Şimdi Ara

Elektro gitarda gelişim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gitarı dün aldım 1234 falan yapıyorum da şimdi ne yapacağımı bulamadım açıkcası,notalara mı girmeliyim ? Siz ne yapmıştınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tab çalmaya çalış
    yada bir kursa git
    evde disiplinli çalışacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: breaking.bad

tab çalmaya çalış
    yada bir kursa git
    evde disiplinli çalışacağını sanmıyorum

Kursa mutlaka giderim de ilk bir ay evdeyim.

Şarkı önerileriniz nedir

• Burdan başla bu 1. video

http://www.youtube.com/watch?v=DSabUSJ6ECA

100 Tane video var, sırayla izleyerek ve denilen alıştırmaları yaparak ilerle...

notaları, nota çalışmalarını asla atlama, kendi kendine yapamadığın yaparken sıkıldığın bi alıştırmada "taam ya oldu işte geçiyim öbür alıştırmaya" diye asla yalan söyleme, çünkü kendine söylediğin her yalan enstruman öğrenme yolunda sırtına binen bir yüktür... gün gelir bu yük öyle artar ki adım atmayacak duruma gelip altında ezilirsin...

bazı şeyleri 200 kere 300 kere 500 kere tekrar etmen gerekicek, enstruman bu şekilde öğrenilir, temiz ses alıp düzgün çalana kadar pratik yapıcaksın. cep telefonunu televizyonunu neyim kapatıp sadece gitar için günde "en az" 2 saatini ayır... çok iyi çok tavsiye edilen bi kursa gitmeyeceksen, öyle üniversite öğrencilerinden, stüdyodaki bilmeme abiden, rock bardaki bilmemene abiden kurs almanada gerek yoktur...

ingilizcen varsa burayada bakhttp://justinguitar.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 1 Şubat 2014; 22:52:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Burdan başla bu 1. video

http://www.youtube.com/watch?v=DSabUSJ6ECA

100 Tane video var, sırayla izleyerek ve denilen alıştırmaları yaparak ilerle...

notaları, nota çalışmalarını asla atlama, kendi kendine yapamadığın yaparken sıkıldığın bi alıştırmada "taam ya oldu işte geçiyim öbür alıştırmaya" diye asla yalan söyleme, çünkü kendine söylediğin her yalan enstruman öğrenme yolunda sırtına binen bir yüktür... gün gelir bu yük öyle artar ki adım atmayacak duruma gelip altında ezilirsin...

bazı şeyleri 200 kere 300 kere 500 kere tekrar etmen gerekicek, enstruman bu şekilde öğrenilir, temiz ses alıp düzgün çalana kadar pratik yapıcaksın. cep telefonunu televizyonunu neyim kapatıp sadece gitar için günde "en az" 2 saatini ayır... çok iyi çok tavsiye edilen bi kursa gitmeyeceksen, öyle üniversite öğrencilerinden, stüdyodaki bilmeme abiden, rock bardaki bilmemene abiden kurs almanada gerek yoktur...

ingilizcen varsa burayada bakhttp://justinguitar.com/

6 derse falan baktım selim ışıktan sonra notalara girince sıkılma geldi ondan sordum

• nota bilgisi önemli ne kadar sıkılsanda bilmen senin yararına. ek olarak metronomla çalış egzersizleri kaydedip çaldığını dinlersen çalarken sana doğru gelen ama dinlerken farkedebileceğin yanlışlarını duyarsın çok büyük faydasını görürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

nota bilgisi önemli ne kadar sıkılsanda bilmen senin yararına. ek olarak metronomla çalış egzersizleri kaydedip çaldığını dinlersen çalarken sana doğru gelen ama dinlerken farkedebileceğin yanlışlarını duyarsın çok büyük faydasını görürsün

Hocam metronom cihazı almam gerekiyor sanırım.birde songsterr mi ultimate-guitar mı tab konusunda?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChandlerBing

quote:

nota bilgisi önemli ne kadar sıkılsanda bilmen senin yararına. ek olarak metronomla çalış egzersizleri kaydedip çaldığını dinlersen çalarken sana doğru gelen ama dinlerken farkedebileceğin yanlışlarını duyarsın çok büyük faydasını görürsün

Hocam metronom cihazı almam gerekiyor sanırım.birde songsterr mi ultimate-guitar mı tab konusunda?

metronom alabilirsiniz ya da akıllı telefonunuz varsa ona da indirebilirsiniz. tab konusunda ultimate guitarda daha çok versiyon var ama çalışırken songsterr daha iyi bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ChandlerBing

quote:

metronom alabilirsiniz ya da akıllı telefonunuz varsa ona da indirebilirsiniz. tab konusunda ultimate guitarda daha çok versiyon var ama çalışırken songsterr daha iyi bence

Ultimate e parayı kaptırdım da songsterr'a dönücem bana da daha güzel geldi.hocam bi de kitap tavsiyeniz var mıdır

• Hocam Troy Stetinanın metodlarını tavsiye ederim. Bunun dışında metronoma arkadaşın dediği gibi telefondan, intetnetten ulaşabilirsin, akordu da indirdiğin bir programla yapabilirsin. Tab olarak da guitar pro tavsiye ederim, hem daha çok tab seçeneği oluyor hem de şarkının ritmini vs. istediğin gibi ayarlayabiliyorsun.

• hocam selim isiktan baslayın metronom la calısma yapın nota alıstırmaları yapın sıkılmadan alıstırma yapmaya devam edin baslangıc sarkısı olarak metallica enter sandman guzeldir
  • ilk olarak gitara yeni başlayıp da seni tatmin edicek şarkı pek bulamassın çünkü zor geleceğinden,acemi olduğundan

Ama ilk başlayıpta şunları tavsiye ederim;

-Metallica-One
    -Nihavend longa
    -AC/DC-Back İn Black
    -Deep Purple-Smoke on the water
    -Gun's n Roses-Sweet Child O mine

Bolbol alıştırma yap,aceleye getirme hiçbişeyi çünkü ben ilk başladığımda gitara saldırıyordum ve karşılığında bişey alamassın şimdi notalar,akorlar
    böyle devam edersin bide internette izlediğin videoları aceleye getirme hemen diğerine geçeyim gibi bişey yapma yavaş yavaş verilen örnekleri yap
    bir videoyu 1 saatte yapıp bırakma zamanın varsa 2,3 saat çalış sonra diğerine geç ama emin ol açıkça şuan yapman gereken bunlar açık açık anlattım :D
    gitarın için hayırlı olsun,inşallah başarılı olursun ;)
  • Parmak acma egzersizleri yap. 1-2-4 parmaklarinla 1. Perde 3. Perde 5. Perde sonlarina basmaya calis. 2-3 haftaya parmaklarin acilir kursta kolaylik saglar.

• isteyenle songsterr premiumumu hayrına paylaşabilirim. (zaten link geliyo tıklıyosun premium oluyo)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.