Şimdi Ara

Elektrikli diş fırçası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 100 - 150 tl aralığında elektrikli diş fırçası almayı düşünüyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz diş fırçası var mı?
    Edit: Amazon Türkiye sitesinden Oral-b D150 diş fırçasını 129 tl'ye sipariş verdim. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ambitious_man -- 1 Mayıs 2020; 2:46:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Diş Fırçası Önerileri

Günümüzde diş sağlığına önem veren bireyler için elektrikli diş fırçaları vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir. Şarjlı diş fırçaları, manuel diş fırçalarına kıyasla üstün temizlik performansı ve çeşitli avantajlar sunar.

Elektrikli bir diş fırçası seçerken dikkate alınması gereken bazı faktörler şunlardır:

• Fırça Başlığı: Farklı fırça başlıkları, hassas dişler, plak giderme veya beyazlatma gibi belirli ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlanmıştır.
    • Titreşim Hızı: Titreşim hızı, diş minesine zarar vermeden etkili bir temizlik sağlar.
    • Basınç Sensörü: Basınç sensörleri, fırçalarken aşırı basınç uygulamanızı önleyerek diş etlerinizi korur.
    • Şarj Süresi: Uzun şarj süreleri, seyahat ederken veya priz bulunmayan yerlerde kullanım kolaylığı sağlar.

Piyasada bulunan çok sayıda seçenek arasından, ihtiyaçlarınıza uygun şarjlı diş fırçasını seçmek zor olabilir. İşte popüler ve güvenilir bazı öneriler:

• Oral-B iO Series 9: Gelişmiş sensörler, yapay zeka ve kişiselleştirilmiş temizlik modları ile üstün bir temizlik deneyimi sunar.
    • Philips Sonicare DiamondClean Smart: Bluetooth bağlantısı, basınç sensörü ve beş farklı temizlik modu ile kapsamlı bir ağız bakımı sağlar.
    • Waterpik Sonic-Fusion 2.0: Dişleri fırçalamak ve diş etlerini sulamak için iki etkili yöntemin birleşimini sunar.
    • Crest Pro-Health Smart: Akıllı bir basınç sensörü, özelleştirilmiş temizlik planları ve uzun ömürlü bir pil ile optimize edilmiş ağız sağlığına yardımcı olur.
    • Foreo Issa 3: Yumuşak silikon fırça başlığı, nazik temizlik ve masaj sağlarken bakteri oluşumunu azaltır.

İhtiyaçlarınıza en uygun şarjlı diş fırçasını seçmek için bir diş hekimine danışmanız önerilir. Düzenli fırçalama ve profesyonel diş temizliği ile birlikte, elektrikli diş fırçaları sağlıklı ve güzel gülümsemeler elde etmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben buharlı diş fırçası kullanıyorum.

• Bir de elektrikli diş fırçaları diş dolgusuna zarar veriyor mu? Azı dişlerimden birine dolgu, diğerine de kanal tedavisi yaptırmıştım. Bir zararı olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ambitious_man

Bir de elektrikli diş fırçaları diş dolgusuna zarar veriyor mu? Azı dişlerimden birine dolgu, diğerine de kanal tedavisi yaptırmıştım. Bir zararı olur mu?
    Bastırmadığın sürece sorun olmaz, aynı soruyu internette baya soran olmuş.O bütçeye tek fırça modeli var zaten oral-b markalı, ben de almayı düşünüyorum da gerek var mı arada kaldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    Ekşi'den okuduğumda bununla ilgili bir entry girilmiş ve zarar verebileceği söylenmiş. Ben de merak edip yazmak istedim. Teşekkür ederim size. Evet bu fiyat aralığında çok az ürün çeşiti var ama hangisini alacağımı bilemedim. Eğer ciddi farklılıkların olduğu ve fiyatı 160 - 180 aralığında bir cihaz bulabilirsem onu da alabilirim.

• quote:

Ekşi'den okuduğumda bununla ilgili bir entry girilmiş ve zarar verebileceği söylenmiş. Ben de merak edip yazmak istedim. Teşekkür ederim size. Evet bu fiyat aralığında çok az ürün çeşiti var ama hangisini alacağımı bilemedim. Eğer ciddi farklılıkların olduğu ve fiyatı 160 - 180 aralığında bir cihaz bulabilirsem onu da alabilirim.
    Hocam bence basit bir ürün için o kadar para kıymaya gerek yok, biraz araştırmıştım fiyat yükseldikçe telefon uygulamasından ağızın hangi kısmını daha çok fırçalandığı bilgisi vs veriliyor, iş yapan başlık kısmında o kadar fark olmaz bence.

Dolgu meselesini ben dişçi kuzene de sormuştum bastırmazsan sıkıntı olmaz demişti, zaten normal fırça için de geçerli bu kural. Bim ve A-101 bazen kampanya yapıyor 70-80 tl ye kadar düşüyor ordan da takipleyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim hocam.
    Evet dediğiniz gibi çok para kıymaya da gerek yok aslında. Bluetooth özelliği bulunanlar bildiğim kadarıyla 500 600 civarındaydı. N11'den fiyatları incelemiştim.
    Şimdilik internet fiyatlarını takip ediyorum. Söylediğiniz marketleri de takip ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı Diş Fırçası Tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben Oral-b'nin pilli versiyonunu kullanıyorum. Migros'tan indirimle 45 TL'ye almıştım. Sensitive başlığını kullanıyorum yani hassas olanı. Bir senelik kullanımda gayet iyi sonuç aldım, dişlerimin daha iyi temizlendiğini düşünüyorum. Memnun kaldığım için aileme de satın aldım onlar da çok memnun kaldılar. Giriş seviyesi için pilli versiyonu gayet kullanışlı hiçbir özelliği olmasa da başka artı özellikler (Bluetooth vb.) internetten izlediğim kadarıyla gereksiz buldum. Bu aletlerin kendinden çok başlıkları pahalı oluyor ona dikkat edin. Gerçi tek bir başlığı 10-15 TL civarında bu da klasik bir diş fırçası fiyatına eşdeğer. Sadece toplu olarak dört tane birden alırsanız 60 TL vermek zoruna gidebiliyor insanın. Ancak bir başlığı üç ayda bir değiştirdiğiniz için çok bir sorun olmuyor. Kendimden örnek verecek olursam günde en az iki kere yaklaşık iki dakika kadar da dişimi fırçalıyorum. Böyle bir durumda ortalama bir buçuk ay kadar pili gidiyor. Şarjlı versiyonu bir tık daha pahalı fakat onu tercih etmeme sebebim batarya ömrünün ilerleyen zamanlarda zayıflayacağından korkmam. Pil olayı gözünüzü korkutmasın BİM'de satılan pillerle bu performansı alabiliyorum. Ses konusu sizi rahatsız edecekse evet biraz sesli çalışıyor ayrıca şunu farkettim aynı modelin bazısında titreşim fazlayken başka modelinde daha az olabiliyor. Mesela babamın kullandığı versiyonunda aynı pilli model olmasına rağmen titreşim ve ses bir tık fazla onu çözemedim. Kimisi bu ses ve titreşimden çok rahatsız olurken kimisi sorun etmiyor. Son olarak bu titreşim ve ses olayı sizi şüpheye düşürüyorsa bütçenizi en aşağıda tutup benim kullandığım en ucuz pilli versiyonunu satın alın birkaç ay deneyin hevesinizi alın. Memnun kalırsanız eğer bir üst modellere geçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanuc -- 30 Nisan 2020; 4:38:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Oral B aldım, 2 hafta önce 136 TL 'ye gayet memnunum. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 30 Nisan 2020; 6:39:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Ben buharlı diş fırçası kullanıyorum.

Buharlı nasıl oluyor hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanuc

Ben Oral-b'nin pilli versiyonunu kullanıyorum. Migros'tan indirimle 45 TL'ye almıştım. Sensitive başlığını kullanıyorum yani hassas olanı. Bir senelik kullanımda gayet iyi sonuç aldım, dişlerimin daha iyi temizlendiğini düşünüyorum. Memnun kaldığım için aileme de satın aldım onlar da çok memnun kaldılar. Giriş seviyesi için pilli versiyonu gayet kullanışlı hiçbir özelliği olmasa da başka artı özellikler (Bluetooth vb.) internetten izlediğim kadarıyla gereksiz buldum. Bu aletlerin kendinden çok başlıkları pahalı oluyor ona dikkat edin. Gerçi tek bir başlığı 10-15 TL civarında bu da klasik bir diş fırçası fiyatına eşdeğer. Sadece toplu olarak dört tane birden alırsanız 60 TL vermek zoruna gidebiliyor insanın. Ancak bir başlığı üç ayda bir değiştirdiğiniz için çok bir sorun olmuyor. Kendimden örnek verecek olursam günde en az iki kere yaklaşık iki dakika kadar da dişimi fırçalıyorum. Böyle bir durumda ortalama bir buçuk ay kadar pili gidiyor. Şarjlı versiyonu bir tık daha pahalı fakat onu tercih etmeme sebebim batarya ömrünün ilerleyen zamanlarda zayıflayacağından korkmam. Pil olayı gözünüzü korkutmasın BİM'de satılan pillerle bu performansı alabiliyorum. Ses konusu sizi rahatsız edecekse evet biraz sesli çalışıyor ayrıca şunu farkettim aynı modelin bazısında titreşim fazlayken başka modelinde daha az olabiliyor. Mesela babamın kullandığı versiyonunda aynı pilli model olmasına rağmen titreşim ve ses bir tık fazla onu çözemedim. Kimisi bu ses ve titreşimden çok rahatsız olurken kimisi sorun etmiyor. Son olarak bu titreşim ve ses olayı sizi şüpheye düşürüyorsa bütçenizi en aşağıda tutup benim kullandığım en ucuz pilli versiyonunu satın alın birkaç ay deneyin hevesinizi alın. Memnun kalırsanız eğer bir üst modellere geçebilirsiniz.
    Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Pilli diş fırçalarını da gezinirken görmüştüm. Yanlış hatırlamıyorsam 35 40 tl arasındaydı internetten baktığımda. Acaba elektriklideki gibi mi çalışıyor tek farkları pilli olması mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F997573F0

Oral B aldım, 2 hafta önce 136 TL 'ye gayet memnunum. Tavsiye ederim.
    Nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Eğer internetten aldıysanız linkini veya modelin tam adını yazmanız mümkün mü?

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Tek farkı pilli olması performans açısından hiçbir fark yok. Sadece pili azaldığı zaman yavaşlıyor performansı düşüyor. Şarjlı olanlarda şarjı bitene kadar tam performans çalışmaya devam ediyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanuc

Tek farkı pilli olması performans açısından hiçbir fark yok. Sadece pili azaldığı zaman yavaşlıyor performansı düşüyor. Şarjlı olanlarda şarjı bitene kadar tam performans çalışmaya devam ediyor.
    Anladım tekrar çok teşekkür ederim. Ben pillileri de değerlendiririm. Hangisi f/p açısından daha iyi olursa alabilirim.

• şarjlı model bu memnunum oral-b vitality D150 pilli alma uğraşılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 30 Nisan 2020; 13:59:19 >
  • furkanuc kullanıcısına yanıt
    Şarjlılarda da performans aynı pillilerdeki gibi bataryası azaldıkça düşüyor. Tek farkı pilinin içinde olup şarj edilebilir olması. Ama sürekli şarjda tutarsanız hep maksimum performansı alırsınız.
  • 200 TL'ye çıkabilirsen Oral-b Pro 750 var, tavsiye ederim. Hatta 790 modeli de var, kutudan 2 tane 750 çıkıyor. Şarjlı olması bence avantaj. Her kullanımdan sonra cihazı şarj standına koyuyorsun pili hep dolu oluyor. Şarja takmadan da günde 2 kez 2'şer dakikalık fırçalama ile 1 hafta gidiyor. Ama sürekli şarjda kullanman daha iyi çünkü bataryası azaldıkça cihaz yavaşlıyor. Sürekli şarjda pile zarar gelir diye de düşünme, 3 yılı geçmiştir herhalde hala seyahate çıktığımda şarjı yetiyor.

Vitality ile pro modeller arasında hareket farkı oluyor. 2D - 3D olarak hareket farkı olduğunu söylüyor Oral-b. 2D'de salınım ve dönme; 3D'de salınım, dönme ve titreşim diyor. Hissedilir bir farkı var mı bilmiyorum, aynı başlıkları takıyorsun ikisine de.

Dişe zarar verme konusunda ise evet verebiliyor. Ben özellikle 3D White başlığıyla diş taşımı kırdım. Ortasındaki kauçukumsu yapıdandır muhtemelen. Ama dolguya ve kanala falan bir zararını görmedim. Cross Action başlığı en ideali diye düşünüyorum.

Son olarak şunu da belirteyim tek başına bu fırçalar da çözüm değil. Diş ipi muhakkak kullanmak gerekiyor.

• whisper242 kullanıcısına yanıt
    Hocam hepsi burada ve amazonda 129 tl'ye buldum. Amazondan daha önce sipariş vermemiştim. Hepsi burada ptt ile gönderiyormuş. Amazon hangi kargoyla çalıştığına bakıp ona göre sipariş verebilirim.

• quote:

Nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Eğer internetten aldıysanız linkini veya modelin tam adını yazmanız mümkün mü?

Alıntıları Göster
    Ablam trendyol'dan aldı. Linki maalesef bende yok. Oral B Vitality diye geçiyor.
  • 2 yıl önce amazondan 110 dolara Philips sonicare'in modelini almıştım duruyor şu an öyle kullanmıyorum.

Çok güzel alet aslında baya da memnundum ama bir süre sonra hevesimi kaybettim sanırım. Tavsiyem ucuz bir modelini al hevesini kaybetmezsen ve daha iyi bir şey istersen 1 2 sene sonra daha kaliteli bir model alırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.