Şimdi Ara

Elektrik ve ups

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evin elektriğini kapasitesi yüksek kaliteli bir kesintisiz güç kaynağı ile sağlayabilir miyiz ? Eğer böyle bir şey mümkünse nasıl yapılabilir ?

• donanimadami D kullanıcısına yanıt
    Yapılabilir ama evdeki güç sürekli değiştiğinden ortalama en yüksek değer alınmalı ayrıca o değer en kötü 2kW değerindedir. Yani 2kW kesintisiz ups ile en fazla 1 saat dayanır.
    Kısacası evin ortalama gücünü hesaplayıp o değerde ups alın. Fakat unutmayın güç değeri 1 saatlik değerdir, yani ups 1 saat dayanır(elektrikler olmadan) Hesapladığınız güçle dayanmasını istediğiniz saatin orantısı olacak şekilde bir upsi evin ana hattına bağlarsanız istediğiniz olay gerçekleşir. Fakat bu çok masraflı ve zaman kaybı bir iş olur.
    Bu düşünce yerine jeneratör daha karlı olur.
    edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 9 Ocak 2014; 14:10:54 >
  • 15.000 VA lık bir ups düşünüyorum bağlantılar nasıl yapılabilir bunun hakkında bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanimadami

15.000 VA lık bir ups düşünüyorum bağlantılar nasıl yapılabilir bunun hakkında bilginiz var mı ?

Hazırını aldıktan sonra tereddüt etmeye hiç gerek yok.Zaten bağlantı tekniği üzerinde açıklanacağı gibi çok basitdir.UPS'ye giriş bellidir çıkış bellidir,ters takamazsınız uçlar uymaz.
    15.000 VA baya para tutar,alabiliyorsanız çok güzel.Bence bir ev için 6-7 Kw.lık çok çook yeterli olur.
  • yaww sorması ayıp evdeki cihazlar milyondolarlıkmı ?

ben medikal sektöründe çalışıyorum ve kurduğumux milyonliralık cihazları UPS ile koruyoruz senin amacın UPS ile korumakmı ??
  • Sana pahaliya patlar, ayrica onun da belli bi hesabi var rastgele ups alinmaz sonra basin agrir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanimadami D kullanıcısına yanıt
    Eğer 15000 VA değerinde karar kıldıysanız geriye sadece bağlantısı kalıyor.
    Evin sigorta bağlantılarından sonra ups e gelip upsden de eve dağılacak şekilde bağlantı yapılması lazım.Ayrıca ups in çektiği gücü oldukça yüksek olduğundan çektiği akım miktarı ile sigortaların uyuştuğundan emin olun.
  • 15kw UPS için maliyet araştırması yaptınız mı?

İnsanı yıldıracak türden rakamlarla karşılaşacağınıza eminim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaww sorması ayıp evdeki cihazlar milyondolarlıkmı ?

ben medikal sektöründe çalışıyorum ve kurduğumux milyonliralık cihazları UPS ile koruyoruz senin amacın UPS ile korumakmı ??

Amacım elektrik kesintisinde bir süre idare edebilmek .
  • quote:

quote:

Senin için önemli, kritik olan belli cihazlar seç ona göre hesap yapılıp UPS alınabilir, fakat ne kadar yüksek güçte bi UPS alırsan o kadar yüksek fiyatta daha sonra aküleri yenileriyle değiştireceksin =) E aküler bi zaman sonra yalan olacak onları yenisi ile değiştirmen gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf351

quote:

quote:

Senin için önemli, kritik olan belli cihazlar seç ona göre hesap yapılıp UPS alınabilir, fakat ne kadar yüksek güçte bi UPS alırsan o kadar yüksek fiyatta daha sonra aküleri yenileriyle değiştireceksin =) E aküler bi zaman sonra yalan olacak onları yenisi ile değiştirmen gerekecek.

Oluşacak masrafların farkındayım ama masraftan kaçınmak istemiyorum kafam rahat olsun .

• E o zaman alcaksan online ups al saf sinüs çıkışlı almışken tam olsun Bence 15kVA epey fazla. Yapacağınız şey evin elektrik kullanan eşyalarının bi listesini çıkarın bi kağıda yazın, ondan sonra ne kadar güç gerektiği çıkar. Uygun gücü ondan sonra tartışırız.
  • Alacağım ups kesinlikle online olacak zaten . Ben hala 10-15kva civarında kararlıyım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.