|
Elektrikli Subaru Solterra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri
-
-
İkisi de 160 bg (120 kw) uzerinde oldugu icin bizi gecelim zaten.
Ortak gelistirme denmesine ragmen dis gorunumde toyota'nin yeni tasarim izleri cok fazla. O acidan begenmedim.
Subaru'nun ne yaptigi belli degil. Yeni turbo motorlara geciyor guzel gelisme. Ancak onlarin da hicbirine manuel secenegi koymuyor. Kendi ruhunu öldurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 11 Kasım 2021; 15:36:55 >
-
Toyota amblemi olsa zerre itiraz etmezdim.
-
Subarunun Toyota ile birden fazla iş birliği var. Corollanın Türkiyede satılmıyan modeli olan touring sport yani Corollanın station wagon versiyonu subaru birebir herşeyi ile amplem farkı ile satışta yurt dışında.
Toyota uzun zamandır subaru ile işbirliği yapıyor.
-
Suzuki ile karıştırıyor olabilir misiniz? Rav4 ve corolla Avrupa'da suzuki adıyla da satılıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2019"da yapılan anlaşma ile Subaru ve Toyota Batarya Elektrik Araçları (BEV) ortak gelistirrcekler. Bu da o ortaklığın ürünü.
2018'de Boxer motoru Toyota Hybrid sisteme entegre edildi.XV Hybrid
Toyota GT86 ve BRZ ortak üretimi 2012'de yapıldı.
2008'de ortak genişleme kararı alındı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olabilir.
-
Japon sadeliğine çok alışmışız, ondan farklı geliyordur ama tasarım olarak beğendiğimi söyleyemem. Zaten Japon-Kore araçlarının bu son dönem tasarımları nedense hep böyle. Fazla köşeli, fazla iddialı. Dünya lansmanını izlerken ilk gözüme çarpan şey tavan rayları oldu, tavan rayı yok... Tavan raysız bir Subaru hayal edemiyorum doğrusu... Ekstra satacaklarsa çok ayıp ederler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 15 Kasım 2021; 9:5:42 > -
Toyota, Subaru’daki hisselerini artırıyor!
Japon otomobil üreticisi Toyota Motor Subaru'daki hissesini yaklaşık %17'den %20'ye çıkaracak. Açıklama gelişen yeni teknolojilerde daha iyi rekabet edebilmek için avantaj sağlamaya çalışan Toyota ve Subaru tarafından yapıldı.
2019 yılı haberi...
-
Solterrayı 3 ay önce aldım. (excellent modeli-2022) 21.000km' de. Sürüş keyfi güzel, aracın ağırlığı ve 4x4 özelliği kendini yol tutuşu olarak hissettiriyor. Yalıtım 7/10 gibi, yani iyi sayılır. Batarya sarj süresi AC ile 12 saat civarı, DC ile 60 dk. Tam dolu olarak 375 km gösteriyor. Klima (ya da ısıtma) açık ise 340km civarı. Şehir içi karışık kullanım ve şehirler arası %5-10 sapması var. Ancak aracın ağırlığından ötürü rampa çıkarlar tüketim aşırı artıyor. Yani sapma %30-40 ı bulabiliyor. Yani Bolu dağı çıkarken ekrandaki menzil az ise çok güvenmemek lazım. Aniden azalıyor.
Güvenlik olarak zaten tartışmasız en iyilerden, Carplay, ekran geçişleri ve ses sistemi (harman) başarılı. Cam tavan açılmıyor. Ben kullanmadığım için sorun etmiyorum. Bagaj kullanımı ve ek gözleri hoş. Lastikler runflat değil.
Ailem 4 kişilik olduğu için, arka koltuk oturumu çok önemliydi, fazlasıyla tatmin ediyor. Gayet geniş. Torpido gözü yok, o enterasan. Ama kolçak çok derin ve geniş. Kablosuz şarj gözü var, ancak kabloya göre daha yavaş sarj ediyor tabii. Döşeme malzemesi tüm Subarularda olduğu gibi güzel. Direksiyon, ön ve arka koltuklarda ısıtma mevcut. Kliması hızlı ve sessiz sayılır. Ben Ankara' da zevk alarak kullanıyorum. Kışın karda ve arazide henüz test etmedim, zaten pek arazi insanı değilim. Ankara şehir içi için uygun, günde yaklaşık 100 km yapıyorum, 3 günde bir sarj şu an yetiyor. Bazı günler 3 gün dolmadan şirkette 2-3 saat AC' ye takıyorum. El freninde entresan bir ses geliyor, "gıylama" gibi:) Daha önce BMW-F10 kullanıyordum, servis o sorunu senede 1 kere götürdüğümde hallediyordu. Subaru servisi aradak onun çözümü olmadığını söyledi birisi. Bir diğer servis ise götürünce bakacaklarını söyledi. Servis tarihi gelince onun da sonucunu yazarım. Şu an ki yorumlarım bunlar. Ben almadan son kullanıcı yorumu bulamadığım için yazma gereği duydum. Umarım alacak arkadaşların işine yarar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X