Şimdi Ara

Elektrikli otomobil reklamlarında yanıltıcı menzil beyanına 15,8 milyon TL ceza! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mamomi57 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) zaten belli koşulları içeren bir standart.

CLTC (China Light-Duty Vehicle Test Cycle) Çin'de geçerli olan test standartları. WLTP'ye göre daha fazla menzil çıkar.

Üretici aracını örneğin Avrupa'da piyasaya sürmek istediğinde önce WLTP testini yaptırması gerekir. Bu testi, aracı satışa çıkaracağı ülkenin ilgili standardizasyon kurumuyla iletişime geçerek onların yönlendirdiği kurumda yaparlar. Bizim TSE'nin yönlendirmesi olarak düşünebilirsin.

Birinden onay alması Avrupa bölgesi için geçerlidir diye biliyorum. Sonrasında firma buradan aldığı veriyi aracın tanıtımında kullanır. Bu testi yapan firma sonuçları açıklıyordur elbet ama kim gidip sonuçları bulacak? O yüzden firmanın yanıltmasıyla baş başa kalabiliyorsunuz.

Yine de verilen sonuçlar dışında bir rakam açıklamanız kesinlikle yasak. Yani karma WLTP 363km çıkan bir araca düz olsun WLTP karma 375 yazayım diyemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 24 Haziran 2025; 08:47:16 >

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    silivri hareketli şu sıra hocam aman dikkat :))

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Aslında eğimli yol testi de olabilir de bunlar menzilli çok büyük etkilemiyor diye düşünüyorum.
    Elektrikli araçlarda yaz kış verişi olmalı bence.
    Otoyol kısmı 120-130 km ile bakılmalı vs bence de klima vs açık olarak bakılmalı.
    Ama eğim kısmı biraz testi bozar.
    Tesla ile dağ başına çıkıyorum %55 şarj ile başladım %21 ile vardım inerken de evde vardığımda şarj %45 idi.
    Yeni eğim olayı testi bozar test aslında yol verişi verme değil de diğerleri ile kıyas için var.
    İşlemci antutu skorları gibi aslında bir anlamı yok orda verdiği değeri almak değil amaç kıyas olarak karşılaştırma yapabilmek diye düşünüyorum.
    Yoksa kimse normal hayatta aynı testi aynı şartta yapıp o menzile ulaşacağını bile sanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.