Şimdi Ara

Elektrikli Ford E-Transit'in Türkiye fiyatı açıklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Güneş paneli elektrik üretiminde kurtarıcı olarak lanse ediliyor. Güneş panelinde oluşan volt 0,5 volttur. Benzinli otomobil aküsü 12V, elektrikli arac bataryası 400 yada 800 Volt. 0,5 Voltu 12 Volta yükseltmek için gerekli devrenin elektroniği bile birçok elektrik harcar. 400Volta yükseltmek için gereken devre ondan da çok harcar. Kışın günlerin çoğu güneşsiz kapalı. Güneş panelin ağırlığı hiç olmasa bile baştan sorunlu, zayıf bir sistem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Her panel hücresi 0.5V çıkış verir. 24 hücre birleşir 12V verir sorun değil. Aracın pil paketinden gelen düşük gerililim zaten araçta bulunan yükselteç ile yüksek gerilime dönüştürülür. Sistem araçta hazır ama faydası maliyetinden daha az.
  • umarım ulkemızdekı voltaj dalgalanmaları bu aracları bozmaz. Malum buzdolabından çamasır makınesıne bozulan bolca var memlekettekı voltaj sıkıntılarından dolayı

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Evdeki paneller sabit lakin araçlar hareket halinde olduğu için çukur ve tümseklerden geçerken, kötü yollarda ise titreşimlerden ötürü arıza verip bozulma ihtimali çok daha yüksek. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez.

  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Voltaj yükseltmek deyince genelde aklıma kötü şeyler gelir. Aracımda laptop'u şarj etmek için aldığım 12V-220V aparat örneğin tuhaf bir sinyal sesi çıkarıyor, pek kullanmıyorum o yüzden.

    Fakat güneş panelinde sorunlar daha çook. Aracı kapalı otoparka park ettiğinde şarj olmaması örneğin. Daha çok sorun var bu iş olmaz. Üstte bir arkadaş demiş, yollarda tümsek çukur o paneller zamanla bozulma ihtimali de var.

    Bunları bahsetme amacım güneş panelini yerme değil. Benzin ve hidrojen gibi temiz pratik sorunsuz güçlü enerji kaynağı dururken, güneş panelini öncelikli düşünmek, o bakımdan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus, Fiesta ve Mondeo'nun üretimini durduran Ford artık ticari araç markası olacak bununda ülkemizde ilk adımını bu modelle başlatmış oldu. Ticari araçtan başka araç satmayacak Ford bu belli oldu

  • Fiyat performans çöp bi ev parası ödeyeceksin 300 km gidemeyeceksin

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.