Şimdi Ara

Elektronik alanında nasıl kendimi geliştiririm? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Astrian kullanıcısına yanıt
    Zenginsin galiba. Rasperry ileri seviye için ideal. Şu anlık arduino yada esp yeter. Stm32’ye girme kodlaması zor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birçok arkadaşın da dediği gibi işlerin teorik kısmına bu asamada fazla kafanı takma. Çünkü bunlar en basitinden genel matematik (calculus) ilerleyen kısımlarda diferansiyel denklemler hatta kompleks analize kadar işin gidebilir. Öncelikle lise eğitimini bitirmen önerilir.

    Fakat lise eğitimi süresince programlama dili öğrenip, Arduino vs. gibi araçlarla kendin istediğin projeleri yapabilirsin. Bu şekilde bunu bir hobi gibi devam ettirebilirsin. Daha sonra seçeceğiniz kariyer yani profesyonel alanda sana muhakkak faydası olacaktır. Hobi amacıyla şu esnada programlama dili öğrenip, Arduino gibi araçlarla kendince projeler yapmanı öneririm. İşin teori kısmına bu durumlarda nerdeyse hiç ihtiyacın olmaz. Sadece YouTube, Udemy veya kitaplardan kendine yardımcı kaynaklar edinmen gerekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesajim bulunsun ayrıca up

  • Okulunu bitiren veya hobi olarak öğrenmeye çalışan veya meslek edinmeye çalışan insanlardan ve kendimden gözlemlediğim kadarıyla tamamen özveri ve yetenek işi. Eğer seviyorsan yapamazsın. Aşık olman lazım.


    Hayal et aylarca uğraşıyorsun bir devre ile ve dumanlar yükseliyor test ederken. Tekrar simülasyonlara ve tasarıma dönüyorsun sil baştan. Şimdi bazı arkadaşlar diyecektir ne sil baştanı hocam hatayı bulsan yeter. Aynen hatayı bulsan yeter de sil baştan mantıklı bir şekilde kontrol etmezsen bulamazsın.


    Birde en çok atlanılan konu arduino veya zayıf akım ile yazılım temelli şeylerin para edeceğinin zannedilmesi. Yaptığınız devreler ve sistemler endüstriyel amaçlara hizmet etmiyorsa aç kalır tamirci olursunuz.


    En basitinden arduino ile alakalı binlerce örnek bulursunuz. Ancak kaliteli bir motor sürücü devresi tasarlamak istediğiniz zaman belirli kalıplar içerisinded bir anda kendinizi akademik makaleler arasında bulursunuz. Çoğu teoremdir ve test edip üzerine birşeyler koyabilmek için dünya kadar para ve zaman harcamanız gerekir.


    Yada zayıf akım temelli birşey yapmak istediğinizi hayal edin, kimseye hazır geliştirme kiti veya eklentilerini satamazsanız. Oturup devreyi tasarlamanız lazım sonrasında ise mükemmel bir şekilde yazılımının hazırlanması gerekliki pazarda karşılık bulsun para etsin.


    Bu hazır kitler yüzünden mcu nasıl sürülür, nasıl beslenir veya yan bileşenleri nedir gibi konularda kimse birşey bilmiyor. İnternette dolaşan ve özgün olduğu zannedilen çoğu devre bile geliştirme kitlerinin açık şemalarını temel alıyor.


    Sabaha kadar yazabilirim de konunun özü aşık olman lazım, gerçek bir tavsiye daha vereyim. Oyuncakalara para harcayana kadar gidin gerçekten İngiliz öğrenin sonra kaldığınız yerden devam edersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 17 Ağustos 2021; 11:9:14 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.