Şimdi Ara

Elektrikli Kombi, Oda Termostatı ve Isı Pompası Hakkın da Tüm sorularınızı alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Varol 61 V kullanıcısına yanıt
    Hocam güvenme 200 lira gelir diyen bile gördüm ben. Diğerlerine göre tabiki daha az yakar mantık olarak. Kompresör ile çalışan bir cihaz. Fakat bu senin evin yalıtımı, kullanım şekli ve dış hava şartlarına bağlı olarak değişir. Ve Daikin açıkçası çok güvendiğim bir marka değil fakat tabiki siz bilirsiniz. Oda termostatı bağlanan bir cihaz tavsiye ederim. Tasarruf sağlamak amaçlı sizin için iyi olur. Cihazı seçerken 9 Kw - 12 Kw olmasını, inverter ve oda termostatı bağlanan bir cihaz almanızı tavsiye ederim. Trabzon da malasef tanıdığım yok olsa yönlendirirdim sizi. Hat da cihazın monoblok olması bile sizin için iyi olur. Bağlantısı kolaydır en kötü usta bile bağlar açıkçası. Cihazın bakır borulaması fabrika da yapılıp testlerden geçtiği için daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.
  • Refrigirant yerine çakmak gazı kullansak n'olur?
  • bana 11 kwlık boylerli yerden ısıtmaya uygun olanı (daha verimliymiş) önerildi monblokmu nedir bilmiyorum.bu arada ev çatı katı 5cm strafor tavan alçıpan üstü izocam trabzonda havalar eksiyi nadir görür belki yılda üç beş gün bu arada marka ne önerirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, konuyu bir hortlatayım dedim,

    Altınoluk'ta bir yazlığımız var (bilmeyen için Balıkesir Edremit'te), kış için(eksilere düşmez hava sıcaklığı 4-5 civarında seyreder en düşük) ara kat 2+1 80m2'lik daireme (yalıtım yok) termodinamik kombi taktırmak istiyorum, yazlık olduğu için radyatör de takılı değil, aşağı yukarı nasıl bir şey almalıyız, bize ne kadara patlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
  • ruhi13 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam,

    Termodinamik elektrikli kombiler 380 volt ile çalışmaktadır. Öncelikle trifaze var mı diye baktırmanız lazım. Onun dışında Maktek elektrikli kombileri tavsiye ederim. 10 Kw ürünleri monofaze olarak çalışmaktadır. İki marka da güzel ürünler üretiyor. Montajıyla birlikte yaklaşık olarak 2500 TL civarın da mal olur. Peteklerin metrajı 150 TL civarındadır. Havlupanı, vanaları montajı vs yaklaşık olarak da bu kısım alt yapı tesisatı varsa 2000 TL'yi gözden çıkarmanız gerekmektedir.
  • iyi günler
    DD Nitromix 24p yoğuşmalı kombi kullanıyorum.

    Bu sene oda termostatı taktırmayı düşünüyorum. Pek önerilmese de kablosuz bir model kullanmak istiyorum.

    Nitromix uyumlu modülasyonlu kablosuz oda termostatları seçenekleri nelerdir?
  • Dkan7 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba izmir seferihisarda izalasyonlu çift camlı yeni binada giriş kat altı dükkan ev 3+1 banyo, ebeveyn banyosu dahil 110 m2
    Bize elektrikli kombi kurun dediler, tesisat herşey hazır sıcak suda olucak, biraz araştırınca çok fazla elektrik parası geleceğini anladım, az kullanımda bile 600tl üstü fatura gelir deniliyo.
    Şimdi ısı pompası için çok daha az yakar ama kurulum maliyeti fazla denildi bizde klima mı kursak acaba dedik ve çıkmaza girdik bi tavsiye lütfen
    -Elektrikli kombi için 3400 tl gibi fiyat aldık çokda iyi fiyat
    -Klima alırsak şuan için bitek salona alıcaz oda en kötü 2bin tl filan olur ama soğutmada olucağı için buna daha yakınız.bide yatak odasına alıp kağıları açsak ev ılık olur heralde.
    -Isı pompası nasıldır hiç bilmiyorum ve fiyat almadım

    Sonuç olarak istediğimiz aylık ortalama 300-500 tlye ısınabilmek ve sıcak su alabilmek,2 klima ile evi hem sıcak olmasada ılık tutup.hemde yazın soğutma yapabiliriz bu aklımıza çok yatıyo sizinde tabsiyenize ihtiyacım var.şimdiden teşekürler.

    toplamda 5 petek ve havlupan,peteklerin boyu 1,80x2 - 1,20x2 - 1,40 ve havlupan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErsinBoz -- 9 Ekim 2016; 9:10:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • skullcan S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Hocam demirdöküm kombiler de kendi oda termostatlarını kullanmalısınız. Kablosuz istiyorsanız RF-6001 ve Exacontrol 7R modellerini kullanabilirsiniz.
  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ,

    Elektrikli kombi ilk maliyeti ciddi mana da düşüktür ancak kullanım maliyeti yüksektir. Size verilen kurulum fiyatı biraz yüksek geldi bana eğer ki eviniz de tesisat ve petekler var ise. 110 m2 bir yer de 12-15 Kw'lık cihaz kullanılmalı bunun bağlantısıyla birlikte 2600-2700 civarın da maliyet olmalıdır.

    Klima ile elektrik faturası gene çok düşük geleceğini düşünmüyorum özellikle 2-3 oda ısıtılıyor ise. Hem de sıcak suyunuzu alamayacaksınız ve sınırlı odalar ısınacak.

    Isı pompası da ise kaliteli verimi yüksek olan inverter cihaz düşünürseniz. 110 m2 bir yer de sıcak suyu ile birlikte 12000-13000 TL'ye mal olur. Ancak elektrikli kombiden %50 daha az yakar. Kendi eviniz ise 3-4 yıl da amorti eder.

    Elektrikli kombi kullanırsanız 2 yıl da ısı pompası maliyeti kadar elektrik faturası ödersiniz bilginize.
  • Dkan7 kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm elektrikli kombi ve saydığım ölçülerde kaliteli petekler montaj dahil fiyat en uygunda bunu bulduk şimdiye kadar
    Yani aklımı kurcalayan evi hamam yapmasında ılıknüşümücek şekilde yapması için 500-600 lira fatura ödemeye razıyım ama üstü olucaksa hiç düşünmeye gerek yok.şuan için klimaya çok daha yakınım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    Hımm açıkçası demirdöküm elektrikli kombi hiç duymadım ondan dolayı kalite konusun da bir şey diyemeyeceğim. 500-600 Bandın da kalır diye kimse garanti veremez. Muhtemelen aşar diye düşünüyorum.
  • viessmann vidotens 333 hc1 kombin var .şöyle bir sorunum var . oda termostatı bağlanınca petekler normal şekilde çalışıyor .oda termostatı normal ancak sıcak su çalışmıyor. çeşmeleri açınca sıcak su gelmiyor kombi ateşleme yapmıyor. termostat doğru yere takılmış faziyette .termostata gelen ucları cıkarıp kısa devre yapılınca kombi herşey normal olarak çalışıyor.

    acaba kombinin başka bir yerinde bir ayarımı var ?
    yada ne gibş bşr sorun var çözüm nedir.
    servis orjinal termostat çalışır başka termostatlar calışmaz diyor .mantıken eğer viesmanın termostatı çalışıyorsa hepsi çalışması lazım.kombi on off..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda termostatını sökünce sıcak suyunuzu verdi mi acaba ? Çünkü Viessmann kombilere tüm oda termostatları uyuyor. İzmir içindeyseniz yardımcı olabilecek arkadaşların numarasını size özelden atabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dkan7 -- 15 Ekim 2016; 12:52:41 >
  • evet termostat sökülünce herşey normale dönüyor. termostat uclarını bağlayınca sıcak su tarafı çalışmıyor petekler normal şekilde çalışıyor..termostata bağlantı kablosunun kısa devresini söküncede peteklerin kısmı nede sıcak su tarafı ateşleme yapmıyor. normalde kısa devre kablosunu çözünce petek tarafı çalışmaz sıcak su tarafı çalışması lazım değilmi ?
    bende her ikiside çalışmıyor termostat ucları hem sıcak suyu hemde peteklere kumanda ediyor ..bir tuhaflık var . başka bir ayarı yada mne bileyim birşey olması lazım değilmi ?

    kocaelideyim ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dkan7 kullanıcısına yanıt
    telefonla arasam o arkadaşları yardımcı olmazlarmı burada bilen servis yok ...viesmanın orjinal termostat calışır başkabirşey çalışma diyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlar bende yeni yaptıgım ev için ısı pompası düşünüyorum topraktan suya dik sontajlı

    70+70 mkare kaç metre sontaj lı kaç kuyu lazım olur sontaj malıyetlerı ne olur

    ilginize teşekürler ev rizede genelde 0 altına ender düşüyor sıcklık
  • Dkan7 öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim anlamadığım birkaç nokta var onları sormak istiyorum size
    Birincisi benim evimde izmirde müstakil 40+40=80M2 böyle bir yer için yerden ısıtma tavsiye etmişsiniz 8kw-10kw arasında tercih edin demişsiniz ben baktım 10-15bin tl arası değişiyor fiyatlar bu fiyatın içinde borular ve üniteler dahil midir?
    ve ben evimde tadilat yapıyorum yerde seramik var sökmek mümkün değil ancak kanal açacağım ve tesisatı geçireceğim yükseklik olmasın diye bir sorun olurmu?
    ayrıca güneş enerjisi ile desteklersem verim alırmıyım?
    birde özelden sizin aldığınız yerin nosunu alabilirimiyim tekrar teşekkürler...
  • oda termostadı ne önerirsiniz.

    Protherm LYNX 24 Hermetik Kombi kullanıyorum
  • Selamlar ısı pompaları hakkında bilgin var sanırsam bi kaç sorum olacak

    Muğla bodrum bölgesinde oturuyorum ısınmak için toshiba inverter klima kullanıyorum normalde evde mazotlu kalorifer var malum mazot fiyqtları epeydir çalıştırmıyorum klima yetiyor bize ama yeni bebek olacak haliyle evin heryerini ısıtmak istiyoruz net odaların toplamı koridor wc salon yatak odası tek tek ölçtüm 145 mtrekare geliyo ve 12,5 metre petek var ev sabahdan akşama kadar güneş görüyo pencereler çif cam ve panjur var ısı binada mantolama yok sadece çatıda izalasyon köpük var toshiba yada daikin düşünüyorum toshiba su sıcaklığu 55 derece ye kadar çıkıyormuş bu petekler için yeterlimi daikin 80 dereceye kadar çıkıyomuş 55 yetmezse en azından 60 70 çıkartabilirim su sıcaklığını diye düşündüm ama bu seferde elektirik kullanımı tavan yapar düşüncesine girdim toshibayı satan arkadaş hertürlü seni karşılar diyo kendi cihazı için sonuçta süreklii 24 saat çalışacak kazan ı değil 55 45 den yukarı çıkarmazsın diyo kararsız kaldım sizce




  • Arkadaşlar selamlar

    Ayvalık altınova tarafında yazlık bir bina alma arefesindeyim.

    Alacağım yer 2 katlı ve 150m2

    Yeni bina ve kalorifer tesisatı döşenmiş durumda.

    Yaz kış oturmayı planladığımdan ısı pompası yada güneş enerjisi düşünüyorum.

    Sitede bir komşu daha ısı pompası takdırmış en fazla 400Tl civarında fatura ödediğini söylüyor.

    Sizce en optimum çözüm nedir? Özelden görüşüp telefonlada irtibat kurabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esk-3008 -- 16 Ağustos 2017; 13:32:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.