Şimdi Ara

Elektrikli traktör ile çiftçinin yıllık 133 bin TL'si cepte kalacak. Bataryaların ömrü 20 yıl olacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

yazık ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

Tabi sen biliyordun yıllarca bu proje için çalışan mühendisler de yalan söylüyordu.

Alıntıları Göster
    Evet, teşvik almak veya birilerine yaranmak adına yalan söylüyorlar. Yalan söylemek politikacılara özgü değil.
    Batarya teknolojisinin 3 temel özelliği var: Kapasite, ömür ve fiyat.
    Genelde bunların 2sini seçmek zorunda üretici.
    Mesela 20 sene ömrü olan, yüksek kapasiteli batarya üretirsin, ama bunu satabileceğin fiyata yapamazsın.
    Yüksek kapasiteli ucuz batarya üretirsin, ömrü kısa olur.
    Veya ucuz, uzun ömürlü üretirsin, kapasitesi düşük olur.
    Ama yalancının şarjı yatsıya kadar yeter...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu performansı verebilirse helal olsun . Umarım prototip aşamasında kalmaz, umarım vatandaş gaz alma projesi değildir.

• Önüne de bir pervane takacaksın... Çalışırken, rüzgar enerjisi ile kendi elektriğini de üretir.

89 456.5 TL de tasarruf öyle gelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende345 kullanıcısına yanıt
    Onun patenti Zihni Sinir'de...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Traktörün pili 50 bin dolar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin elektrikli traktörle ilgili twiter hesabından yaptığı paylaşıma yorum yapan İnovatif Girişimci Alphan Manas şunları yazdı: “Cumhurbaşkanımızın tanıttığı elektrikli traktör konusunda projeyi yapan arkadaşım Önder Yol ile görüştüm. Önder,teknoloji konusunda dünya ile yarışacak bilgi seviyesine sahip. Kullandığı pil 240 kwh’a kadar çıkıyor. Sadece pil maliyeti 50 bin dolar.Dolayısıyla devlet desteği şart.

Özetle, elektrikli traktör üretimi önemli bir girişim. Sadece maliyetleri düşürmek için değil çevrenin korunması, fosil yakıtlara bağımlılıktan kurtulmak için çok önemli. Fakat, hemen yarın “mazottan kurtulacağız,çiftçi pili şarj edip üretim yapacak” diye bir durum yok. Denemeler,seri üretim çalışmaları yapılacak. Çiftçilerin en çok merak ettiği; traktörün fiyatı ne olacak? Seri üretim ne zaman başlayacak ve kim tarafından üretilecek? Kullanılacak piller nasıl ve nerede şarj edilecek? Devlet elektrikli traktör alan çiftçiye destek sağlayacaksa, ne kadar destek verilecek? Bu sorulara yanıt verilmeli.

https://www.tarimdunyasi.net/2019/07/30/elektrikli-traktorun-pili-50-bin-dolar/

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.