Şimdi Ara

Elektro Gitar/Amfi Önerileriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektro gitar almaya karar vermiştim, belki 2 ay içinde olur. Yalnız gitar konusunda kararsızım. Yapacağım müzik daha çok trash tarzı ya da SOAD müzikleri falan olur. Sanırım biraz sert bir gitara ihtiyacım var. Sözgelimi Cort X-11 ile Toxicity çalabilir miyiz mesela? Cort X-11 demişken o, diğer seçeneklerden daha mantıklı geliyor. Çünkü gitarı sevişimin yanında daha clean tonları da çalabiliyoruz. Ama belirttiğim gibi genelde distortion gerekecek.. Bu arada nedense kilit sistemi ve tremolo koluna kafayı taktım
    Gitar önerilerinizin yanında daha önce düşündüğüm gitarları sıralamak istedim;
    Bana kalırsa bunu seçerdim sanırım
    Bunlar da güzel gibi
    Bu da hoş geldi bana
    Cort CR-250'yi düşünmüştüm mesela, ama sonra nedense vazgeçtim.. LTD, Jackson falan da olabilir; ama dediğim gibi kararsızım...
    E amfiyi de gitara göre almam gerektiğini düşünmüştüm. İyi bir gitara uygun amfi veya standart bir gitara kaliteli bir amfi düşünüyorum. Amfiler hakkında pek bilgim yok, amfi önerilerinizi bekliyorum. Ama onların yanında şu amfileri de eleştirebilirsiniz;
    1 2 3
    Gerçi 3. biraz pahalı geldi. Neyse, pedalar vs. hakkında da önerilerinizi bekliyorum.
    Umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler..

• Tarzından çok önemli olan bütçen.Gitarın tona etkisi çok azdır.En önemli ekipman her zaman amfidir.Gitar neredeyse sadece çalım rahatlığı sağlar.Yeni başlayan birinin pedal alması pek mantıklı olmaz.

Marshall'ın 1000TL nin altındaki amfileri vasattır kesinlikle uzak durulmalı.Parasını kesinlikle hak etmeyen amfilerdir.

Bütçeni buradan veya PM yoluyla belirtirsen sana o paraya alabileceğin en verimli ekipmanları önerebilirim..
  • Aga tesadüfe bak bizde de x-11 var bizde Marshall MA50C var güzel öneririm. Marshall MG15-CD de işini görür yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: NexeLGiuS

Tarzından çok önemli olan bütçen.Gitarın tona etkisi çok azdır.En önemli ekipman her zaman amfidir.Gitar neredeyse sadece çalım rahatlığı sağlar.Yeni başlayan birinin pedal alması pek mantıklı olmaz.

Marshall'ın 1000TL nin altındaki amfileri vasattır kesinlikle uzak durulmalı.Parasını kesinlikle hak etmeyen amfilerdir.

Bütçeni buradan veya PM yoluyla belirtirsen sana o paraya alabileceğin en verimli ekipmanları önerebilirim..

Ben de ekipmanın, sesi gitardan daha çok etkilediğini düşünüyorum. Ama sanırım sistemin yapacağım müziğe göre olması önemli. Bu yüzden daha çok amfi olayında görüşlerinizi almak istedim. Dediğin gibi pedal olayına girmeyi gerekli bulmuyorum. Bütçeye gelince şöyle 1.200/1.300 TL civarlarında falan en fazla.
    quote:

Orijinalden alıntı: Burak G.

Aga tesadüfe bak bizde de x-11 var bizde Marshall MA50C var güzel öneririm. Marshall MG15-CD de işini görür yani

Peki memnun musun? Ya da tavsiyelerin neler??

• quote:

Orijinalden alıntı: yagizdasdemir

quote:

Tarzından çok önemli olan bütçen.Gitarın tona etkisi çok azdır.En önemli ekipman her zaman amfidir.Gitar neredeyse sadece çalım rahatlığı sağlar.Yeni başlayan birinin pedal alması pek mantıklı olmaz.

Ben de ekipmanın, sesi gitardan daha çok etkilediğini düşünüyorum. Ama sanırım sistemin yapacağım müziğe göre olması önemli. Bu yüzden daha çok amfi olayında görüşlerinizi almak istedim. Dediğin gibi pedal olayına girmeyi gerekli bulmuyorum. Bütçeye gelince şöyle 1.200/1.300 TL civarlarında falan en fazla.
    quote:

Aga tesadüfe bak bizde de x-11 var bizde Marshall MA50C var güzel öneririm. Marshall MG15-CD de işini görür yani

x-11'i alalı 7-8 yıldan fazla oldu iyi bakarsan gider yani ben seviyorum şahsen ama rengi soldu. Solucak tabi aradan kaç yıl geçti

• quote:

quote:

quote:

quote:

x-11'i alalı 7-8 yıldan fazla oldu iyi bakarsan gider yani ben seviyorum şahsen ama rengi soldu. Solucak tabi aradan kaç yıl geçti

Peki gelen itibariyle memnun musun gitarın performansından falan? Şöyle yaparsan daha iyi olur dediğin şeyler var mı??

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki gelen itibariyle memnun musun gitarın performansından falan? Şöyle yaparsan daha iyi olur dediğin şeyler var mı??

Tek kelimeyle süper gitar. Yada alıştığımdan dolayı diğer gitarlar kötü geliyo Bide akor derdi yok o güzel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ibanez grg170dx ve amfi yardım
    12 yıl önce açıldı
    ELEKTRO BATERİ TAVSİYESİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada bu amfi için çok güzel şeyler söyleniyor. Bir arkadaşımın önerisi üzerine araştırdım, tanıtım videoları falan derken beğendim bunu. Siz ne düşünüyorsunuz??
    Line 6 Spider IV 15
  • Gitar olarak Jackson al başka bir şey alma derim tarzına tam uyacak gitardır kendisi tremolo kolu da vardır çift humbucker'la distortion tonlarını ağlatırsın, Cort x-11 bilmiyorum açıkçası pek ama Jackson'ı her türlü tavsiye ederim ve Amfi olarak özellikle kendi kullandığım amfi Laney LX12 derim başka bir şey demem başka 40 watlık amfilerle karşılaştırdım hiç bir konuda geri kalmadı alırsın çok uzun süre kullanırsın dist pedalına bile ihtiyacın kalmaz kendi distortionu mükemmel ve kesinlikle Marshall alma çünkü overdrive tonu vardır ve tarzına çok aykırı kaçar. Çok da pahalı tutmaz bu iki parça ve gerçekten istediğin performansı alırsın
  • bence ilk gitarın yapacağın tarzı yansıtmamalı, ilk alacağım gitar ve amfi sadece notaları tabları ezberlemek, elini alıştırmak iyice adam gibi çalmak için alınmalı, ondan sonra düşün bunları, şimdilik normal bi sx alsan olur. ki cort un gitarından kaliteli trash gruplarının tonunu ne kadar alabilirsin?
  • marshall tavsiye ederim 1000 tl civarındaki amfiler kaliteli.
  • Gitar olarak İbanez GRGR121EX desem ne dersiniz?? Ve GRG170DX ile farkları tam olarak nelerdir?
  • bende de marshall amfi var. modelini bilmiyorum ama 15 watt olduğunu biliyorum. modeline bakiyim bir hatta. geri dönecem..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.