Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.414
Cevap
177
Favori
914.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öncelikle yanıtınız için teşekkürler anladığım kadarıyla 2 süpürge de aynı o zaman, hiçbir farkı yok sadece diğerine yanlış foto konulmuş, siz miele marka tavsiye ediyorsunuz biliyorum benim de aklımda miele var ama dyson dc29db modeli hakkında bilginiz var mı siz yine miele'i mi tavsiye edersiniz?
  • Merhaba bütçem 1500 veya 1900 civarına kadar çıkabilirim.Şu an için Miele Complete C3 Cat Dog PowerLine SGEF3 890 W Toz Torbalı Süpürge göz önüne çıkıyor.Torbalı mı torbasız mı bilemiyorum.Torbasızlarda iç filtre değişimi daha zahmetli oluyormuş diye duydum.Siz ne önerirsiniz?
    Şu da iyi gibi gözüküyor ama bilemedim.https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_electrolux-purec9-pc91-4rrt-toz-torbasız-elektrikli-süpürge-1191065.html
    Önerilere açığım

• 4.5.6 kullanıcısına yanıt
    Dyosnı çok bilmem. Her ikisini de kullanan arkadaşların yorumları var. Mieleyi tek geçerim.
    ilk tercihim torbasız modeldan yana (daha onceki supurgemde torbasızdı o nedenle elım hep torbasıza gidiyor)
    size sorum hepa filtresi hepsınde var mı
    bu alerji için dediğimiz baslık toz torbasızda yokmudur ?
    birde turba baslık bu iki ceşittede var mı ?
    acıkcası en ıyısı olsun diye cad dog torbasız alıp üstüne birde toz filtresine para vermek ıstemediğimden size soruyroum kafam cok karıstı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funda8888 -- 12 Temmuz 2019; 13:6:44 >

Orijinalden alıntı: Funda8888

merhaba ezgn kral bir kac gundur yazılarınızı gecmişe yonelik takıp etmeye calıstım atladıgım gozden kacırmış oldugum var ise kusuruma bakmayın ne olur.
    miele elektrıklı supurge alacagım hatta cat dog 890 torbasıza tamam demiştim ama bir yazıda alerjen toz için ayrıca fıltre den bahsetmısınız.
    evde hayvan yok ama kızlarım ve ben evde 3 bayan olunca sureklı sac dokuntusu var. ayrıca ailecek toza karsı alerjimiz var.
    ilk tercihim torbasız modeldan yana (daha onceki supurgemde torbasızdı o nedenle elım hep torbasıza gidiyor)
    size sorum hepa filtresi hepsınde var mı
    bu alerji için dediğimiz baslık toz torbasızda yokmudur ?
    birde turba baslık bu iki ceşittede var mı ?
    acıkcası en ıyısı olsun diye cad dog torbasız alıp üstüne birde toz filtresine para vermek ıstemediğimden size soruyroum kafam cok karıstı
    Hepa filtresi; Torbasız CX1 lerin hepsinde de var ve ömür boyu kullanım ömürlü (teoride). Kendi kendini temizleyen ters hava akımı oluşturabiliyor. Yaktığı elektrik dışında masrafı yok. Uzun süreli kullanımdaki en hesaplı çözüm bu.

Torbalı cat&dog da hepa yok, ayrıca almanız gerekiyor ve fiyatı 200 TL. Üstelik ortalama her yıl almanız gerekir. Ama hepa filtre satın alınan torbalı cat&dog; total hijyende en iyisi.

Torbalı miele alanların, toz torbaların kutusundan çıkan bedava filtreyi kullanmak için bir apart almaları lazım. Böylece filtre maliyetleri sıfıra iner ama bu bedava filtreler eski tiptir; hepa değildir, B sınıfıdır. Ben kullanıyorum.

Başlıkların alerji ile ilgisi yoktur. Başlık dediğimiz şey boru ucundaki aparattır. Yüzey temizlik performansı ile ilgilidir. Turbo olanlarında hava akışı ile dönen fırçalar vardır ve halıyı döver. daha çok toz çıkarır halıdan. Kılı tüyü toplar. Normal başlık bu düzeyde alamaz. Ama fırçaları da yılda bir kez kullanım kılavuzunda çok ayrıntılı yazdığı şekilde açıp temizlersiniz. O saçların bir kısmı doğal olarak fırçaya sarar.

Turbo başlık halıyı iyice temizleyen ve kılı saçı fırçası ile toplayan ek başlık türüdür. Boru ucundaki başlığın adıdır. Temizlenen yüzeyin tipi ile ilgilidir. Alerji ile direkt ilgisi yoktur. Ancak temizlik performansı nedeni ile endirekt ilgisi vardır. Yani turbo başlıkla halı süpürülürse halıda daha az toz ve alerjen olur. Ama turbo başlığın kaldırdığı ve çektiği tozun iyi filtrelenmesi gerekir. Bu ise başlığın değil en son aşamadaki filtrenin işidir.

Hepa filtre, süpürgenin çektiği havanın; toz haznesinden ve ardından motor çarklarından geçip süpürge dışına çıkarken uğradığı son filtredir. Alerjisi olanlar için bu aşamada hepa filtre olması gerekir.

Siz ya direkt CX1 cat&dog torbasız alıp filtreye para ödemeyeceksiniz. Ama toz boşaltımı sırasındaki toza maruz kalma riskini alacaksınız. Çöp etrafına toz saçma olasığı da olacak.

Veya torbalı cat&dog alıp her sene 200 Tl civarında hepa filtreye para vereceksiniz. Ama toza maruz kalacak bir riskiniz olmayacak.

Ben alerjik durumu olan 3 kişilik bir ailede yaşasam hiç düşünmeden torbalı cat&dog + her sene 200 tl hepa filtre derim.

İlk satın alma maliyeti zaten daha ucuz. her sene de 200 tl veririm ama çöpe toz döküp saçma derdinden de kurtulurum.

eski makinem torbasız philips idi. Mutfaktaki çöpe her 10 günde bir hazneyi boşaltırken mutfak toz kokardı.

Şimdi her 3 ayda bir torbayı hazneden direkt çöpe atıyor eşim. Toz ile işimiz kalmadı.

Alerjik 3 bünyeye yılda 200 tl harcardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 12 Temmuz 2019; 13:45:49 >

• Funda8888 F kullanıcısına yanıt
    Bende torbasiz miele kullaniyorum.

Sizin durum biraz farkli, evde toza karsi alerjisi olan 3 kisi oldugunu söylüyorsaniz, toz torbasiz modellerde torbayı dökerken bir miktar toza maruz kalindigindan size torbali onerebilirim.

Torbasiz modelde hepa filtre var ayrica alinmiyor ama bahsedilen alerji icin hesap filtre konusu torbali cat dog modelleri icin gecerli. Torbali cat dog ile gelen normal hepa filtreli ve ekstra hepa alarak (ismi ne olarak geciyor hatirlayamadim) işinizi gormus olursunuz.

Yani toza alerjileriniz yuzunden torbali + hepa 13 filtre almalisiniz.
    Torbasizda ayni temizligi sagliyor ama hazne bosaltiminda toz iser istemez oluyor.

Ezgin kral da size görüşlerini yazacaktir zaten.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1274 TL Electrolux PC91-4MGT PURE C9 AAAA 72 dB Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • www.hepsiburada.com
    Electrolux EUF8ANIMAT Ultra Flex Animal A+ Elektrikli Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-euf8animat-ultra-flex-animal-a-elektrikli-supurge-p-HBV00000EK6YF
    www.hepsiburada.com
    Electrolux EUF87TMT Ultra Flex A+BAA 75db Toz Torbasız Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-euf87tmt-ultra-flex-a-baa-75db-toz-torbasiz-elektrikli-supurge-pm-HB0000087GIH

bu ürünle ilgili sadece enerji verimliliği ile ilgili A+ yazıyo heryerde ama diğer yönlerden değerlendirmesi yok. bu fiyat aralığında bu ürünü tavsiye eder misiniz?
    1200 tl ye kadar bütçe ayırdık süpürgeye.toz torbasız tavsiye edeceğiniz süpürgeler nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sovalye_ -- 13 Temmuz 2019; 10:4:28 >

• Bozulan 3. electrolux toz torbasısız'dan sonra 1000 tl'ye kadar electrolux dışında ürün önerebilir misiniz?

Orijinalden alıntı: akıllıdeli06

Merhaba arkadaşlar rowentanin ROW RO7286EA X Trem Power 4A+ modelini önerirmisiniz, cekis gucu ve malzeme kalitesi yeterli midir? 1100-1200 civari fiyatlari var
    https://www.rowenta.com.tr/index.php/elektrikli-supurge/2211400437-row-ro7286ea-x-trem-power-4a-gri.html
    m.trendyol.com
    Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol
    https://m.trendyol.com/rowenta/ro7681-silence-force-cyclonic-toz-torbasiz-supurge-p-2707137?

1240 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”

• quote:

Orijinalden alıntı: sovalye_

https://www.hepsiburada.com/electrolux-euf8animat-ultra-flex-animal-a-elektrikli-supurge-p-HBV00000EK6YFhttps://www.hepsiburada.com/electrolux-euf87tmt-ultra-flex-a-baa-75db-toz-torbasiz-elektrikli-supurge-pm-HB0000087GIH
    bu ürünle ilgili sadece enerji verimliliği ile ilgili A+ yazıyo heryerde ama diğer yönlerden değerlendirmesi yok. bu fiyat aralığında bu ürünü tavsiye eder misiniz?
    1200 tl ye kadar bütçe ayırdık süpürgeye.toz torbasız tavsiye edeceğiniz süpürgeler nelerdir?
    Electrolux düşünüyorsanız ultra flex yerine
    Yeni purec veya ultra captic serisi değerlendirilebilir.

www.hepsiburada.com
    Electrolux PUREC9 PC91-4MGT AAAA Toz Torbasız Süpürge Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/electrolux-purec9-pc91-4mgt-aaaa-toz-torbasiz-supurge-p-HBV00000JEW2C?magaza=TEKNO%20MUTFAK

https://www.hepsiburada.com/electrolux-euc98tmt-ultra-captic-toz-torbasiz-supurge-p-HBV00000AWZRD?magaza=TekÇarşı

• Electrolux ECS54B Classic Silence Torbalı Süpürge+TURBO BAŞLIKLI bu süpürge nasıl acaba n11 de 640 tl

İlk toz torbasını 3 ay kullandık. 100 küsur m2 ev ve haftada iki gün detaylı süpürme ile bu süre bana normal geldi.

Turbo ucu gerçekten olmazsa olmaz bana kalırsa. Eski süpürgemiz Rainbow'da aktif yani motorlu turbo ucu vardı ve halıda akardı. Miele ise ana motordan aldığı güçle gayet tatminkar iş görmekte.

Standart gelen uç yani SBD290-3 modeli ise biraz mantıksız geliyor bana. Şöyle ki halıda zaten kullanmak işkence. Yapışıp kalıyor. Sert zeminde ise yine yapışıyor. Fırçalar yere çok yakın tasarlandığı için mesela iri pirinç taneleri, bakliyat vs çekmesi güç oluyor.

Bundan dolayı linkten parke ucu baktım ve SBB300-3 PQ Twister modelini gördüm. Kullanan varsa yorumlarını beklerim.

Bu videoda güzel gözüküyor.
    Hoover Masteryoutube
    Miele Parquet twister Review
    https://youtu.be/2okATaGq6FY

• Arkadaşlar merhaba, Fakir Veyron Turbo süpürge aldık ve alacağımıza pişman olduk, makine gücünü azalttığımızda bile yere yapışıyor, çok zor oluyor süpürmek,

Yeni bir başlik alıp denemek istiyorum, buna uyacak bir başlık önerisi olan var mı ? bu başlıklar standart mı acaba ?
  • lost26 kullanıcısına yanıt
    Ürünü görmedim. Turbo başlığı normal boyda mı küçük mü, çekişi iyi mi vs bakmak lazım.

Prison Break / How I Met Your Mother / Spartacus / Game of Thrones / The Walking Dead / The Big Bang Theory / Sherlock / Shameless US / Dexter / Breaking Bad / Suits / Blue Mountain State / Homeland / True Detective / Californication / Fargo / Modern Family / House of Cards / Black Mirror / Band of Brothers / Entourage / Better Call Saul / Narcos / La Casa de Papel / S€x Education / Chernobyl / Friends / Squid Game / Dexter New Blood / Emily in Paris / The Wire / Coupling
  • ayerli kullanıcısına yanıt
    SBB 300-3 ü aldık. Baya yeterli idi. Ama sert zeminde SBB 400-3; tek seferde daha çok sert zemin süpürür. 400-3'ün eni daha uzun.
    300 den memnunuz. Ensiz yerlere daha kolay giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 22 Temmuz 2019; 22:37:35 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.