Şimdi Ara

Elektro Gitarımda Yaşadığım Cızırtı Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 3-4 gün önce Schecter by SGR C-1 gitar aldım. Amfi olarak da Cort MX15R'yi tercih ettim. Ama büyük bir sorun yaşıyorum. Clean da hiçbir sıkıntı yok gayet güzel. Ama distortion a aldığımda ses bitiyor resmen. Gain i trebble ı vs. çok küçük derecede açmama rağmen çıkan cızırtıdan telin sesi duyulmuyor. Tek telden çalarken gayet güzel ama aynı anda veya arka arkaya iki tele vurduğumda bu sorun oluyor. Sorun Jack te veya Amfide değil. Aldığım yerde birsürü amfiyle denedim. Her amfide aynı. 70-80 liralık jacklerle denedim yine aynı. Yani sorunun gitarda olduğunu gösteriyor. Ama sorun nedir ? Üretim hatası mı sap ayarı gibi halledebilecek bir şey mi ? Bu arada entonasyon ayarı tam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam gitarı sıfır aldıysanız aldığınız yere götürün. gitarınızın muhakkak garantisi vardır. garanti kapsamında ücretsiz sorunu çözmek zorundalar. eğer çözemiyorlarsa da yeni gitar vermek zorundalar.

bir de ek bilgi olarak şöyle birşey duymuştum. eğer amfiniz evde çoklu bir prize bağlıysa(3lü 5li 7li gibi) bu kesinlikle bir miktar cızırtı yapar. mümkünse eğer sigortalı(aç-kapa düğmeli) bir priz( uzatma) bulmanız ve amfi-gitarı böyle denemeniz. ama dediğiniz gibi bu söylediğim %1 ihtimal. sorun gitarda gibi. aldığınız yere götürmek en iyisi.
  • Büyük ihtimal evinizdeki elektrik sisteminden kaynaklı bir problem, eğer topraklama yoksa en büyük nedenlerden birisidir. İkinci olarak prizlerinizde sorun olabilir. Üçüncü olarak gitarınızın jack girişinden kaynaklı bir sorun yaşayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtrskyline

hocam gitarı sıfır aldıysanız aldığınız yere götürün. gitarınızın muhakkak garantisi vardır. garanti kapsamında ücretsiz sorunu çözmek zorundalar. eğer çözemiyorlarsa da yeni gitar vermek zorundalar.

bir de ek bilgi olarak şöyle birşey duymuştum. eğer amfiniz evde çoklu bir prize bağlıysa(3lü 5li 7li gibi) bu kesinlikle bir miktar cızırtı yapar. mümkünse eğer sigortalı(aç-kapa düğmeli) bir priz( uzatma) bulmanız ve amfi-gitarı böyle denemeniz. ama dediğiniz gibi bu söylediğim %1 ihtimal. sorun gitarda gibi. aldığınız yere götürmek en iyisi.

Aldığım yere götürdüm ancak o da anlamadı ve şaşırdı. Gitarı garantiye gönderirsek kargo masrafı + baya zaman kaybı olur dedi. Bir gitarist arkadaşı varmış 2-3 gün içinde gelecekmiş. Ona gösterecek. Ben de sorunu tespit edip tamir işine destek olmak istedim. Priz işine gelince evdeki normal prize takıp kullanıyorum. Daha önce 3 lü ve 5 li prizde de denedim ama hepsinde sorun aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Büyük ihtimal evinizdeki elektrik sisteminden kaynaklı bir problem, eğer topraklama yoksa en büyük nedenlerden birisidir. İkinci olarak prizlerinizde sorun olabilir. Üçüncü olarak gitarınızın jack girişinden kaynaklı bir sorun yaşayabilirsiniz.

Prizlerimi kontrol ettirdim, sorun yok. Jack girişlerinde de bir sorun bulamadık. Ayrıca prizler de topraklı. Sorunun prizde veya evdeki elektrik hattıyla ilgisi olmadığına şuradan eminim; bugün gitarı aldığım yerin prizinde, birkaç arkadaşımın ve akrabaların evinde de denedim. Sonuç aynı. Fakat bugün aldığım yerde gitarı çeşitli amfilere bağladık ve hepsinde aynı cızırtı sorunu. Bu da sorunun gitarda olduğunu doğruluyor. Ama sorun gitarın neresinde, işte bunu anlamaya çalışıyorum, bu yüzden yardımınızı istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NP-Anathema

quote:

Orijinalden alıntı: gtrskyline

hocam gitarı sıfır aldıysanız aldığınız yere götürün. gitarınızın muhakkak garantisi vardır. garanti kapsamında ücretsiz sorunu çözmek zorundalar. eğer çözemiyorlarsa da yeni gitar vermek zorundalar.

Aldığım yere götürdüm ancak o da anlamadı ve şaşırdı. Gitarı garantiye gönderirsek kargo masrafı + baya zaman kaybı olur dedi. Bir gitarist arkadaşı varmış 2-3 gün içinde gelecekmiş. Ona gösterecek. Ben de sorunu tespit edip tamir işine destek olmak istedim. Priz işine gelince evdeki normal prize takıp kullanıyorum. Daha önce 3 lü ve 5 li prizde de denedim ama hepsinde sorun aynı.

hocam o nasıl iş yahukargosu falan her seyio adam karsilamak zorunda. sigortali ürün satıyor öyle sey olmaz. senin cebinden tek kuruş cikmamasi lazim. tamiratta da asla para verme. Eğer tamir olmuyorsa o gitarin yenisini vermek zorunda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMFİDE CIZIRTI YARDIM ARKADAŞLAR
    10 yıl önce açıldı
    Amfi cızırtı yapıyor!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.