Şimdi Ara

Elektrikler gidip geldi Pc Açılmıyor..SS Eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar pc acik iken elektrikler saniyelik gidip geldi ve pc suan acilmiyor..pc yi acmaya calistigimda kasa calisiyor ekrana goruntu gelmiyor yani boot olmuyor..guc kaynaginda sorun var desem sisteme guc veriyor fanlar donuyor..ekran kartinda bise ldu desem goruntu geliyor anakart gitti desem bir ihtimal olabilir cunku acilista aanakart uzerinde ki 8 isiktan 2 si yaniyor normalde acilirken hepsi birkere yanip sonuyordu..
    Kitapciginda cpu phase mode 2 gibi birseyler yaziyor..
    Yardimci olun sorun ne ise cozelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkzooker -- 15 Haziran 2014; 0:19:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Stone_TR

Arkadaslar pc acik iken elektrikler saniyelik gidip geldi ve pc suan acilmiyor..pc yi acmaya calistigimda kasa calisiyor ekrana goruntu gelmiyor yani boot olmuyor..guc kaynaginda sorun var desem sisteme guc veriyor fanlar donuyor..ekran kartinda bise ldu desem goruntu geliyor anakart gitti desem bir ihtimal olabilir cunku acilista aanakart uzerinde ki 8 isiktan 2 si yaniyor normalde acilirken hepsi birkere yanip sonuyordu..

Ekran kartı veya başka bir parça zarar görmüş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

quote:

Arkadaslar pc acik iken elektrikler saniyelik gidip geldi ve pc suan acilmiyor..pc yi acmaya calistigimda kasa calisiyor ekrana goruntu gelmiyor yani boot olmuyor..guc kaynaginda sorun var desem sisteme guc veriyor fanlar donuyor..ekran kartinda bise ldu desem goruntu geliyor anakart gitti desem bir ihtimal olabilir cunku acilista aanakart uzerinde ki 8 isiktan 2 si yaniyor normalde acilirken hepsi birkere yanip sonuyordu..

Ekran kartı veya başka bir parça zarar görmüş olabilir.

Ekran kartinin normal calistigina eminim hocam ben anakart yada islemciden supe ediyorum

• SPU yani güç kaynağı uçmuş yenisini almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesafesiz -- 13 Haziran 2014; 13:42:20 >
  • Anakartın üzerindeki herşeyi sökün ram,ekran kartı ve hdd bios pilini çıkarın (güç kablosunu prizden çekin) Bu işlemi yaptıktan sonra sistemi çalışacak şekilde mesela onboard ekran kartı varsa ekran kartını takmadan,ram 1 tane takıp açmaya çalışın hdd takmayın bios ekranını görebilirseniz daha sonra hdd takarsınız deneme yanılma yöntemi ile bulacaksınız eğer kaliteli bir güç kaynağına sahipseniz sorun büyümeyecektir.(imzanızdaki sisteme göre güç kaynağınız kaliteli)
    Sistemi dediğim gibi herşeyi söküp tek tek deneyin ekran kartı başka deneme şansınız varsa deneyin,bol şanslar

@
    Dark_Stone_TR
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Anakartın üzerindeki herşeyi sökün ram,ekran kartı ve hdd bios pilini çıkarın (güç kablosunu prizden çekin) Bu işlemi yaptıktan sonra sistemi çalışacak şekilde mesela onboard ekran kartı varsa ekran kartını takmadan,ram 1 tane takıp açmaya çalışın hdd takmayın bios ekranını görebilirseniz daha sonra hdd takarsınız deneme yanılma yöntemi ile bulacaksınız eğer kaliteli bir güç kaynağına sahipseniz sorun büyümeyecektir.(imzanızdaki sisteme göre güç kaynağınız kaliteli)
    Sistemi dediğim gibi herşeyi söküp tek tek deneyin ekran kartı başka deneme şansınız varsa deneyin,bol şanslar

@
    Dark_Stone_TR

hocam zaten bileşenleri kasadan komple çıkardım uzay sistem yaptım..bios pilini çıkartıp biosa zar zor ulaşabiliyorum ayarları değiştirdikten sonra yeniden başlat diyince açılmıyor gene..

anakartta onboard yok maalesef hocam..
    2 tane ram var 1ini takıp deniyeyim..
    1 tane ssd 1 tane hdd var.. hddyi takmadım zaten sistem ssd de yüklü..
    ekran kartı başka deneme şansım var birde o şekilde deniyeyim olmazsa..

şuan benim aklıma sadece şu takılıyor..
    anakart üzerindeki 8 ışıktan sadece 2si yandığı zaman hiç bir şekilde açılmıyor..bazen hepsi yanıyor o zaman biosa ulaşabiliyorum..anakart kitapçığında 2 ışığın karşılığı "CPU is in 2 phase power mode" ve bu yazılar 4-6-8 şeklinde devam ediyor... acaba işlemciye güç gelmiyor mu?..

• Anakartın arızalanabileceğini düşünmek istemiyorum sebebi yeni anakartlar korumalı diye düşünüyorum kesin öyledir diyemem tabii belki ram slotları veya ekran kart slotu hasar görmüş olabilir her ihtimale karşı güç kaynağınıda başka bir güç kaynağı ile denemek gerekir biosa girdiğinizde ssd veya hdd görüyor mu sabırla tek tek çeşitli kombinasyonlarla deneyeceksiniz bazen küçük bir hata saatlerce uğraştırır.Kolay gelsin.

@
    Dark_Stone_TR
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Anakartın arızalanabileceğini düşünmek istemiyorum sebebi yeni anakartlar korumalı diye düşünüyorum kesin öyledir diyemem tabii belki ram slotları veya ekran kart slotu hasar görmüş olabilir her ihtimale karşı güç kaynağınıda başka bir güç kaynağı ile denemek gerekir biosa girdiğinizde ssd veya hdd görüyor mu sabırla tek tek çeşitli kombinasyonlarla deneyeceksiniz bazen küçük bir hata saatlerce uğraştırır.Kolay gelsin.

@
    Dark_Stone_TR

Evet ssd ve hdd gorunuyor benim suan sorundan tek anladigim islemciye yeterince guc gelmemesi.. Bunun sebebi olarak da ya anakart ya psu diyorum once farkli bir psu deniyecegim sonrasinda ekran kartini farkli takicam..

• büyük olasılıkla psunuz zarar görmüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopaa

büyük olasılıkla psunuz zarar görmüş

inşallah psu dandır da anakart alma ile uğraştırmasın beni :) en kötüsünü düşünüyorum....zira ekran kartımın zarar görmesinden endişeliyim..1000tl verdim evlat acısı gibi gelir valla..
  • Sorunu buldum arkadaşlar..

alttaki resimler soğutucu söküldükten sonra..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkzooker -- 15 Haziran 2014; 0:08:52 >

• geçmiş olsun hocam inşallah sorununuz çözülmüştür ama malesef aynı sorun bende de var elektiriğin her kesildiğinde veya pc yi kapattıktan sonra kasanın arkasındaki power supplynin açma kapama düğmesini her kapattığımda pc açmak istediğim zaman açamıyorum fanlar dönüyor fakat pc hiçmi hiç açılmıyor uzay kurulumu, anakart üzerindeki jumper ve bios pilini söküp hatta anakartı betonda, toprakta hatta ve hatta bildiğimiz pilavlık pirincin içine gömdüm ama yine banamısın demedi ben istediğim zaman değil kendi istediği zaman çalışıyor ama iş işten geçmiş oluyor bazen elime çekiç alıp herbir parçasını unufak etmek istiyorum ama sonra bu bilgisayara harcadığım parayı, zamanı, emeği düşünüyorum ve içim parçalanıyor yapamıyorum anakartını işlemcisiyle bir abimden almıştım taksitle ikisine birden 2010 yılında 300 tlye almıştım alırken 50 tl vermiştim aradan bir ay geçmişti abi kalan paranın tamamını istemişti bende nakitim olmadığı için ve 120 tl tamir parası verip tamir ettirdiğim 5530 xpressmusic cep telefonumu vermeyi teklif etmiştim sağolsun kabul etmişti ama babam telefonumu görmeyince sordu bende anlattım durumu ve babam o an cebinden 300 tlyi çıkarıp vermişti bende hem telefonumu almıştım hemde bir tane daha ram almıştım şimdi insan bu kadar emek harcadığı bir pcyi nasıl parçalasın o vicdan azabıyla yaşamaz zaten geçenlerde yine çalışmamazlık yapmıştı bende jumperları yeniden söküp takmıştım ama bu sefer hiç çalışmamıştı fanlar dahi dönmüyordu bende hiç düşünmeden anakartı ve ekran kartını söküp bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarcı anakart ve ekran kartını test etti sonuç ekran kartı sağlam anakartınsa çipseti yanmış bunu duyduğumda mahvoldum ve eve geldim belki yanılıyordur hissiyle tekrar çalıştırmaya çalıştım ama olmadı o gece uyuyamadım sabah saat 10 du ben hala uyanıktım ağlamaktan gözlerim şişmişti eğer olsaydı sevgilimden veya karımdan ayrılsaydım bu kadar ağlamazdım uykusuz uykusuz tekrar baktım anakarta anam ne göreyim jumperların birtanesini yanlış takmışım diğerlerinin sağ tarafında tek bir tel çubuk boşta ama o birtanesinin sol tarafındaki tel çubuk boşta hemen diğerleri gibi onuda sağ tarafındaki çubuk boşta olacak şekilde taktım ve pcyi çalıştırdım ve açıldı taaki bugün ki elektrik kesintisine kadar şuan pc çalışıyor fakat görüntü yok ve işlemci fanı çok hızlı ve gürültülü çalışıyor yaklaşık 45 dakikadır bu şekilde ve ben sabırla bekliyorum

• evet sonunda çalıştı saat 13:17 den beri açılmıyordu saat şuan 16:07 tam 2 saat 50 dakika buna da şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: sdesign

geçmiş olsun hocam inşallah sorununuz çözülmüştür ama malesef aynı sorun bende de var elektiriğin her kesildiğinde veya pc yi kapattıktan sonra kasanın arkasındaki power supplynin açma kapama düğmesini her kapattığımda pc açmak istediğim zaman açamıyorum fanlar dönüyor fakat pc hiçmi hiç açılmıyor uzay kurulumu, anakart üzerindeki jumper ve bios pilini söküp hatta anakartı betonda, toprakta hatta ve hatta bildiğimiz pilavlık pirincin içine gömdüm ama yine banamısın demedi ben istediğim zaman değil kendi istediği zaman çalışıyor ama iş işten geçmiş oluyor bazen elime çekiç alıp herbir parçasını unufak etmek istiyorum ama sonra bu bilgisayara harcadığım parayı, zamanı, emeği düşünüyorum ve içim parçalanıyor yapamıyorum anakartını işlemcisiyle bir abimden almıştım taksitle ikisine birden 2010 yılında 300 tlye almıştım alırken 50 tl vermiştim aradan bir ay geçmişti abi kalan paranın tamamını istemişti bende nakitim olmadığı için ve 120 tl tamir parası verip tamir ettirdiğim 5530 xpressmusic cep telefonumu vermeyi teklif etmiştim sağolsun kabul etmişti ama babam telefonumu görmeyince sordu bende anlattım durumu ve babam o an cebinden 300 tlyi çıkarıp vermişti bende hem telefonumu almıştım hemde bir tane daha ram almıştım şimdi insan bu kadar emek harcadığı bir pcyi nasıl parçalasın o vicdan azabıyla yaşamaz zaten geçenlerde yine çalışmamazlık yapmıştı bende jumperları yeniden söküp takmıştım ama bu sefer hiç çalışmamıştı fanlar dahi dönmüyordu bende hiç düşünmeden anakartı ve ekran kartını söküp bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarcı anakart ve ekran kartını test etti sonuç ekran kartı sağlam anakartınsa çipseti yanmış bunu duyduğumda mahvoldum ve eve geldim belki yanılıyordur hissiyle tekrar çalıştırmaya çalıştım ama olmadı o gece uyuyamadım sabah saat 10 du ben hala uyanıktım ağlamaktan gözlerim şişmişti eğer olsaydı sevgilimden veya karımdan ayrılsaydım bu kadar ağlamazdım uykusuz uykusuz tekrar baktım anakarta anam ne göreyim jumperların birtanesini yanlış takmışım diğerlerinin sağ tarafında tek bir tel çubuk boşta ama o birtanesinin sol tarafındaki tel çubuk boşta hemen diğerleri gibi onuda sağ tarafındaki çubuk boşta olacak şekilde taktım ve pcyi çalıştırdım ve açıldı taaki bugün ki elektrik kesintisine kadar şuan pc çalışıyor fakat görüntü yok ve işlemci fanı çok hızlı ve gürültülü çalışıyor yaklaşık 45 dakikadır bu şekilde ve ben sabırla bekliyorum

sizede geçmiş olsun..sorunum çözüldü çözülmesine de yeni bir anakart ve güç kaynağı almak zorunda kaldım :( durduk yere masraf çıkardı.. psu biraz önce aldım anakart da yarın kargolanacak nasipse.. aldığım parçalar bunlar...

Anakart Gigabyte 990FXA-UD5

Güç kaynağı Thermaltake Toughpower 775w

ikisi bana hemen hemen 600-630 civarı birşeye geldi..

pirinç kadar bile boyutu olmayan küçücük bir çipin yaptığına bakın..ne diyeyim ben..high power psu nun da msi da ben diyecek bişe bulamıyorum..

• Hocam bu kadar para harcamışsınız inşallah bir daha böyle birşey olmaz diyeceğim ama ne yazık ki olması muhtemel dünyanın en kaliteli power supply' si bile olsa yinede bir anlık enerji sorunu power supplye olması mümkün olmayan bir zararı verebiliyor veya anakartın en ufak parçasına bile zarar verebiliyor nitekim bu durumu bizzati yaşayanlardansınız aldığımız power supplyler anakartın güvenliğinden de sorumlu olması gerekir ama ne yazıkki hiçbiri bu güvenliğe önem vermiyor örneğin ani elektrik dalgalanmasından doğan yüksek gerilimi kaliteli bir power supply kontrol altına alabilirken anakarta birşey yapamıyor bilgisayarcı bir abim 1000 watlık full korumalı bir power supply satın almıştı o zamanın parasıyla 980 ytl ye ve kullanım klavuzunda tam 9 kalem koruması vardı ama aniden gidip gelen elektrik saniyelik bir an hatta belki saliselik düşünün oda lambası bile sönmemişti ama bilgisayar kapanmıştı ve anakartı zamanın en kaliteli anakartıydı ona da 830 ytl vermişti ekran kartı nvidianın 4 gblık gddr5 ekran kartıydı ekran kartına 500 ytl vermişti ve ani elektrik kesintisinin sonucu o zamanın 830 ytl si yani anakartı yanmıştı kasanın kapağını açar açmaz içeriyi yoğun bir yanık kokusu sarmıştı abi kasayı dışarıya çıkarmak zorunda kalmıştı ve abi ertesi günü aynı anakarttan bir tane daha almıştı adamda para gani hiç üzülmemişti bile sadece şaşırmıştı ben abinin yerinde olsaydım önce bir güzel ağlardım heralde sonra anakartın üretici fabirkasını arar durumumu anlatırdım ne yapar ne eder o anakartı para vermeden yeniden almanın yollarını arardım ama dediğim gibi adam zengin neden uğraşsın ki fabrikayla onla bunla basar parayı hemen yeni bir tane daha alır ve öyle de oldu ayrıca 3 tanede kesintisiz güç kaynağı satın aldı şimdi hocam şuanda sizin aldığınız power supply kaliteli görünüyor anakart ise süper ama siz yinede bir tanede kesintisiz güç kaynağı alın en azından elektrikler gittiğinde bilgisayarınızı kapatacak kadar zaman tanısın size hiç olmazsa elektrik kesildiğinde veya anlık gidip geldiğinde power supply' nin güç kablosunun prizi kesintisiz güç kaynağında takılı olduğu için anlık elektrik kesintisinden etkilenmez böylece power supply' e, anakart' a veya anakarttaki herhangi bir parçanın zarar görmesinden kurtarmış olacaksınız

• quote:

Hocam bu kadar para harcamışsınız inşallah bir daha böyle birşey olmaz diyeceğim ama ne yazık ki olması muhtemel dünyanın en kaliteli power supply' si bile olsa yinede bir anlık enerji sorunu power supplye olması mümkün olmayan bir zararı verebiliyor veya anakartın en ufak parçasına bile zarar verebiliyor nitekim bu durumu bizzati yaşayanlardansınız aldığımız power supplyler anakartın güvenliğinden de sorumlu olması gerekir ama ne yazıkki hiçbiri bu güvenliğe önem vermiyor örneğin ani elektrik dalgalanmasından doğan yüksek gerilimi kaliteli bir power supply kontrol altına alabilirken anakarta birşey yapamıyor bilgisayarcı bir abim 1000 watlık full korumalı bir power supply satın almıştı o zamanın parasıyla 980 ytl ye ve kullanım klavuzunda tam 9 kalem koruması vardı ama aniden gidip gelen elektrik saniyelik bir an hatta belki saliselik düşünün oda lambası bile sönmemişti ama bilgisayar kapanmıştı ve anakartı zamanın en kaliteli anakartıydı ona da 830 ytl vermişti ekran kartı nvidianın 4 gblık gddr5 ekran kartıydı ekran kartına 500 ytl vermişti ve ani elektrik kesintisinin sonucu o zamanın 830 ytl si yani anakartı yanmıştı kasanın kapağını açar açmaz içeriyi yoğun bir yanık kokusu sarmıştı abi kasayı dışarıya çıkarmak zorunda kalmıştı ve abi ertesi günü aynı anakarttan bir tane daha almıştı adamda para gani hiç üzülmemişti bile sadece şaşırmıştı ben abinin yerinde olsaydım önce bir güzel ağlardım heralde sonra anakartın üretici fabirkasını arar durumumu anlatırdım ne yapar ne eder o anakartı para vermeden yeniden almanın yollarını arardım ama dediğim gibi adam zengin neden uğraşsın ki fabrikayla onla bunla basar parayı hemen yeni bir tane daha alır ve öyle de oldu ayrıca 3 tanede kesintisiz güç kaynağı satın aldı şimdi hocam şuanda sizin aldığınız power supply kaliteli görünüyor anakart ise süper ama siz yinede bir tanede kesintisiz güç kaynağı alın en azından elektrikler gittiğinde bilgisayarınızı kapatacak kadar zaman tanısın size hiç olmazsa elektrik kesildiğinde veya anlık gidip geldiğinde power supply' nin güç kablosunun prizi kesintisiz güç kaynağında takılı olduğu için anlık elektrik kesintisinden etkilenmez böylece power supply' e, anakart' a veya anakarttaki herhangi bir parçanın zarar görmesinden kurtarmış olacaksınız

bir tane ups şart zaten de..şuan zaten içim gidiyor 2 sene önce almıştım anakartla psuyu..240 anakart 200 küsürde psuya vermiştim yazık günah ya içim gidiyor içim..garantisi olsa neyse...birşekilde hallederdik.. napalım olacağı varmış..en azından ekran kartıma birşey olmamış bırak anakartın yanmasını ekran kartım yansaydı işte o zaman çökmüştüm..

• quote:

quote:

Hocam bu kadar para harcamışsınız inşallah bir daha böyle birşey olmaz diyeceğim ama ne yazık ki olması muhtemel dünyanın en kaliteli power supply' si bile olsa yinede bir anlık enerji sorunu power supplye olması mümkün olmayan bir zararı verebiliyor veya anakartın en ufak parçasına bile zarar verebiliyor nitekim bu durumu bizzati yaşayanlardansınız aldığımız power supplyler anakartın güvenliğinden de sorumlu olması gerekir ama ne yazıkki hiçbiri bu güvenliğe önem vermiyor örneğin ani elektrik dalgalanmasından doğan yüksek gerilimi kaliteli bir power supply kontrol altına alabilirken anakarta birşey yapamıyor bilgisayarcı bir abim 1000 watlık full korumalı bir power supply satın almıştı o zamanın parasıyla 980 ytl ye ve kullanım klavuzunda tam 9 kalem koruması vardı ama aniden gidip gelen elektrik saniyelik bir an hatta belki saliselik düşünün oda lambası bile sönmemişti ama bilgisayar kapanmıştı ve anakartı zamanın en kaliteli anakartıydı ona da 830 ytl vermişti ekran kartı nvidianın 4 gblık gddr5 ekran kartıydı ekran kartına 500 ytl vermişti ve ani elektrik kesintisinin sonucu o zamanın 830 ytl si yani anakartı yanmıştı kasanın kapağını açar açmaz içeriyi yoğun bir yanık kokusu sarmıştı abi kasayı dışarıya çıkarmak zorunda kalmıştı ve abi ertesi günü aynı anakarttan bir tane daha almıştı adamda para gani hiç üzülmemişti bile sadece şaşırmıştı ben abinin yerinde olsaydım önce bir güzel ağlardım heralde sonra anakartın üretici fabirkasını arar durumumu anlatırdım ne yapar ne eder o anakartı para vermeden yeniden almanın yollarını arardım ama dediğim gibi adam zengin neden uğraşsın ki fabrikayla onla bunla basar parayı hemen yeni bir tane daha alır ve öyle de oldu ayrıca 3 tanede kesintisiz güç kaynağı satın aldı şimdi hocam şuanda sizin aldığınız power supply kaliteli görünüyor anakart ise süper ama siz yinede bir tanede kesintisiz güç kaynağı alın en azından elektrikler gittiğinde bilgisayarınızı kapatacak kadar zaman tanısın size hiç olmazsa elektrik kesildiğinde veya anlık gidip geldiğinde power supply' nin güç kablosunun prizi kesintisiz güç kaynağında takılı olduğu için anlık elektrik kesintisinden etkilenmez böylece power supply' e, anakart' a veya anakarttaki herhangi bir parçanın zarar görmesinden kurtarmış olacaksınız

bir tane ups şart zaten de..şuan zaten içim gidiyor 2 sene önce almıştım anakartla psuyu..240 anakart 200 küsürde psuya vermiştim yazık günah ya içim gidiyor içim..garantisi olsa neyse...birşekilde hallederdik.. napalım olacağı varmış..en azından ekran kartıma birşey olmamış bırak anakartın yanmasını ekran kartım yansaydı işte o zaman çökmüştüm..

İnşallah bir daha aynısı olmaz hocam tekrardan geçmiş olsun :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.