Sağlam Korku/Psikoloji film tavsiye edebilecekler ?
Cinli, perili, kıllı tüylü filmler hariç, daha gerçekçi, bizi gerim gerim gerdirecek sağlam baş yapıt tavsiyesi alabilir miyim ? Tür: +18 yerli/yabancı korku-gerilim-psikoloji. İMDB puanları yüksek olanlar olursa harika olur. Şimdiye kadar tüm filmleri heralde izlemişimdir ama gözden kaçan olmuş olabilir diye soruyorum. Para verip Netflix üyeliği aldım ama orda bile doğru düzgün istediğim türde film bulamadım.
Elektrikçi yada tamirat ustası seçerken dikkat edin!
Herkese uyarı niteliğinde bir yazı olsun istedim. İnsanlar, hele ki böyle bir zamanda kazıklanmasın.
Öncelikle evinizde tadilat/tamirat işleri yaptıracaksanız mutlaka en az 2-3 ustadan ayrı ayrı fiyat teklifi alın. Tek ustadan aldığınız fiyatla sakın yetinmeyin KAZIKLANIRSINIZ! Evimin asma tavanına spot lamba yaptırmak istedim. 2 ayrı ustadan fiyat teklifi aldım. Birisi hemen yan binada oturan komşumdu, diğeri de aynı mahalleden yine komşum sayılır. Aynı mahalleden olan adamı, daha önceden de çağırmıştım, elektrik işlerimizi yapmıştı, yine aynı ustadan fiyat alayım dedim ama önce bana yakın oturan komşudan fiyat aldım, sana malzeme (alüminyum spot) ve işçilik dahil 1.850ye yaparım dedi ve 2 yıl da garanti veriyorum dedi. Çatlarsa parlarsa bişey olursa bana haber ver gelir ücretsiz yaparım dedi. Tamam ben biraz düşeneyim sana haber vericem abi dedim, sonra ilk elektrik işlerimizi yapan sakallı, şalvarlı, fesli hacı'yı çağırdım oda gelsin fiyat versin dedim. Geldi ve daha dandik malzeme kullanacak (plastik spot) ve 2.500 TL fiyat çıkardı. Çok istiyosun, indirim yaparmısın dedim, tekrar hesaplar gibi yaptı 1.750ye yaparım ama dedi garanti vermem, çatlarsa, patlarsa bişey olursa ben karşımam dedi, gelirsem de 150 TL servis ücreti + malzeme parası alırım dedi. Bu arada bunun dükkanıyla benim ev arası yürüyerek 5 dk. / araçla 2 dk. yani yakıt ücreti falan yok, öyle uzak bir mesafeden gelmiyor yada gelmicek. Öyle mi dedim, evet öyle dedi. O zaman sana güle güle dedim, senden 1 saat önce başka ustadan teklif aldım, hem daha kaliteli malzeme kullanacak, hem de 2 yıl da garanti veriyor. Sen hem dandik malzeme kullanacaksın hem de hiç garanti vermiyorsun, üstelik daha önceden de elektrik işlerimizi sana yaptırmışız, bak yine adam yerine koyup seni çağırdık ama olmadı dedim. Neyse bunu siktir ettim evden. Diğer garanti veren ustayla anlaştım. Çok da güzel yaptı adam.
Birde balkonuma cam yaptıracaktım. internetten bulduğum 3-4 ustadan ve ayrıca komşumun damadından fiyat teklifi aldım. Bir ustayla görüştüm biz hiç garanti vermiyoruz dedi, (camın zaten garantisi olmaz da kullanılan malzemelerin ve aksesuarların garantisi olur) ama adam biz garanti vermiyoruz deyince bunu siktir ettim, diğeri de ölçü almaya gelirim ama verdiğim teklifi kabul etmezseniz 300 TL servis ücreti alırım dedi (sanki ankaradan istanbula geliyor pezevenk) bunu da siktir ettim, komşumun damadı geldi fiyat verdi (güya tanıdık) 9.500 TL fiyat verdi, e tabii bunu da siktir ettim, yine internetten bulduğum bir usta geldi ölçüsünü aldı fiyat verdi, gayet de kibar ve beyefendiydi, 7.000 TL fiyat verdi (9.500 tl fiyat verenle birebir ayın malzemeleri kullanıyor) ve bu arkadaşla anlaştım. 2 yıl da parça garantisi veriyor. Bu hafta içi gelip montaj yapacaklar.
Yani demem o ki dostlar; evinizde yada işyerinizde tadilat tamirat işleri yaparken mutlaka en az 2-3 kişiden fiyat teklifi alın. Ayrıca kullanacağı malzemeleri tek tek sorun ve garantisini sorun. Garanti vermeyeni yada yüksek fiyat vereni siktir edin gitsin. Başka usta mı yok!
K.kartından sigara komisyonu alan bakkal
Eski müşterisi olduğum bir bakkal'dan devamlı ve düzenli olarak paket paket sigara alırım. Yada alırdım demek daha doğru. Devamlı müşterisiyim + genelde sigaraları nakit alırım + çok alırım... Kırk yılda bir alışveriş yapan müşteri değilim. Buna rağmen bakkal, kredi kartı ile sigara alışverişimde, her paket başı 50 kuruş, 1 lira allah ne verdiyse geçiriyor. Şöyle izah edeyim örnek olarak bu bakkaldan 30 kere NAKİT sigara alıyorsam, sadece ayda 2-3 kez kartla alıyorum! Genelde nakit alıyorum yani ve bu da bence önemli bir ayrıntı! Bugün hemen az ilerimde bir bakkal daha var, orası bana çok yakın ama genelde orada benim içtiğim markanın sigarası olmuyor o nedenle hep diğer dürzüye gidiyordum. Neyse bugün de dedim gideyim yakınımdaki bakkalda varsa alayım dedim şansıma da vardı, 3 paket sigara aldım, k.kartı ile KOMİSYONSUZ 81 TL ödedim. Bakkalcı komisyon almadı. Komisyon almıyor musun dedim, yok gerek yok dedi. İyi sağol dedim çıktım ordan. Sonra bu her zaman sigara aldığım dürzüye geldim. Yalandan sigara alacakmış gibi yaptım, 3 paket sigara alıcam ama ne kadar komisyon alacaksın dedim? Herkese 1 liraymış da bana (bu seferlik) 50 kuruşmuş. (paket başı 50krş.) 3 paketten 1,5 TL yapar! Dedim ki komisyon almasan olmaz mı ? Niye komisyon alıyosun falan, ya işte almak zorundayım, zaten sigaradan kârımız az, onu da bankaya veriyoruz falan... İyi de karttan komisyon almadan da kâr ediliyor demek ki! Adam kâr etmese 3 paket sigarayı komisyonsuz verir miydi bana! Demek ki kredi kartıyla sigara alsak bile komisyon almadan yine kâr ediliyor! Hatta bundan 3 ay önce de Çekmeköy'de bir tekel'e gidip k.kartı ile 1 paket sigara almıştım ve onlar da komisyon almamıştı. Hatta sordum komisyon almıyor musunuz diye ? ''yok abi, biz o kadar terbiyesiz değiliz'' cevabını vermişti. Demek ki kredi kartıyla sigara satışından komisyon alınmadan da kâr ediliyormuş. Neyse az önce komisyonsuz aldığım sigaraların fişini koydum masaya, dedim ki fişi iyi oku! Okuyunca tabi beti benzi soldu. Bak dedim demek ki komisyon almadan da satış yapılıyor ve kâr ediliyor. Adam kâr etmese, bana 3 paket sigarayı zararına satar mıydı ? Adam benim babamın oğlu mu ? Demek ki kâr ediyor ki satıyor.
Bu dürzüden bir daha alışveriş yapmama kararı aldım ve kendi yüzüne karşı da bunu söyledim. Hem senin devamlı müşterinim, hem de çoğunlukla sigaraları zaten nakit alıyorum ama ayda yılda 1-2 kez de kartla almak istediğimde düdüklemeye çalışırsan pirince gidip, evdeki bulgurdan olursun böyle! Bunun üzerine bir de bana diyor ki bir dahaki gelişinde 1 lira alıcam senden komisyon olarak. Zavallı... Sanıyor ki; bir tek etrafta sigara satan kendisi. Kendisinin dışında sigara satan bir yer yok sanıyor... :) Bunun 200 m. ilerisinde de başka bir bakkal var ayrıca evimin yakınında da yine bir bakkal daha var, ama sadık müşteri olduğum için devamlı buna gidiyordum. Buda eşşeğin kulağına su kaçırınca (kibarcasını söyledim) müşteri kaybetti. Sizi de böyle düdüklemeye çalışan bakkallardan yada işletmelerden alışveriş yapmayın, tavsiyemdir.
Ayrıca kredi kartından komisyon almak da yasal değil ! Şikayet olursa bankanın tespiti halinde banka, işletme ile ilişiğini kesiyor. Detaylar aşağıda;
BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI KANUNU
Kanun Numarası : 5464
Kabul Tarihi : 23/2/2006
Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih : 1/3/2006 Sayı : 26095
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45
Üye İşyeri ve Üye İşyeri Anlaşması Yapan Kuruluşlara İlişkin Yükümlülükler
Kartın kontrol ve kabulü
MADDE 17 – Üye işyerleri, kart hamillerinin yapmış oldukları mal ve hizmet alımlarının bedelini banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme taleplerini kabul etmek zorundadır. Bu zorunluluk indirim dönemlerinde de geçerlidir. Üye işyerleri, kart hamilinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave bir ödemede bulunmasını isteyemez. Bu hükme aykırı davranılması halinde, üye işyeri anlaşması yapan kuruluşlar tarafından üye işyeri sözleşmesi feshedilir ve bir yıl süreyle yeni bir sözleşme yapılamaz.
Üye işyerleri, mal ve hizmet bedeli karşılığını banka kartı veya kredi kartı ile ödemek isteyen kişilerin imza gerektiren işlemlerde imza kontrolünü yapmak, kartın tahrifata uğrayıp uğramadığını kontrol etmek ve üye işyeri anlaşması yapan kuruluşlarca kendilerine ulaştırılan bilgiler çerçevesinde kartın geçerliliğini tespit etmekle yükümlü olup, gerekli durumlarda kart üzerinde yer alan bilgilerle kimlik belgesi üzerinde yer alan bilgileri karşılaştırmak üzere geçerli bir kimlik belgesi ibrazını talep etmek ve harcama belgesi üzerindeki bilgilerle kredi kartı üzerindeki bilgileri karşılaştırarak kontrol etmekle yükümlüdür. Bu kontrollerin yapılmamasından doğan zararlardan üye işyerleri sorumludur.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 51
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 159)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 21 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic