Şimdi Ara

Elektrik Tasarruf Cihazı Kullanan Var mı? İşe yarıyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
29.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Faydalı bilgileriniz için teşekkür ederiz arkadaşlar. Sahtekarlarla mücadeleye devam.

Orijinalden alıntı: erdemirci

Elektrik faturalarının 100 TL ye dayandığı şu günlerde elektrik tasarruf cihazı almayı düşünüyorum.
    Piyasada 30-50 TL arasında satılan bu cihazlardan kullanan var mı?
    Gerçekten işe yarıyor mu?
    Yoksa kandırmacadan mı ibaret?

Valla babam almıştı 2 aydır evde prizde takılı duruyor ne işe yarıyor bilmiyorum ama babam geçen gün arkadaşına bahsederken bayağı işe yaradığnı harika olduğunu faturaların düştüğünü söylemişti. Öyle işte

Orijinalden alıntı: erdemirci

Benim elektrik faturamı aylık 3 TL düşürdü. Zamdan önce 58 TL gelen fatura zamdan sonra 65 TL ye çıkmıştı. Cihazı kullandığım iki ay içinde 62 TL fatura geldi.

Tebrik ediyoruz 1 yılda 36 tl kar yaptınız artık 3 yılda cihazın parasını çıkartırsınız...

Bim Fan Club
  • Merhaba arkadaşlar;

Bu cihazların tanıtımlarını görmemin ardından ben de işe yarayıp yaramadığını merak ettim. Hem para tuzağı gibi geldi, hem de faturaları azaltabileceği konusunda umutlandırdı aslında :) yabancı sitelerden ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın raporlarından biraz araştırdım meseleyi.

Vardığım sonuç şu şekilde oldu, blogumda ayrıntılı olarak nasıl bir etkisi olduğunu anlattım: Elektrik Tasarruf Cihazı İşe Yarıyor mu?
  • Konutu hortlatmış oluyorum heralde :) geçen sene bi müşteri tamir ettirmek için dükkana getirmişti soket ayakları çıkmış tekrar lehim yaptık almancı müşterimdi 3 4 ay gelmiyor WhatsApp dan mesaj attım denemek istiyorum diye izin verdi 1 2 ay takılı kaldı normalde 300 civarı geliyordu çok bir fark göremedim en düşük 290 geldi oda günlük tuketimim falan yada araya 2 3 gün tatil girdiyse o vasıtayla azalmıştır diye düşünüyorum. Fakat 2 gün önce bizim marketin sahibiyle böyle bi mevzu geçti aramızda adam taktırmış 1 sene olmuş biri gelmiş İstanbul'dan sayacı kontrol etmiş 3 tane fatura tüketimine bakmış 1 hafta sonra cihazla gelmiş özel üretiyoruz kullanıma göre vs vs sallamış buda 1500 TL vermiş cihaza fakat komiktir adam faturaları bile saklamış geçen sene 850 900 hatta 1100 TL lik elektrik faturası bile var 8 tane dolap çalışıyor 7/24 en son gelen bir kaç faturayı gösterdi 300 350 arasında faturalar. Kafam bir türlü almadı mevzuyu halbuki böyle bir şeyin çok fazla olanağı yok. Devamında kendi evine aldığınıda söyledi 3 ayda bir 40 ile 60 TL arası fatura geliyor kışın dogalgaz açmadım klima ile 2 tane vantilatörlü ısıtıcı çalıştırdım 2 ayda bir 50 TL gelmeye başladı diyor. Ben baya memnunum istersen elemanlara söyleyelim gelip sana da ayarlasınlar garantin benim al taktır eğer faydasını görmediysen gel ben sana 1500 TL ni nakit vereyim diyor. Ki hani 2 3 günlük tanıdığım insan da değil 10 yıldır iç içeyiz adamlarla. 2 3 saat konuştu valla olsa diyecektim ara gelsinler nasıl olsa parayı sen geri vereceksin. Kafam büyük ölçüde bi karmaşanın içine girdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlMerkS

Konutu hortlatmış oluyorum heralde :) geçen sene bi müşteri tamir ettirmek için dükkana getirmişti soket ayakları çıkmış tekrar lehim yaptık almancı müşterimdi 3 4 ay gelmiyor WhatsApp dan mesaj attım denemek istiyorum diye izin verdi 1 2 ay takılı kaldı normalde 300 civarı geliyordu çok bir fark göremedim en düşük 290 geldi oda günlük tuketimim falan yada araya 2 3 gün tatil girdiyse o vasıtayla azalmıştır diye düşünüyorum. Fakat 2 gün önce bizim marketin sahibiyle böyle bi mevzu geçti aramızda adam taktırmış 1 sene olmuş biri gelmiş İstanbul'dan sayacı kontrol etmiş 3 tane fatura tüketimine bakmış 1 hafta sonra cihazla gelmiş özel üretiyoruz kullanıma göre vs vs sallamış buda 1500 TL vermiş cihaza fakat komiktir adam faturaları bile saklamış geçen sene 850 900 hatta 1100 TL lik elektrik faturası bile var 8 tane dolap çalışıyor 7/24 en son gelen bir kaç faturayı gösterdi 300 350 arasında faturalar. Kafam bir türlü almadı mevzuyu halbuki böyle bir şeyin çok fazla olanağı yok. Devamında kendi evine aldığınıda söyledi 3 ayda bir 40 ile 60 TL arası fatura geliyor kışın dogalgaz açmadım klima ile 2 tane vantilatörlü ısıtıcı çalıştırdım 2 ayda bir 50 TL gelmeye başladı diyor. Ben baya memnunum istersen elemanlara söyleyelim gelip sana da ayarlasınlar garantin benim al taktır eğer faydasını görmediysen gel ben sana 1500 TL ni nakit vereyim diyor. Ki hani 2 3 günlük tanıdığım insan da değil 10 yıldır iç içeyiz adamlarla. 2 3 saat konuştu valla olsa diyecektim ara gelsinler nasıl olsa parayı sen geri vereceksin. Kafam büyük ölçüde bi karmaşanın içine girdi.

Buyur Hocam

• Arkadaşlar,genel bir kural,Enerji(madde) yoktan var edilemez var olan enerji(madde) de yok edilemez.Siz evinizdeki bir iş için mesela 1 litre suyu kaynatmak için 80 k.cal LİK BİR enerji gerekiyorsa ne yaparsanız yapın aynı ortamda illada 80 k.cal. harcamadan suyu kaynatamazsınız.Başka bir değişle 20 k.wat elektrik harcamadan suyu kaynatamazsınız.18-19 olmayacağı gibi 19,999999999999999 k.wat enerji de demlikteki suyu kaynatamaz.(TERMO DİNAMİĞİN 2. PRENSİBİ).Uyduruk laflara inamayın.Elektrik parasını azaltmanın yolu boşuna fazla lamba yakmamaktan,yüksek watt lamba kullanmamaktan yani tasarruftan geçer.

• _____________________________
    Zıbaramayan

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.