Şimdi Ara

Elektro gitar çalmak istiyorum ama..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 yıl önce bir Klasik Gitar aldım.Kursa başlayacaktım ama sınavlar fln bahane oldu hiç gidemedim.Ara sıra denedim çalmayı ama ne kadar denediysem hiç istediğim verimi alamadım.Amacım klasikte öğrenip elektro'ya geçmekti şimdi elektro gitar alsam zorlanır mıyım sizce? Ve ucuz elektro bulacak varsa şöyle öğrenmelik dandik bişilerde olur :D

• Zorlanacağını pek zannetmiyorum ama tellerin çelik olması seni biraz rahatsız edebilir. Tarzını ve çalmak istediğin türü yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim..
  • once klasik sonra elektro kadar sacma birsey duymadim.Biri parmaklarla digeri pena ile caliniyor yav.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepDelver

once klasik sonra elektro kadar sacma birsey duymadim.Biri parmaklarla digeri pena ile caliniyor yav.

Olan olmuş daha. Ama önceden klasik gitar çalması şu an için bir artı. Ne kadar zaman kaybıda olsa, parmaklar klavyeye aşinadır..
  • quote:

once klasik sonra elektro kadar sacma birsey duymadim.Biri parmaklarla digeri pena ile caliniyor yav.

Şimdi düşününce cidden saçma geliyo ama o zaman yaş küçük ailem önce -ucuz olanla- öğren sonra -pahalı olan-a geçersin dediler.inandım

quote:

Zorlanacağını pek zannetmiyorum ama tellerin çelik olması seni biraz rahatsız edebilir. Tarzını ve çalmak istediğin türü yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim..

İstediğim tarz daha metal'e yakın olanlar sololar tabi insanın hoşuna gidiyo..Zor olduklarını bilsemde uğraşır yaparım heralde :D Tabi çalıp söylenicek Türkçe rock şarkılarda olsa fena olmaz hanii

• quote:

Orijinalden alıntı: §ound§tream

quote:

Olan olmuş daha. Ama önceden klasik gitar çalması şu an için bir artı. Ne kadar zaman kaybıda olsa, parmaklar klavyeye aşinadır..

Dostum o oyle olmuyor be.Misine telle,metal tele alisamazsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Haklısın tabi ;ama demek istediğim parmak kasları en azından gelişmiştir. Bunu söylemeye çalışmıştım..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısın tabi ;ama demek istediğim parmak kasları en azından gelişmiştir. Bunu söylemeye çalışmıştım..

Anladım dostum demek istediğini.Tamam düşüncelere saygım var nasıl istiyorsan senin seçimin.Bana saçma geliyor o sıralama sadece.

• Elektroyla klasik arasında çok fark var bence en önemliside klavye kalınlığı ilk aldığımda onda zorlanmıştım elektroya geçersen 0dan başlamış gibi olursun bide ilk gitarı öle dandik bişey alma gitardan soğursun en azında bi 400e falan bişeyler al
  • Keşke ilk elektro ile başlasaydın daha rahat öğrenirdin ama genede geç değil ucuz yollu bir amfi ve gitar ile başlamanı tavsiye ederim çalışın güzelleştikçe kendine güzel bir elektro gitar alırsın
  • Elektro ile klasık gitar arasında çalım farklı,elektro penayla klasık parmakla çalınıyo egezersizlerle penaya alışman lazım.Solo çalmayı herkes ister ama o seviyeye gelmen için düzenli çalışmayla 2 senen var.Tabi solodan soloyada fark var.Gitar olarak başlangıç için cort bakabilirsin.Bütçeni solersen yardımcı olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fsp-Flx* -- 19 Temmuz 2012; 18:12:28 >
  • Akustik gitarın çelik tellerine alışıp elektroya geçince hiç afallamadım . Ulan iyiki klasik gitarla başlamamışım şu merete .
  • Hocam o tür yalanlara inanma yok önce 2 sene klasik sonra 2 sene akustik sonra elektro felan bu yalanı kurs hocaları kişiyi bağlamak için uydurur birde aileler fazla para vermemek ve oyalamak için klasik alır 50 liraya köşeye atar öyle yani. Zaten elektro ile klasik aynı. Elektroyu çalıpta klasik çalamayan görmedim yada klasik çalıpta elektro çalamayan. Yani istediğin gitarla başla sana kalmış
  • Herkese çok teşekkürler ilgilendiğiniz için

quote:

Orijinalden alıntı: Fsp-Flx*

Elektro ile klasık gitar arasında çalım farklı,elektro penayla klasık parmakla çalınıyo egezersizlerle penaya alışman lazım.Solo çalmayı herkes ister ama o seviyeye gelmen için düzenli çalışmayla 2 senen var.Tabi solodan soloyada fark var.Gitar olarak başlangıç için cort bakabilirsin.Bütçeni solersen yardımcı olabilirim

Ya öğrenci adamız sonuçta şimdi elektro alıcam diyince onu çalamadın bunu nasıl çalıcan diyolar.Yani sonuç olarak aileden para çıkmaz ama bende 300-350 tl fln çıkar tabi yaz sonu olursa 500 tl fln olurda ben o kadar vermek istemiyorum başlangıç için açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaJeNlue -- 19 Temmuz 2012; 21:58:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaJeNlue

Herkese çok teşekkürler ilgilendiğiniz için

quote:

Elektro ile klasık gitar arasında çalım farklı,elektro penayla klasık parmakla çalınıyo egezersizlerle penaya alışman lazım.Solo çalmayı herkes ister ama o seviyeye gelmen için düzenli çalışmayla 2 senen var.Tabi solodan soloyada fark var.Gitar olarak başlangıç için cort bakabilirsin.Bütçeni solersen yardımcı olabilirim

Ya öğrenci adamız sonuçta şimdi elektro alıcam diyince onu çalamadın bunu nasıl çalıcan diyolar.Yani sonuç olarak aileden para çıkmaz ama bende 300-350 tl fln çıkar tabi yaz sonu olursa 500 tl fln olurda ben o kadar vermek istemiyorum başlangıç için açıkçası

Bide bu işin amfi tarafı var.Onada bi bütçe ayarlaman lazım.Tabi öğrencisin zor bole işler elektro gitar masraflıdır biraz.Gitar olarak Cort X-3 veya X-1 e bakabilirsin.Başlangıc gitarlarıdır.Ama bi süre sonra tatmın etmez arayıs içinde olursun.2. el alnıda oneririm.Amfide gitar kadar onemli.Roland micro cubeler varlLine 6 Spider IV 15 var , marshall mg10 var bunlar hep ev için olan amfilerdir.Fiyatlar 300 ile 350 arası ile değişir.Ama 2. el ucuza bulursun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaJeNlue

Herkese çok teşekkürler ilgilendiğiniz için

quote:

Bide bu işin amfi tarafı var.Onada bi bütçe ayarlaman lazım.Tabi öğrencisin zor bole işler elektro gitar masraflıdır biraz.Gitar olarak Cort X-3 veya X-1 e bakabilirsin.Başlangıc gitarlarıdır.Ama bi süre sonra tatmın etmez arayıs içinde olursun.2. el alnıda oneririm.Amfide gitar kadar onemli.Roland micro cubeler varlLine 6 Spider IV 15 var , marshall mg10 var bunlar hep ev için olan amfilerdir.Fiyatlar 300 ile 350 arası ile değişir.Ama 2. el ucuza bulursun

2.elden baktım 400 tl'ye rahat toplanıyo hepsi.Çok sağol yardımların için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.