh gibi bir çok giriş seviyesi modelde kick tower diye geçen parçada tokmağın vurduğu yer sert bir kauçuk. Hali ile tokmak vurduğunda yüksek bir ses çıkıyor.
    Daha üst modellerde bu kısım da mesh oluyor ve tokmağın vuruş sesi oldukça azalıyor.

Ben de ikinci elden 1000 TL’ye tek bir mesh tom buldum fakat mevcut kick tower’a direkt takma şansınız yok. Bu sebeple kick tower’ın arkasına L şeklinde bir demir kaynattırdım. Bu sayede aldığım mesh tomu monte edebildim. Bu tarz bir set alırsanız yapabileceğiniz en iyi upgrade mesh kick tower’dır.

Bu arada Nitro Mesh modelinin tom kasnakları oldukça yüksek. Kullanıcılar bu konuda baya şikayette bulunmuş ve yeni çıkan Nitro Max modelinde bu kasnakları mesh (file) yüzeyle aynı hizada olacak şekilde kısaltmışlar.

Ben de matkap ve dremel uçla benim kasnakları kısalttım :)) Gayet de güzel oldu.

Tomlar küçük olduğu için kasnakların yüksek olması bagetleri sürekli kasnaklara vurmanıza yol açıyor. Bu da hem daha fazla ses çıkmasına yol açıyor. Ayrıca daha sert bir yüzeye vurduğunuz için dikkatiniz de dağılıyor.

Ayrıca yine davula ekstra zil ekleme şansınız da var. 10-15 liraya satılan plastik tabak, piezo sensor, bir miktar kablo ve yine aynı Decathlon kardiyo kemerini kullanarak kendi ek zillerinizi de yapabilirsiniz.

Davula yaptığım eklemeleri ve değişikliklerin fotolarını aşağıdaki linkte görebilirsiniz. Umarım genel olarak size fikir verebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 7 Ocak 2025; 1:26:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle üşenmeyip uzun uzun cevap yazdığınız için çok teşekkürler.

Önerileriniz benim gibi yeni başlamayı düşünen birisi için çok kıymetli.

Bunları kesinlikle dikkate alıp, bütçemi biraz daha zorlamaya çalışacağım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erhaners41 E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Paylaşmak güzeldir.

Umarım siz ve sizin gibi başka araştıran kişilere sonrasında da faydası olur

Kızım bateri çalmaya başlayınca bende araştırmaya girdim Roland giriş seviye için oldukça pahalı Zuhal muzikde alesis nitro Max bakmıştım 24/25 civvari dün amazonda indirime giren alesis nitro Max kit 19k aldım bu sizdeki modelden degilmi? Sanırım şimdilik idare eder 2. El filan bakmadan sıfır almak daha iyi gibi geldi bana bu fiyata Elektronik Bateri (Davul) Önerisi

• cloves C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun.

Sizin aldığınız Nitro Max modeli yeni versiyon. Ve de 19 bine gayet güzel fiyata almışsınız.

Bendeki ise sizinkinin eski versiyonu olan Nitro Mesh modeli var. Üzerinde kendimce ufak geliştirmeler yaptım, örneğin bendeki modelin orijinal halinde Tom padlerin kasnakları abartı yüksek. Sizin aldığınız yeni modelde müşterilerin bu şikayeti dikkate alınmış ve kasnaklar alto tomlarda sıfırlanmış. Snare Tom diye geçen trampette de bir miktar kısalmış. Bende yeni modeldeki gibi kasnakları keserek kısalttım :))

Yine sizinkinde modül yenilenmiş ve Bluetooth vs gibi bazı yeni özellikler gelmiş durumda. Ziller ve kick ise aynı.

Eski model olan Nitro Mesh modelinin ikinci 10-15 bin arası fiyatlarda. Eğer yakında temiz, yıpranmamış görerek alabileceğiniz bir 2.el alternatif yoktu ise sıfır yeni versiyonu 19 bine almak gayet iyi olmuş.

Bunun yanı sıra apartmanda yaşıyorsanız mutlaka bir izolasyon platformu yapmanız gerekli. Aksi taktirde kick pedala basarken oluşturduğunuz ses alt komşuyu inanılmaz rahatsız eder.

Şu an mevcut apartmanda 8 senedir oturuyorum. Salonda ev sinema amfili, koca koca hoparlörlerin olduğu bir ev sinema sistemim var. Gece de çok abartı olmayan bir ses seviyesinde film ve izlerim. Komşular bir kere şikayet etmedi. Ama davulu ilk aldığımda 15 dakika çalınca bir yerden duvara vurdular :)) Kulaklık takılı olduğu için hangi komşu vurdu anlamadım :))

O yüzden kesinlikle ve kesinlikle iki katlı bir platform yapın ve davulu onun üzerine yerleştirin.
    Kick pedalın etkisini azaltmak için ben ikinci küçük bir platform daha yapmıştım. İki kat platformun faydalı olduğunu düşünüyorum.

İnternette aratınca yabancı forumlarda tennis ball platform diye bir çok alternatif çıkıyor ama o daha zahmetli. Mdf plakaya bir sürü delik açmanız gerekiyor.

Onun yerine benim yaptığım gibi süngerleri ve halıları mdf’nin altına ve üstüne yerleştirmek çok daha basit.

Bunun dışında tabure çok önemli. Bende ikinci el satan kişinin verdiği tabure var ve aşırı sert. 20 dakika oturduktan sonra popom baya fena ağrıyor :))
    O yüzden gerekiyorsa bin lira fazla verin ama tabureyi rahat bir şey alın. Çocuğunuzun davulun başında daha fazla zaman geçirmesini sağlar.

Bir de kulaklık olarak iyi bir stüdyo kulaklık alın. Standart kulaklıklara göre ciddi fark oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 13 Mart 2025; 1:5:3 >

Bilgilendirmeler ile ilgili tşk ederim 2. El alternatif yoktu kulaklık olayını henüz arastirmadim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ELEKTRO BATERİ TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    Akustik gitar önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ah ah bazı binaların yalıtımları malesef kötü oluyor. Benim oturduğum apartman 1998 senesinde yapılmış bir apartman. Senelerdir dijital davul çalarım. Setin altına sadece spor matlarından sermiştim iki katlı şekilde. Alt komşum da üst komşum da herhangi bir ses gelmediğini söylüyorlar. İyi yalıtımlı bir evde yaşamak gerçekten büyük bir şans sanırım. Şimdilerde yeni davul seti alan kişilerde çok duyuyorum bu tenis toplarından yapılan platform durumlarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Öncelikle hayırlı olsun.

Sizin aldığınız Nitro Max modeli yeni versiyon. Ve de 19 bine gayet güzel fiyata almışsınız.

Bendeki ise sizinkinin eski versiyonu olan Nitro Mesh modeli var. Üzerinde kendimce ufak geliştirmeler yaptım, örneğin bendeki modelin orijinal halinde Tom padlerin kasnakları abartı yüksek. Sizin aldığınız yeni modelde müşterilerin bu şikayeti dikkate alınmış ve kasnaklar alto tomlarda sıfırlanmış. Snare Tom diye geçen trampette de bir miktar kısalmış. Bende yeni modeldeki gibi kasnakları keserek kısalttım :))

Yine sizinkinde modül yenilenmiş ve Bluetooth vs gibi bazı yeni özellikler gelmiş durumda. Ziller ve kick ise aynı.

Eski model olan Nitro Mesh modelinin ikinci 10-15 bin arası fiyatlarda. Eğer yakında temiz, yıpranmamış görerek alabileceğiniz bir 2.el alternatif yoktu ise sıfır yeni versiyonu 19 bine almak gayet iyi olmuş.

Bunun yanı sıra apartmanda yaşıyorsanız mutlaka bir izolasyon platformu yapmanız gerekli. Aksi taktirde kick pedala basarken oluşturduğunuz ses alt komşuyu inanılmaz rahatsız eder.

Şu an mevcut apartmanda 8 senedir oturuyorum. Salonda ev sinema amfili, koca koca hoparlörlerin olduğu bir ev sinema sistemim var. Gece de çok abartı olmayan bir ses seviyesinde film ve izlerim. Komşular bir kere şikayet etmedi. Ama davulu ilk aldığımda 15 dakika çalınca bir yerden duvara vurdular :)) Kulaklık takılı olduğu için hangi komşu vurdu anlamadım :))

O yüzden kesinlikle ve kesinlikle iki katlı bir platform yapın ve davulu onun üzerine yerleştirin.
    Kick pedalın etkisini azaltmak için ben ikinci küçük bir platform daha yapmıştım. İki kat platformun faydalı olduğunu düşünüyorum.

İnternette aratınca yabancı forumlarda tennis ball platform diye bir çok alternatif çıkıyor ama o daha zahmetli. Mdf plakaya bir sürü delik açmanız gerekiyor.

Onun yerine benim yaptığım gibi süngerleri ve halıları mdf’nin altına ve üstüne yerleştirmek çok daha basit.

Bunun dışında tabure çok önemli. Bende ikinci el satan kişinin verdiği tabure var ve aşırı sert. 20 dakika oturduktan sonra popom baya fena ağrıyor :))
    O yüzden gerekiyorsa bin lira fazla verin ama tabureyi rahat bir şey alın. Çocuğunuzun davulun başında daha fazla zaman geçirmesini sağlar.

Bir de kulaklık olarak iyi bir stüdyo kulaklık alın. Standart kulaklıklara göre ciddi fark oluyor.
    Kulaklık tavsiyeniz varmıdır acaba? Wireless kulaklık baglanabiliyormu yoksa kablolumu olacak

• cloves C kullanıcısına yanıt
    Bluetooth kulaklık olmaz yâda mevcuttaki bir Bluetooth kulaklığınızı kablo ile bağlayabilirsiniz.

Eğer evde hiç düzgün bir kulaklık yoksa audio technica mx20, 40 vs gibi modellere bakabilirsiniz.

Açıkçası kulaklık konusu da belli bir yere kadar ne kadar para o kadar iyi ses şeklinde ilerliyor. Ama güzel bir ses almak için kabaca 150-200 usd civarına çıkmak gerekiyor

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159804548

Alesis Nitro Mesh upgrade modification
    Alesis Nitro Mesh güncelleme ve modifikasyon

Forumda tamamen başka bir konu üzerinden başlayan ve konunun Alesis Nitro Mesh’i nasıl güncelleriz yada nasıl iyileştiririze döndüğü bir başlık vardı.

O başlığın linkini de buraya ekliyorum. Araştıran birileri olursa o konuyu da okuyup fikir edinebilir.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159804548

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.