Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ BİSİKLET - MERAK EDİLENLER... (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.995
Cevap
69
Favori
773.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaslar elektrikli motor hakkinda pek bilgim yok ben bi tane alcam 2. El ama uzerinde akuleri yokmus markasi kral gunes yk 05 1000 lik aku alayim dedim ama cok pahali 600 tl dediler sizden istegim eger anliyorsaniz daha uygun fiyata bulabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ENDER1989 E kullanıcısına yanıt
    nasıl 600 tl çok para nerde söylediler link eklermisin.
  • arkadaşlar bende yuki kr05 var. motor daha 1000 km de 2 yıllık bir motor. ama şu anda tek sarjla 20 km gitmeye başladı. aküyü değiştirmek mi lazım. kışın motor bahçede kaldı, soğuk yedi. aküyü eve mi çıkarmak lazım kışın acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slat21

arkadaşlar bende yuki kr05 var. motor daha 1000 km de 2 yıllık bir motor. ama şu anda tek sarjla 20 km gitmeye başladı. aküyü değiştirmek mi lazım. kışın motor bahçede kaldı, soğuk yedi. aküyü eve mi çıkarmak lazım kışın acaba?

Bende de st max star 3000lik elektrikli motor var, daha yeni , 2 aylık aküleri çok basmazsam 80 km gidiyor. Sizinki 1000 kmdeyken bu kadar az gitmemesi lazım. Ben forumlardan ve bu işi bilen sitelerden öğrendiğim gibi yapıyorum, şarjını iyice bitirene kadar kullanıp öyle şarj ediyorum. Siz belki şarjı bitmeden hep şarj ettiyseniz aküler zayıflamıştır. Aküler normal şartlarda çin mali beyinler nedeniyle tam bitirilemediğinden aküler ölüyormuş. Bunun için konvertöer var, ben bu hafta alıp taktıracam, hem daha uzun yol hem daha uzun akü ömrü. Ya da bu linkte anlatıldığı gibi ön tekere de motorlu teker takınca elektrik üretiliyor, motorun gittiği mesafeyi yaklaşık iki kata çıkarttırıyor. Bundan taksanız 20 kilom giden motor 35 km felan gitmesi lazım. Akü zayıf bile olsa direk elektrik üretecek.
    http://elektriklibisiklet.org/pages/dogru-kullanimi.php Bu sitede ayrıntılı açıklamalar var, şarj akü ömrü felanla ilgili.

• stmaxci S kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkür ederim. genelde şarjı bitmeye yakın şarjladım, kaç kez eve yakın yolda kaldım iterek gittim. sadece son 4-5 seferdir sinir olduğumdan içinde şarj bile olsa takıyorum fişe. kafamda şu hesabı yapıyorum benzinli plakalı motor alsam yıllık 600 tl masrafı var durduruğu yerde( vergi, muayane,sigorta). bitmeye yakın yavaş gittiğinden dolayı da artık bitmeden şarlıyorum. ucuz akü bulmak lazım , bende 5 akü var, toplamda 500 tl ya geliyor masrafı.
  • Akü değişmeden yukarı mesajlarda anlatılan elektrik üreten sistemle bence daha mantıklı. Tanesi 100 den aşağı akü de zor bulunur bulunsa da şimdiki akülerden çok da fazla gitmez heralde.
  • Arkadaşlar bende Mondial e-mon revenge serisi yeşil bir akülü var 1200 w tam bir canavar dik yokuşları 3 kişi ile banamısın demeden çıkan cinsten ancak 8000 km de aküleri tam dolu şarjda 10-8 km gider oldu arkadaşımızda bundan bahsetmiş zaten.yeni akü almak gerekiyor

şimdi size bir sorum var bu aracın 5 aküsü var tanesi 12 V 20 Amp 5 i toplam 60 V 20 Amp bu akülerin fabrikada ki tane fiyatı 194 tl ancak mutlu aküde bu iş için üretilen aynı nitelikteki aynı ebatlardaki akü 148 tl şimdi ben mutlu akü alsam aynı verimi alabilir miyim benim işimi görürmü ?
    Lütfen işten anlayanlar cevaplasın şimdiden teşekkürler

(aracı hor kullanmayın ben bu yokuşları çıkarken aşırı akımdan az daha beynini yakıyodum, servis söyledi beyni ise 250-350 tl)

• fet1h F kullanıcısına yanıt
    Iyi gunler. Bence 8000 kmde erken bitmis. Benim okudugum kaynaklarda akuleri mutlaka tam bitirmek sonra sarj etmek sartiyla 300 ila 400 kere sarj edilebilecegi yaziyor. Her sarjda en az 50 km gitse 15-20 bin km kullanilmasi lazım. Siz akuleri bitirmeden sık sık sarj ettiniz heralde. Mutlu akunun elektrikli bisiklet akusu urettigini bilmiyordum. Bence orjinal akuler Çin malı oldugundan MUtlu daha iyi olur. Mutlunun varsa linkini verebilir misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aküler 40 km gidyor ama o şarj sayısına göre yine az.mutlu akü fiyatlarını ana bayiden bi arkadaştan aldım, zaten bizde mutlu akü bayisiyiz o 148 tl fiyat ise bizim alışımız normal müşteri 170 den filan alır sanırım.

Bu arada konuyu bu işlerden anlayan bir arkadaşıma danıştım orjinal aküleri soğuktan kristallenmiş olabilir dedi banada mantıklı geldi çünkü araç bir kış günü kar yağışından dolayı dükkanda kalmaz zorunda kaldı normalda evdeki kazan dairesinde kalıyordu bu menzil düşmesi işide o günden sonra olmaya başladı.bunun tamirini yapabileceğini söyledi. Akü suyunu boşaltıp solüsyonlarla kristalleri temizliyecekmiş ardından yeni su koyup tek tek şarj edecekmiş

• Kesin emin degilim ama bu aküler jel, icinde sivı yok, bunun değişimi nasil olacak, acilan bir kapak da görülmüyor. Mutlu aküdeki elektrikli moped aküsünün ismi ebadı nedir

• gördüğüm kadarı ile motorun bir değeri yok akü daha pahalı. 185 tl yazan arkadaşın dediğine göre 185*5 yaparaktan motorun hiç bir değerinin kalmadığını görüyorum. bu işlerde servis bulmakta zor. bendeki yuki ve yukinin bile yaygın bir servisi yok. oto elektrikciler bakıyor bu işlere.bir otomobilin en pahalı yeri motoru bizdeki aküsü :))))
  • Kinetix markasının ELX-1 3000 watt modelini kullanıyorum. Gerçekten piyasanın en güçlü elektrikli motoru. %50-55 lik eğimi bile 2 kişi rahatlıkla çıkabiliyorsunuz
  • Merhabalar arkadaşlar.
    Honda CB125E kullanıcısıyım.

Bir tane de elektrikli motor almak istiyorum. Alma amacım kardeşimin sürmesi, ben de markete giderken sürerim herhalde..:)

Kardeşim ehliyet alacak yaşta değil, ehliyetsiz kullanabileceği bir elektrikli bisiklet modeli var mı? Ayrıca ehliyet zorunluluğu varsa A2 ehliyetim geçerli midir?

Teşekkürler:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Kinetix markasının ELX-1 3000 watt modelini kullanıyorum. Gerçekten piyasanın en güçlü elektrikli motoru. %50-55 lik eğimi bile 2 kişi rahatlıkla çıkabiliyorsunuz

acaba ne kadar suredir kullaniyosunuz ve menzili nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

quote:

Kinetix markasının ELX-1 3000 watt modelini kullanıyorum. Gerçekten piyasanın en güçlü elektrikli motoru. %50-55 lik eğimi bile 2 kişi rahatlıkla çıkabiliyorsunuz

800 km 'de şu an ortalama tek şarjda 30-35 kilometre gidiyor. tabi ben izmir gibi dağlık yerde yaşıyorum bu da bir etken. düz yolda daha fazla kilometre yapar
  • foruma 1 aydır girmiyoruz hemen yanlış bilgiler dolmaya başlamış 17 sayfa boyunca burda nasıl şarj etmemiz gerekiyo tartıştık üşenmeyin bi okuyun medvet hocam bu konuya çok emek verdi akünün doğru şarjı tam bitmeden şarj edilmesidir önceki sayfalarda açıklaması var hayır öyle değil diyen açsın okusun .
  • quote:

quote:

quote:

800 km 'de şu an ortalama tek şarjda 30-35 kilometre gidiyor. tabi ben izmir gibi dağlık yerde yaşıyorum bu da bir etken. düz yolda daha fazla kilometre yapar

menzil gayet yeterli bana aslinda ama cok pahali hocam yav 4 bin lira isityiolar. o fiyata kymcolar symler var bildigin scooter.

• slat21 kullanıcısına yanıt
    iyi günler.. bende elektrikli bisiklet almaya karar verdim şehir içlerinde rahat olur diye düşündüm... YUKİ ORİON 2000w almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nelerdir ... motor bayiisine gittim 2500 TL oldugunu soyledi ama açılışa özel indirim varmış 2300TL x 9 taksit yaparız dedi.. sizce ne yapmalıyım ? yoksa başka bir şey tavsiye edermisiniz o fiyat aralığında (2500 TL) ve bu YUKİ ORİON 2000w
    sizce saatte kaç km hız yapar.. ve menzili ne kadardır ... 60v 5 akü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lopbucuk07 -- 13 Haziran 2015; 13:04:47 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

menzil gayet yeterli bana aslinda ama cok pahali hocam yav 4 bin lira isityiolar. o fiyata kymcolar symler var bildigin scooter.

Motoru güçlü olduğundan ayrıca diğer motorsikletlere göre daha büyük. bu yüzden pahalı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: OZYMANDIAS

Merhabalar arkadaşlar.
    Honda CB125E kullanıcısıyım.

Bir tane de elektrikli motor almak istiyorum. Alma amacım kardeşimin sürmesi, ben de markete giderken sürerim herhalde..:)

Kardeşim ehliyet alacak yaşta değil, ehliyetsiz kullanabileceği bir elektrikli bisiklet modeli var mı? Ayrıca ehliyet zorunluluğu varsa A2 ehliyetim geçerli midir?

Teşekkürler:)

250 Watt ve üzeri elektrikli motorlar ehliyetsiz, ruhsatsız kullanılmıyor -kanuna göre- ama uygulamada kask dışında pek bakılmıyor.
    Yakında denetimin sıklaşacağını düşünüyorum.
    A2 ehliyet geçerli tabi.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.