Şimdi Ara

Elektrikçi yada tamirat ustası seçerken dikkat edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese uyarı niteliğinde bir yazı olsun istedim. İnsanlar, hele ki böyle bir zamanda kazıklanmasın.


    Öncelikle evinizde tadilat/tamirat işleri yaptıracaksanız mutlaka en az 2-3 ustadan ayrı ayrı fiyat teklifi alın. Tek ustadan aldığınız fiyatla sakın yetinmeyin KAZIKLANIRSINIZ! Evimin asma tavanına spot lamba yaptırmak istedim. 2 ayrı ustadan fiyat teklifi aldım. Birisi hemen yan binada oturan komşumdu, diğeri de aynı mahalleden yine komşum sayılır. Aynı mahalleden olan adamı, daha önceden de çağırmıştım, elektrik işlerimizi yapmıştı, yine aynı ustadan fiyat alayım dedim ama önce bana yakın oturan komşudan fiyat aldım, sana malzeme (alüminyum spot) ve işçilik dahil 1.850ye yaparım dedi ve 2 yıl da garanti veriyorum dedi. Çatlarsa parlarsa bişey olursa bana haber ver gelir ücretsiz yaparım dedi. Tamam ben biraz düşeneyim sana haber vericem abi dedim, sonra ilk elektrik işlerimizi yapan sakallı, şalvarlı, fesli hacı'yı çağırdım oda gelsin fiyat versin dedim. Geldi ve daha dandik malzeme kullanacak (plastik spot) ve 2.500 TL fiyat çıkardı. Çok istiyosun, indirim yaparmısın dedim, tekrar hesaplar gibi yaptı 1.750ye yaparım ama dedi garanti vermem, çatlarsa, patlarsa bişey olursa ben karşımam dedi, gelirsem de 150 TL servis ücreti + malzeme parası alırım dedi. Bu arada bunun dükkanıyla benim ev arası yürüyerek 5 dk. / araçla 2 dk. yani yakıt ücreti falan yok, öyle uzak bir mesafeden gelmiyor yada gelmicek. Öyle mi dedim, evet öyle dedi. O zaman sana güle güle dedim, senden 1 saat önce başka ustadan teklif aldım, hem daha kaliteli malzeme kullanacak, hem de 2 yıl da garanti veriyor. Sen hem dandik malzeme kullanacaksın hem de hiç garanti vermiyorsun, üstelik daha önceden de elektrik işlerimizi sana yaptırmışız, bak yine adam yerine koyup seni çağırdık ama olmadı dedim. Neyse bunu siktir ettim evden. Diğer garanti veren ustayla anlaştım. Çok da güzel yaptı adam.


    Birde balkonuma cam yaptıracaktım. internetten bulduğum 3-4 ustadan ve ayrıca komşumun damadından fiyat teklifi aldım. Bir ustayla görüştüm biz hiç garanti vermiyoruz dedi, (camın zaten garantisi olmaz da kullanılan malzemelerin ve aksesuarların garantisi olur) ama adam biz garanti vermiyoruz deyince bunu siktir ettim, diğeri de ölçü almaya gelirim ama verdiğim teklifi kabul etmezseniz 300 TL servis ücreti alırım dedi (sanki ankaradan istanbula geliyor pezevenk) bunu da siktir ettim, komşumun damadı geldi fiyat verdi (güya tanıdık) 9.500 TL fiyat verdi, e tabii bunu da siktir ettim, yine internetten bulduğum bir usta geldi ölçüsünü aldı fiyat verdi, gayet de kibar ve beyefendiydi, 7.000 TL fiyat verdi (9.500 tl fiyat verenle birebir ayın malzemeleri kullanıyor) ve bu arkadaşla anlaştım. 2 yıl da parça garantisi veriyor. Bu hafta içi gelip montaj yapacaklar.


    Yani demem o ki dostlar; evinizde yada işyerinizde tadilat tamirat işleri yaparken mutlaka en az 2-3 kişiden fiyat teklifi alın. Ayrıca kullanacağı malzemeleri tek tek sorun ve garantisini sorun. Garanti vermeyeni yada yüksek fiyat vereni siktir edin gitsin. Başka usta mı yok!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brunetttemann -- 9 Mayıs 2022; 20:28:46 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.