Şimdi Ara

Elektrikten Anlayanlar Gelsin (Elektrikli tencere veya KETTLE'da YEMEK PİŞİRİRKEN YURDU YAKMAMAKLA ALAKALI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sence kettle'ın yaktığı elektrik koyar mı adamlara? Tabiki de böyle abuk subuk amaçlar için kullananlar yüzünden yasak. Suyu yakarak kaynatan bir cihazda yemek yapacağım diye uğrasırsan yangın da çıkartırsın sigortaları da attırırsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes ayni anda kettle kullaninca atar sigorta yoksa neden yasak olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

Sence kettle'ın yaktığı elektrik koyar mı adamlara? Tabiki de böyle abuk subuk amaçlar için kullananlar yüzünden yasak. Suyu yakarak kaynatan bir cihazda yemek yapacağım diye uğrasırsan yangın da çıkartırsın sigortaları da attırırsın

Hocam yemek dediği şey mantı makarna haşlanmış yumurta filan benim anladığım kadarıyla. İçinde sulu yemek yapacak değildir inşallah arkadaşımız.

Bu arada demlikte kaynayan suyla ketılda kaynayan su arasında herhangi fark var mı? Yakarak kaynatıyor dediğin için sordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    Evet hocam var. Yani yakarak kaynatma doğru bir tabir mi bilmiyorum ama kettle o işi yapıyor, suyun çok hızlı kaynaması da o sebepten. Kettle'da hiç bisey yapılmaz, yumurta atarsan içinde patlar kettle kullanılmaz, makarna yaparsın yapış yapış olur

• kullandığın üçlü priz ince kablo olmasın yeter
  • Şakamısınız siz ? 1 saat ketıl çalıştırcan ve yanmıycak öyle mi ? Zaten kaynadığında otomatik olarak atar, sürekli açman gerekecek.
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    bak tam akıllı kardeşim yurtta mutfak yok, akşam yemeği de yok fakat hafta içi finallere kadar okulda yiyoruz. hafta sonu okulda da yemek yok.

bu arada aşağıda "kettle suyu yakarak kaynatıyor" demişsin. Suyun yanması sence mümkün mü? termodinamik görmemiş olabilirsin ama lise fizik dersi de mi okumadın?
  • 1-2 yıl yurtta kalan biri de olarak dan, Kardeş Yurt=yemek benim mantığımda. Madem yemeğini beğenmiyorsun niye değiştirmiyorsun veya yemeğini beğeniyorsun da kettle da yemek yapma rezilliğini neden çekiyorsun?

Ayrıca benim kaldığım yurda adamın biri mini buzdolabı bile almıştı odasına. Sürekli denetim mi oluyor. Git odada ocak al küçük tencere al arada bir pişir sonra kaldır arka taraflara ;)

Hee teknik olarak soruya gelirsek Ne yemek yapmak istediğine bağlı gidip de makarna haşlarsan sorun olmaz. Ya da hazır mantıda mesela dibine falan yapışır. Ama yurt yanmaz. Mantığı şöyle düşün bunu adamlar su kaynatsınlar diye üretmiş su kaynatılarak yapılan yemek yapılabilir. Daha fazlası zaten rezillik olur :D

Edit: Sonradan yurt eleştirilerim konusunda bana kyk çıkmaması dolayısıyla da özel yurtta kalışım geldi. KYK'da kalıyorsan üstteki eleştirilerimi umursama :)
  • Bizde 6.5₺ ye küçük su ısıtıcısı aldık ama çok yavaş ısıtıyor. Bizim yaptığımız sadece çay kahve içmek. Daha biryeri patlatmadık Allah'a şükür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anca çabuk çorba yaparsın
  • Elektrikli tencere sıkıntı yapar mı?

Elektrikten Anlayanlar Gelsin   (Elektrikli tencere veya KETTLE'da YEMEK PİŞİRİRKEN YURDU YAKMAMAKLA ALAKALI)

Bu güzelmiş misal.

http://www.hepsiburada.com/sinbo-sp5209-elektrikli-pizza-tavasi-p-MTSINSP5209?magaza=Hepsiburada

• Umut K. kullanıcısına yanıt
    Elektrikli tencere diye birşey varmış, buna ne dersin? Sence mantıklı mı?

• En iyi ihtimalle sigotayı attırırsın (ki yurttaki bir çok odayı kaldıran sigortanın atmasına pek ihtimal vermiyorum.)
    En kötü ihtimalle ki çok da olası bir ihtimal bu, kettle veya kettledan önce kablo yanar.

Kettle'ın dibi tutacaktır yemek yaparken anında alet yanar. Alet yanmasa bile yurtlar 15 dk çalışacak bir kettle'ı kaldıracak hatta sahip değiller genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

bak tam akıllı kardeşim yurtta mutfak yok, akşam yemeği de yok fakat hafta içi finallere kadar okulda yiyoruz. hafta sonu okulda da yemek yok.

bu arada aşağıda "kettle suyu yakarak kaynatıyor" demişsin. Suyun yanması sence mümkün mü? termodinamik görmemiş olabilirsin ama lise fizik dersi de mi okumadın?

Arkadaşın yakar kelimesinden kastı direk akım alarak kaynaması büyük ihtimalle. Doğru da söylüyor çok yüksek enerji vererek birden suyun ısınmasını sağlıyorsun. O hızla kaynayan suda yumurta da makarna da yapılmaz. Su kaynayınca kettle otomatik duracaktır. Sürekli tekrar tekrar açınca da büyük tehlike oluşturabilir. Keşke yurtlar öğrencileri böyle tehlikeli işler yapmak zorunda bırakmasa da adam gibi besleyebilse.

• Bu konu niye bu kadar uzadı? Kettle kendisi kapanmıyor mu zaten bir sure sonra? Patlayan kettle mı satıyorlar sanki. 10 liraya falan mı aldın yani ne?

• Elektrikli tencere varmış kettle ile uğraşmaya gerek kalmadı.

• Ridooo kullanıcısına yanıt
    Kardeşim o kettlelari kullanmayin çok zararli oda arkadaslarinizla para atin metal bir kettle alin ben 40 tlye almistim

• Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Linkteki urune giremedim ama evet bu tarz urunler is gorur termostatli olmasina dikkat et alacagin urunun

• Kademeli keetle al onu en kısık sıcaklık yap su çok ısındığı zaman kapatırsın sonra sogumaya başlayınca yine takarsın mesela 5 dk çalıştır 2 dk ara ver

• Evlerde kullandığımız elektrik kablolarının belli bir yük taşıma kapasitesi vardır.
    Kettle ani enerji çeken bir makinedir.
    Yurtta birkaç kişi aynı anda kettle kullanırsa o çekilen elektriği o kablolar taşıyamaz.
    Kablolar fazla ısındığı için yangın çıkar. (ya da yangından önce sigortalar atar-ki yangın çıkmasın diye)

Bu kadar basit.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.